Carapaz slaat iedereen met verstomming: hij wint rit en grijpt roze trui

Richard Carapaz heeft de macht gegrepen in de Ronde van Italië. De Ecuadoraan van Movistar won de korte en lastige bergrit en neemt ook de roze trui over van Jan Polanc. Roglic en Nibali keken weer naar elkaar.

De 14e etappe in een notendop

 • Winnaar van de dag: Dé winnaar van de dag was de Ecuadoraan die als eerste over de meet bolde. Richard Carapaz vertrok op verbluffende wijze op de Colle San Carlo en hield knap stand. Als kers op de taart mag hij de roze trui in ontvangst nemen. Wordt hij nog de grote uitdager van Roglic?
 • Verliezer van de dag (1): Gisteren nog ritwinnaar en mogelijk podiumkandidaat, vandaag de grootste verliezer. Ilnoer Zakarin zakte als een kaartenhuisje in elkaar en verliest zo zijn uitzicht op een goed klassement. De Rus is zelfs niet meer te bespeuren in de top 10.
 • Verliezer van de dag (2): Nog een renner die zicht had op een mooi eindklassement, kreeg vandaag een fikse dreun. De Nederlandse hoop Bauke Mollema kreeg vier minuten aangesmeerd door Carapaz en tuimelt uit de top 5.
 • Opvallend (1): Met Richard Carapaz krijgt Ecuador voor het eerst een rozetruidrager. Vorig jaar mocht hij nog de witte trui omdoen, nu kleurt zijn tenue dus roze.
 • Opvallend (2): Gisteren weigerde Nibali nog een uitgereikte hand van Roglic aan de finish. Vandaag had hij wel een vuistje in petto voor één van zijn andere concurrenten, Landa. Gooit de Italiaan hier wat extra olie op het vuur? (video onderaan het artikel)

Nibali opent de debatten, Carapaz verbluft en pakt roze trui

De rit naar Courmayeur kondigde zich aan als een korte, maar zeer pittige etappe. De 14e rit uit deze Giro kreeg dan ook vijf sterren. Met een korte bergrit denken we meteen aan een scenario à la Contador, met een vroege aanval, maar die kwam er niet. 

 

Nibali probeerde wel op de eerste beklimming van de dag, maar met Roglic en de andere favorieten meteen op zijn wiel ging zijn feestje niet door. Dan maar een grote kopgroep van acht, die later uitbreidde naar twaalf. Meer dan een formaliteit was de vlucht van de dag niet, al verstevigde blauwe trui Ciccone wel zijn bergtrui.

 

Met in totaal vijf beklimmingen was het toch wachten op de gevreesde Colle San Carlo. Met 10,5 kilometer aan gemiddeld 9,8% was het opnieuw Nibali die voor het verwachte vuurwerk zorgde. Maar het was de verbluffende aanval van Carapaz die voor het echte "spettacolo" uit deze wedstrijd zorgde. 

 

De Ecuadoraan snelde bliksemsnel weg uit de groep der favorieten en reed al even snel een halve minuut bij elkaar. Op de slotklim besloten Roglic, Nibali en co een potje poker te spelen, waardoor de bonus van Carapaz seconde na seconde groter werd. 

 

Die trok er zich helemaal niets van aan en stoomde lustig door. Carapaz won de rit met 1'54" voorsprong op Roglic. Met de 10 bonificatieseconden aan de meet veroverde hij ook de roze trui. Roglic volgt nu op 7", Nibali op 1'47". 

Bron: sporza.be

Foto: Gettysport

Impressionante Van Lierde zet Ironman van Lanzarote op palmares

Frederik Van Lierde heeft de hoofdvogel afgeschoten in de loodzware triatlon van Lanzarote. Op de dag van zijn 40e verjaardag en bij zijn eerste deelname in Lanzarote knalde Van Lierde naar zijn 9e Ironman-overwinning. Diego Van Looy werd knap 5e.

De Duitser Andreas Raelert kwam na 49'13" als eerste uit het water na 3,8 km zwemmen, met de Spanjaard Aguayo in zijn zog. Frederik van Lierde kwam als derde uit de oceaan geklauterd, op 1'12" van Raelert.

