RUST IN VREDE BESTE VRIEND, R.I.P PIETER ASPE, VANWEGE ONZE REDACTIE

VASTE GROENPLAATS KERN HERDENKT CHARLIE SCHEPENS

RUST IN VREDE MARADONA VANWEGE ONZE REDACTIE

RUST IN VREDE Lutgart Simoens VANWEGE ONZE REDACTIE

In Memoriam Bob Van Staeyen (10 maart 1936 - 14 november 2020)

RUST IN VREDE BOB ( STRANGERS ) VANWEGE ONZE REDACTIE

Teken het rouwregister voor Robbe De Hert

Regisseur Robbe De Hert (77) is op 24 augustus overleden. Het stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden van het Antwerpse filmicoon. Tot de dag van de begrafenis kan je hieronder je medeleven betuigen.

Robbe De Hert werd in 1942 geboren in Groot-Brittannië. Al snel kreeg hij de filmmicrobe te pakken. Hij was medestichter van Fugitive Cinema, het bekende geëngageerde Antwerpse filmerscollectief.

Vele succesfilms

In 1980 breekt hij als regisseur door bij het grote publiek met 'De Witte van Sichem'. Daarna volgden nog vele successen, zoals 'Maria Danneels, of het leven dat we droomden', 'Zware jongens', 'Blueberry Hill', 'Brylcream Boulevard', 'Gaston's War' en 'Lijmen/Het been'. Met 'Hollywood aan de Schelde' ging in 2018 zijn laatste meesterwerk in première: een overzicht van de Belgische filmgeschiedenis.

Rouwregister

Tot de dag van de begrafenis kan je hieronder het rouwregister tekenen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

VANWEGE DE REDACTIE EN DE ANTWERPSE HORECA VEEL STERKTE VOOR FAMILIE EN VRIENDEN

Lieverd stel het wel bij je reis naar de overkant...
RIP René jij zal in heel veel harten blijven verder leven...
Neem een dikke welgemeende knuffel van ons mee...
Heel veel sterkte voor de familie en de vele vrienden...
 
VERLOST VAN DE PIJN RUST ZACHT MAKKER

VANWEGE DE REDACTIE INNIGE DEELNEMING AAN FAMILIE EN VRIENDEN

RIP

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AFSCHEID VAN MARIA VAN DONGEN 

RUST IN VREDE

ZATERDAG 22 FEBRUARI 2020 OM 09.00U

MARIA VAN DONGEN HEEFT DE STRIJD TEGEN KANKER VERLOREN

INNIGE DEELNEMING AAN FAMILIE EN VRIENDEN

NAMENS REDACTIE

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

rust in vrede

innige deelneming aan familie en vrienden

namens redactie De Antwerpse Koerier

AFSCHEID PETER TERRIJN

Willy Willy (59), gitarist van The Scabs, is gestorven

Willy Willy, de gitarist van The Scabs, is thuis gestorven in het gezelschap van zijn echtgenote en vrienden. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

De gitarist nam vorige week nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst op de MIA’s, samen met zijn collega’s van The Scabs. Willy Lambregt, zoals de gitarist echt heet, speelde het optreden toen vanop een stoel. In juni 2018 werd er bij hem kanker vastgesteld, al liet Willy Willy nooit weten aan wat hij precies leed. Hij wilde er niet veel over kwijt. “Ik wil binnenkort niet overal gaan op­draven als spreekbuis voor mensen met kanker”, liet hij toen optekenen. “Niet dat ik bekende mensen die dat wel doen veroordeel, maar in mijn geval is het: let the ­music do the ­talking.”

Hij liet er zich ook niet door afremmen. “Mensen vragen me soms waarom ik nu, net na de ­diagnose, meer dan ooit wil doorgaan. Maar wat moet ik doen? In mijn bed gaan liggen? Luister, ik heb kanker, zoals zoveel mensen, en daarom wil ik nog zo veel mogelijk genieten. En mijn werk is mijn passie, dus een volle agenda maakt me gelukkig. Ik geniet met volle teugen van het leven, en ­samen met mijn partner Michèle blijf ik erin ­geloven.”  

Lege stoel

Willy Willy speelde de afgelopen maanden nog mee met The Scabs, die dit voorjaar een 35-tal concerten in Vlaanderen geven ter ere van hun 40-jarige bestaan. Hij speelde wel niet de volledige optredens mee, maar een aantal nummers in het begin en op het einde. Op 1 februari stonden ze voor het eerst zonder hem op het podium. “U ziet hier naast mij een lege stoel staan”, zei frontman Guy Swinnen toen de set van The Scabs ongeveer een half uurtje bezig was. “Die is normaal gezien voor onze goede vriend Willy Willy. Maar we hebben slecht nieuws: hij kan er vandaag niet bij zijn. U weet: hij vecht tegen een zware ziekte. Het volgend nummer wordt normaal gezien door hem gezongen, maar nu dragen we ‘Mesaboogie Feedback’ op aan Willy Willy.” The Scabs verloren in 2013 ook al hun bassist Fons Symons aan longkanker.

Swinnen noemde hem afgelopen week ‘levenslustiger dan ooit’. “Het klinkt misschien heel vreemd, maar nu hij de dood in de ogen kijkt, is Willy levenslustiger dan ooit. Ik moet hem echt bewonderen. Want heel eerlijk: toen hij ons vertelde dat hij kanker had, vreesde ik dat hij in de drank zou vliegen en zich helemaal zou laten gaan. Maar het tegenovergestelde is gebeurd: hij is meteen aan de afwerking van zijn soloplaat begonnen en oefent elke dag voor de optredens met The Scabs.”

De uitvaart zal plaatsvinden op woensdag 20 februari 2019 om 14 uur in het crematorium Siesegem, Merestraat 169 te Aalst en is toegankelijk voor het publiek.

Bron & foto: HLN

Bekendste Antwerpse zwerver Louis (55) overleden

DEURNE - 

Altijd blij dat hij iets kon doen voor anderen. Het is zo dat ex-zwerver Louis (55) een bekende werd in Antwerpen. Jarenlang was de grond van het Astridplein zijn thuis. Een dak boven zijn hoofd vond hij in 2017 in een appartementje in Deurne, waar hij gisteren dood werd aangetroffen.

Bron: GVA

Foto: Victoriano Moreno