Oplichting van fictieve modellenbureaus in België - Persoon te identificeren

Sinds het begin van 2019 publiceren fictieve modellenbureaus video’s op Facebook om alzo toekomstige modellen te rekruteren. De modellenbureaus nemen contact op met de slachtoffers via Messenger.

In het kader van deze oplichting willen de onderzoekers deze dame identificeren die te zien is in de video’s van volgende modellenbureaus ; Next Top Model Kids, Next Top Model, Star Agency en Star Kids. Zij is ongeveer 50 jaar oud en heeft halflang blond haar.

Herkent u deze dame, neem dan contact op met de speurders.

Verdwijning van Agnes ANDRIES (62) in Temse op 28-12-2021

Op dinsdag 28 december 2021 om 04.30 uur verliet de 62-jarige Agnes ANDRIES te voet haar woning in de Eeckhoutdriesstraat in Temse. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Agnes is 1m58 lang en slank gebouwd. Zij heeft groene ogen en kort donkerbruin haar. Zij draagt een bril.

Op het moment van haar verdwijning droeg zij een donkerblauwe jeans, een zwarte jas en zwarte laarzen.

Deze persoon kan verward overkomen.

Betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel - Personen te identificeren

In het kader van de manifestatie tegen de coronamaatregelen die doorging op 21 november 2021 zijn de speurders op zoek naar de identiteit van meerdere personen.

Meerdere politieagenten raakten tijdens deze manifestatie gewond en auto’s werden beschadigd.

Persoon 1 heeft een snor en draagt een bril. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtkleurige sweater en een kakikleurige jas met een kap die afgeboord is met pels.

Persoon 2 heeft lang blond haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe sweater met kap en een grijze jas.

Persoon 3 heeft donker haar en een stoppelbaard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtblauw hemd en een donkere donsjas met kap.

Persoon 4 heeft donker haar en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een sweater met een zwart/groene kap en een zwarte donsjas met kap.

Persoon 5 heeft kort haar, een snor en is kalend. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtkleurig hemd en lange kakikleurige mantel.

Persoon 6 heeft donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een sweater met beige kap met wit opschrift.

Persoon 7 droeg op het ogenblik van de feiten een zonnebril, een lichtkleurige sweater met kap en een donkere jas.

Persoon 8 heeft blond haar dat langs de zijkanten opgeschoren is. In zijn linker oor heeft hij een stretcher. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jas.

Persoon 9 heeft kort donker haar en een stoppelbaard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een gele sweater met opschrift op de voorzijde en een driekleurige jas. (rood-blauw-wit).

Persoon 10 is een jonge vrouw. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een pet, een jas en een zwarte trui met rolkraag.

Persoon 11 heeft lichtbruin haar en een sik. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een sweater met donkere kap met witte opschriften.

Persoon 12  heeft donker haar en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte pull, een zwarte muts en een groene schoudertas.

Persoon 13 heeft halflang haar en een uitgemergeld gelaat. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jas en een beige sjaal.

Persoon 14 heeft donker haar en een ringbaardje. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte sweater met kap en een bordeauxkleurige lederen jas.

Persoon 15  heeft een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte sweater met kap en was in het bezit van een klein kakikleurig schoudertasje.  

Persoon 16 heeft donker haar en een baard.
Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkergroene sweater met kap, een zwarte jas met kap en een bruine muts.

Persoon 17 heeft donker haar en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een oranje T-shirt en een zwarte jas zonder mouwen.

Persoon 18  heeft donker haar en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte lederen jas en een zwarte sjaal.

Persoon 19 heeft kort, donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte joggingbroek, een rode sweater en witte baskets. Hij had een grijze schoudertas bij zich. 

Aanranding van de eerbaarheid in Brugge

Op zondagavond 11 april 2021 werd een 16-jarig meisje aangerand in het station van Brugge door een onbekende man.

 

Twee jonge mannen stonden onderaan de trap in de gang van het station. Ze praatten wat en hielden de voorbijgangers in het oog. Wanneer een meisje van 16 jaar voorbij kwam, hadden ze haar meteen gezien. Op de bewakingsbeelden is te zien dat omstreeks 21.20 uur één van de jonge mannen met het slachtoffer op het perron wandelde. De verdachte had op dat ogenblik al zijn arm om het meisje geslagen en trok haar dicht tegen zich aan zodat ze niet weg kon. Hij wandelde met haar naar een bankje op het einde van het perron. Daar trok hij haar op zijn schoot. Hij hield haar stevig vast, trok haar mondmasker naar beneden en kuste haar. Het meisje had al verschillende keren aangegeven dat ze dit niet wilde, maar ze durfde niet weg te lopen. Na een tijdje stond ze toch op. Ook nu hield de verdachte haar tegen en kuste haar opnieuw. Uiteindelijk liet de man haar toch gaan, en wandelde ze weg. Ze keek nog even om om te zien of hij haar niet meer volgde en ging dan snel naar een ander perron.