 

In het begin van de 180 km fietsen had Raelert te kampen met een technisch probleempje, waardoor een achtervolgend groepje met onder meer Van Lierde de kloof kon verkleinen. Na zo'n 60 kilometer op de fiets had de Belg leider Raelert bij de lurven. De Duitser en Van Lierde hielden elkaar lang gezelschap, tot Raelert opnieuw mechanische pech had en er uiteindelijk de brui aan gaf.

 

Met een voorsprong van 5 seconden op een andere Duitser, Christian Kramer, begon Van Lierde aan de afsluitende marathon. Kramer sloeg in het eerste deel van de 42 kilometer een klein kloofje, maar nog voor halfweg nam Van Lierde het commando over.

 

De jarige Belg had zijn wedstrijd uitstekend ingedeeld en kwam na 8u51'16" solo over de streep. Kramer finishte als tweede op bijna 5 minuten. Diego Van Looy werd knap 5e op ruim 16 minuten van Van Lierde.

Uitslag:

 1. Frederik Van Lierde in 8u51'16"
 2. Christian Kramer (Dui) op 4'51"
 3. Emilio Aguayo Muñoz (Spa) 9'38"
 4. Morten Brammer Olesen (Den) 13'55"
 5. Diego Van Looy 16'27"

Bron: sporza.be

Foto: activ'images

Peters en Broekx kajakken naar zilver op Wereldbeker in Poznan

Hermien Peters en Lize Broekx hebben een Wereldbeker-medaille te pakken in de K2 500 meter. In Poznan (Polen) snelden ze naar zilver, hun beste prestatie ooit in een Wereldbeker-manche.

Beide kajaksters waren de enige Belgen die er in Poznan in slaagden om door te stoten naar de A-finale van een olympisch nummer.

 

Peters en Broekx nestelden zich meteen bij de medaillekandidaten en kwamen na 500 meter als derde door. In de slotmeters sprintte het Belgische duo de Fransen Hostens-Guyot voorbij om uiteindelijk tweede te worden na de Wit-Russen Khoedzenka-Litvintsjoek. 

Uitslag K2 500 meter: A-finale

1.  Khoedzenka/Litvintsjoek (WRu) in 1:38:366
2. Peters/Broekx (Bel) 1:40.546
3. Ponomarenko/Osterman (Svn) 1:40.934  
4. Hostens/Guyot (Fra) 1:41.050
5. Fisher/Ryan (NZl) 1:41.350 
6. Iskrzycka/Pulawska (Pol) 1:42.330 
7. Povch/Koeklinovska (Oek) 1:42.390 
8. Zhou - Huang (Chn) 1:42.566 
9. Lehaci - Schwarz (Oos) 1:42.590

Artuur Peters eindigt 5e in de A-finale

Enkele minuten na de zilveren race van zijn zus Hermien, lag Artuur Peters in zijn K1 aan de start van de A-finale over 500m. Een medaille halen was niet meteen de ambitie, maar onze 22-jarige landgenoot aasde wel op revanche na zijn minder resultaat in de K1 1.000m (15e plaats).

Peters mengde zich onderweg in het gevecht voor de derde plaats en kwam uiteindelijk slechts drie tienden van een seconde tekort om het brons te pakken.

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Red Panthers moeten vrede nemen met gelijkspel tegen China

In de Pro League hebben de Red Panthers niet hun beste partij gespeeld. Na een 3-3-gelijkspel wonnen de nationale hockeyvrouwen wel de shootouts tegen China, wat hen een bonuspunt oplevert.

Red Panthers maken dramatische start nog goed

In de Chinese regen moesten de Red Panthers 2 quarters bekomen van de twee senlle Chinese doelpunten. Net na de rust waren de Belgen wel in staat om China onder druk te zetten. De eerste strafcorner leverde met de rebound van Puvrez de aansluitingstreffer.

 

China leek na een zeldzaam foutje van doelvrouw D’Hooghe de match te beslissen, maar de Panthers hadden het laatste woord. Sinia en Struijk - na een mooie variant op een strafcorner - zorgden zowaar voor 3-3.

 

In de slotseconden ontsnapte België nog aan de fatale 4-3 en dus kwamen er nog shootouts. Onder meer dankzij een weergaloze lob van Vandenborre wonnen de Panthers voor het eerst een shootout in het toernooi.

