Bosuilstadion ondanks stormschade goedgekeurd voor match tegen Club Brugge

De confrontatie tussen Antwerp en Club Brugge kan doorgaan. Het Bosuilstadion, dat niet gespaard werd door storm Aurore, kreeg een positief advies van de bevoegde controle-instantie.

Bosuilstadion goedgekeurd

Storm Aurore heeft de Bosuil niet gespaard. Een deel van het dak van tribune 1, die in 2017 in gebruik genomen werd, werd losgerukt door de wind. De brokstukken van het dak belandden op het veld.

Toch kan de thuiswedstrijd tegen Club Brugge vandaag doorgaan. "Er werden de nodige aanpassingen uitgevoerd en de Bosuil werd onderworpen aan uitgebreid nazicht door de bevoegde controle-instantie, met een positief resultaat als resultaat", klinkt het bij Antwerp.

"In principe zal er dus geen enkel probleem zijn om de wedstrijd van vandaag tegen Club Brugge (aftrap 13u30) op een normale manier te laten plaatsvinden."

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Sterke Iserbyt heerst in Ruddervoorde, foutjes breken Hermans zuur op

Daags na zijn verjaardag heeft Eli Iserbyt zijn 1e triomf in de Superprestige geboekt. Quinten Hermans (2e) bood lang weerwerk, maar ging halfweg in de fout. Toon Aerts mocht als 3e mee op het podium. 

Quinten Hermans had al pech voor de start van de wedstrijd: hij kwam laat toe in Ruddervoorde en moest plaatsnemen op de 2e startrij. Dat deerde de kopman van Tormans CX niet, want in geen tijd sloot hij vooraan aan.

 

Ondertussen bepaalde Toon Vandebosch het tempo voor ploegmaat Eli Iserbyt. De Europese kampioen liet zich met plezier meevoeren, maar in de eerste passage door het zand kwamen onder meer Toon Aerts, Lars van der Haar en Hermans aansluiten.

 

Zo kregen we al snel een Amerikaans scenario: net als in de wereldbekermanches in de VS glipten Iserbyt en Hermans als twee sterkste renners weg. Hermans weigerde de koppositie af te geven en dwong Iserbyt regelmatig in de verdediging.

 

Hermans droomde van het scenario van Fayetteville, maar helaas voor hem werd het een herhaling van de pech in Iowa. Op de balkjes bleef hij haken, Iserbyt had niet meer nodig om het ruime sop te kiezen.

 

Iserbyt, die een vlekkeloze wedstrijd reed en zich op geen enkele fout liet betrappen, liet Hermans niet meer terugkomen. Na Waterloo en Iowa wint hij ook op eigen bodem in Ruddervoorde. Hermans moest vrede nemen met de 2e plek, Toon Aerts werd 3e.

Hermans: "Het is mijn eigen schuld"

 • Eli Iserbyt: "Quinten ging maar niet van de kop, dus ik zat vrij goed. Ik zag ook dat hij fout na fout begon te maken en de balkjes nam hij dan net iets te schuin. Ik had vooraf gezegd dat er een putje lag voor de balken en net daar zat hij. Hij heeft een sterke wedstrijd gereden. Ik maakte ook wel wat foutjes, maar heb op techniek mijn voorsprong kunnen uitbouwen."

 • Quinten Hermans: "Ik voelde me redelijk goed, dus ik wou Eli onder druk zetten en in de fout dwingen. Maar ik ging zelf in de fout. Het had niet mogen gebeuren, maar het is mijn eigen schuld. Ik was te enthousiast. Eli is heel explosief, dus hoe moet je hem eraf krijgen? Ik moest hem wel voortdurend onder druk zetten."

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Betsema is ongrijpbaar in Ruddervoorde, Cant is tevreden met 4e plek

Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) is de nieuwe leidster in de Superprestige. De Nederlandse domineerde in Ruddervoorde, wereldkampioene Brand had een mindere dag. Met een 4e plaats eindigde Sanne Cant voor het eerst dit seizoen in de top 5 van een klassementscross.

Na het Wereldbeker-avontuur in Amerika was het afwachten hoe iedereen de jetlag verteerd had. 

 

Wereldkampioene Lucinda Brand was nog niet helemaal de oude en miste haar start. Verder dan de 5e plaats kwam ze niet. Brand speelt zo ook haar leidersplek in de Superprestige kwijt.

 

Wie zich wel als een vis in het water voelde in Ruddervoorde, was Denise Betsema. Halfweg de cross schudde ze met Van der Heijden het laatste zandzakje van zich af.

