Verdwijning van Jan KADVAN in Beveren op 09/07/2021

Op vrijdag 09 juli 2021 omstreeks 16.00 uur werd de 48-jarige Jan KADVAN het laatst gezien op de Grote Baan in Beveren (Melsele). Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Jan heeft de Slowaakse nationaliteit en zou terugkeren naar Slowakije, maar had problemen met zijn voertuig. Zijn wagen werd op woensdag 07 juli 2021 aangetroffen in de Gaverlandstraat te Beveren.

Hij is 1m85 lang en is normaal gebouwd. Hij heeft bruine ogen, kort donker haar en is kalend.

Aan Jan wordt gevraagd om contact op te nemen met zijn familie om hen gerust te stellen.

Man te identificeren

In het kader van een gerechtelijk onderzoek is de politie op zoek naar de identiteit van deze man.

 

Het gaat om een man van rond de dertig jaar oud. Hij heeft lichtbruin haar en draagt een bril. Hij spreekt Frans en kan de Franse of Luxemburgse nationaliteit hebben.  

Er wordt aan deze persoon gevraagd contact op te nemen met de politiediensten.

Belt u van uit het buitenland, vorm dan het nummer 00 32 2 554 44 88.

Verdwijning van Sébastien SERONVAL in Hermalle-sous-Argenteau op 2/07/2021

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juli 2021 omstreeks 04.45 uur, verliet de 41-jarige Sébastien SERONVAL de kliniek Notre-Dame gelegen in Hermalle-sous-Argenteau.
Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.  

Sébastien is 1m80 lang en mager. Hij heeft donker haar met voorhoofdskaalheid en een baard.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een witte ¾ broek, een voetbaltruitje van de rode duivels en lichtgrijze baskets.

Verdwijning van Sandy WIERTS (23) in Borgloon op 05-07-2021

Op maandag 5 juli 2021, omstreeks 10.00 uur, verliet de 23-jarige Sandy WIERTS haar woning in de Gaethempoort in Borgloon.

Zij is met haar elektrische scooter vertrokken richting Sint-Lambrechts-Herk. Haar scooter, rugzak en helm werden omstreeks 13.00 uur teruggevonden in de Bosveldstraat in Wellen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. 

Sandy is mager gebouwd en heeft halflang bruin haar.

Sandy droeg op het ogenblik van haar verdwijning een fluogele regenjas, een zwarte regenbroek met gele accenten onderaan, een roze pull en een zwarte broek met rode lijnen.

Zij kan verward of angstig overkomen.

Verspreid op vraag van het parket van Limburg, afdeling Hasselt 05.07.2021

Verdwijning van David HARVENGT in Frameries op 26/06/2021

Op zaterdag 26 juni 2021, omstreeks 19.30 uur, werd de 52-jarige David HARVENGT voor het laatst gezien in de rue du Millénaire in Frameries. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

David is 1m89 lang en mager gebouwd. Hij heeft kortgeschoren haar.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een blauwe jeans, een blauw T-shirt, een rode pull met rits en een sweater met kap.

Schietpartij in Evere op 21-06-2021

Op maandag 21 juni 2021, omstreeks 17.30 uur, werd een 19-jarige jongeman het slachtoffer van een schietpartij op een wandelpad gelegen tussen de huisnummers 79 en 81 in de Constant Permekelaan in Evere. Het slachtoffer werd gewond en verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

De dader(s) vluchtten weg met een paarse Peugeot 208 in de richting van de Leopold III-laan.

In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van dit feit of personen die meer informatie hebben hierover.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van Mevrouw de onderzoeksrechter PANOU van Brussel 23.06.2021

Ontvoering en gewapende overval in Brussel

Op 12 januari 2021, omstreeks 18.30 uur, werd een juwelierskoppel door vier gewapende personen ontvoerd en gevangen gehouden op een parkeerplaats vlakbij juwelierszaak MANALYS op de Waterloolaan in Brussel.

 

Na de sluiting van de zaak, wandelden de juwelier en zijn partner naar een nabijgelegen parkeerplaats. Toen zij hun voertuigen hadden bereikt, werden zij door vier personen aangevallen. Onder bedreiging werden ze in een bestelwagen geduwd. Twee daders en de juwelier gingen de zaak binnen, terwijl zijn partner door de twee handlangers in het voertuig werd vastgehouden. Eenmaal in het bezit van de buit, bespoten de daders de slachtoffers met een product en lieten hen vrij in de Halvemaanstraat in Vorst.