Doelpunten:

 

2' Zhang 1-0
3' Liang 2-0
33' Emma Puvrez 2-1
40' Peng 3-1
51' Emilie Sinia 3-2
53' Michelle Struijk 3-3

Bron: sporza.be

Foto: Getty Images

Na knap parcours eindigt British Open Squash voor Nele Gilis in kwartfinales

Nele Gilis heeft de Française Camille Serme niet uit de halve finales kunnen houden op de British Open Squash. Onze landgenoot boog het hoofd na 11-4, 14-12 en 13-11.

De zusjes Gilis scheerden hoge toppen in de British Open Squash. Jongere zus Tinne Gilis (21) stuntte eerst tegen ex-nummer 1 Laura Massaro.

 

Daarna won zus Nele (23) het Gilis-onderonsje tegen Tinne, waardoor de oudste Gilis de eerste Belgische ooit was in de kwartfinales van de British Open Squash.

 

De Française Camille Serme was de volgende klip die Gilis moest omzeilen. Onze landgenote knokte voor wat ze waard was, maar ging door de knieën voor de nummer 4 van de wereld na 11-4, 14-12 en 13-11.

Bron: sporza.be

Foto: twitter.com/PSAWorldTour

België neemt 7 zwemmers (m/v) en 2 aflossingsploegen mee naar WK

De Belgische zwembond (KBZB) heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK in Gwangju (Zuid-Korea, 12-28 juli): Pieter Timmers, Louis Croenen, Fanny Lecluyse, Kimberly Buys, Valentine Dumont, Fleur Vermeiren en 2 aflossingsploegen springen in het groot bad. Logan Vanhuys gaat als enige mee voor het open water.

De zes individuele zwemmers en de 4x100m-ploeg vrije slag haalden de limiet, de 4x200m-ploeg vrije slag werd gedelibereerd. Zij zaten 1 seconde boven de limiet, maar het gezond verstand zegevierde. Op het WK kunnen de aflossingsploegen tickets voor de Spelen verdienen.

 

Timmers komt uit op de 50m en 100m vrij, op het WK 2015 in Kazan eindigde de olympische vicekampioen 7e op de 100m. Net als Timmers is Croenen toe aan zijn 3e WK. Zijn beste plaats is ook een 7e plek op de 200m vlinder in 2015.


Kimberly Buys begint straks aan haar 7e WK. Op het WK 2 jaar geleden werd ze 7e op de 50m vlinder. Lecluyse was er 2 jaar geleden in Boedapest niet bij. Ze probeert op de schoolslag een eerste keer een WK-finale te halen.

 

Voor Valentine Dumont (18) en Fleur Vermeiren (17) is het hun eerste WK. Dumont zwemt de 4 afstanden waarop ze het Belgisch record heeft: 100, 200, 400m vrij en 200m vlinder. Vermeiren doet de 50m school.

 

Op het WK 2017  waren de Belgen maar met zijn drieën en waren er geen ploegen. Nu zijn er 2 met het oog op de Spelen. In het open water is Logan Vanhuys er voor de 1e keer bij.

 

De laatste WK-medaille voor België dateert van 1998 met het goud van Fred Deburghgraeve op de 100m school in Perth. In 1994 pakte hij in Rome brons op dezelfde afstand, net als Brigitte Becue op de 200m school. In 2013 won Brian Ryckeman zilver op de 25 km open water.

Selectie en afstanden
Pieter Timmers 50m, 100m vrij, 4x100m vrij
Louis Croenen 100m, 200m vlinder, 4x200m vrij
Fanny Lecluyse 50m, 100m, 200m school
Kimberly Buys 50, 100m vlinder
Valentine Dumont 100m, 200m, 400m vrij, 200m vlinder
Fleur Vermeiren 50m school
4x100m vrij Pieter Timmers, Jasper Aerents, Thomas Thijs, Sebastien De Meulemeester
4x200m vrij Alexandre Marcourt, Thomas Thijs, Sebastien De Meulemeester, Louis Croenen
Logan Vanhuys 10 km open water

De ambitie van Gaastra

Deze selectie kan met ambitie naar het WK, denkt hoofdcoach Ronald Gaastra. "Met Pieter, Louis en Fanny hebben we 3 zwemmers die de finale kunnen halen. Kimberly kan een halve finale halen op de 100 en misschien zelfs een finale op de 50. En dan hebben we 2 aflossingsploegen die misschien wel top 12 van de wereld kunnen worden en zich zo kunnen plaatsen voor Tokio 2020. Dat zou fantastisch zijn."

