Dodelijk verkeersongeval in Heinsch op 09/05/202

Op zondag 9 mei 2021 om 16.15 uur gebeurde een dodelijk verkeersongeval, waarbij een zwarte AUDI A3 en een step betrokken waren, op de route de Neufchâteau 441 in Heinsch.

Om de omstandigheden aangaande dit ongeval te kunnen ophelderen zijn de onderzoekers op zoek naar getuigen of personen die informatie zouden hebben over dit ongeval.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van het parket van Luxemburg, afdeling Aarlen 12.05.2021
 

Poging gewapende overval op de «La ferme Nos Pilifs» in Neder-Over-Heembeek op 17/02/2021

Op woensdag 17 februari 2021 omstreeks 15.10 uur werd in Neder-Over-Heembeek gepoogd een gewapende overval te plegen op de VZW « La ferme Nos Pilifs » gelegen in de Trasserweg. Deze onderneming stelt 145 personen met een handicap te werk.

Twee personen betreden de boerderij van de VZW en gaan in de richting van het administratief gebouw .Ze dringen de ruimte binnen en gaan onmiddellijk de confrontatie aan met een bediende. Ze doen hem teken dat hij geen geluid mag maken en doen dit onder bedreiging met   een mes door de ene, de andere met een hamer.
De eerste dader gaat een bureau binnen waar er een vergadering bezig is. Hij bedreigt de aanwezige personen met zijn mes en eist de inhoud van de kluis. Ook de tweede dader komt binnen en dreigt opnieuw met zijn hamer. De eerste dader verlaat de zaal en zet zijn zoektocht naar de kluis verder.
Aangezien de vereniging geen rijkdom bezit en de situatie tot niets leidt, vluchten de daders al lopend weg. Vermoedelijk zijn ze in een vluchtwagen gestapt.

De eerste dader is normaal tot zwaar gebouwd en is ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een rond gezicht.
Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek, een donkere jas met kap en sportschoenen.

De tweede dader is mager en is ongeveer 1m70 lang. Hij droeg een donkere broek en een donkere trainingsjas met kap vermoedelijk van het merk Nike.

Sommige elementen in het onderzoek doen vermoeden dat de wagen die door de daders werd gebruikt bij hun vlucht een grijze Opel Corsa zou kunnen zijn.

Verspreid op vraag van het parket van Brussel 11.05.2021
 

 

 

 

 

Steekpartij met dodelijke afloop in Charleroi

Op dinsdag 27 april 2021 om 13.55 uur werd een man in elkaar geslagen op de Boulevard Paul Janson in Charleroi, dit nabij de groenten-en fruitwinkel ter hoogte van huisnummer 24.

Een man vergezeld van één of meerdere personen daagde het slachtoffer uit waarbij het tot een gevecht kwam. De man kreeg meerdere messteken waarvan één fataal was. Hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Op 30 april geeft een dader zich aan bij de politie.

In het kader van dit onderzoek wil de politie duidelijkheid krijgen omtrent de omstandigheden van de moord.  De speurders zijn op zoek naar personen die getuige waren van deze gewelddadige ruzie.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter David van Charleroi  10.05.2021
 

Verkrachting in Herent op 14-03-2021

Op zondag 14 maart 2021 na 19.00 uur werd een meerderjarige vrouw het slachtoffer van een verkrachting in haar woning in Herent.

Het slachtoffer was alleen thuis met haar 2 kleine kindjes die lagen te slapen. Een zekere T(h)omas belde die avond aan de voordeur aan. Het slachtoffer had meer dan 15 jaar geleden gechat met deze man via een chatroom en al eens afgesproken maar verder kende ze hem niet. Ze liet hem binnen en ze begonnen wat bij te praten. Naarmate het gesprek vorderde werd hij handtastelijk. Het slachtoffer was hier niet mee opgezet en liet dit ook blijken. Hij bleef aandringen en uiteindelijk verkrachte hij de vrouw. Na de verkrachting zei de dader tegen het slachtoffer dat ze hem toch niets kon maken aangezien zij een alleenstaande moeder is met 2 kinderen.
Op dinsdag 23 maart 2021 om 12.19 uur meent het slachtoffer dat ze deze T(h)omas gezien heeft in een donkergrijze BMW 1 op het kruispunt van de Bijlokstraat en de Oostremstraat in Herent. Mogelijk betreft het hier iemand die sterk lijkt op de dader. Mocht iemand hier zichzelf herkennen dan vragen we dat hij contact opneemt met de politie om deze piste uit te sluiten.

