100 JAAR JOHN LUNDSTRÖM

Docklands 2019

“Wij doen eigenlijk vooral ons goesting”

Tweede Docklands palmt ‘industrial wasteland’ in met eigenzinnige festivalmix 

ANTWERPEN, 20 & 21 september  –  Het weekend van 20 en 21 september zet Docklands opnieuw koers richting de Antwerpse Scheldebocht. Naast een eigen stage bundelt Docklands de krachten met een handvol Antwerpse partyconcepten. In een ruwe no nonsense setting pakken ze uit met een eclectische mix van techno, house, hiphop  en r&b. Nationale en internationale kleppers als onder meer Nic Fanciulli, Stavroz, Faisal en Red Axes zwaaien er 2 dagen de plak. Ook heel wat lokale talenten gooien zich in de strijd.

 

Docklands gaat voluit voor een 2e editie en stapt vastberaden en compromisloos verder op het pad dat het festival in 2018 voor zich uittekende. “Het is verleidelijk om links en rechts te kijken hoe andere organisatoren het aanpakken. Toch doen we eigenlijk vooral ons goesting”, vertelt Mats Raes namens Docklands. Op de vraag of er in Antwerpen nog plaats is voor een extra festival luidt het antwoord resoluut “ja”. “Kijk naar steden als Berlijn of Amsterdam waar nightlife en festivals een deel van het stads-DNA geworden zijn.” 

Het stukje ‘industrial wasteland’ ter hoogte van de Scheldebocht, aan de Sloepenweg, vormt opnieuw het unieke décor voor het festival. “Dé perfecte plaats voor een no nonsense en ietwat nostalgisch festival als Docklands.” Zo ruw de setting zo fijnzinnig de samenwerking tussen de verschillende Antwerpse event & partyconcepten die elk vanuit de eigen identiteit en aanhang Docklands mee kleuren;  SOMMAR, Café au Lait, Klank en From Italo to Disco.  Dit zorgt voor een eclectische mix en een erg diverse line-up.

“We hebben serieus moeten knokken voor de line-up die we écht wilden. Op Nic Fanciulli als headliner zijn we bijvoorbeeld erg trots. Naast de gevestigde waarden wil Docklands ook een festival zijn waar bezoekers nieuwe artiesten ontdekken. Stavroz en Curtis Alto zijn bijvoorbeeld twee waanzinnige live-bands. Ze veroveren momenteel volop de wereld, maar staan mooi bij ons op het podium.” 

 

Bron: HOLY2

BEVRIJDINGSFEESTEN 7 SEPTEMBER 2019 OPTREDEN CAPTAIN'S TABLE IN CAFE KLEINE TUNNEL VANAF 16.00 UUR

SINT-JANSVLIET ( TUNNEL ) RETRO TORNOOI

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM IN CAFE KLEINE TUNNEL EN CAFE ABSJAAR OP ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2019

LUVLIFE eert overleden DJ Rupert in Bocadero

LUVLIFE sluit zomer Bocadero af

Overleden Rupert Suply leeft verder in beats van Antwerp’s Finest DJ’s

Antwerpen, 31 augustus – Na het debuut in februari vanLUVLIFE, het partyconcept als eerbetoon voor de in 2016 aan kanker overleden dj Rupert Suply, volgt zaterdag 31 augustus al een tweede editie. De beste Antwerpse DJ’s (nagenoeg allemaal bevriende ex-collega’s van de betreurde Suply) blazen verzamelen in zomerbar Bocadero om er zo de zomer aan de Scheldekaaien af te sluiten. En ook om de verjaardag van Rupert (03/09) samen te vieren. De toegang is gratis. De opbrengst vanLUVLIFE gaat integraal naar Hope Benefiet, de benefietorganisatie van Rupert Suply.
 
