Aanranding van de eerbaarheid in Wezembeek-Oppem op 10-06-2020

Op woensdag 10 juni 2020 rond 17.30 uur, werd een jonge vrouw, die op wandel was met haar baby, aangerand in Wezembeek-Oppem.

De verdachte stond de vrouw op te wachten ter hoogte van het kruispunt van de Bremlaan met de Hertogweg en viel haar aan. Het slachtoffer verweerde zich en kon zich uiteindelijk bevrijden. De dader vluchtte weg in de richting van de Diepestraat.

De man is ongeveer 1m80 lang, kaal en heeft een baard. Hij spreekt een vreemde taal.  

Op het moment van de feiten droeg hij grijze werkkledij, donkere werkschoenen en had hij een fluogele rugzak bij zich.

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde op 20-01-2021.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

Gewapende overval in Koekelberg op 30-09-2020

Op 30 september 2020 omstreeks 17.40 uur werd een gewapende overval gepleegd op een apotheek in de Belgische Onafhankelijkheidslaan in Koekelberg.

De dader is tussen 1m75 en 1m80 lang en mager gebouwd. Hij heeft lange, dunne wenkbrauwen.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek met witte strepen op de zijkanten, een blauwe pull met kap en een zwarte sportieve vest met een geel opschrift op de rechtse mouw.

Verspreid op vraag van het parket van Brussel op 19-01-2021.

 

Meerdere diefstallen gepleegd door dezelfde dader in Eigenbrakel en Pont-à-Celles op 23-05-2020

Op 23 mei 2020 tussen 09.00 uur en 14.15 uur heeft een persoon meerdere diefstallen gepleegd in verschillende handelszaken in Eigenbrakel en Pont-à-Celles. Hij heeft ook ingebroken in een rusthuis in Eigenbrakel.

De dader is ongeveer dertig jaar oud. Hij is tussen 1m75 en 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort bruin haar.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jeans, een grijze pull met kap met het opschrift “New-York” op de rechtse mouw en rode baskets. Hij had een grijs/zwarte rugzak bij zich.

Verspreid op vraag van het parket van Waals-Brabant op 19-01-2020.

 

Agressie op een quad-bestuurder tussen ‘s-GRAVENBRAKEL en EDINGEN op 16/01/2021

Op zaterdag 16 januari 2021 werd een quad-bestuurder ernstig gewond door een kabel die over een in onbruik geraakte spoorlijn, de voormalige lijn ‘s-GRAVENBRAKEL - EDINGEN, was gespannen.

Deze spoorlijn is nu een verlaten Ravel, die vooral wordt bezocht door voetgangers, fietsers en quad-bestuurders. Deze Ravel vertrekt van de Brusselse Steenweg bij ‘s-GRAVENBRAKEL (RN6) in de richting van EDINGEN (RN7) en kruist een deel van Rebecq (dat zich uitstrekt over de provincies Henegouwen en Waals-Brabant).

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat er bewust een kabel is gespannen tussen twee bomen, met als gevolg dat de quad-piloot ernstig werd gewond. De bestuurder heeft zijn woning nog kunnen bereiken maar kon nadien niet meer de exacte plaats van de feiten aanwijzen.

Verschillende politieteams hebben tot nu toe tevergeefs naar deze kabel gezocht. De zoektocht wordt deze zondagochtend hervat.

Gezien de weersvooruitzichten is het waarschijnlijk dat opnieuw veel sportbeoefenaars, zoals bv fietsers en quadbestuurders, deze zondag dit gebied zullen bezoeken, terwijl het potentiële gevaar nog steeds aanwezig is.

Daarom wordt met aandrang verzocht dit gebied deze zondag alleen te voet te gebruiken en zeer waakzaam te zijn!

De drie politiezones (Haute-Senne / Sylle-Dendre / Waals Brabant West) en de drie betrokken steden (‘s-GRAVENBRAKEL / EDINGEN / TUBEKE) die met dit feit te maken hebben, hebben op hun diverse websites preventieberichten gepubliceerd.