Bron: sporza.be

Foto: Getty Images

Nele komt als winnares uit Gilis-veldslag op British Open Squash

Nele Gilis heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de British Open Squash. Het is de eerste keer dat een Belgische squashspeelster de laatste 8 van dit prestigieuze toernooi haalt. Nele klopte haar jongere zus Tinne (21), die in de vorige ronde nog de ex-nummer 1 versloeg.

De British Open Squash wordt beschouwd als één van de twee belangrijkste squashtoernooien van het seizoen. Nele Gilis, die nummer 24 op de wereldranglijst is, is sinds vandaag de eerste Belgische squashspeelster die voorbij de achtste finales raakt in dit toernooi.

 

Nele (23) klopte haar twee jaar jongere zus Tinne (PSA-39) met 3-1 (11-2, 11-9, 11-13 en 11-3). 

"Het was een moeilijke overwinning"

"Het was mentaal en fysiek heel moeilijk tegen mijn zus. Ik probeerde te vergeten dat ik tegen mijn zus speelde, maar dat was moeilijk. Uiteindelijk kon ik mij mentaal volledig op de wedstrijd focussen en kon ik winnen", zegt Nele in een interview na de wedstrijd. "Ik ben zo trots op haar."


Jongere zus Tinne verbaasde iedereen in de vorige ronde toen ze de Engelse Laura Massaro klopte. De voormalig nummer 1 van de wereld kondigde haar afscheid aan op 35-jarige leeftijd.


Nele speelt morgen om 18 uur voor een plaats in de halve finales tegen de Franse Camille Serme (PSA-4) of de Welshe Tesni Evans (PSA-9).

Bron: sporza.be

Foto: twitter.com/PSAWorldTour

Red Lions willen het EK winnen en ticket voor de Spelen pakken

De Europese kampioenschappen hockey vinden dit jaar plaats in Antwerpen. Voor eigen publiek willen onze wereldkampioenen, de Red Lions, ook deze titel pakken en het bijhorende ticket voor de Olymische Spelen van 2020 in Tokio op zak steken.

"Iedereen wil ons van de troon stoten"

"Tien jaar geleden kon je hier enkel maar van dromen en nu spelen we als wereldkampioenen een EK in eigen land", glundert bondscoach Shane McLeod. Zowel hij als zijn spelersgroep zijn erop gebrand om een goed resultaat te behalen en hun positie als nummer één van de wereld te bevestigen. 

 

"Andere rivalen, zoals Nederland en Duitsland, proberen ons onderuit te halen. Het is een perfect script voor een mooi toernooi." Een gevoel dat ook Thomas Briels deelt: "Iedereen wil ons van de troon stoten. We hebben een target op onze rug. Maar wij weten dat en we zullen er klaar voor zijn."

 

Dat het EK in Antwerpen is, voor eigen volk, is volgens McLeod nog een extra voordeel. "We willen echt het thuisgevoel creëren. Dankzij de steun van het publiek win je 5 à 10%. Dat zijn extra percentages die je niet kan bijtrainen."

 

Briels verwoordt het als volgt: "Als je 8.000 Nederlanders tegen je hebt dan speel je toch met een bepaalde stress, een bepaalde druk. Omgekeerd maakt dat wel iets extra los in het team. Het is moeilijk te beschrijven. Maar het kan een soort van vleugels geven op het juiste moment."

"Unfinished business op de Spelen"

De Europese titel halen in eigen land is uiteraard mooi, maar de kers op de taart is het ticket voor de Olympische Spelen. Ook dat is voor de coach een doel. In Rio verloren de Red Lions de finale en pakten ze zilver.

 

"We waren al succesvol op de vorige Spelen maar er is nog unfinished business. We moeten er eerst geraken uiteraard. Door het EK te winnen zijn we gerust. Dan kunnen we alles plannen zoals wij dat willen. Zoniet zijn er nog wel mogelijkheden, maar dan stijgt de druk."

 

Thomas Briels wil nog niet zover vooruit kijken, maar hij droomt ook wel al van Tokio 2020. "De Olympische Spelen, daar wil elke topsporter bij zijn. Tokio wordt nog specialer omdat alles daar tot in de puntjes georganiseerd zal zijn. Maar eerst moeten we de horde van het EK nemen."

De Pro League is de voorbereiding op het EK

Intussen spelen de Red Lions ook mee in de Pro League, een competitie met de beste ploegen van de wereld. Voorlopig heeft België nog geen enkele wedstrijd verloren.