In februari 2019 kreeg Rupert Suply met LUVLIFE postuum een eigen party, om zo de geest van de Antwerpse DJ ook in die passie van hem levendig te houden. Het werd een immens succes. Meer dan 800 vrienden, familieleden, partygangers en sympathisanten tekenden voor een overvolle Cargo Club (ex-Red & Bleu). Dat ging ook de organisatie van Bocadero niet onopgemerkt voorbij. En na een eerste vruchtbare samenwerking met Hope Benefiet in juni voor de Sportsdays volgt nu dus de tweede editie van LUVLIFE, dat de closing night voor Bocadero mag hosten. “Het aanbod van Bocadero was te mooi om daar metLUVLIFE niet op in te spelen. Zeker richting de verjaardag van Rupert die we voorheen altijd in intieme kring vierden”, zegt Wesley Van der Beken namens Hope Benefiet.
 
“Opnieuw kunnen we voor ons feest op de beste Antwerpse dj’s rekenen. Zij zijn - naast het algemene succes van Hope - het mooiste bewijs dat Rupert zo’n enorme indruk naliet op zijn omgeving. Velen zijn vrienden met wie Rupert als dj nog gedraaid heeft.  En zij komen nog altijd geheel vrijwillig spelen op onze events. Wat niet evident is als je ziet dat toppers als Dj Licious, Delafino, Yves Deruyter of pakweg Dave Lambert vandaag met overvolle agenda’s zitten. Maar voor Rupert maken ze dus graag nog even tijd vrij.”
 
 
Zo hard het verlies van Rupert Suply (30) na een strijd van meer dan 10 jaar aankwam, zo fel leeft vandaag zijn herinnering verder. Suply was de oprichter van Hope Benefiet. Met deze organisatie organiseerde hij vanuit zijn achtergrond als voormalig topvoetballer en dj vele sport- en familie events tot rally’s en party’s. Bij het overlijden in juni 2016 namen vrienden en familie de fakkel van Hope over. Zo volgden nieuwe edities van onder andere de Sports & Family Days, kaarsenverkopen, Warmste Week-acties en tal van projecten gedragen door derden. De inkomsten gingen de voorbije jaren naar interactieve spelen (Hope Tower en Hope On Wheels) die Hope Benefiet plaatste in tal van kinderafdelingen van Vlaamse ziekenhuizen.
 
HOPE LUVELIFE, zaterdag 31 augustus van 16u tot 02u, Bocadero Rijnkaai 150 Antwerpen. Gratis Toegang. Line-up: Phill Da Cunha, Viktor Bright, Dj Robbertoo, Roma, Khalor, Delafino & Luna Fino, Tach Cremer en Dave Lambert.
 
Info: www.hopebenefiet.be
Contact: Wesley Van der Beken, 0475 92 42 03     
 
Bron: HOLY2

Festival Antwaarpsen dag 3 augustus 2019 Wijnegem

Op Zaterdag 3 augustus 2019 omstreeks 13u30 vind voor de 4e keer den “Antwaarpsen Dag” plaats.


Dit is een Antwerps festival met uitsluitend artiesten in het Antwerps Dialect.

Lokatie van dit evenement is in de gezellige Zomerbar Zomergem (GC ’t Gasthuis)  , Turnhoutsebaan 199 te Wijnegem.

10 Artiesten en groepen staan op het programma:

 

 • Dammateurs
 • MC Lily
 • ’T Zèn Waai
 • Ed Kooyman (met begeleiding van Winand op Gitaar)
 • Cools & Eelens (Schralen tsjip)
 • Achterklap Mor Anders
 • Toast Marginal
 • Svensson & De Beekdabbers
 • Jimmy Henderickx
 • Bertje
   
  Zoals u kan zien staan er op de affiche van dit jaar weer bekende en minder gekende namen.
  We willen iedereen de kans geven om op ons podium zijn/haar ding te doen.
   
   
  Dit Antwerps festival is een volledig gratis evenement.

Bron: organisatie van Glenn Pellis en Jos Lenaerts.