Beschrijving van de verdachte:
De man is een dertiger van ongeveer 1m90 lang. Hij is volledig kaalgeschoren en heeft een zeer lange blond/bruine baard. Hij spreekt Nederlands met een Limburgs accent. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte trui, een lichtblauwe T-shirt en een beige “chino”-broek. Tijdens het gesprek met het slachtoffer vertelde T(h)omas dat hij gedurende 1 jaar in India geweest was en nog 1 jaar in een ander land. Ook zou hij vroeger met een “dikke bak” van auto gereden hebben. Verder wilde hij een tatoeage laten zetten in het buitenland. Ook was hij tegen vaccinatie voor het Coronavirus maar zou hij zich toch laten vaccineren indien dit nodig zou zijn om makkelijker naar het buitenland te reizen.

Verspreid op vraag van het parket van Leuven 01.05.2021
 

Samenscholing "La Boum" in het Ter Kamerenbos

In het kader van de “La Boum”- bijeenkomst die plaatsvond op 1 april 2021 in het Ter Kamerenbos in Brussel willen de onderzoekers de volgende 4 personen identificeren.

Naar aanleiding van deze confrontatie met de ordediensten geraakten meerdere agenten gewond en verschillende voertuigen beschadigd.

De 1ste persoon heeft kort donker haar opgeschoren aan de zijkanten. Hij droeg een zwarte short en een groene pull met opschrift vooraan. Hij droeg een zonnebril met blauwe glazen.

De 2de persoon is een jongedame. Zij droeg een lange kameelkleurige rok en een wit hemd. Zij droeg een lichtkleurige sjaal in haar haar en had een bordeaux rugzak bij.

De 3de persoon heeft lichtbruin haar en een snor. Hij droeg een donkere T-shirt met tekeningen op de voorkant.

De 4de persoon is een jongedame. Zij heeft halflang oranje gekleurd haar. Zij droeg een korte zwarte rok, een hemd met motief, netkousen en zwarte laarsjes. Zij had een grote donkergrijze rugzak bij zich.

Verspreid op vraag van het parket van Brussel 30.04.2021

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Aanranding van de eerbaarheid in Wezembeek-Oppem op 10-06-2020

Op woensdag 10 juni 2020 rond 17.30 uur, werd een jonge vrouw, die op wandel was met haar baby, aangerand in Wezembeek-Oppem.

De verdachte stond de vrouw op te wachten ter hoogte van het kruispunt van de Bremlaan met de Hertogweg en viel haar aan. Het slachtoffer verweerde zich en kon zich uiteindelijk bevrijden. De dader vluchtte weg in de richting van de Diepestraat.

De man is ongeveer 1m80 lang, kaal en heeft een baard. Hij spreekt een vreemde taal.  

Op het moment van de feiten droeg hij grijze werkkledij, donkere werkschoenen en had hij een fluogele rugzak bij zich.

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde op 20-01-2021.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

Gewapende overval in Koekelberg op 30-09-2020

Op 30 september 2020 omstreeks 17.40 uur werd een gewapende overval gepleegd op een apotheek in de Belgische Onafhankelijkheidslaan in Koekelberg.

De dader is tussen 1m75 en 1m80 lang en mager gebouwd. Hij heeft lange, dunne wenkbrauwen.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek met witte strepen op de zijkanten, een blauwe pull met kap en een zwarte sportieve vest met een geel opschrift op de rechtse mouw.

Verspreid op vraag van het parket van Brussel op 19-01-2021.

 

Meerdere diefstallen gepleegd door dezelfde dader in Eigenbrakel en Pont-à-Celles op 23-05-2020

Op 23 mei 2020 tussen 09.00 uur en 14.15 uur heeft een persoon meerdere diefstallen gepleegd in verschillende handelszaken in Eigenbrakel en Pont-à-Celles. Hij heeft ook ingebroken in een rusthuis in Eigenbrakel.

De dader is ongeveer dertig jaar oud. Hij is tussen 1m75 en 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort bruin haar.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jeans, een grijze pull met kap met het opschrift “New-York” op de rechtse mouw en rode baskets. Hij had een grijs/zwarte rugzak bij zich.

Verspreid op vraag van het parket van Waals-Brabant op 19-01-2020.

 

Agressie op een quad-bestuurder tussen ‘s-GRAVENBRAKEL en EDINGEN op 16/01/2021

Op zaterdag 16 januari 2021 werd een quad-bestuurder ernstig gewond door een kabel die over een in onbruik geraakte spoorlijn, de voormalige lijn ‘s-GRAVENBRAKEL - EDINGEN, was gespannen.