 

Betsema stoomde door en hield aan de streep driekwart minuut over op eerste achtervolger Worst. Van der Heijden hield stand op de 3e plaats en maakte er een Nederlands podium van.

 

Op plek 4 eindigde Sanne Cant. De Belgische kampioene was bliksemsnel van start gegaan en gaf een goede indruk. Het is haar eerste top 5-plaats in een klassementscross dit seizoen.

 

Ook het vermelden waard is de 10e plaats van de 17-jarige Elynor Backstedt. De Britse veroverde een maand geleden de wereldtitel op de weg bij de junioren en manifesteerde zich vandaag goed tussen doorwinterde profs.

Cant (4e): ''Ik ben nog niet versleten"

Sanne Cant amuseerde zich in Ruddervoorde. "De kopstart? Ik ben nog niet versleten, hé. Ik wist dat de eerste schuine kant hectisch zou zijn, dus ik wou vooraan zitten", vertelt Cant.

 

"Ik moest mijn eigen tempo vinden en heb geprobeerd om mijn eigen wedstrijd te rijden. Ik ben blij met mijn vierde plaats. Ik heb een redelijk goed gevoel te pakken.

Wat verwacht Cant van Zonhoven morgen? "Ik heb er vijf keer gewonnen, dus ik hoop er dezelfde benen te hebben als vandaag?"

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Antwerpse stunt van Malisse eindigt tegen Nederlands duo: "Of ik terugkeer? In de bar!"

Geen finale in het dubbelspel voor Xavier Malisse. De 41-jarige Belg ging met zijn Zuid-Afrikaanse partner Lloys Harris onderuit tegen het Nederlandse duo Wesley Koolhof - Jean-Julien Rojer. In het enkelspel komt er een droomfinale tussen Diego Schwartzman en Jannik Sinner.

Malisse in twee sets onderuit

Na twee stunts volgde geen derde. Het straffe parcours van Xavier Malisse en Lloyd Harris eindigde vanavond in de halve finales van het dubbelspel. Het Nederlandse duo Wesley Koolhof - Jean-Julien Rojer was in twee sets te sterk (6-4 en 6-2).

 

Na afloop bedankte "The X-man" uitgebreid het publiek voor een bijzondere week. "Of ik nu een comeback overweeg? Ik heb erover nagedacht, maar dat gaat niet lukken, denk ik. Het lichaam wil niet meer mee. Voor een drietal matchen gaat het nog, maar vandaag ging het iets te snel."

Tot slot vroeg Sabine Appelmans of Malisse volgend jaar wel opnieuw zijn opwachting maakt in Antwerpen. "In de bar!", klonk het antwoord met een brede glimlach.

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Luca Brecel heeft ticket voor German Masters beet

Na een 5-1 overwinning tegen de Chinees Wu Yize heeft Luca Brecel zich geplaatst voor de hoofdtabel van de German Masters. Hij haalde in 2016 de finale van dat toernooi.

In de eerste ronde was onze landgenoot, nummer 46 van de wereld, te sterk voor ex-wereldkampioen Stuart Bingham (WS-12) met duidelijke 5-1-cijfers. Het was voor Brecel een revanche voor zijn nederlaag in de kwalificaties van het WK.

 

Diezelfde score zette Brecel ook in de tweede ronde op het bord tegen de Chinees Wu Yize (WS-111).

 

De German Masters wordt volgend jaar in januari afgewerkt. Brecel opent tegen de Chinees Zhang Anda (WS-120). In de tweede ronde kan hij de Australiër Neil Robertson (WS-4) ontmoeten.

 

Brecel haalde in 2016 de finale van de German Masters. Hij verloor die toen van Martin Gould met 9-5.

Bron: sporza.be

Foto: Getty Images

Lecluyse eindigt tweede op 50m schoolslag, Croenen zwemt PR op 50m vlinderslag

De Belgische deelnemers aan de Olympische Spelen - Fanny Lecluyse en Louis Croenen - waren tot en met zaterdag aan de slag op de Wereldbekermanche in Doha (klein bad). Lecluyse deed het op de slotdag prima op de 50m schoolslag. Croenen verbeterde zijn persoonlijke record op de 50m vlinderslag.

Fanny Lecluyse zwom zaterdag de tweede tijd in de finale van de 50 meter schoolslag op de derde en laatste dag van de Wereldbekermanche in Doha. Ze zwom haar 50m schoolslag in 30"48. Haar Belgisch record staat al sinds december 2015 op 29"74. Enkel de Russische Joelia Efimova (30"11) deed beter. 