TDBT beleeft PRINSelijke 7e editie

Bezoek van Prins Laurent kers op de succestaart waar 10.000 hongerige feestvierders gretig mee van smulden

Brasschaat, 19 juli – Het openluchtfestival The Day Before Tomorrowmaakte – met onder meer het 'onverwachtse' bezoek van Prins Laurent – er een zevende editie van om in te kaderen. Getuige daarvan zijn de eerste officiële beelden. De teller klokte donderdag af op meer dan 10.000 bezoekers, wat in het Park van Brasschaat aan alle vier de podia voor zeer uitgelaten en druk bevolkte taferelen zorgde. Publiekstrekkers als Bizzey, Gers Pardoel, Kobe Ilsen & Viktor Verhulst en het immens populaire Omdat Het Kan Soundsystem ft Average Rob losten de verwachtingen zeer glansrijk in. Eén van dé verrassingen was zonder meer het enorme succes van de Silent Disco.  

 

“Met onze voorverkoop zaten we 50% beter. Wat maakte dat we op het eind van de dag makkelijk de aantallen van 2018 overtroffen. En dat is mooi. Na de recordeditie in 2017 met Lil' Kleine en de kleine terugval vorig jaar groeien we zo weer een beetje. Dat is niet evident binnen het overvolle festivallandschap van vandaag”, reageert organisator Marc Reijntjes van TDBT. “Prins Laurent die blijkbaar vooral op aandringen van zijn dochter Louise daags ervoor zijn komst had aangekondigd, vond het ook fantastisch. Hij was onder de indruk van de ontvangst, zei hij. En de Prins bevestigde al meteen dat hij volgend jaar terugkomt.” En Prinses Claire en dochter Louise? Die gingen net als een goed gevuld park helemaal op in de show van de onbetwiste headliner van de zevende editie, Gers Pardoel. Ook al was die niet op de hoogte van het prinselijke bezoek, hij had gelukkig wel zijn hitsingle ‘Louise’ mee naar Brasschaat gebracht.    

Bron: HOLY2

Foto's: New Koncept

OPTREDEN DE GLAZE BOKES IN TUNNELLEKE

DE GLAZE BOKES OP 13 JULI OP ONS TERRAS WAS EEN SUPER SUCCES, DAAROM HEBBEN WIJ TERUG EEN BOEKING GEDAAN VOOR ZATERDAG 17 AUGUSTUS 2019 VANAF 16 UUR

BEKIJK ONDERSTAANDE FOTO EN FILMREPOTAGE

11-julifeest – gratis optredens op Grote Markt en Groenplaats

 

Kom naar het gratis feest op donderdag 11 juli en zing mee met populaire Vlaamse artiesten. In de namiddag is er een kinderprogramma op de Groenplaats met een optreden van #likeme. ‘s Avonds kan u naar de Vlaanderen Boven Band met Gene Thomas op de Grote Markt. 

Met het gezin naar de Groenplaats 
Animatie vanaf 14 uur: springkastelen, reuzenzeepbellen, grime, glittertattoo’s, haarextensions, speelhoek voor de allerkleinsten, gekke fietsen, workshops (graffiti spuiten, DJ, ballonplooien).
14.30 – 15.10 u: optreden Boembox
15.25 – 15.30 u: dansje Maya de Bij
15.45 – 16.45 u: optreden Ketnetband
17.15 – 18 u: optreden #Likeme 
‘Meet en Greet’ met Maya de Bij: 15.30 – 16 u / 16.15 – 16.45 u / 17 – 17.25 u.

Met vrienden naar de Grote Markt
18.30 – 19.50 u: DJ Dimitri d’Anvers
19.50 – 20.50 u: Vlaanderen Feest muziekshow 
20.50 – 22.20 u: optreden Vlaanderen Boven Band  
 
Meer info
donderdag 11 juli 2019
gratis 
Groenplaats: kinderprogramma van 14 tot 18 uur
Grote Markt: show en concerten van 18.30 tot 22.30 uur

Foto: www.antwerpen.be

Gers Pardoel telt af naar TDBT, jullie ook?