Verdachte 1 : is rond de 20 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft zwart haar en droeg een donkergroene trui met een opvallende witte streep op de mouwen en een opschrift op de achterzijde, een zwarte broek en witte sneakers.
Verdachte 2 : zijn kompaan is normaal gebouwd en heeft kort zwart haar met een korte bles. Hij droeg een zwarte joggingsbroek van het merk Nike, een groen geruit hemd onder een zwarte jas, witte sneakers en een opvallend mondmasker met een grijnzende doodskop erop.

Lichaam van een onbekende man aangetroffen in Boussu op 15-11-2021

Op 15 november 2021 omstreeks 16.00 uur werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen onder een kluis in een woning in de rue François Dorzée in Boussu. Tot op heden kon de identiteit van deze man nog niet achterhaald worden.

Deze man is tussen de 40 en 45 jaar oud. Hij is 1m81 lang en weegt 94 kg. Hij heeft zwart haar en een stoppelbaard.

Hij droeg een zwarte jas, een witte T-shirt, een grijze gilet met knopen en een zwarte jeans.

Het slachtoffer droeg eveneens een witmetalen zegelring.

Verdwijning van Lucien WESTHOF in Kinrooi op 18/11/2021

Op donderdag 18 november 2021 verliet de 74-jarige Lucien WESTHOF zijn woning gelegen in de Dorpsplein in Kinrooi. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Hij verplaatst zich aan boord van een donkerblauwe Volkswagen Polo (2010) met nummerplaat 1-WFP-348. Op vrijdag 19 november omstreeks 6.35 uur werd hij voor het laatst gezien op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden.

Lucien is ongeveer 1m65 lang en zwaar gebouwd. Hij heeft bruine ogen, grijzend haar en is kalend. Hij draagt een snor en een bril met zwart montuur.

Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een donkerblauwe broek, een bordeaux geruit hemd, een blauwe fleece, zwarte schoenen en een zwart/groene pet.

Bram ANDELHOFS

In het kader van een gerechtelijk onderzoek vragen politie en gerecht te willen uitkijken naar Bram ANDELHOFS.

 

Bram is 1m 80 à 1m85 lang en zwaar gebouwd. Vermoedelijk draagt hij een beige broek, een groene polo en een sweater met opschrift tuub.tv. Mogelijks is hij onderweg met een blauwe bestelwagen van het merk Opel met nummerplaat 1- YBX- 385. Aan de rechterzijde van de bestelwagen is een uitschuifbare luifel voorzien, op het dak staat er een oranje zwaailicht en enkele antennes en vooraan is er een opvallend logo aangebracht met vermelding ‘De Shack makerslab’.

De 38-jarige man is afkomstig uit Maldegem in Oost-Vlaanderen en bevindt zich momenteel mogelijk in het buitenland.

Aan Bram zelf wordt gevraagd om zich te melden bij de politie.

Discretie wordt verzekerd.

Gezocht - Ashraf LATIF

In het kader van een moordpoging is de politie dringend op zoek naar Ashraf LATIF. De feiten werden gepleegd in het centrum van het Rode Kruis in de rue de Durbuy in Melreux.

Deze persoon heeft de Pakistaanse nationaliteit. Hij spreekt Urdu en een beetje Engels. Hij is 32 jaar oud, 1m80 lang en stevig gebouwd. Hij heeft kort donker haar en een baard. Hij draagt een zwarte rugzak. 

Hebt u Ashraf LATIF gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van Meneer de onderzoeksrechter Goffinet van Marche-en-Famenne
25.06.2021
 

Verdwijning van Carlo BUYCK in Sint-Katelijne-Waver op 09/06/2021

In de nacht van woensdag 9 juni op donderdag 10 juni 2021 verliet de 47-jarige Carlo BUYCK de instelling Borgerstein in de Seminarielei in Sint-Katelijne-Waver. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Meneer Buyck is 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort, bruin haar en is kalend. Hij spreekt moeizaam.

Er is niet geweten welke kledij hij droeg op het ogenblik van zijn verdwijning.

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen 10.06.2021

Verdwijning van Roger VAN POUCKE in Oudenburg op 28-05-2021

Op vrijdag 28 mei 2021 werd de 64-jarige Roger VAN POUCKE voor het laatst gezien aan zijn woning in de Zandvoordsestraat in Oudenburg. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Meneer VAN POUCKE verplaatst zich met een witte Citröen Berlingo met nummerplaat 1-FTY-578.

Meneer is ongeveer 1m88 lang en struis gebouwd. Hij heeft kort grijs haar en blauwe ogen.

Op het moment van zijn verdwijning droeg hij vermoedelijk een jeans en een hemd of T-shirt.

Deze persoon kan verward overkomen.

Opsporingsbericht - Verdwijning van Hilde GELISSEN in Zutendaal op 28/05/2021

Op vrijdag 28 mei 2021, omstreeks 3.00 uur, verliet de 41-jarige Hilde GELISSEN haar woning in de Asserweg in Zutendaal. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Mevrouw Gelissen verplaatst zich met een donkergrijze Ford Fusion met nummerplaat SNH-571.

