Belgische tennissers zijn zonder Goffin niet opgewassen tegen Hongarije

De Belgische Daviscupploeg heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale dit najaar in Madrid. Zonder David Goffin verweerden de Belgen zich kranig, maar in het beslissende enkelspel boog Ruben Bemelmans in drie sets toch het hoofd.

Op papier leken de Belgen zonder speerpunt Goffin (ATP-10) kansloos tegen de Hongaren, maar de spelers van kapitein Johan Van Herck maakten er een spannende strijd van. Na dag 1 hingen de bordjes in evenwicht (1-1) na een eerder onverwachte zegen van Ruben Bemelmans tegen Balazs in drie sets. Ook Kimmer Coppejans haalde alles uit de kast, maar het was nipt te weinig in zijn eerste enkelspel.

 

Het vaste dubbelduo Gillé en Vliegen zette de Belgen op dag 2 op voorsprong. Ook zij hadden wel drie sets nodig om de Hongaren te kraken. Zo kreeg Kimmer Coppejans een eerste kans om de ontmoeting te beslissen, maar dat zat er nooit in. Coppejans verloor kansloos met 6-3 en 6-0 tegen Balazs.

 

Geen nood, Ruben Bemelmans kreeg nog een tweede kans. De Belg begon goed aan zijn tweede enkelpartij met setwinst. Hij bleef dapper vechten tegen Fucsovics, maar die bleek onverzettelijk. Het publiek zette er zich nog eens achter en in set 3 maakte hij een einde aan de finaledroom van de Belgen.

 

Het is dus Hongarije dat zich plaatst voor de finaleweek van de Daviscup in Madrid. De Belgen moeten die op tv bekijken.

Bron: sporza.be

Invaller Refaelov schenkt Antwerp 3 belangrijke punten tegen Kortrijk

Antwerp heeft op de valreep de drie punten gepakt op het veld van KV Kortrijk. De Great Old kende een moeilijke avond en mag Lior Refaelov bedanken. Hij zorgde met een geweldige vrije trap voor de nipte overwinning.

Kortrijk - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: De enorme misser van Mbokani. De Congolees kwam alleen voor Jakubech, maar zijn stiftertje leek nergens op. Als Antwerp daar op voorsprong komt, krijgen we een andere wedstrijd.
 • Man van de match: Refaelov moest op de bank beginnen, maar met een heerlijke vrije trap bezorgde hij Antwerp op de valreep de drie punten.
 • Opvallend: Het veld in het Guldensporenstadion ligt er momenteel heel slecht bij. Daardoor is het moeilijk om goed voetbal te brengen. Kan Kortrijk dat euvel oplossen voor de start van Play-off II?

Kansen aan beide kanten op slechte grasmat

Kortrijk nam de beste start, al waren er in de beginfase veel slordigheden aan beide kanten. Daar zat de slechte grasmat in het Guldensporenstadion zeker voor iets tussen. Gaandeweg kwam Antwerp –mede dankzij een sterke Defour- beter in de wedstrijd.

 

Jakubech moest een eerste keer ingrijpen op een lage schuiver van Rodrigues. Enkele minuten later leek de doelman van Kortrijk helemaal kansloos. Mbokani verscheen moederziel alleen in de zestien, maar hij probeerde af te werken met een stiftertje en dat liep slecht af: Jakubech kon makkelijk klemmen.

 

De Congolese wilde zijn misser zelf recht te zetten. Hij pakte uit met een geweldige pegel, maar die spatte uiteen op de deklat. Antwerp duwde even door op het einde van de eerste helft, al kreeg Kortrijk ook een uitstekende kans. Het hobbelende schot van De Sart werd knap uit de hoek geranseld door Bolat. 

Invaller Refaelov schenkt Antwerp late zege

Na de rust viel er veel minder te beleven in het Guldensporenstadion. Het werd steeds meer een eindeseizoenswedstrijd. Antwerp probeerde wel en kreeg via Haroun een kans, maar Jakubech echt bedreigen lukte niet meer voor de ploeg van Bölöni.

 

Kortrijk had uitzicht op een puntje tegen Antwerp en leek daar gelukkig mee, maar uiteindelijk kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Na een fout van Lepoint op Hoedt mocht Refaelov aanleggen voor een vrije trap op de rand van de rechthoek.