 

De 29-jarige Lecluyse behaalde eerder deze week een derde plaats op de 100m wisselslag en een zevende plaats op de 50m vlinderslag.

 

Op de 50 meter vlinderslag bij de mannen verbeterde Louis Croenen zijn persoonlijk record tot 23"21. Hij nadert zo het Belgisch record van François Heersbrandt (22"59). Met zijn tijd werd de Kempenaar zesde, op ruim een seconde van de Amerikaanse winnaar Tom Shields (22"22). 

 

Croenen zegde af voor de finale van de 200m vrije slag, nadat hij zich eerder op de dag wel plaatste voor die finale. Eerder deze week werd hij derde op de 100m vlinderslag, zesde op de 100m wisselslag en vierde op de 200m vlinderslag.

Bron: sporza.be

oto: Belga

Geen wereldtitel voor Ben Saddik na beklijvend titanengevecht met Verhoeven

Hij bracht Rico Verhoeven aan het wankelen, maar vallen deed de Nederlander niet. Jamal Ben Saddik heeft de wereldtitel kickboksen niet kunnen veroveren. De Belgische Marokkaan verloor zijn gevecht in ronde vier met een technische knock-out.

Jamal Ben Saddik was nochtans uitstekend gestart aan het gevecht met Rico Verhoeven. De Antwerpenaar deelde met zijn rechter de eerste echte tik uit tegen het hoofd van zijn tegenstander. Na een tweede klap begon Verhoeven even te wankelen, maar toch won de Nederlander de eerste ronde.

 

Een spectaculaire tweede sessie volgde. Ben Saddik deelde meerdere rake klappen uit en bezorgde Verhoeven een grote wonde onder zijn rechteroog. Alle juryleden kenden de Belg de tweede ronde toe. 

 

Vervolgens nam Verhoeven de beklijvende partij helemaal over. Een moegestreden Ben Saddik haalde maar net het einde van de derde ronde. De scheidsrechter besloot in ronde vier al na enkele seconden dat Ben Saddik niet meer verder kon.

Bron: sporza.be

Foto: PhotoNews

Antwerp houdt nu wel stand in slotfase en veegt 0 weg in Europa

Antwerp heeft zich voor het eerst dit seizoen de kaas niet van het brood laten eten in Europa. De trip naar Turkije heeft een eerste punt opgeleverd. Na een vroeg doelpunt van Samatta tegen zijn ex-ploeg zorgde Gerkens halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker tegen Fenerbahçe.

Fenerbahçe - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Net voorbij het uur brengt Pieter Gerkens een moedig Antwerp weer langszij in een vrij povere tweede helft. Fenerbahçe doet er nadien alles nog aan om te reageren, maar komt eigenlijk niet meer tot grote kansen.

 • Man van de match: Enner Valencia was in elk geval de meest opvallende man van de avond. De Ecuadoriaanse international maakte de gelijkmaker en versierde ook 2 strafschoppen. Bij Antwerp viel Birger Verstraete op, zowel offensief (assist voor de 2-2) als defensief was hij van goudwaarde.

 • Opvallend: Tot voor deze wedstrijd kon nog geen enkele Belgische club een doelpunt maken op het veld van Fenerbahçe. Samatta en Gerkens zorgden dus toch wat voor een unicum. 

Valencia wist in zijn eentje openingsgoal Samatta uit

Na nederlagen in het slot tegen Olympiakos en Frankfurt was Antwerp toe aan punten sprokkelen in de Europa League. Samatta en Frey, vorig seizoen nog onder contract bij Fenerbahçe, begonnen samen in de spits.

 

De Great Old begon erg gemotiveerd aan de partij. Na nauwelijks 3 minuten opende Samatta de score, de Tanzaniaan duwde na knap werk van Fischer de bal aan de tweede paal binnen. Een droomstart dus voor Antwerp.

 

Fenerbahçe had het ook nadien moeilijk met het enthousiasme van de bezoekers, maar knokte zich wel in de wedstrijd. De Ecuadoriaan Enner Valencia maakte indruk met zijn dribbels en opportunisme voor doel.

 

Eerst maakt de ex-speler van onder meer Everton gelijk na een hoekschop. Tisserand kopte vol op Butez, Valencia was goed gevolgd en scoorde uit de rebound. Enkele minuten later versierde de vleugelaanvaller zelf een strafschop, Bataille was te laat en werkte hem tegen de graszoden.

