AFSCHEID PETER TERRIJN

Willy Willy (59), gitarist van The Scabs, is gestorven

Willy Willy, de gitarist van The Scabs, is thuis gestorven in het gezelschap van zijn echtgenote en vrienden. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

De gitarist nam vorige week nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst op de MIA’s, samen met zijn collega’s van The Scabs. Willy Lambregt, zoals de gitarist echt heet, speelde het optreden toen vanop een stoel. In juni 2018 werd er bij hem kanker vastgesteld, al liet Willy Willy nooit weten aan wat hij precies leed. Hij wilde er niet veel over kwijt. “Ik wil binnenkort niet overal gaan op­draven als spreekbuis voor mensen met kanker”, liet hij toen optekenen. “Niet dat ik bekende mensen die dat wel doen veroordeel, maar in mijn geval is het: let the ­music do the ­talking.”

Hij liet er zich ook niet door afremmen. “Mensen vragen me soms waarom ik nu, net na de ­diagnose, meer dan ooit wil doorgaan. Maar wat moet ik doen? In mijn bed gaan liggen? Luister, ik heb kanker, zoals zoveel mensen, en daarom wil ik nog zo veel mogelijk genieten. En mijn werk is mijn passie, dus een volle agenda maakt me gelukkig. Ik geniet met volle teugen van het leven, en ­samen met mijn partner Michèle blijf ik erin ­geloven.”  

Lege stoel

Willy Willy speelde de afgelopen maanden nog mee met The Scabs, die dit voorjaar een 35-tal concerten in Vlaanderen geven ter ere van hun 40-jarige bestaan. Hij speelde wel niet de volledige optredens mee, maar een aantal nummers in het begin en op het einde. Op 1 februari stonden ze voor het eerst zonder hem op het podium. “U ziet hier naast mij een lege stoel staan”, zei frontman Guy Swinnen toen de set van The Scabs ongeveer een half uurtje bezig was. “Die is normaal gezien voor onze goede vriend Willy Willy. Maar we hebben slecht nieuws: hij kan er vandaag niet bij zijn. U weet: hij vecht tegen een zware ziekte. Het volgend nummer wordt normaal gezien door hem gezongen, maar nu dragen we ‘Mesaboogie Feedback’ op aan Willy Willy.” The Scabs verloren in 2013 ook al hun bassist Fons Symons aan longkanker.

Swinnen noemde hem afgelopen week ‘levenslustiger dan ooit’. “Het klinkt misschien heel vreemd, maar nu hij de dood in de ogen kijkt, is Willy levenslustiger dan ooit. Ik moet hem echt bewonderen. Want heel eerlijk: toen hij ons vertelde dat hij kanker had, vreesde ik dat hij in de drank zou vliegen en zich helemaal zou laten gaan. Maar het tegenovergestelde is gebeurd: hij is meteen aan de afwerking van zijn soloplaat begonnen en oefent elke dag voor de optredens met The Scabs.”

De uitvaart zal plaatsvinden op woensdag 20 februari 2019 om 14 uur in het crematorium Siesegem, Merestraat 169 te Aalst en is toegankelijk voor het publiek.

Bron & foto: HLN

Bekendste Antwerpse zwerver Louis (55) overleden

DEURNE - 

Altijd blij dat hij iets kon doen voor anderen. Het is zo dat ex-zwerver Louis (55) een bekende werd in Antwerpen. Jarenlang was de grond van het Astridplein zijn thuis. Een dak boven zijn hoofd vond hij in 2017 in een appartementje in Deurne, waar hij gisteren dood werd aangetroffen.

Bron: GVA

Foto: Victoriano Moreno

Jean-Pierre Van Rossem (73) overleden

 In het UZ Jette is Jean-Pierre Van Rossem overleden. De ex-beursgoeroe werd 73 jaar. Van Rossem sukkelde al geruime tijd met zijn gezondheid en werd dinsdag nog met spoed overgebracht van zijn appartement in Kapelle-op-den-Bos naar het ziekenhuis. Daar zou hij gisteren overleden zijn, meldt VTM Nieuws. De doodsoorzaak is voorlopig onbekend.

Enfant terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schilder en rebel. Het zijn maar enkele termen die passen bij de excentrieke figuur Jean-Pierre Van Rossem, die het met veel branie, lef en een grote mond tot één van de meest besproken figuren van de afgelopen decennia schopte.

Een vloot Ferrari’s, kastelen, een megajacht, tientallen miljoenen dollars en heel wat vrouwelijk schoon: Van Rossem had het in de jaren 80 en 90 allemaal. Op een bepaald moment beschikte hij naar eigen zeggen over bijna 900 miljoen dollar. Het contrast met de Jean-Pierre Van Rossem van eind jaren tachtig, begin jaren negentig en die van de voorbije jaren kan niet groter zijn.

Zo leefde hij de laatste jaren een teruggetrokken bestaan in zijn appartementje in Kapelle-op-den-Bos. In november van dit jaar kreeg hij opnieuw twee jaar effectieve celstraf en werd er 390.000 euro verbeurdverklaard wegens valsheid in geschrifte, witwassen, belastingfraude en oplichting. “Mij krijgt ge nooit meer in den bak. Ik val nog liever dood”, sprak hij toen in zijn laatste interview met onze krant.

Bron: HLN.be

Foto: Belga

AFSCHEID STAF WOUTERS

OPRECHTE DEELNEMING VANWEGE ONZE REDACTIE

Onze kameraad Staf Wouters is vanavond overleden. Staf was 30 jaar lang een trouw lid van het Vlaams Blok/Vlaams Belang, Antwerps gemeenteraadslid, fractieleider in de districtsraad van Hoboken, voorzitter van de afdeling in Hoboken, partijraadslid en vooral een goeie vriend en uitstekend militant! Rust zacht kameraad!

ONZE OPRECHTE DEELNEMING VANWEGE ONZE REDACTIE