‘Ik neem je mee’ naar Rome, Parijs en Brasschaat

Populaire Nederlandse rapper Gers Pardoel headliner op 7e The Day Before Tomorrow

Brasschaat, 18 juli – Het is stilaan aftellen. 18 juli blaast het unieke openluchtfestival The Day Before Tomorrow weer verzamelen in het prachtige Park van Brasschaat. En zoals geweten heeft TDBT Met Gers Pardoel opnieuw een headliner van formaat te pakken. De sympathieke Nederlandse rapper zal deze zomer overigens nog op verschillende Belgische podia te zien zijn. Mocht er als voorbeschouwing op dit alles interesse zijn in een telefonisch interview met deze topartiest, dan horen we het graag. Bedankt alvast voor de interesse en we kijk uit naar jullie redactionele bijdragen. 

 

Met Bizzey, maar vooral dus met Gers Pardoel kan TDBT net als vorige jaren (Lil’ Kleine, Kraantje Pappie, Sevn ‘Patsergedrag’ Alias…) uitpakken met één van de grootste hitsensaties van bij onze Noorderburen. Gers Pardoel scoorde in de charts met nummers als ‘Broodje Bakpao’, ‘Bagagedrager’, ‘Ik neem je mee’ (naar Londen of Parijs) en ‘Louise’. Bovendien is hij niet meer weg te slaan op de Belgische en Nederlandse televisie, wat zijn populariteit behoorlijk de hoogte in duwde. “We verwachten enorm veel van het optreden van Gers Pardoel”, zegt Marc Reijntjes van The Day Before Tomorrow. “Dit is voor TDBT werkelijk de ideale act. En niet enkel voor het jonge volkje. Gers krijgt met zijn hits zonder enig probleem heel het park mee aan het zingen en bewegen. We blijven met veel grote en originele namen sowieso een erg breed publiek aanspreken en met tickets tegen 20€ in voorverkoop houden we het allemaal zeer toegankelijk qua prijs.” 

Info & tickets: https://www.thedaybeforetomorrow.be/
 
Contact: Marc Reijntjes, +32 (0)477 30 33 93

Bron: HOLY2

KALENDER:

JULI

AUGUSTUS

SEPTEMBER

Bron: Bocadero

Extreme festivalFEVER: Dystopia vs Borsbeek LIVE

DUBBELslag in historisch Fort 3 

Dystopia ‘First Encounter’ en Borsbeek LIVE brengen 22 en 23 juni enorme diversiteit aan festivalgangers op de been

Borsbeek, 22 en 23 juni – Er wordt nog hard gewerkt in Fort 3 in Borsbeek om alles klaar te krijgen tegen het nakende festivalweekend. Zaterdag 22 juni verwent Dystopia ‘First Encounter’ de house- retro- en technoliefhebbers. Zondag 23 juni is het met Borsbeek LIVE de beurt aan de families en fans van een potje stevige Vlaamse muzikale ambiance. De organisatie hoopt met het mooie weer in het vooruitzicht meer dan 6.000 bezoekers naar het dubbele feest te lokken.   

 

Dystopia zet zaterdag met de zesde editie alsnog een kleine stap in het onbekende.  De organisatoren sleutelden aan de formule en de totale look & feel van het festival. ‘First Encounter’ schept een alternatieve wereld; een ‘gate’ of ‘orb’ richting de toekomst waar iedereen zijn stem kwijt kan. Technologie en science zijn de inspiratiebron die Dystopia in een realtime party-experience samenbrengt met als missie zoveel mogelijk mensen te inspireren. En dat alles met een immens muzikale en decoratieve dimensie. Voor de relaunch pakt Dystopia uit met 3 stages: main, retro en de nieuwe technostage (hosted by FG Radio - A-Town 107Fm – Undr). Meer dan 25 nationale en internationale top-dj’s (aangevuld met lokaal talent) zetten zich achter de decks: van The Magician, Amine Edge & Dance, Dj Licious, Cj Bolland en Yves Deruyter tot Anna Kail, Kapibara en Murani (winnaar DJ-contest).