 

De invaller haalde zijn penseel boven en krulde enig mooi over het muurtje en voorbij Jakubech. Kortrijk probeerde nog te reageren en kreeg nog kansen via  Mboyo en Makarenko, maar Bolat verslaan lukte niet meer. Antwerp pakt dus op de valreep 3 belangrijke punten tegen Kortrijk. 

"Dankbaar voor de individuele klasse van Refaelov"

Faris Haroun (Antwerp): "We weten dat het nooit gemakkelijk is op het veld van Kortrijk. Bovendien wilden zij revanche voor het verlies in de Beker van België. We zijn niet echt diep moeten gaan om de overwinning te pakken. Zij maakten veel fouten waardoor het spel vaak stillag. Wij zijn dankbaar dat de individuele klasse van Refaelov ons de drie punten bezorgt."

 

Yves Vanderhaeghe (Kortrijk): "We werken hard, maar blijkbaar wordt het scenario geschreven voor de match. Zij hebben natuurlijk veel kwaliteit met onder andere Refaelov, maar verder hebben ze weinig gedaan. Wij hadden alles onder controle. Mijn ploeg heeft gestreden, maar de bal wilde niet binnen."

 

Lior Refaelov (Antwerp): "We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden, zeker op dit veld. Dit zijn belangrijke punten voor de toekomst. Mijn vrije trap? Ik ben altijd gelukkig als ik de ploeg kan helpen en mijn eigen statistieken kan opkrikken."

Bron: sporza.be

Kim Clijsters verliest ook haar 2e wedstrijd van Johanna Konta in Mexico

Kim Clijsters zal nog even moeten wachten op een eerste zege in haar derde carrière. Op het WTA-tornooi van Monterrey verloor ze afgelopen nacht in 2 sets van de Britse Johanna Konta (WTA-16). Het werd 6-3 en 7-5 voor het 2e reekshoofd in 1u25'. Voor Konta was het de eerste overwinning van 2020.

Clijsters in de problemen op tweede opslag

In haar debuutmatch tegen Garbine Muguruza vorige maand in Dubai maakte Clijsters indruk, maar vooral aan haar service was nog werk. Daar had onze 36-jarige landgenote duidelijk aan gesleuteld. In haar eerste 2 opslagspelletjes sloeg Clijsters maar liefst 4 aces.

 

Clijsters overleefde enkele vroege breakkansen, maar moest in het 7e spelletje toch haar service inleveren. Vooral op de tweede opslag kwam Clijsters tegen een agressief retournerende Konta in de problemen.

 

De comebackvrouw, die met een wildcard meedeed in Mexico, nam daarom meer risico’s, maar dat leidde vooral tot dubbele fouten. Met een nieuwe break in het 9e spelletje trok Konta, 8 jaar jonger dan haar opponente, de openingsset naar haar toe: 6-3.

Foutenlast doet Clijsters de das om

 Ook in de tweede set keek Clijsters al snel tegen enkele breakkansen aan. Opnieuw slaagde ze erin om deze weg te werken. De foutenlast bij de comebackvrouw nam toe, maar met de nodige variatie in haar slagen kon Clijsters wel gelijke tred houden.

 

Op de service van Konta was het echter een heel ander verhaal. Clijsters had moeite om de opslag van de Britse te lezen en slaagde er niet in om een breakpunt te versieren.

 

De 2e set stevende af op een tiebreak, maar bij 5-6 versierde Konta opnieuw 2 breakkansen. Het 1e matchpunt kon Clijsters met agressief tennis nog wegwerken, maar een nieuwe fout met de forehand deed haar alsnog de das om. Opnieuw een hoopgevende prestatie, maar het blijft dus wachten op die eerste overwinning.

Voor Konta was het het eerste succes van 2020, nadat ze in de laatste maanden van 2019 sukkelde met haar knie. Ze ging er dit jaar al 3 keer meteen uit: in Brisbane tegen Barbora Strycova, in Melbourne tegen Ons Jabeur en in Sint-Petersburg tegen Oceane Dodin. 