De daders reden met een zwarte Mercedes Vito. Ze hebben een grote hoeveelheid juwelen en "Girard Perregaux" gestolen.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van van Mevrouw de onderzoeksrechter Huguet van Brussel  11.06.2021

Oplichting via “achteruitkijkspiegel-methode” in België sinds 10-05-2021

Sinds 10 mei 2021 gebruikte een dadergroepering de zogenaamde 'achteruitkijkspiegel-methode’ om hun slachtoffers op te lichten en een geldbedrag te eisen.

De modus operandi van deze daders was altijd dezelfde: ze zochten hun slachtoffer – een persoon op leeftijd– op een parking. Ze brachten een markering aan op de zijkant van het voertuig van het slachtoffer en volgden het slachtoffer tot aan zijn woonplaats.

Vervolgens benaderde een van de daders het slachtoffer, hem erop wijzend dat hij een aanrijding had op de parking. Daarna simuleerde de dader een telefoongesprek met de verzekeringsmaatschappij van het slachtoffer, gevolgd door een tweede gesprek met een carrosseriebouwer. Ten slotte informeerde hij het slachtoffer dat het beter zou zijn om een minnelijke schikking te treffen, om gezien zijn leeftijd, problemen met de verzekering te voorkomen. Waarop de dader een geldbedrag eiste.

De verdachten zijn gearresteerd. Ze reden met een witte CITROËN Cactus met Franse nummerplaat DW124PJ.

De onderzoekers zijn op zoek naar iedereen die sinds 10 mei 2021 slachtoffer denkt geweest te zijn van deze personen.

Opzettelijke slagen en verwondingen in Sint-Niklaas

Op woensdag 16 december 2020 omstreeks 13.00 uur waren twee mannen aan het werk in het Siniscoop-gebouw in Sint-Niklaas. Wegens COVID maatregelen was de Siniscoop gesloten voor het publiek. Binnen in het gebouw zagen de twee werklieden een jonge man zitten op de trappen naar de tweede verdieping. Hij was op zijn laptop bezig en maakte vermoedelijk gebruik van het Wifi-netwerk.

 

De jonge man werd hierop aangesproken en zei dat hij ging vertrekken. Hij sprak met een Nederlandse tongval. Een kwartier later zat hij er nog steeds en werd nogmaals gevraagd om het gebouw te verlaten. In eerste instantie werd hij enkel verbaal agressief, maar daarna spuwde hij in de richting van de werkmannen. Eén van de mannen gaf aan dat dit gedrag echt niet kon en op dat ogenblik haalde de dader uit en sloeg hij meermaals met zijn laptoptas op het hoofd van het slachtoffer. Hij werd ook geschopt en geslagen. Vervolgens richtte de dader zich tot de collega van het slachtoffer maar hij kon tijdig weglopen. De dader is via de parking van de Siniscoop weggevlucht en werd gefilmd door de bewakingscamera’s.

Beschrijving van de verdachte :

De man heeft een donkere huidskleur en is groot en stevig gebouwd. Hij is vermoedelijk 1m85 lang en heeft donker haar. Hij was netjes gekleed. Hij droeg een donkere halflange jas met bontkraag en een rood logo (mogelijks van het merk Canada Goose) op de linker mouw en een opvallende zwart/witte muts met een pompon. Hij heeft wit/ zwarte sportschoenen met rode accenten en de onderzijde van de zool is eveneens rood. Hij had een zwarte draagtas voor de laptop bij. De verdachte sprak met een Nederlandse tongval.

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde 10.06.2021

 

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verkrachting in Lint op 07-04-2021

Op woensdag 7 april 2021 rond 5.50 uur, werd een vrouw door een onbekende man verkracht in de Luitersheide in Lint.

Het slachtoffer was met de fiets vanuit Lier onderweg naar Lint, ter hoogte van de Antwerpsesteenweg nam ze de fietserstunnel. Hierna zette ze haar route verder via de Tramweglei naar de fietsostrade die uitgeeft op de Luitersheide. Gedurende dit traject werd ze lastiggevallen door een man op de fiets. Ter hoogte van de Luitersheide trok de verdachte het slachtoffer van haar fiets en verkrachtte haar. Hij vluchtte weg in de richting van Lint.

De man is rond de 25 jaar oud, ongeveer 1m75 lang en slank gebouwd. Hij heeft donkere ogen, een kleine stoppelsnor en sprak Nederlands.