Grote namen, zij het dan van een heel ander kaliber, verwelkomtBorsbeek LIVE, daags na Dystopia. Op de affiche: Regi, Bart Kaëll, Cookies and Cream, Ketnetsensatie #LikeMe, Sam Gooris, Zohra en DJ Papi Dua. Nog meer dan de vuurdoop in 2018 pakt het familiefestival zondag 23 juni uit met een totaalspektakel voor het hele gezin. Fijnproevers kunnen terecht in een volledig vernieuwde foodvillage. En de rest van het Fort 3-domein wordt na de passage van Dystopia omgetoverd tot een gigantisch kids-paradijs met avontuurlijke attracties zoals springkastelen, maar ook grime en ‘tattoo on wheels’, dansworkshops, kidsdisco met Papi Dua, vertellingen, goochelshows en tal van interactieve animaties aan de Disco ‘Back to the 80’s’ Stage.  

 

Contact Dystopia: Tim Van Mierlo, +32 492 73 52 01.

Bron & foto's: HOLY2

Schrijf je eigen vrijheidsboodschap voor 75 jaar Bevrijding

 

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Antwerpen bevrijd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als een onderdeel van de herdenkingsactiviteiten start de stad een participatief project over het belang van vrijheid. Vanaf dinsdag 18 juni komen er vijf inzamelzuilen op verschillende locaties verspreid over de stad, waar iedereen ter plekke een vrijheidsboodschap kan meegeven op een papieren duif. Alle vogels worden vervolgens verwerkt in twee grote creaties, die in de loop van de zomer en tijdens de Bevrijdingsdagen op 7 en 8 september in het MAS en het FelixArchief te bewonderen zijn. Het college van burgemeester en schepenen gaf vandaag het startschot met het schrijven van de eerste vrijheidsboodschappen. 

‘Altijd vrij. Nooit vanzelfsprekend’. Met die kerngedachte herdenkt de stad 75 jaar Bevrijding. Een duif staat daarbij symbool voor het grote belang van die vrijheid.
 
Vrijheidsduiven
In aanloop naar de Bevrijdingsdagen op 7 en 8 september, dit jaar uitgebreider dan ooit, start in juni een participatief project. Het doel is om mensen te laten stilstaan bij de gruwel van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen, vroeger en nu. En bij de vele slachtoffers die daarbij vielen en nog steeds vallen. Vrijheid is een democratische grondwaarde, en in dit project nodigt de stad dan ook iedereen uit om zijn eigen vrijheidswens mee te geven.

Groepsfoto van college en schepenen. Links na rechts,


 
Op vijf locaties in de stad staan vanaf dinsdag 18 juni houten zuilen opgesteld. Die bevatten schrijfmateriaal en gekleurde papieren duiven, gebaseerd op het logo. Iedereen wordt uitgenodigd om er zijn wens neer te pennen, de duif te vouwen en ze te posten in de zuilen zelf. Op de zuilen staat een handleiding en  meer uitleg over het project.

 

Locaties:
·         MAS, Hanzestedenplaats 1
·         FelixArchief, Oudeleeuwenrui 29
·         Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26
·         Stadswinkel, Grote Markt 11-13
·         Havenhuis, Zaha Hadidplein 1
Creaties 
Op regelmatige tijdstippen worden de ingediende vogels uit de zuilen gehaald en verzameld. Daarna creëert de stad er twee grote installaties mee. Die krijgen de vorm van gigantische lusters met duizenden duiven, die in de loop van de zomer opgehangen worden op de eerste verdieping van het MAS en de lichtstraat van het Felixpakhuis. De indrukwekkende creaties, die een boodschap van vrijheid over heel Antwerpen uitdragen, zullen ook op de Bevrijdingsdagen op 7 en 8 september te bewonderen zijn.