"Bepaalde zaken gingen al beter, andere moeten nog veel beter"

Johanna Konta: "Als jonge speelster had ik nooit kunnen denken dat ik in mijn carrière tegen Kim Clijsters zou tennissen. Het is fijn dat ze terug is. Het was een heel zware match. Ze slaat de bal ongelooflijk. Haar vaardigheid om dingen te doen met de bal maakte haar een meervoudige grandslamkampioene. Daarom ook kon ze zo terugkeren en in haar 2e match na 7 jaar op zo'n niveau spelen. Dat is zeker geen alledaagse kost. Ik voel me vereerd dat ik tegen haar mocht spelen en ben heel blij met mijn prestatie."

Kim Clijsters: "Ik voelde dat bepaalde zaken al beter gingen. Maar andere zaken hebben nog heel wat verbetering nodig. Daarom is het goed om wedstrijden te spelen. In Dubai begon ik niet goed, omdat ik overweldigd was. Vandaag begon ik veel beter aan de match en serveerde ik veel beter dan daar. Dat zijn enkele van de positieve punten. Aan de punten die beter moeten, zal ik erg hard werken. Ik maakte heel wat generaties mee en speelde tegen heel wat speelsters in mijn hele loopbaan. Ik zit nog steeds in een fase waarin ik wil focussen op wat ik doe en hoe ik me voel. Ik begin mijn opponenten stilaan te lezen. Ik moet vertrouwen hebben in het proces en hard blijven werken om elke match beter te worden. Ik zou graag grote stappen zetten, maar ik moet focussen op die kleine stappen en elke dag beter worden."  

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Hofstetter is dolgelukkig na verrassende sprintzege in GP Samyn

Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) heeft Florian Sénéchal opgevolgd op de erelijst van de GP Samyn. De Fransman had het beste eindschot van een kopgroep van een tiental renners. Hij won voor Aimé De Gendt en David Dekker, de zoon van. "En dat op verjaardag van mijn vriendin", lachte Hofstetter.

In de GP Samyn kreeg het publiek de ene versnelling na de andere te zien, maar geen enkele aanval maakte het verschil in de opener van het Waalse wielerseizoen.

 

Deceuninck-Quick Step nam de regie in handen met een Tim Declercq die andermaal berewerk verrichtte. In de finale cijferde hij zich weg voor titelverdediger Florian Sénéchal. Op de allerlaatste kasseistrook trok de Fransman een kopgroep van 12 renners op een lint, maar een tweede zege zat er niet in.

 

Die was voor een andere zuiderbuur. Hugo Hofstetter kwam kras uit het wiel van Aimé De Gendt en reed dolgelukkig over de streep. De Gendt werd tweede voor de 22-jarige Nederlander David Dekker, zoon van voormalig profrenner Erik Dekker.

 

Jasper Stuyven reed een attente koers, maar in de aanval offerde de winnaar van de Omloop zich op voor zijn ploegmaat Kirsch. De Luxemburger werd 7e.

Hofstetter: "En dat op de verjaardag van mijn vriendin"

Hugo Hofstetter was door het dolle heen na zijn 2e zege in zijn carrière, twee jaar na winst in de Ronde van de Ain. "Het is top om zo vroeg in het seizoen voor mijn nieuwe ploeg te winnen. En dan nog eens op de verjaardag van mijn vriendin", lachte de 26-jarige Fransman.

 

"Winnen is zo moeilijk. Ik ben geen veelwinnaar, daarom doet me dit extra veel deugd, want ik doe er veel voor."

 

Zondag finishte Hofstetter als 6e. "In Kuurne was ik al goed", vertelt hij. "Ik beschik momenteel over goede benen en had me wat gespaard voor de sprint. Die verliep perfect voor mij."

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Clarke vloert Barguil en Nibali in de Drôme Classic

Simon Clarke heeft in Zuid-Frankrijk de Drôme Classic (1.1) op zijn naam geschreven. De Australiër van Education First was na een zware wedstrijd sneller dan Warren Barguil en Vincenzo Nibali. 

De Drôme Classic staat nog maar sinds 2013 op de wielerkalender, maar de relatief jonge eendagswedstrijd zag met onder andere Alaphilippe, Bardet en Nibali wel heel wat grote namen aan de start verschijnen. 

 

Het was ook de blauwe brigade van Alaphilippe die op een 70-tal kilometer van de streep het initiatief in handen nam. Het hoge tempo, de regenval en het geaccidenteerde parcours maakten het een lange uitputtingsslag.