Deze spoorlijn is nu een verlaten Ravel, die vooral wordt bezocht door voetgangers, fietsers en quad-bestuurders. Deze Ravel vertrekt van de Brusselse Steenweg bij ‘s-GRAVENBRAKEL (RN6) in de richting van EDINGEN (RN7) en kruist een deel van Rebecq (dat zich uitstrekt over de provincies Henegouwen en Waals-Brabant).

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat er bewust een kabel is gespannen tussen twee bomen, met als gevolg dat de quad-piloot ernstig werd gewond. De bestuurder heeft zijn woning nog kunnen bereiken maar kon nadien niet meer de exacte plaats van de feiten aanwijzen.

Verschillende politieteams hebben tot nu toe tevergeefs naar deze kabel gezocht. De zoektocht wordt deze zondagochtend hervat.

Gezien de weersvooruitzichten is het waarschijnlijk dat opnieuw veel sportbeoefenaars, zoals bv fietsers en quadbestuurders, deze zondag dit gebied zullen bezoeken, terwijl het potentiële gevaar nog steeds aanwezig is.

Daarom wordt met aandrang verzocht dit gebied deze zondag alleen te voet te gebruiken en zeer waakzaam te zijn!

De drie politiezones (Haute-Senne / Sylle-Dendre / Waals Brabant West) en de drie betrokken steden (‘s-GRAVENBRAKEL / EDINGEN / TUBEKE) die met dit feit te maken hebben, hebben op hun diverse websites preventieberichten gepubliceerd.

De onderzoekers zijn op zoek naar elk element dat het mogelijk maakt om een einde te maken aan de criminele activiteiten van de dader of daders.

Als u hierover informatie heeft, kunt u contact opnemen met de onderzoekers.

Verspreid op vraag van het parket van Henegouwen, afdeling Bergen op 16/01/2020.

 

Brandstichting in Namen op 06-12-2020

Op zondag 6 december 2020 omstreeks 04.20 uur hebben twee personen opzettelijk brand gesticht in de winkel « Night and Day » gelegen in de Chaussée de Dinant in Namen.

De 1e dader is in het bezit van een voorhamer. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek van het merk « Adidas » met paarse lijnen op de zijkant en het logo van « Juventus ». Hij droeg ook een zwarte sweater met kap met een witte lijn.

De 2e dader was in het bezit van twee kannen gevuld met ontvlambaar product. Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere kledij en een grijze muts.

De onderzoekers vragen aan de mensen die verdachte handelingen hebben gezien in de nabijheid van de plaats van de feiten of meer informatie over de feiten hebben om zich te melden bij de politiediensten.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van het parket van Namen op 15/01/2020.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.

Man verdoofd en bestolen in Antwerpen op 08-10-2020

Op donderdag 8 oktober 2020 werd het slachtoffer tijdens een afspraakje verdoofd en bestolen door een man die hij enkele dagen voordien had leren kennen via de datingapp Grindr.

Slachtoffer en verdachte begonnen met elkaar te chatten op 5 oktober. De man zei dat hij Jason heette, 37 jaar was, uit Panama kwam maar momenteel even bij zijn zus in Schoten verbleef. De twee mannen besloten om af te spreken.

Op donderdag 8 oktober om 21.20 uur belde de zogenaamde “Jason” aan bij het appartement van het slachtoffer in Deurne. De twee mannen hebben zich in de zetel gezet en het slachtoffer heeft een fles wijn geopend. De verdachte bood een stukje chocolade aan en schonk een tweede keer de glazen wijn in. Wat er daarna gebeurd is, kan het slachtoffer zich niet meer herinneren.

Terwijl het slachtoffer bewusteloos in het appartement lag, doorzocht de verdachte zijn spullen en stal hij een tablet van het merk Samsung, een gps, een schoudertas, buitenlands geld, een flesje parfum en een keukenweegschaal. Waarschijnlijk goot hij ook nog de fles wijn leeg en spoelde hij de glazen af om zijn sporen uit te wissen.

Pas om 3.20 uur ’s nachts verliet de verdachte het appartement. Hij wandelde via de Oude Bosuilbaan naar de Jan Welterslaan en de Bisschoppenhoflaan in de richting van het centrum van Antwerpen.

Het slachtoffer was zo zwaar verdoofd dat hij pas twee dagen later besefte wat er was gebeurd.

 

Beschrijving verdachte:

Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft een lichtbruine huid, zwart haar en lijkt rond de 30 jaar oud. Zijn nickname op Grindr is Jelson maar hij noemt zichzelf Jason. Verder sprak hij Spaans en gebrekkig Engels en zei hij van Panama afkomstig te zijn. Op het moment van de feiten droeg hij een blauwe jas met kap en pelsen kraag en een donkere broek.

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen op 16-12-2020.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.