 

Valencia ging zelf achter de bal staan, maar zag hoe zijn poging op de onderkant van de lat uiteenspatte. In het slot van de eerste helft slingerde de Ecuadoriaan zich nog eens voorbij Almeida die hem ook foutief afstopte. Scheidsrechter Ivanov wees opnieuw naar de stip en deze keer verschalkte hij Butez wel: 2-1.

 

Dankzij Enner Valencia mocht Fenerbahçe dus met een voorsprong gaan rusten. Antwerp had veel werk voor de boeg wilde het een 0 op 9 in de Europa League vermijden.

Gerkens kopt Antwerp op gelijke hoogte

Met Balikwisha tussen de lijnen stuurde Brian Priske zijn manschappen met hernieuwde moed het veld op. Het tempo lag een stuk lager dan in de eerste 45 minuten, Antwerp slaagde er zo in het commando weer over te nemen.

 

Dat leverde in eerste instantie weinig op. Almeida zette wel bijna zijn penaltyfout van in de eerste helft zelf recht, zijn kopbal ging een metertje voorlangs.

 

Na een uur voetballen was het wel raak voor Antwerp. Gerkens liep uitstekend in na een hoekschop van Verstraete, troefde de ervaren Luiz Gustavo af en maakte er 2-2 van.

 

In het slot was het balbezit weer voor de thuisploeg, maar tot grote kansen kwamen de Turken niet meer. Een stevige knal van Tisserand ging nog een metertje over en na zwak uitverdedigen van De Laet en Dwomoh kon Pelkas net niet profiteren.

 

Antwerp pakt zo een eerste punt in Europa, als de Great Old nog droomt van de volgende ronde in de Europa League dan zal het Fenerbahçe in ieder geval over 2 weken op eigen veld moeten kloppen.

Priske: "Had het gevoel dat we konden winnen"

 • Brian Priske (Coach Antwerp): "Ik ben trots op mijn team. De tweede helft was heel goed, zeker als je aan de rust 2-1 achter staat. Je moet karakter tonen om terug te keren van een achterstand. Ik ben trots op iedereen."

  "Ik had het gevoel dat er wel nog meer mogelijk was. De drie punten waren mogelijk vanavond. We leden misschien net wat te veel balverlies en op dit niveau mag je die fouten niet maken."

  "Het is jammer dat we nu met 1 op 9 staan. De tegenstand in deze groep is sterk, het ligt dicht bij elkaar allemaal. Maar dat is voetbal, we gaan er nu alles aan doen om nog punten te sprokkelen. We willen in januari nog Europees spelen, dat is moeilijk, maar we gaan er alles aan doen."

 • Pieter Gerkens (Antwerp): "Dit is volgens mij een terecht resultaat. We hadden het soms nog beter kunnen uitspelen op de tegenaanval, maar het was bij momenten ook te slordig. Al bij al is 2-2 gewoon een mooie uitslag."

  "Het is jammer dat we die 2 strafschoppen tegen krijgen, daar moeten we misschien wel eens over praten. Het is een pijnpunt dat we telkens die fouten in het strafschopgebied maken. Het is jammer dat die fouten ons zuur opbreken."

 • Ally Samatta (Antwerp): Mijn doelpunt was belangrijk voor het team, we hebben er alles aan gedaan. Ik heb het gevoel dat er meer mogelijk was, maar we moeten ons nu richten op de volgende wedstrijd."

  "Het doet deugd om nog eens te scoren en ik help er het team ook mee. Het is leuk dat de fans mijn naam hier nog zingen, fijn dat ze mij nog niet vergeten zijn."

Bron: sporza.be

Stormwind maakt brokken op de Bosuil en rukt een deel van het dak eraf

De storm die over het land raast heeft het Bosuilstadion van Antwerp niet gespaard. Een deel van het dak is losgerukt en op het veld beland. "Alles gewoon kapot", toont Radja Nainggolan in een filmpje.

Storm Aurore heeft de Bosuil dus niet gespaard. Een deel van het dak van tribune 1, die in 2017 in gebruik genomen werd, is losgerukt door de wind. De brokstukken van het dak zijn op het veld beland.

De Antwerp-selectie vertoeft momenteel in Istanbul voor het Europa League-duel met Fenerbahçe. Zondag staat op de Bosuil de topper tussen Antwerp en Club Brugge op het programma. Het is voorlopig niet duidelijk of die match zal kunnen doorgaan.