 

Op de langste klim van de dag, de Col de la Grande Limite op zo'n 30 kilometer van de meet, was het Vincenzo Nibali die de debatten onder de favorieten opende. Zijn eerste poging werd nog geneutraliseerd, maar op de volgende beklimming geraakte hij wel weg. Clarke en Barguil konden volgen. Alaphilippe, die tot dan een attente finale had gereden, moest verrassend passen.

 

Het drietal mocht het onderling uitvechten. Barguil probeerde met nog enkele prikjes de sprint te ontlopen, maar hij geraakt niet weg. Clarke toonde zich aan de meet in Livron-sur-Drôme de snelste voor Barguil en Nibali en pakt vroeg op het seizoen een eerste knappe overwinning.

Bron: sporza.be

Foto: gettysport

IJzersterke Asgreen zet de sprinters een neus in Kuurne-Brussel-Kuurne

De Deen Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) volgt zijn ploegmaat Bob Jungels op in Kuurne-Brussel-Kuurne. Net als Jungels haalde Asgreen het na een knappe solo. De sprinters kwamen net te laat.

De 72e Kuurne-Brussel-Kuurne in een notendop:

 • Doorbraak van de dag: Kasper Asgreen (25) kwam in april 2018 bij de ploeg van Patrick Lefevere door personeelsproblemen. De Deen klom in geen tijd op de ladder, ontdekte vorig jaar het Vlaamse werk met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen en zet zichzelf in Kuurne nu helemaal op de kaart.
 • Bevestiging van de dag (1): Jasper Stuyven was na zijn zege gisteren zeker niet opgebrand. De conditie druipt van de Trek-kopman, die weer enkele prikken uitdeelde.
 • Bevestiging van de dag (2): Als de Strade Bianche zaterdag gereden kan worden, dan staat ex-winnaar Tiesj Benoot bovenaan de favorietenlijst. Benoot trapt in de boter en kan rekenen op een zeer sterk Sunweb-blok.
 • Vaststelling van de dag: Er werd veel tamtam gemaakt rond het nieuwe parcours, maar deze editie kreeg een typisch Kuurne-verhaal. Houdt de dappere vlucht(er) stand of wordt er toch voor de zege gesprint? Het werd de eerste keuzemogelijkheid.

Asgreen schudt formidabele krachttoer uit zijn dijen

Zo veelbelovend de interviews op het startpodium klonken, zo geschiedenisloos was de eerste 150 kilometer van deze hertekende Kuurne-Brussel-Kuurne. Zelfs de Oude Kwaremont lokte nagenoeg niemand uit zijn tent.

 

In het stukje niemandsland na de laatste helling van de dag brak de koers dan toch open. Een pakket ronkende namen met onder meer Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot, John Degenkolb, Jasper Stuyven, Tim Merlier en Alexander Kristoff bundelde de krachten, maar echt veel vuur zat er nu ook niet in.

 

Bovendien had Deceuninck-Quick Step enkel Zdenek Stybar in het elitegroepje kunnen posteren. De blauwe brigade zette de mindere situatie na het kat-en-muisspel recht en veranderde daarna het geweer van schouder.

 

Op 30 kilometer van de aankomst zette Kasper Asgreen zijn ploegmakkers in een zetel. De Deen raapte vroege vluchters Roy Jans en Boris Vallée op en dwong sprintersploegen Sunweb, Ineos en Lotto-Soudal in het defensief.

 

De hardrijder uit de stal van Lefevere kraakte Roy Jans en vervolgens Boris Vallée. Op 9 kilometer van de finish was hij zijn laatste lastpost kwijt, maar het dubbeltje leek meestal richting het peloton te vallen.

 

Dat gebeurde in de zenuwslopende slotkilometers verrassend genoeg niet: solist Asgreen hield stand met een prinsheerlijk nummertje. Het sprintende peloton kwam enkele tellen te laat.

Asgreen: "Ik wist pas op 300 meter dat het binnen was"

Kasper Asgreen deed het à la Bob Jungels in Kuurne, bijna tot zijn eigen verbazing. "Bob zei vanochtend in de bus nog: "Doe gewoon zoals ik vorig jaar.""

 

"Op die smalle wegen in de finale wist ik dat ik kon wegrijden en misschien zelfs wegblijven. Ik moest eerst nog die renner van Alpecin (Jans, red) lossen in de zijwind, want die werkte niet mee. Dat kostte toch wat krachten en ik twijfelde of ik het daarna nog wel zou kunnen volhouden."

