Antwerp Classic Car Event: 4 en 5 mei Park van Brasschaat

ACCE bouwt oldtimerfeest

Park van Brasschaat ontvangt voor derde jaar op rij meer dan 1000 classic cars

Brasschaat, 4 en 5 mei – Oldtimers aan de macht. Maar ook parels van nieuwe modellen en duizelingwekkende supercars zijn het weekend van 4 en 5 mei meer dan welkom tijdens het tweedaagse gratis Antwerp Classic Car Event in het Park van Brasschaat.  In combinatie met het officiële startschot voor de gerenommeerde Tour Amical – in Griekenland goed voor 270 deelnemende teams - biedt ACCE opnieuw één groot feest voor de autoliefhebber aan.

Door de invoering van de Lage Emissie Zone (LEZ) in Antwerpen was de organisatie na een handvol edities op de Antwerpse Kaaien en de Gedempte Zuiderdokken genoodzaakt om in 2017 een nieuwe locatie te zoeken. In geen tijd kon ACCE het Park van Brasschaat naar zijn hand zetten en het festival met zo’n 5000m2 aan ‘car village’ uitbouwen tot één van de grootste openluchthappenings voor wagens in ons land. De voorbije editie was in 2018 zo goed voor meer dan 15.000 bezoekers en zo’n 1.000 classic cars die passeerden. 
 
“ACCE onderstreept steeds nadrukkelijker de nood aan dit genre van auto-events. Fans alsook het grote publiek genieten almaar massaler van de nostalgie en de schoonheid van een goed bewaarde oldtimer. De problematiek van de LEZ laten we tijdens ons weekend bewust links liggen. Het moet vooral een feest worden”, vertellen organisatoren Manu Stappaerts, Frank Crijns en Marc Reijntjes.
Nog enkele eyecatchers:

100 jaar Bentley Historiek
70 jaar Abarth Expo
Alpine Centre Antwerpen
Aston Martin
Lamborghini Antwerpen
Porsche Centre Antwerpen
Collection by Vermant
Husqvarna Racing Centre
Lenoir – Vanderhall Motor Works…
Antwerp Classic Car Event (ACCE), 4 en 5 mei in het Park van Brasschaat telkens van 9u tot 18u, VRIJE TOEGANG.
 
Partners: ABC Domotica, GeoDynamics, Patronale Life, Vaillant, Ginotti, Clima & Partners, Vulco, Sonax, Jacob Cohën, Pirelli, Van Luyten, Hiscox.
Contact: 
Manu Stappaerts: +32 (0)475 82 45 24 / E-mail: manu@acce.be
Marc Reijntjes : +32 (0)477 30 33 93 / E-mail : marc@acce.be
Bron: HOLY2
 

 

 

Damse Pijl op 12 mei

 

Dit jaar koppelen we de helse koers van het Noord los van de grote rommelmarkt en wordt het een evenement op zich! Allemaal welkom op de hel van het Noord!

Kinder- en jeugdkoers: voor sportivo’s onder de 16 jaar. Je kan je inschrijven voor deze koers. We voorzien koersen per leeftijdscategorie. Hierover later meer info.

Het vagevuur: vanaf 16 jaar. Pittige koers van 25 kilometer doorheen de wijk.

De Hel: vanaf 16 jaar. Pikante uitdaging van 50 kilometer doorheen de wijk.