"Afgelopen nacht werd ook de Bosuil getroffen door het stormweer. Een stuk van het dak op Tribune 1 kwam vanwege de hevige wind los en deels op het veld terecht. Momenteel is alles onder controle en voorzien we als club geen verdere hinder", laat Antwerp weten op Twitter.

Het is al de tweede keer dat een stadion van bouwheer Ghelamco getroffen wordt door stormwind. In februari 2020 rukte storm Ciara een deel van de Gentse Ghelamco Arena los.

Bron & Foto: sporza.be

Xavier Malisse keert na 8 jaar terug met winst: "Ik voel wel wat pijntjes"

De rentree van Xavier Malisse op het tennisveld is succesvol verlopen. Onze 41-jarige landgenoot won aan de zijde van zijn Zuid-Afrikaanse poulain Lloyd Harris in de eerste ronde van het dubbelspel in Antwerpen. Tegen de Monegask Romain Arneodo en de Australiër Matt Reid werd het 6-4, 7-6 (7/4).

Malisse is in het gewone leven de coach van de 24-jarige Harris, die 32e staat op de ATP-ranking en indruk maakte op de US Open. Malisse keerde in eigen land terug voor de fun, maar het duo kan ook nog best wel uit de voeten met een bal en racket.

 

Een break in het belangrijke 7e spel in set 1 volstond voor setwinst, al was het op het eind nog even spannend. In set 2 bleven de duo's "on serve", dus moest een tiebreak beslissen. Daarin sloegen Malisse en Harris in eerste kloofje en hielden dat ook vol: 7/4.

 

"Het was plezant, dat was ook de hoofdreden om hier mee te doen", reageerde Malisse na de zege.

 

"Het voelde goed om weer op het veld te staan, al ben ik wel geschrokken dat we gewonnen hebben. Ik sla bijvoorbeeld veel minder hard op dan vroeger. Maar als je de bal goed plaatst, kom je daar mee weg."

 

Malisse voelt wel dat zijn lichaam zo'n inspanning niet meer gewoon is. "Ik voel wel wat pijntjes, vooral in mijn rug. Maar dat zal morgen wel beter zijn."

Bron: sporza.be
Foto: Belga

Van den Keybus en Kuavita naar allroundfinale WK turnen: "Belgische primeur"

3 maanden na de Olympische Spelen in Japen vindt er met het WK turnen al opnieuw een groot toernooi plaats. Geen Nina Derwael of andere turnsters in Kitakyushu, wel 3 Belgische mannen (Luka Van den Keybus, Noah Kuavita en Maxime Gentges).

Luka Van den Keybus en Noah Kuavita hebben na een dagje wachten hun ticket voor de allroundfinale verdiend. Van den Keybus en Kuavita turnden gisteren op dag 1 van de mannenkwalificaties, waarbij ze respectievelijk 6e en 9e werden in het totaal van de 6 toestellen.


Vandaag was dag 2 van de kwalificaties, met toplanden als Japan, Groot-Brittannië en de VS, waarna de 24 deelnemers aan de finale bekend zouden zijn. Daarbij is het belangrijk om te noteren dat er maar 2 turners per land mogen deelnemen.


Op die uitgezuiverde finalelijst tsaat Van den Keybus 12e en Kuavita 24e, hij mag dus als laatste mee naar de finale van vrijdag.

Twee Belgische mannen in de allroundfinale van een WK is een primeur. Die kunt u met livestream bekijken en op Eén (vanaf 11 u.) en Canvas (vanaf 12.15 u.).

De Japanse olympische kampioen Daiki Hashimoto was met 88.040 punten de beste van de kwalificaties, Van den Keybus had 81.098 punten, Kuavita 77.632 punten.

Geen toestelfinale voor Gentges

Maxime Gentges kwam in actie voor 2 toestelkwalificaties, maar kon geen finale bemachtigen met een top 8-plaats. Hij eindigde 14e aan de rekstok (13.900 ptn) en 42e op het paard met bogen (13.033 ptn).

Bron: sporza.be

Foto: Getty Images

 

Van den Bergh tankt vertrouwen met winst in Players Championship 24

Dimitri Van den Bergh heeft de negatieve spiraal waar hij de laatste weken in verzeild was geraakt kunnen ombuigen in een van de vloertoernooien van de Super Series. In de finale versloeg hij tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.

Na een sterke zomer was Dimitri Van den Bergh de voorbije weken tevergeefs op zoek naar zijn oude vorm. In Super Series 7 lijkt hij die opnieuw gevonden te hebben.