 

"Het deed ongelooflijk veel pijn. Ik wist uiteindelijk pas op 300 meter van de finish dat het binnen was", zegt Asgreen, die zijn zege met een biertje vierde: "Goed om te herstellen."

Bron: sporza.be

Foto: PhotoNews

Jasper Stuyven klopt Yves Lampaert in zware Omloop Het Nieuwsblad

Een loodzware editie van de Omloop Het Nieuwsblad is een kolfje naar de hand van de Belgen gebleken. Jasper Stuyven en Yves Lampaert stormden samen naar de finish in Ninove. Stuyven regelde de sprint vanaf de kop. Ook Tim Declercq, Oliver Naesen en Philippe Gilbert haalden de top 10.

De 75e editie van de Omloop Het Nieuwsblad in een notendop:

 • Winnaar van de dag: Jasper Stuyven (27) heeft de mooiste overwinning uit zijn carrière te pakken. Stuyven was vorig jaar nagenoeg onzichtbaar in het voorjaar, maar staat hier meteen op het hoogste schavotje. Hij heeft zijn zege ook niet gestolen: Stuyven was al mee in de eerste waaier, heerste op de Muur en was duidelijk de snelste.
 • Pluim van de dag: Dat de winnaar uit het groepje vluchters komt, is mee te danken aan het werk van Tim Declercq. Dat de eeuwige werkmier zijn schitterende Omloop nog in de verf zet met een 5e plaats, is zeer verdiend.
 • Vaststellingen van de dag: Wout van Aert kan meer dan tevreden zijn over zijn rentree in het wegpeloton, topfavoriet Dylan Teuns kwam nooit in het stuk voor, Philippe Gilbert groeide in de koers en komt er wel.

Groep rijdt weg op 70 km van de finish

Een tot dan toe tamme Omloop werd na 70 kilometer in de gietende regen in vuur en vlam gezet door een waaierputsch van Trek-Segafredo en Ineos. De CCC-maats zetten de scheve situatie recht, maar de koers zou daarna nooit meer stilvallen.

 

Stroomstoten van Van Avermaet en een gretige Van Aert zorgden voor extra strepen op de carrosserie, maar beide Belgische kopmannen werden op 70 kilometer van de finish in de spits van de koers vertegenwoordigd door hun adjuncten.

 

Met z’n zevenen legden ze de koers plots in een beslissende plooi: Declercq en Lampaert (Deceuninck-Quick Step), Stuyven (Trek-Segafredo), Frison (Lotto-Soudal), Trentin (CCC), Teunissen (Jumbo-Visma) en Kragh Andersen (Sunweb) waren de uitverkorenen.

 

Geklopten als Naesen en Vanmarcke hadden niet meer genoeg knechten ter beschikking om het scenario te herschrijven, de koplopers konden rekenen op voldoende mandekking in het peloton.

Stuyven regelt de sprint professioneel

De voorsprong van de 7 leiders dikte in geen tijd aan tot 2’30”, maar na een nieuwe impuls van Van Aert op de Berendries was het plots toch weer hinken op twee gedachten.

 

Een zeer aanwezig Jumbo-Visma probeerde de koers naar zijn hand te zetten met mannetjes in alle groepjes, maar de counter van Van Aert (met Benoot) werd monddood gemaakt door Deceuninck-Quick Step.

 

De winnaar zou uit de kopgroep geloot worden en op de Muur werd het kaf van het koren gescheiden. Een indrukwekkende Stuyven maalde de stenen fijn, enkel Lampaert en Kragh Andersen hadden een antwoord in petto.

 

Met z’n drieën trokken ze naar de slotkilometers, waar Lampaert zich niet meer kon inhouden. Stuyven sprong op zijn wiel, Kragh Andersen was eraan voor de moeite.

 

Een Belgisch sprintje dan maar in Ninove, dat vakkundig geregeld werd door Stuyven. De Leuvenaar boekt na Kuurne-Brussel-Kuurne 2016 een nieuwe klassieke zege en spoelt een matig voorjaar van 2019 in één klap door.