Op het moment van de feiten droeg hij een donkere donsjas van het merk “The North Face”, een blauwe trui met kap, een blauwe jeansbroek en witte sneakers. Hij had ook een zwarte rugzak van het merk “Eastpak” bij zich.

Diefstal met geweld in parking in Brussel op 09-05-2021

Op zondag 9 mei 2021 rond 18.30 uur werden de slachtoffers door twee onbekende mannen gewelddadig beroofd in de Interparking “Grote Markt” aan de Grasmarkt in Brussel.

De twee verdachten volgden de slachtoffers wanneer ze de parking binnen gingen en benaderden hen aan de betaalautomaat op het moment dat één van de slachtoffers zijn portefeuille nam. Terwijl één verdachte de portefeuille uit de handen van het ene slachtoffer rukte en ook zijn horloge stal, ging de andere verdachte met het horloge van het andere slachtoffer aan de haal. Daarna vluchtten de mannen, met de buit ter waarde van meer dan 30 000 euro, weg in de richting van het Spanjeplein.

Beschrijving van de verdachten:

Verdachte 1 is rond de 25 à 30 jaar oud en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en kort zwart haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Op het moment van de feiten droeg hij een donkerblauwe bodywarmer, een donkere pull met witte logo’s, een donkere jeansbroek en zwarte sportschoenen.

Verdachte 2 is rond de 20 à 25 jaar oud en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en kort zwart haar. Op het moment van de feiten droeg hij een blauw hemd, een donkere broek en zwarte sportschoenen.

Verspreid op vraag van het parket van Brussel op 28-05-2021.

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Lucas KRAUTH in Bitsingen op 05-06-2021

Op zaterdag 5 juni 2021, omstreeks 18.00 uur, verliet de 25-jarige Lucas KRAUTH zijn woning in Bitsingen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Lucas is 1m78 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort, lichtbruin haar en groene ogen.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij grijs T-shirt, een grijze sweater met kap en rits, een lange, blauwe afgewassen jeansshort en zwarte sportschoenen.

Lucas heeft moeite met praten.

4 grijpdiefstallen gelinkt aan 1 verdachte in Antwerpen

In de maand februari en maart 2021 werden in Antwerpen 4 grijpdiefstallen gepleegd die gelinkt worden aan één verdachte.

Op 12 februari 2021 omstreeks 15.30 uur werd een 65 -jarige dame een geruime tijd gevolgd door de verdachte. Plots besliste hij in de Lange Winkelstraat de handtas van de vrouw met geweld te stelen. Hij kwam hierbij ten val maar kon toch wegvluchten. De feiten werden gefilmd door de stadscamera’s.

Op 05 maart 2021 omstreeks 14.35 uur sloeg de dader opnieuw toe in de Weggestraat in Merksem. Hij stal de handtas van een 90-jarige dame met rollator in de inkomhal van haar appartement. De verdachte verplaatste zich met de fiets en vluchtte na feiten weg in de richting van Jaak De Boeckstraat. De dader trachtte na de feiten geld af te halen met de gestolen bankkaart. Hij werd gefilmd door de bewakingscamera’s

Een dag later op 06 maart 2021 om 15.51 uur werd een 91-jarige dame beroofd van haar handtas in de in de Jaak De Boeckstraat in Merksem. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de verdachte al geruime tijd in de buurt vertoeft en vermoedelijk een verkenning heeft gedaan. De verdachte vluchtte ook deze keer weg in de Jaak De Boeckstraat. Dit is dezelfde vluchtweg als de dag ervoor. Mogelijks is de verdachte dus woonachtig in deze omgeving.

En het vierde feit vond plaats op 09 maart 2021 omstreeks 15.10 uur aan de Houten Brug. Die dag werd een 87-jarige vrouw, toen ze op weg was om haar kleinzoon van school af te halen, het slachtoffer van een grijpdiefstal.

De verdachte volgde de dame tot in een rustig steegje en rukte daar de handtas af. Door het kabaal van het slachtoffer werd de aandacht van een getuige getrokken. Deze zag de verdachte weglopen met de handtas en zette de achtervolging in. De getuige kon enkel de handtas recupereren. De dader werd ook bij deze feiten gefilmd.

Beschrijving van de verdachte :
 

De man is tussen de 20 à 30 jaar oud en is 1m75 à 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donker warrig haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Hij droeg bij de feiten in de Jaak De Boeckstraat en de Lange Winkelstraat een zwarte trainingsbroek met een witte onderbroken streep, een zwarte hoodie met een kap in camouflage motief en sportschoenen met een rood/roos Nike logo en zwarte zolen met een witte band erboven.