Foto: www.damsefeesten.be

UAntwerpen lanceert verkiezingsvlogs

 

Zondag 26 mei nadert, de verkiezingskoorts stijgt, en dat niet alleen bij de politieke partijen. Jongeren die voor het eerst naar de stembus trekken, zitten met vragen. In tien flitsende video’s geven professoren en onderzoekers van UAntwerpen concrete antwoorden op die vragen. De eerste drie video’s worden op paasmaandag gelanceerd.
In de drie video’s die maandag 22 april gelanceerd worden, komen de topics socialemedia-advertenties, voorkeursstemmen en de rol van de media aan bod. Onderzoekster Stiene Praet legt in twee minuten uit hoe je kan nakijken welke advertenties politieke partijen via Facebook versturen. Prof. Peter Thijssen heeft het over het uitbrengen van lijst- en voorkeursstemmen. Prof. Peter Van Aelst legt vanop het dakterras van UAntwerpen aan de YouTubers uit welke invloed media uitoefenen in de verkiezingsperiode.
In volgende filmpjes bespreken de UAntwerpen-professoren onder meer de verschillende niveaus waarvoor wordt gestemd, het nut van voorkeursstemmen en de volgorde van de kieslijsten. Op 16 mei duikt rector Herman Van Goethem op in de finalevideo. “Uiteraard neem ik graag deel aan dergelijke projecten”, aldus Van Goethem.

Advies van contentmanager YouTube
De tien vlogs werden gemaakt door een klein team van creatievelingen uit eigen huis. Gelegenheidsvlogger Lothar van Diessen: “De contentmanager van YouTube Benelux is een oud-student handelsingenieur en hij was op bezoek als gastspreker voor onze studenten. Hij wees ons erop hoeveel mogelijkheden er zijn om onze unieke hotspot aan academische kennis met eenvoudige video’s bij een breder publiek te krijgen. Met dat idee, een smartphone en een microfoontje gingen we aan de slag. De video’s zijn low budget, maar omdat de inhoud boeiend is, stoort dat niet. Dat bleek alvast uit de reacties van enkele jongeren en een testpanel van leerkrachten secundair onderwijs.”

Verkiezingsthema’s blijken geen basiskennis
De nakende verkiezingen bleek een dankbaar thema voor een eerste vlogreeks. “Als universiteit nemen wij onze educatieve rol graag breed. Wij vinden het belangrijk dat jongeren op de verkiezingsdag weten waar ze aan toe zijn. We merken dat veel jongeren niet vertrouwd zijn met het fenomeen. Heus niet iedereen weet in welke omstandigheden je best wel of best niet een voorkeursstem uitbrengt,” vertelt van Diessen.
De verkiezings- en beleidsthema’s zelf worden zeer bewust vermeden in de vlogs. “Als instelling blijven we uiteraard neutraal. Jongeren die twijfelen op welke partij ze gaan stemmen, kunnen zich wel laten inspireren door de Stemtest, die UAntwerpen ontwikkelde in samenwerking met VRT NWS en UCL”, klinkt het.
Maandag 22 april worden de eerste drie vlogs gelanceerd. Nog t.e.m. donderdag 16  mei komt elke maandag en elke donderdag een nieuwe video online. De hele reeks bestaat uit tien korte episodes. Bekijk de eerste drie video’s via www.youtube.com/UAntwerpen!

Video: UAntwerpen

Lentepoets op zaterdag 27 april met het Schipperskwartier

 

Zoals elk jaar is het eind april grote kuis en wordt er in meer dan 600 straten in Antwerpen gepoetst.
Ook het Schipperskwartier doet weer mee.  We roepen iedereen op om op zaterdag 27 april buiten te komen en de straten en pleinen te doen blinken… en vooral voor je eigen deur te vegen.

Iedereen is welkom op de Houten Brug.  Daar kan je bekomen van de inspanningen, gezellig bijkletsen en de inschrijvers kunnen dan een plantenbak vullen met de aangeboden plantjes.

Niet ingeschreven?  Kom dan gerust ook even langs in ons buurtkraam waar je iets lekkers kan drinken en van onze taart proeven. 

Afspraak: zaterdag 27 april van 12u00 tent op Houten Brug.
Einde voorzien rond 17u00.

Meer info: schipperskwartierantwerpen@gmail.com of in het Buurtinfopunt, Klapdorp 15.

Een organisatie van Buurtcomité Schipperskwartier i.s.m. Stadsmakers – Stad Antwerpen