 

Volgens de bondscoach is deze competitie gewoon de voorbereiding op het EK. "We proberen verschillende dingen uit en gaan op zoek naar de juiste balans in het team. Maar de ploeg is goed genoeg om deze competitie te winnen."

 

"De Pro League is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Je wint ook niet automatisch een ticket voor de Spelen. Het is een goede training en een leerschool om topwedstrijden te spelen."

Het is fijn om ongeslagen te zijn en op nummer één te staan 'shinen'

Thomas Briels

"Het is niet omdat we nu ongeslagen zijn, dat we het sterkste team zijn," nuanceert Briels. "In de Pro League komen veel teams met andere selecties en er moet veel gereisd worden. Het is niet echt representatief."

 

"Op het EK zal het niveau véél hoger liggen. Maar intussen is het wel fijn om ongeslagen te zijn en op nummer één te staan blinken."

Bron: sporza.be

Foto: Belga

Antwerp moet vrede nemen met vierde plek na nederlaag bij Club Brugge

Antwerp heeft zich de 3e plaats nog laten ontfutselen door Standard. Het leek zelf op weg naar een zege bij Club Brugge, maar de uittredende kampioen rechtte in de slotfase alsnog de rug. Voor Antwerp wacht nu de barrage tegen de winnaar van Play-off 2.

Club Brugge - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Een kwartiertje voor tijd krijgt Opare de bal ongelukkig tegen de arm in de zestien meter. Ref Laforge is onverbiddelijk en wijst naar de stip, Jelle Vossen doet de rest.
 • Man van de match: De bedrijvige Loïs Openda trok Club over de streep met twee doelpunten. Zonder een sterke Bolat in doel waren het er nog meer geweest.
 • Opvallend: De VAR had ettelijke minuten nodig om de 1-0 van Openda toe te kennen. Blijkbaar bracht zelfs het virtuele offside-lijntje geen uitsluitsel over het al of niet buitenspel lopen van Diatta.

Openda schenkt Club vroege voorsprong

Club Brugge had niet veel tijd nodig om de gemiste titel door te spoelen. Al in de 4e minuut combineerde blauw-zwart zich een weg door de Antwerp-defensie, Openda was de juiste man op de juiste plaats om af te werken: 1-0, oordeelde ook de VAR na erg lang beraad.

 

Antwerp reageerde gevat met een uitstekende kans voor Mbokani, die op Horvath stuitte. De rebound van Baby was geschikt materiaal voor de bloopers.

 

Wat later kregen we nog meer bloopers te zien, dit keer bij de verdediging van Club. Een veel te korte terugspeelbal van Rits zette Mbokani op weg naar doel, maar diens lob eindigde op de lat. Daarna was het de beurt aan Horvath om aan het knoeien te slaan, de Amerikaan kon zijn flater zelf rechtzetten.

 

Tussendoor was Openda nog een paar keer dicht bij de 2-0, maar Bolat had geen zin om met een dubbele achterstand de kleedkamers in te duiken.

Antwerp mag even dromen, maar wordt toch 4e

Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor Club, maar daarna was het Antwerp dat alle registers opentrok in zijn zoektocht naar de derde plaats. Amara Baby was de onuitgegeven Brugse defensie te slim af en knikte de gelijkmaker tegen de touwen.

 

Nog voor het uur ging Antwerp op en over Club, al werd de 1-2 van Mbokani eerst nog afgekeurd wegens buitenspel. De VAR greep terecht in en kende het doelpunt alsnog toe: Antwerp op voorsprong en dus virtueel derde.

 

Pas in het slotkwartier kwam Club weer boven water. Na ongelukkig handspel van Opare mocht invaller Vossen de 2-2 op het bord schieten, en na nog een paar wenkende kansen voor Antwerp was het toch weer Club dat het laken naar zich toe trok. Openda met zijn tweede van de avond: 3-2.

 

Vicekampioen Club beëindigt het seizoen zo toch met een mooie zege, Antwerp is veroordeeld tot de barrage met de winnaar van Play-off 2.

Ivan Leko: "Dank u wel aan iedereen"

 • Ivan Leko (Club Brugge): "Door een aantal afwezigen speelden we bijna zonder verdedigende spelers. We hebben geluk gehad vandaag, maar geluk dwing je ook af. Dit is een mooie overwinning, in onze laatste thuismatch. Dat is mooi voor de supporters."