Foto’s: www.antwerpen.be

Pilootprojecten cargofietsdelen Berchem

 

Grote aankopen vervoeren met de fiets is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom starten in Berchem twee pilootprojecten op. Er zullen cargofietsdeelsystemen uitgetest kunnen worden om grote goederen te vervoeren over korte afstanden. Verder kunnen er ook andere types van fietsen, zoals vouwfietsen, gedeeld worden. Initiatiefnemers lokale fietshandelaar De Geus en vrijwilligersorganisatie Dégage (die al aan autodelen doet in Antwerpen) krijgen voor hun pilootprojecten ondersteuning van het stedelijke laboratorium Stadslab2050 en Slim naar Antwerpen. Beide pilootprojecten lopen tot oktober 2019. 
Vanaf half juni kunnen in Berchem elektrische cargofietsen gereserveerd worden via lokale fietshandelaar De Geus. Nu kunnen er al eigen fietsen gedeeld worden via een digitaal platform van Dégage. Dat laatste platform, dat ook al aan autodelen doet in Antwerpen, beperkt zich trouwens niet tot cargofietsen. Wie wil, kan er ook andere types fietsen zoals vouwfietsen, delen. De projecten richten zich in de eerste plaats op bewoners van Berchem. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Ons mobiliteitsbeleid is niet enkel gebaseerd op grote infrastructuurwerken. Die zijn broodnodig, maar we kijken ook wat de noden zijn op buurtniveau. Ik ben benieuwd naar de resultaten van dit pilootproject.”
 
Beide pilootprojecten lopen van juni tot oktober 2019. Aan het einde van deze pilootprojecten wordt er gekeken of ze verlengd kunnen worden of kunnen worden toegepast in andere delen van de stad.
 
Elektrische cargofietsen via fietshandelaar De Geus
Fietsenhandelaar De Geus stelt vanaf half juni vanuit zijn winkel in Berchem twee elektrische cargofietsen ter beschikking voor deelgebruik. Via een mailadres kunnen bewoners een cargofiets reserveren om bijvoorbeeld grote goederen of boodschappen te vervoeren. Binnenkort zal dat kunnen via een reservatieplatform. Momenteel bekijkt de fietshandelaar ook of zijn fietswinkel een geschikte standplaats is voor de twee deelfietsen en of er andere partners in de buurt zijn die een deellocatie kunnen aanbieden. Bewoners zullen een cargofiets kunnen huren vanaf 15 euro per 2 uur, tot 80 euro voor een heel weekend.
 
Schepen voor leefmilieu Tom Meeuws:“Cargofietsen kunnen het wagengebruik en de daarmeesamenhangende luchtvervuiling verder terugdringen. Zo zetten we weer een stap naar betere lucht voor elke Antwerpenaar.”
 
Deelpatform van Dégage voor fietsen van particulieren
Dégage test in Berchem op zijn beurt een nieuw platform voor het particulier delen van (cargo)fietsen. Via dit platform kunnen bewoners speciale fietsen delen met de buurt – zoals cargofietsen – of zelf gebruiken. Zo kunnen ze voor een korte periode een ander soort fiets lenen zoals een fietskar voor een uitstap met de kinderen of een vouwfiets voor gecombineerde verplaatsingen met de trein. Dégage is momenteel op zoek naar fietseigenaars die hun fiets willen delen met de buurt. Om een fiets te kunnen delen en/of gebruiken, moet je lid worden van het platform van Dégage. Het inschrijvingsgeld bedraagt 35 euro. Daarnaast is er een bijdrage voor de gereserveerde tijd van de fietsen.  Wie instapt, betaalt eenmalig ook een waarborgsom van 75 euro, die je geheel of gedeeltelijk terugkrijgt na uitstap.
 
Meer info  over beide projecten staat op www.stadslab2050.be.
 
Slim op weg in de buurt
Het cargofietsdelen maakt deel uit van het pilootproject Slim op weg in de buurt, een samenwerking tussen Stadslab2050 en Slim naar Antwerpen. Dat project vertrekt vanuit enkele belangrijke stedelijke uitdagingen, zoals een vlotte doorstroming in de wijken. Het onderzoekt op welke manier Antwerpse wijken een versnelling hoger kunnen schakelen op het vlak van slimme mobiliteit. Onder slimme mobiliteit wordt verstaan: minder verplaatsingen, het maken van geschikte mobiliteitskeuzes, meer combinatievervoer of deelmobiliteit en meer elektrische voertuigen ter vervanging van de verbrandingsmotor.
 