 

De Barnsley Metrodome is het toneel van het 7e deel van de Super Series. 4 dagen na elkaar wordt er een minitoernooitje georganiseerd, zonder publiek. In het eerste van die vier, Players Championship 24, rekende Van den Bergh eerst overtuigend af met Chris Dobey (6-1), om vervolgens in de kwartfinales Rob Cross, die afgelopen weekend nog Europees kampioen werd, te verslaan (6-2).

 

Zo kregen we in de halve finales een Belgisch onderonsje tussen Van den Bergh en Kim Huybrechts. Opnieuw werd het een overtuigende overwinning voor Dancing Dimi (7-2).

 

Dat werd in de finale tegen Adrian Lewis wel anders. Lewis kwam op een 4-0-voorsprong en later zelfs op 5-2. Maar daarna nam Van den Bergh het over: 5 spelletjes op een rij en 7-5-eindwinst.

 

Voor Van den Bergh is het dit jaar de tweede zege in het Players Championship, na eerder winst in Super Series 3 in Duitsland.

Bron: sporza.be

Foto: Belga ( Lawrence Lustig )

Zulte Waregem bijt van zich af en maakt einde aan zegereeks Antwerp

Zulte Waregem leeft nog. Het team van Francky Dury heeft voor het eerst dit seizoen in eigen huis gewonnen. En dat tegen Antwerp, het team dat al niet meer verloren had sinds begin dit seizoen.

Zulte Waregem - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Zulte Waregem zet de wedstrijd op zijn kop in 7 wilde minuten. Gano geeft de thuisploeg weer hoop met de gelijkmaker en Antwerp is nauwelijks bekomen wanneer Kutesa de winning goal maakt na een lang uitgesponnen aanval. 

 • Man van de match: Assistkoning Jean-Luc Dompé werd verrassend op de bank gehouden bij Zulte Waregem, maar haalde zijn gram met een ijzersterke invalbeurt na de rust. Hij blies de thuisploeg weer leven in en verzamelde zijn zesde assist van het seizoen bij de gelijkmaker van Gano.

 • Opvallend: Het was van eind augustus geleden dat Zulte Waregem nog eens kon winnen. Bovendien pakt Zulte Waregem nu pas zijn eerste thuiszege van het seizoen. In de vorige 5 thuiswedstrijden kon het amper 2 punten sprokkelen.

Lelijk protest bij Zulte Waregem, pure schoonheid bij Antwerp

5 overwinningen op een rij versus 1 zege in de laatste 5 wedstrijden. Het contrast tussen Antwerp en het noodlijdende Zulte Waregem kon niet groter zijn. Dat uitte zich ook op het veld, Antwerp nam van bij de start resoluut het commando. Veel doelgevaar leverde dat overwicht niet op. Een verre knal van
Yusuf en ééntje van Benson, dat was het dan.

 

Bij Zulte Waregem zorgde de harde kern voor vuurwerk. Enkele supporters kwamen pas na een kwartier het stadion binnen en uitten hun ongenoegen door rookbommen en vuurpijlen op het veld te gooien. Mikpunt van het protest was Francky Dury, die met spandoeken als “From hero to zero”, “Stop de gijzeling” en “Hou de eer aan jezelf” niet gespaard werd.

 

De wedstrijd werd even stilgelegd en meteen na de hervatting sloeg Antwerp toe. Van net buiten de zestien schilderde Benson de bal enig mooi in de kruising, Bossut had geen verhaal. Een onmondig Zulte Waregem kon nadien geen vuist maken. Antwerp bleef baas, zonder echt gevaarlijk te zijn. Enige domper voor de bezoekers was het uitvallen van Buta.

Zulte Waregem staat op uit de doden

De geplaagde Francky Dury bracht voor de tweede helft Dompé tussen de lijnen en die zorgde bijna op zijn ééntje voor een ware metamorfose bij de thuisploeg. De assistkoning deed zijn reputatie rond het uur alle eer aan. Op zijn aangeven kopte Gano eerst nog in de handen van Butez, maar meteen daarna kon hij een hoekschop van de invaller wél in doel verlengen. 

 

Zulte Waregem had de smaak plots te pakken. Kutesa maakte oorlog op links en kreeg de bal tot bij Vossen. Die haalde in één tijd uit, maar zag hoe zijn volley op de lat strandde. Het bleek slechts uitstel van executie voor Antwerp, want amper 7 minuten na de gelijkmaker pakte de thuisploeg uit met een heerlijke aanval die vertrok vanop de eigen helft. Kutesa plaatste het orgelpunt en deed de thuissupporters dansen van plezier.