 

"Ik ben heel fier op mijn spelers, voor het hele seizoen, maar zeker ook voor deze match, want het was voor hen moeilijk om zich te motiveren. Onze enige motivatie was dat we voor onze supporters speelden, en dat hebben ze schitterend gedaan."

 

"Ik ben heel ontroerd nu. Ik wist dat ik iets mocht verwachten na de match, maar dit was heel mooi. Misschien maak ik dit nooit meer mee in mijn carrière. Ik wil een grote ‘dank u wel’ zeggen aan iedereen hier."

Bölöni: "Dit moeten we nog eens kunnen tonen"

 • Laszlo Bölöni (Antwerp): "We zijn aan de play-offs begonnen als zesde, en toch hebben we nog bijna een rechtstreeks ticket voor Europa gehaald. Dat het nu pijn doet dat we er toch naast grijpen, is dus alleen maar dankzij het feit dat we zo hoog opgeklommen zijn. Maar het is uiteindelijk niet gelukt, en dus moeten we er nu alles aan doen om ons toch nog te plaatsen voor de Europese voorrondes."

 

"We hebben vandaag fysieke présence getoond en met enthousiasme gespeeld, dat moeten we nu nog een keer kunnen tonen. Wij hebben nu wel net een mindere reeks neergezet, terwijl de winnaar van Play-off 2 een positief gevoel zal hebben. Daar moeten we een antwoord op vinden."

Bron: sporza.be

Fietswissel nekt pechvogel Campenaerts, Roglic deelt weer mokerslag uit

Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) heeft naast de tijdritzege in de Ronde van Italië gegrepen. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) dook nog onder de tijd van onze landgenoot, die moest afrekenen met materiaalpech en een fietswissel. Roglic won en deed een uitstekende zaak in het klassement. Valerio Conti (UAE) trekt als leider naar de rustdag.

Een stek in de top 10, meer ambieerde Victor Campenaerts naar eigen zeggen niet voor de tijdrit in San Marino. Het eerste vlakke deel was spek naar de bek van de Europese kampioen, de klim van zo’n 10 kilometer naar de finish lag hem minder.

 

Zo waren de verwachtingen althans, want Campenaerts stoomde door in de vlakke aanloop en had bij het eerste en tweede tussenpunt geen tegenstand.

 

Campenaerts zette aan de aankomst een overtuigende tijd neer, maar had nog sneller kunnen zijn. Een fietswissel met horten en stoten op 1.500 meter van de finish na kettingproblemen zorgde voor de nodige vertraging en het verlies van kostbare seconden.

 

Dat werd nog eens extra onderstreept toen Primoz Roglic op de finish afstormde. De Sloveen was de enige bedreiger van Campenaerts in de gietende regen. Zijn achterstand van 51 seconden aan de voet van de klim werd boven omgetoverd in een bonus van 11 seconden. Weg was de zege voor Campenaerts, die ontgoocheld de hot seat verliet.

 

De roze trui weer overnemen van Valerio Conti zat er niet in voor Roglic, die daar wellicht ook niet rouwig om was. Maar de kopman van Jumbo-Visma zette zijn status van topfavoriet nog wat extra in de verf.

 

De verrassende Bauke Mollema en ex-winnaar Vincenzo Nibali konden de schade nog min of meer beperken, Simon Yates, Miguel Angel Lopez (lekke band) en Mikel Landa kregen een zeer gepeperde rekening voorgeschoteld. Zij trekken met veel vraagtekens naar de rustdag van morgen.

Roglic: "Ik heb in het begin geen risico's genomen"

Victor Campenaerts geloofde lange tijd in de zege, maar werd nog naar de tweede plaats geduwd door Primoz Roglic. De Sloveen wees op het wisselvallige weer, met de ene bui die (nog) intenser was dan de andere.

 

"Victor heeft langer in droge weersomstandigheden kunnen rijden", zei Roglic. "Ik heb in het begin op het natte wegdek geen risico's genomen en ging trager in de bochten. Daarom was er dat tijdsverschil aan de voet. Maar daarna heb ik alles gegeven op de klim."

 

In de stand loopt Roglic nog wat verder weg van zijn concurrenten. "De weg is nog lang, met veel kilometers en bergen. Maar het is altijd beter om een voorsprong te hebben."

Bron: sporza.be

Foto: gettysport