De onderzoekers zijn op zoek naar elk element dat het mogelijk maakt om een einde te maken aan de criminele activiteiten van de dader of daders.

Als u hierover informatie heeft, kunt u contact opnemen met de onderzoekers.

Verspreid op vraag van het parket van Henegouwen, afdeling Bergen op 16/01/2020.

 

Brandstichting in Namen op 06-12-2020

Op zondag 6 december 2020 omstreeks 04.20 uur hebben twee personen opzettelijk brand gesticht in de winkel « Night and Day » gelegen in de Chaussée de Dinant in Namen.

De 1e dader is in het bezit van een voorhamer. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek van het merk « Adidas » met paarse lijnen op de zijkant en het logo van « Juventus ». Hij droeg ook een zwarte sweater met kap met een witte lijn.

De 2e dader was in het bezit van twee kannen gevuld met ontvlambaar product. Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere kledij en een grijze muts.

De onderzoekers vragen aan de mensen die verdachte handelingen hebben gezien in de nabijheid van de plaats van de feiten of meer informatie over de feiten hebben om zich te melden bij de politiediensten.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van het parket van Namen op 15/01/2020.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

Man verdoofd en bestolen in Antwerpen op 08-10-2020

Op donderdag 8 oktober 2020 werd het slachtoffer tijdens een afspraakje verdoofd en bestolen door een man die hij enkele dagen voordien had leren kennen via de datingapp Grindr.

Slachtoffer en verdachte begonnen met elkaar te chatten op 5 oktober. De man zei dat hij Jason heette, 37 jaar was, uit Panama kwam maar momenteel even bij zijn zus in Schoten verbleef. De twee mannen besloten om af te spreken.

Op donderdag 8 oktober om 21.20 uur belde de zogenaamde “Jason” aan bij het appartement van het slachtoffer in Deurne. De twee mannen hebben zich in de zetel gezet en het slachtoffer heeft een fles wijn geopend. De verdachte bood een stukje chocolade aan en schonk een tweede keer de glazen wijn in. Wat er daarna gebeurd is, kan het slachtoffer zich niet meer herinneren.

Terwijl het slachtoffer bewusteloos in het appartement lag, doorzocht de verdachte zijn spullen en stal hij een tablet van het merk Samsung, een gps, een schoudertas, buitenlands geld, een flesje parfum en een keukenweegschaal. Waarschijnlijk goot hij ook nog de fles wijn leeg en spoelde hij de glazen af om zijn sporen uit te wissen.

Pas om 3.20 uur ’s nachts verliet de verdachte het appartement. Hij wandelde via de Oude Bosuilbaan naar de Jan Welterslaan en de Bisschoppenhoflaan in de richting van het centrum van Antwerpen.

Het slachtoffer was zo zwaar verdoofd dat hij pas twee dagen later besefte wat er was gebeurd.

 

Beschrijving verdachte:

Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft een lichtbruine huid, zwart haar en lijkt rond de 30 jaar oud. Zijn nickname op Grindr is Jelson maar hij noemt zichzelf Jason. Verder sprak hij Spaans en gebrekkig Engels en zei hij van Panama afkomstig te zijn. Op het moment van de feiten droeg hij een blauwe jas met kap en pelsen kraag en een donkere broek.

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen op 16-12-2020.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

Inbrakenreeks in nachtwinkels in Gent

Eind april en begin mei 2019 werd er bij drie dag/nachtwinkels in Gent en Destelbergen ingebroken, waarbij telkens voor duizenden euro’s aan sigaretten werd gestolen. De politie vermoedt dat het om een georganiseerde bende gaat. Eén verdachte met snor komt bij alle drie de feiten in beeld, een andere wellicht bij twee van de drie.