 

Antwerp was de regie plots helemaal kwijt. Trainer Priske gooide Miyoshi en Haroun in de strijd en die laatste dwong Bossut in de slotfase nog tot een schitterende redding. Maar ook Zulte Waregem bleef gevaarlijk. Vossen mikte een goede kans op Butez en een schot van Gano strandde op de paal. Antwerp zette nog alles op alles, maar kon zijn eerste nederlaag sinds de tweede speeldag niet meer afwenden.

Dury: "De supporters hebben ons op scherp gezet"

De zenuwen gierden tijdens de tweede helft door het lijf van Francky Dury, de opluchting was na afloop dan ook groot bij de trainer van Zulte Waregem.  "Iedereen weet dat we de punten nodig hebben. We zaten in een woelige periode, dus ben ik ongelooflijk blij met de winst en de vechtlust. Ik ben dankbaar aan iedereen die meegeholpen heeft aan de overwinning."

 

Dury ligt al een tijdje onder druk en kreeg het vandaag ook zwaar te verduren bij een protestactie van de harde kern bij Essevee. "Ik kan die mensen begrijpen. Ik heb er geen probleem mee dat de mensen me viseren, dat moet ik aanvaarden. Maar als coach hoop je dat het respectvol blijft."

 

"Langs de andere kant hebben ze ons wel op scherp gezet, op dat vlak kan ik alles in perspectief zetten. We hebben gewonnen vandaag, dat maakt veel goed. De spelers en staf hebben me de afgelopen week enorm gesteund."

 

"Net daarom werd ik verrast door zaken die in de media verschenen die niet klopten. Dat maakte me kwaad. Dat ik een slechte relatie zou hebben met mijn assistenten, is onzin. Alles wat we doen, gebeurt in overleg. Ik werk hier al 20 jaar. Er kan op een huwelijk wat sleet komen, maar we moeten er samen uitkomen."

 

"Ik denk dat vandaag het hele stadion sfeer gebracht heeft. Toen we in de tweede helft plots geloofden in de overwinning, zag ik de supporters meegaan in het verhaal. Alle gesprekken met de club de afgelopen weken waren zeer constructief. Daarvoor ben ik die mensen dan ook zeer dankbaar."

"Drie punten cadeau gedaan"

 • Laurens De Bock (Zulte Waregem): "Het is inderdaad een opluchting voor ons allemaal. Het was niet makkelijk voor ons, de supporters en de staf de afgelopen weken. We hebben lang besproken hoe we hier als team uit zouden komen. Vandaag was misschien niet onze mooiste match, maar het belangrijkste is dat we de drie punten thuishouden. De manier waarop was niet van tel. We begrijpen dat de supporters misnoegd zijn, maar we zijn één team en willen niemand uit de boot duwen. Niet alleen de trainer maakt fouten, ook de spelers dragen een verantwoordelijkheid. Ik sta klaar om het voortouw te nemen, vandaag hebben we bewezen dat we dat allemaal kunnen doen."

 • Jelle Bataille (Antwerp): "Ik kan het niet begrijpen hoe we hier verliezen. Daar zijn geen woorden voor. We hebben drie punten cadeau gedaan aan Waregem. Tot de kopbalgoal zitten ze niet in de partij, dan is het aan ons om de situatie recht te zetten. Maar we zakken in, spelen geen voetbal meer en zo is al het goede werk van de eerste helft voor niets geweest. We hebben dit verlies aan onszelf te danken. Hopelijk was dit maar  een offday en staan we er opnieuw tegen Brugge."

 • Brian Priske (trainer Antwerp): "Het is niet makkelijk om een verklaring te geven voor deze nederlaag. De eerste helft was goed, in de tweede helft stonden er elf spelers op het veld, maar geen ploeg. Een tegengoal op stilstaande fase en een countergoal slikken, vind ik te makkelijk. We maakten te veel individuele fouten met en zonder de bal. Je moet krediet geven aan de spelers van Zulte, maar we spelen gewoon onder niveau. Ik ben niet verrast door het verlies, wel ontgoocheld in de manier waarop."

Bron: sporza.be

6 op een rij: Beerschot kan ook tegen KV Mechelen thuis niets rapen

Beerschot blijft wachten op zijn allereerste zege dit seizoen. Ook thuis tegen KV Mechelen zat die er niet in voor de Ratten. Een goal van Mrabti op het halfuur maakte het verschil. Het is voor de rode lantaarn al de 6e thuisnederlaag op een rij.