Zij is 1m78 lang en struis gebouwd. Ze heeft bruin halflang krullend haar en blauwe ogen.

Er is niet geweten welke kledij zij droeg op het ogenblik van haar verdwijning.

Verdwijning van Pascal LELARGE in Seraing op 24/05/2021

Op maandag 24 mei 2021 omstreeks 23.50 uur werd de 50-jarige Pascal LELARGE voor het laatst gezien aan zijn woning in de rue Henri Dunant in Seraing. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Pascal is tussen 1m75 en 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft zwart haar en bruine ogen. Hij draagt een bril.

Mogelijk draagt hij een zwarte vest, een grijze pull, een blauwe jeans en wandelschoenen.

Verspreid op vraag van het parket van Luik op 26/05/2021.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Jean VAN CAMPENHOUDT in De Haan op 25-05-2021.

Op dinsdag 25 mei 2021 werd de 74-jarige Jean VAN CAMPENHOUDT voor het laatst gezien aan zijn woning in de Square Boudewijn in De Haan.
Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Jean is 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort grijs haar en bruingroene ogen.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een zwarte broek en een zwarte jas met kap OF een groene jagersvest van het merk “Barber”.

Verspreid op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, op 26-05-2021.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Didier COPIN in Gesves op 14-05-2021

Op vrijdag 14 mei 2021 tussen 8.00 uur en 20.00 uur, verliet de 60-jarige Didier COPIN zijn woning gelegen ‘rue de la Sapinière’ in Gesves.
Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Meneer COPIN verplaatst zich met een zwarte Citröen C4 Spacetourer met nummerplaat  2-AEA-857.

Hij is ongeveer 1m80 lang en is van middelmatige bouw. Hij heeft kort grijzend haar en blauwe ogen.

Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een donkere pull, een jeans en camel-kleurige baskets.

Hebt u Didier COPIN of zijn voertuig gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders.

Verspreid op vraag van het parket van Namen 15.05.2021
 

Dodelijk verkeersongeval in Heinsch op 09/05/202

Op zondag 9 mei 2021 om 16.15 uur gebeurde een dodelijk verkeersongeval, waarbij een zwarte AUDI A3 en een step betrokken waren, op de route de Neufchâteau 441 in Heinsch.

Om de omstandigheden aangaande dit ongeval te kunnen ophelderen zijn de onderzoekers op zoek naar getuigen of personen die informatie zouden hebben over dit ongeval.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van het parket van Luxemburg, afdeling Aarlen 12.05.2021
 

Poging gewapende overval op de «La ferme Nos Pilifs» in Neder-Over-Heembeek op 17/02/2021

Op woensdag 17 februari 2021 omstreeks 15.10 uur werd in Neder-Over-Heembeek gepoogd een gewapende overval te plegen op de VZW « La ferme Nos Pilifs » gelegen in de Trasserweg. Deze onderneming stelt 145 personen met een handicap te werk.

Twee personen betreden de boerderij van de VZW en gaan in de richting van het administratief gebouw .Ze dringen de ruimte binnen en gaan onmiddellijk de confrontatie aan met een bediende. Ze doen hem teken dat hij geen geluid mag maken en doen dit onder bedreiging met   een mes door de ene, de andere met een hamer.
De eerste dader gaat een bureau binnen waar er een vergadering bezig is. Hij bedreigt de aanwezige personen met zijn mes en eist de inhoud van de kluis. Ook de tweede dader komt binnen en dreigt opnieuw met zijn hamer. De eerste dader verlaat de zaal en zet zijn zoektocht naar de kluis verder.
Aangezien de vereniging geen rijkdom bezit en de situatie tot niets leidt, vluchten de daders al lopend weg. Vermoedelijk zijn ze in een vluchtwagen gestapt.

De eerste dader is normaal tot zwaar gebouwd en is ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een rond gezicht.
Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek, een donkere jas met kap en sportschoenen.

De tweede dader is mager en is ongeveer 1m70 lang. Hij droeg een donkere broek en een donkere trainingsjas met kap vermoedelijk van het merk Nike.

Sommige elementen in het onderzoek doen vermoeden dat de wagen die door de daders werd gebruikt bij hun vlucht een grijze Opel Corsa zou kunnen zijn.

Verspreid op vraag van het parket van Brussel 11.05.2021
 

 

 

 

 

Steekpartij met dodelijke afloop in Charleroi

Op dinsdag 27 april 2021 om 13.55 uur werd een man in elkaar geslagen op de Boulevard Paul Janson in Charleroi, dit nabij de groenten-en fruitwinkel ter hoogte van huisnummer 24.

Een man vergezeld van één of meerdere personen daagde het slachtoffer uit waarbij het tot een gevecht kwam. De man kreeg meerdere messteken waarvan één fataal was. Hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Op 30 april geeft een dader zich aan bij de politie.

In het kader van dit onderzoek wil de politie duidelijkheid krijgen omtrent de omstandigheden van de moord.  De speurders zijn op zoek naar personen die getuige waren van deze gewelddadige ruzie.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter David van Charleroi  10.05.2021