Bron: sporza.be

Foto: PhotoNews

Hattrickheld Mbokani trapt Antwerp simpel voorbij pover Oostende

Antwerp heeft voor het eerst in 5 wedstrijden nog eens kunnen winnen. Oostende maakte het de Antwerpenaren ook niet al te moeilijk. Na 5 minuten had Dieumerci Mbokani er al 2 van zijn 3 doelpunten inliggen.

Antwerp - KV Oostende in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na net geen vijf minuten heeft Mbokani al twee streepjes achter zijn naam staan. Het is dan al duidelijk dat KV Oostende niets zal rapen op de Bosuil.
 • Man van de match: Dieumerci Mbokani stond al even droog, maar dient zijn critici nu op een geweldige manier van antwoord. Met een fraaie hattrick beent hij Jonathan David weer bij in de topschuttersstand.
 • Opvallend: KVO-coach Dennis van Wijk tekende vooraf voor een 0-0-gelijkspel. "Als we de nul houden, spring ik een gat in de lucht", klonk het. Na 35 seconden was de hoop al gaan vliegen.

Mbokani slaat Oostende heel snel K.O.

Antwerp pakte uit met een kanonstart tegen Oostende. Nog binnen de eerste minuut zette Haroun Mbokani op weg naar goal, en die werkte de bal in twee tijden voorbij Dutoit. KVO was nauwelijks bekomen, of het kreeg al een tweede draai om de oren: Mbokani kon bij een hoekschop ongehinderd raak koppen, 2-0 na nog geen vijf minuten.

 

Oostende hing in de touwen en had geen reactie in huis op de blitzstart van de thuisploeg. Eenzame spits Sakala werd weinig of niet bereikt, een handvol hoekschoppen leverde niets op.

 

Antwerp controleerde de partij en drukte pas met de rust in zicht het gaspedaal weer wat dieper in. Refaelov liet een dubbele kans onbenut, Faes voorkwam met een redding op de doellijn een zuivere hattrick van Mbokani.

Vargas kan enkel nog de eer redden

Oostende begon iets beter aan de tweede helft en ondernam een voorzichtige zoektocht naar de aansluitingstreffer, maar Bolat werd nooit echt bedreigd. Neto kopte de beste kans naast, een schot van invaller Niane miste doel.

 

Antwerp verbruikte niet meer energie dan nodig om de partij onder controle te houden. Pas in de slotfase, met de inbreng van de vinnige Miyoshi, ging het tempo nog eens de hoogte in. De Japanner besloot bij een snelle tegenaanval op de paal, Mbokani maakte in de rebound zijn hattrick alsnog compleet.

 

In de blessuretijd was er nog een baalmomentje voor Bolat, die zich een clean sheet door de neus geboord zag. Een zeldzame geslaagde aanval van Oostende eindigde voor de voet van Vargas, die van dichtbij de 3-1-eindstand vastlegde. Antwerp is nu zeker van Play-off I, voor KVO blijft het bibberen.

Dennis van Wijk: "We maken het onszelf moeilijk"

Dennis van Wijk (KV Oostende): "Als sommige jongens zo aan een wedstrijd beginnen, dat ze denken dat ze alle tijd en ruimte hebben alsof ze een wandeling doen op het Oostendse strand, dan hebben we een serieus probleem. Dan slik je ook nog een goal op een stilstaande fase, en dan loop je achter de feiten aan. In de tweede helft vond ik ons niet slecht. We hebben voetbal getoond en wat kansjes gecreëerd, maar het was te laat. We hadden het vorige week tegen Zulte Waregem moeten afmaken, zo simpel is het. Dan was deze uitslag niet zo belangrijk geweest. Nu maken we het onszelf moeilijk."

 

Laszlo Bölöni (Antwerp): "We hebben een mooie prestatie geleverd. We hebben de wedstrijd bij momenten echt gedomineerd. Natuurlijk hebben die twee snelle goals ons geholpen, maar we hadden de wedstrijd al eerder helemaal kunnen afmaken. Dat is pas op het einde gelukt. Het was in elk geval een verdiende overwinning. Over Mbokani heb ik mij nooit zorgen gemaakt, het is niet de eerste keer dat hij even niet kon scoren en daarna weer wel. Ik wil nu vooral mijn spelers feliciteren, die zich voor het tweede jaar op rij kwalificeren voor Play-off I."

Bron: sporza.be