In Berchem werd samen met buurtbewoners, partners in de wijk en mobiliteitsaanbieders gezocht naar mobiliteitsoplossingen op maat van de buurt. De bewoners gaven daarbij de nood van een cargofietsdeelsysteem aan, als een duurzame oplossing voor groot vervoer over korte afstanden.

Foto: www.antwerpen.be

"Rupert herleeft tijdens HOPE SPORTS DAYS"

 “Onze goede vriend weer even in ons midden”

HOPE SPORTS KIDS & FAMILY DAY herdenkt zondag 9 juni overleden stichter

9 juni, Mortsel – HOPE Benefiet, de organisatie van de in 2016 overleden Rupert Suply (30), telt de dagen. Aanstaande zondag 9 juni palmt het Bar Brial (Fort 4 Mortsel) in met de HOPE SPORTS KIDS & FAMILY DAY, het grootste event van HOPE. Op het programma: een mega beachvolleytornooi in een uniek historisch kader, ontbijt en barbecue, muziek van de beste dj’s uit Antwerpen die allemaal gratis komen spelen en uitgebreide kinderanimatie. Bedoeling is om met de familiehappening, elk jaar goed voor meer dan 1000 bezoekers, geld in te zamelen om de donaties van educatieve kinderspeeltuigen aan ziekenhuizen nationaal verder uit te rollen.

 

Bezieler Rupert Suply verloor enkele dagen na de HOPE SPORTS KIDS & FAMILY DAY in 2016 de strijd tegen de vreselijke ziekte kanker; waar hij jaren tegen gevochten had. Komende zondag wordt de derde editie zonder hem. HOPE Benefiet slaagde er met behulp van familie en vrienden wel in dat Ruperts herinnering als dj, topsporter, partner, zoon, broer, vader van Lewis én goede vriend verderleeft. En hoe!? Naast de eigen initiatieven zoals de party LUV LIFE, de jaarlijkse kaarsenverkoop, de webshop en de familiedag komen almaar meer externe organisaties, bedrijven en scholen op de deur kloppen om ten voordele van HOPE acties te ondernemen. Op die manier lukt het HOPE Benefiet om goede doelen te blijven ondersteunen; ‘hope’ geven aan mensen die ‘hope’ nodig hebben.

“Zo konden we mede dankzij die steun al verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen de HOPE TOWER en de HOPE on WHEELS schenken. Tot op heden was dat bij AZ Malle, UZA Edegem, UZ Jette en binnenkort volgt AZ Klina in Brasschaat”, klinkt het bij Michael Van der Voort namens HOPE. “Deze op maat ontworpen interactieve en educatieve speeltuigen garanderen de nodige afleiding in kinderafdelingen. Het laat kinderen toe te ontsnappen aan het gekende ziekenhuissfeertje. We bekijken volop nieuwe goede doelen. Wie weet zorgt ons event van zondag wel voor nieuwe inspiratie. Ideeën zijn steeds welkom.” “De HOPE SPORTS KIDS & FAMILY DAY is voor HOPE een hoogdag. Niet enkel beleven we een zalige en sportieve dag met elkaar. Het zorgt er ook voor dat we met z’n allen op een zeer ongedwongen manier samen onze goede vriend weer even in ons midden hebben. Niet fysiek, maar wel dankzij de vele fijne herinneringen die we op zo’n dag spontaan en massaal zullen delen. Rupert wilde het trouwens zo. Jullie moeten ook zonder mij verder. Geniet samen met elkaar van het leven. Elke dag. Dat was zijn boodschap. En dat zullen we dus zondag meer dan ooit doen!”       

 

Info: www.hopebenefiet.be
Contact: Michael Van der Voort, +32 (0)477 97 19 18

Bron: HOLY2