Op 25 april 2019 kreeg de nachtwinkel in de Wondelgemstraat als eerste bezoek van de inbrekersbende. In totaal zijn bij deze inbraak 3 verdachten te zien op de bewakingsbeelden. In totaal is er voor meer dan 5 000 euro aan sigaretten en geld gestolen. Eén dader wrikte na enkele pogingen de voordeur van de winkel los. De man heeft een getaande huidskleur en droeg een zwarte donsjas met kap en een broek met camouflageprint. Hij had witte latex handschoenen aan. Een poos later stonden twee verdachte personen voor de winkel, één van hen stapte aarzelend het portiek in en duwde de deur open. Deze verdachte heeft donker haar, een snor en baardje met sik. Hij droeg een jas met een kap en een broek met camouflageprint. Wanneer hij goed en wel binnen was, volgde ook zijn kompaan. Deze verdachte is struis gebouwd en droeg een jas met een dons aan de kap. Hij hield zijn hoofd naar beneden.

Nog geen drie dagen later, op 28 april 2019, sloeg deze bende opnieuw toe in een nachtwinkel op de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. Van deze inbraak zijn enkel screenshots van één verdachte, maar de politie sluit niet uit dat ze met meer waren. Vermoedelijk gaat het om dezelfde dader, de man met de snor en het baardje. Hij ging er in 5 minuten vandoor met de hele voorraad sigaretten. De buit heeft een waarde van ongeveer 13 000 euro.

Bij de derde inbraak op 10 mei 2019 in de nachtwinkel op de Brugsesteenweg in Gent/Mariakerke, zijn de daders opnieuw gefilmd. Hier sneden ze het rolluik volledig door en legden het achter struiken in de tuin van buren. In een half uur tijd vulden de twee daders maar liefst zeven zakken met pakjes sigaretten en flessen sterke drank. Ze droegen ze per twee naar buiten en bleven telkens even weg. Vermoedelijk stond er in de buurt een vluchtauto. De buit bedroeg zo’n 10 000 euro, plus de braakschade . De eerste dader is wellicht opnieuw de man met de snor en het baardje die ook bij de vorige inbraken in beeld kwam. De tweede dader is een struis gebouwde man met een pet op. Hij droeg een korte broek. Hij heeft duidelijk een buik en op zijn linker onderbeen heeft hij een tatoeage. Zijn gezicht is glad geschoren en hij heeft heel kort haar. Deze verdachte is vermoedelijk ook aanwezig bij de eerste inbraak. Toen had hij een kap met dons over zijn hoofd, maar het postuur is gelijkend.

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent 24.11.2020

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

Oplichting via nep-koerier in Beersel

Op woensdag 14 oktober 2020 werd een firma uit Beersel het slachtoffer van een nep-koerier. De man deed zich voor als werknemer van het pakjesbedrijf FedEx en kon zo een verzending met gouden verzamelmunten bemachtigen ter waarde van 50 000 euro.

Rond 15.18 uur melde een persoon zich aan bij het kantoor, hij droeg een badge van FedEx en kwam, zoals afgesproken, twee pakjes ophalen. Groot was echter de verbazing toen er een uurtje later opnieuw een koerier voor de deur stond voor diezelfde pakjes. Wanneer ‘s avonds, ook het track en trace systeem aangaf dat de pakjes nooit in het verdeelcentrum waren aangekomen, was het duidelijk dat het hier om oplichting ging.

Beschrijving van de verdachte:

De man had een Afrikaans uiterlijk, was ongeveer 1m85 lang en sprak Frans. Hij droeg een witte training en een zwarte jas van het merk “Nike”, witte sportschoenen en een opvallende pet met bloemetjesmotief van het merk “GUCCHI”. Verder had hij een rode gsm bij zich.

Gewapende overval in Anderlecht

Op maandag 31 augustus 2020 rond 19.00 uur, werd een gewapende overval gepleegd op een apotheek in de Claude Debussysstraat in Anderlecht.

De verdachte bedreigde de twee apothekers met een vuurwapen en eiste de inhoud van de kassa’s. Daarna vluchtte hij in de richting van het Bizetplein.

De man was tussen de 15 en 18 jaar oud, ongeveer 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij had een Noord-Afrikaans uiterlijk en volumineus krullend haar dat kort geknipt was aan de zijkanten. Hij sprak Frans.

Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een zwarte trui met kap, donkere sportschoenen en zwarte handschoenen. Verder had hij een zwarte rugzak met blauw adidas-logo bij zich.

 

Verspreid op vraag van het parket van Brussel 17.12.2020

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

 

Agressie op een treinbegeleider in Eigenbrakel op 09/08/2020

Op zondag 09 augustus 2020 omstreeks 23.15 uur werd in Eigenbrakel een treinbegeleider aangevallen door 2 personen die tot een groep van 5 behoorden.

Een groep jongeren was aan het roken in de trein die van Brussel- Noord naar Nijvel reed. Ze werden betrapt door de treinbegeleider die hen vroeg uit te stappen in het station van Eigenbrakel.

Twee personen van de groep waren niet van plan het bevel op te volgen en gingen fysisch de confrontatie aan met de treinbegeleider. Ze spuwden op hem en trachtten hem te schoppen. De treinbegeleider stapte vervolgens van de trein en trachtte de jonge man met de oranje T-shirt te identificeren.

Maar de man met de witte T-shirt kwam er ook bij en beide mannen duwden de treinbegeleider gewelddadig. De controleur richtte zich opnieuw naar de man met de witte T-shirt die hem had aangevallen en werd vervolgens nog eens met geweld tegen de trein geduwd.
 

De eerste dader is mager en heeft donker haar. Hij droeg een donkere broek en een oranje T-shirt. Hij had een zwarte tas met schouderriem bij zich.

De tweede dader was kleiner dan de eerste. Hij heeft lichtbruin haar en droeg een lichtkleurige pet. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeans, een witte T-shirt en witte baskets. Hij had een zwarte heuptas bij zich.

Er wordt eveneens gevraagd aan de drie andere personen die mee deel uitmaakten van de groep om zich als getuigen te melden bij de politie.

 De derde persoon was een jonge vrouw van vermoedelijk rond de 20 jaar oud. Ze was mager en had lang blond haar . Ze droeg een wit topje, een blauwe jeansshort en een bruine schoudertas.

De vierde persoon is een man van rond de 25 jaar oud. Hij is atletisch gebouwd en heeft  bruin kortgeknipt haar en een baardje. Hij droeg een blauwe mouwloze T-shirt met witte lijnen en een donkere broek.

De vijfde persoon lijkt bruin haar te hebben. Hij droeg een witte T-shirt met een donkere band op de schouders en de mouwen, een beige short met zakken en een bruine rugzak. Hij had een elektrische step bij.

Verspreid op vraag van het parket van Waals Brabant
15.12.2020

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

Politie zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisdrijf IN HOBOKEN

Op donderdag 3 december raakten twee jongeren zwaargewond bij een ongeval op het kruispunt van de Oudestraat met de Notelaarstraat. Omstaanders bekommerden zich over de jonge slachtoffers, maar de veroorzaker van het ongeval vluchtte weg. Wie tips of info heeft, kan contact opnemen met de plaatselijke politiediensten of met de Blauwe Lijn op het gratis nummer 0800 123 12.

Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur op het kruispunt van de Oudestraat met de Notelaarstraat in Hoboken. De twee slachtoffers waren onderweg van school naar huis. Op het kruispunt staken ze via het zebrapad de straat over toen ze aangereden werden door een voertuig. De omstandigheden zijn onduidelijk. Er zijn geen directe getuigen van het ongeval. 

Zwaargewond naar ziekenhuis

Verschillende omstaanders bekommerden zich om de slachtoffers van 10 en 15 jaar. Twee ziekenwagens en een medisch team kwamen ter plaatse om de eerste hulp toe te dienen. De twee broers liepen ernstige verwondingen op en zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

Bestuurder reed door

De politie is op zoek naar de bestuurder die betrokken was bij de aanrijding. Heel wat bereidwillige getuigen boden zich op de plaats van het ongeval bij de politie aan. Maar er is geen informatie beschikbaar die de politie naar de betrokkene leidt. Ook beelden van camera's in de buurt kunnen de politie niet verder helpen. Uit een eerste verklaring van één van de slachtoffers kan afgeleid worden dat de betrokkene met een eerder kleine witte of grijze wagen reed.