Beerschot - KV Mechelen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Ei zo na komt Beerschot voor het eerst dit seizoen op voorsprong, maar de paal voorkomt de knullige owngoal van Vinicius. Tien minuten later valt de 0-1.

 • Man van de match: Weinig grote uitblinkers bij KV Mechelen, maar Hugo Cuypers krijgt de trofee voor zijn geweldige assist, waarmee hij de Beerschot-defensie én de wedstrijd openbrak.

 • Opvallend: Het zijn cijfers die pijn doen aan de ogen: 0 op 18 in eigen huis, 0 doelpunten gemaakt voor eigen publiek, 10 goals geïncasseerd. Wie kan dit Beerschot nog redden?

Mrabti scoort na heerlijke doorsteekpass van Cuypers

KV Mechelen was op papier torenhoog favoriet tegen Beerschot en probeerde de wedstrijd ook meteen in handen te nemen. Toch viel de openingsgoal bijna aan de overzijde, toen Vinicius zijn eigen doelman verschalkte met een slechte terugspeelbal. De paal voorkwam de 1-0.

 

Net toen Beerschot het evenwicht in de partij hersteld had, sloeg KV Mechelen genadeloos toe. Cuypers verstuurde een splijtende pass in de loop van Mrabti, die de bal rustig naast Vanhamel in doel deponeerde: 0-1 op het halfuur.

 

Na een korte onderbreking wegens rookbommetjes op het veld begon Beerschot aan zijn zoveelste achtervolgingsrace van het seizoen. Holzhauser kwam het dichtst bij de gelijkmaker, Coucke moest zich strekken om de vrije trap van de Oostenrijker uit zijn doel te houden.

Noubissi illustreert scorend onvermogen bij Beerschot

Beerschot begon met verse kracht Noubissi aan de tweede helft en die liet zich meteen opmerken, zij het in negatieve zin. Hij werd perfect vrijgespeeld in de zestien meter, maar verkwanselde de opgelegde kans.

 

Noubissi zou nog een paar keer de aandacht opeisen, eerst met een degelijke actie en dito schot, maar daarna opnieuw met een enorme misser na geknoei van Coucke. KV Mechelen maakte intussen nog maar weinig klaar. Bij een korte opflakkering lieten Storm en Druif de 0-2 liggen.

 

Beerschot verdiende meer op basis van een degelijke tweede helft, maar het scorend onvermogen werd andermaal pijnlijk blootgelegd. Ook vandaag bleef de nul negentig minuten lang op het scorebord staan en dus oogt het rapport na vandaag nog wat dramatischer met 2 op 33. KV Mechelen boekt ondanks een mindere partij 12 op 12 en schuift verder op in de stand.

Torrente: "Alleen dat tikkeltje geluk ontbreekt nog"

 • Wouter Vrancken (KV Mechelen): "We waren voetballend niet goed vandaag. Tot de 0-1 ging het nog, maar daarna hebben we de ruimtes die er lagen, niet goed gebruikt en de counters niet genoeg uitgespeeld. Het was onze minste match van de laatste vier, vijf weken. Wij hebben een manier van spelen waarbij we een verdediging constant tot keuzes dwingen. En als je tot keuzes gedwongen wordt, maak je fouten. Dat hebben we vandaag te weinig kunnen doen."

  "Ik denk dat we heel blij mogen zijn dat we vandaag de drie punten kunnen meepakken. Voor ons is dit een belangrijke stap in de klassering. We hebben de laatste weken gezien dat als het iets moeilijker gaat, het ook op mentaliteit en kameraadschap gebeurt. Dat is ook een belangrijke kwaliteit."

 • Javier Torrente (Beerschot): "Wij hebben een heel sterke wedstrijd gespeeld. De spelers hebben zich 100 procent gegeven. We hebben ook voldoende kansen gecreëerd om minstens gelijk te spelen. Natuurlijk hadden we ook de pech met het vroege uitvallen van Frans. We hebben niet de tijd gehad om ons te herorganiseren, en daar is de goal uit voortgevloeid."

  "We blijven in die negatieve spiraal zitten, maar vandaag heeft men wel een ander gelaat kunnen zien van de ploeg, met een hoge intensiteit. Ik heb progressie gezien: we creëerden meer kansen en kwamen met meer mensen in de zestien meter van de tegenpartij. Vandaag ontbrak alleen nog dat tikkeltje geluk om te scoren."

Bron: sporza.be