Behulpzame omstaanders

De politie, de slachtoffers en hun moeder wensen alle omstaanders die zich om de slachtoffers bekommerden te bedanken. Zo diende een arts de eerste zorgen toe en waren er anderen die de slachtoffers toedekten tot de aankomst van de hulpdiensten. Heel wat getuigen, onder wie ook minderjarigen, doorstonden het gure weer in de hoop de politie in de richting van de betrokken bestuurder te helpen. Een van de omstaanders heeft de slachtoffers vergezeld tot in het ziekenhuis, in afwachting van de aankomst van hun moeder. 

Heb je tips? Laat het de politie weten

De politie roept de betrokken bestuurder op om zich te melden in een kantoor in zijn of haar omgeving. Wie tips heeft, kan hiermee terecht bij de Blauwe Lijn van de Antwerpse politie op het gratis nummer: 0800 123 12. Mailen kan ook op Blauwe.Lijn@politie.antwerpen.be. 

Poging tot ontvoering in Borgworm op 06/10/2020

Op dinsdag 6 oktober 2020 omstreeks 15.55 uur werd een 12-jarig meisje het slachtoffer van een poging ontvoering op de Place du Roi Albert 1 in Borgworm.

De dader reed met een witte bestelwagen van het type Sprinter, Vivaro of Transit. Het voertuig was rechts achteraan beschadigd, had getinte ruiten achteraan en was voorzien van zilvergrijze dakrails. Aan de achteruitkijkspiegel hingen twee rode doorzichtige dobbelstenen.

De dader is tussen de 20 en 40 jaar oud en heeft een buikje. Hij heeft blond haar, een lichtkleurige stoppelbaard en dikke wenkbrauwen. Hij heeft een tatoeage op de linker voorarm. Hij droeg een goudkleurige ring aan zijn rechterhand. Hij spreekt Frans met een accent.

Als u deze persoon meent te herkennen of als u informatie heeft aangaande dit feit, neem dan contact op met de speurders.

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu

Volg ons op Twitter of Facebook

 

Verspreid op vraag van het parket van Luik op 13-11-2020.

 

Tijdens deze gebeurtenis kwamen twee waardevolle getuigen tussenbeide. Het zijn twee jonge meisjes. Een van hen heet Charline. Ze is slank gebouwd en heeft blond haar met een paardenstaart. Zij droeg een T-shirt, een jeansbroek en een jeansjasje. Beide meisjes worden gevraagd zich te melden bij de politie.

Gewapende overval in het Texaco - station in Sint-Agatha-Berchem op 15-08-2020

Op zaterdag 15 augustus 2020 omstreeks 17.20 uur werd in Sint-Agatha-Berchem een diefstal met geweld gepleegd in het Texaco - station gelegen in de Basilieklaan.

Twee personen met een mondmasker kwamen de winkel binnen. Ze waren nog maar net binnen of één van de daders haalde een pistool uit zijn broek. Hij bedreigde de bediende en eiste de inhoud van de kassa.
Op het ogenblik dat het slachtoffer de lade van de kassa opende, plaatste de tweede dader het mondmasker van zijn kompaan correct op zijn neus en nam vervolgens de biljetten uit de lade.

De eerste dader bracht het slachtoffer naar een andere ruimte en dwong hem om de kluis te openen. De daders stalen de inhoud van de kluis en keerden terug naar de toonbank om ook de sigaretten te stelen. Nadien verlieten ze rustig het tankstation.

De eerste dader is ongeveer 20 jaar oud, hij is normaal gebouwd en heeft donker krullend haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtgrijze broek, een zwarte sweater met kap en hij had een zilverkleurig pistool op zak.

De tweede dader is eveneens rond de 20 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en heeft kort donker haar.Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek en een donkere donsjas met kap met blauwe voering. Hij droeg ook een zwart/blauwe rugzak met een dwarsende witte lijn.

Verspreid op vraag van het parket van Brussel op 10-11-2020.

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu

Volg ons op Twitter of Facebook