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen 28-05-21

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

 

Verdwijning van Francois VAN NUFFEL in Buggenhout op 31-05-2021

Op maandag 31 mei 2021 omstreeks 13.30 uur, verliet de 71-jarige Francois VAN NUFFEL zijn woning in Ter Hoeven in Buggenhout. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Meneer VAN NUFFEL verplaatst zich met een grijs-bruine herenfiets van het merk “Oxford”.

Francois VAN NUFFEL is 1m75 lang en mager gebouwd. Hij heeft grijs haar aan de zijkanten en is bovenaan kalend.

Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een T-shirt en een short.

Aanranding van de eerbaarheid in Denderleeuw op 17-02-2021

Op woensdag 17 februari 2021 ging een thuisverpleegster medicatie halen voor een patiënt in de apotheek gelegen in de stationsstraat in Denderleeuw. Op de terugweg werd de vrouw, ter hoogte van de bakker in de stationsstraat , aangesproken in het Nederlands door een onbekende man. Hij vroeg naar de KBC bank

De vrouw gaf hem enkele adressen van banken in de buurt . Op het ogenblik dat ze verder wilde stappen, sprak de man haar opnieuw aan en zei dat ze een vlek op haar broek had en begon spontaan op haar broek te wrijven. De vrouw zei dat ze dat ze dat zelf wel kon afkuisen, maar plots trok de man haar in een inham van een appartementsgebouw en betastte haar achterwerk en greep haar tussen de benen. Het slachtoffer tracht zich te verweren en voor ze kon beseffen wat er allemaal gebeurde stopte hij de betastingen, bedankte het slachtoffer en stapte weg.

Beschrijving van de verdachte :

De man is vermoedelijk rond de 25 à 35 jaar oud en 1m 70 lang en heeft een blanke of licht getaande huid. Hij had grote donkere ogen, donkere wenkbrauwen en verwilderd kort zwart haar dat deels over zijn oren kwam. Hij droeg een blauwe regenjas met op de achterzijde BOLS BLUE, een donkere broek en zwarte schoenen

Moord op Carl HENNEBERT in Casteau in 2014

7 jaar geleden, op woensdag 5 maart 2014 werd in Casteau het levenloze lichaam teruggevonden van Carl HENNEBERT in zijn woning in de rue de Lens. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer 5 dagen eerder was overleden, namelijk op vrijdag 28 februari 2014 tussen 07.30 uur en 10.30 uur ’s ochtends.

Carl Hennebert was toen 48 jaar oud.
Hij was heel wantrouwig en zou nooit de deur open gedaan hebben voor eender wie. Maar die dag heeft hij de deur wel open gedaan voor één of meerdere personen.

Carl werd in zijn huis overvallen en kreeg een kogel in zijn been en meerdere messteken.
Hij werd uiteindelijk vermoord met een nekschot en daarna in een afgesloten ruimte gelegd op de bovenste verdieping. Zou dit om een wraakactie kunnen gaan?

 Carl Hennebert was Financieel controleur bij het Ministerie van Financiën in la Louvière.
In zijn privéleven was hij ook zeer actief .
Hij was politiek geëngageerd en gemeenteraadslid in Casteau. Ook was hij de voorzitter van de judoclub van Soignies en zeer betrokken in de vereniging Horrues festif die als hoofdtaak heeft het behouden en promoten van het cultureel erfgoed van de stad.

Carl Hennebert was een alleenstaande man, maar hij heeft meerdere partners gehad.

Werd hij vermoord door een man ? Een vrouw ? Door meerdere personen ? Wat is het motief van deze moord ?

De speurders zijn dan ook op zoek naar personen die meer informatie hebben over deze moord van 28 februari 2014.

Discretie wordt verzekerd.

Verdwijning Florent BIGEL op 30/05/2021

Op zondag 30 mei 2021, rond de middag, verliet de 37-jarige Florent BIGEL de instelling "La Canopée" gelegen aan de rue Emile Vandervelde in Quaregnon. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

 

Florent is tussen de 1m75 en 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kort donkerbruin haar, een snor en een stoppelbaard.

Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een zwarte broek, een grijs T-shirt en lichtgrijze sneakers.

Deze persoon heeft medische zorgen nodig en kan opvallend gedrag vertonen.

Moordpoging in Anderlecht op 17/03/2021

Op maandag 17 mei 2021, omstreeks 23.50 uur, vond een moordpoging plaats op een 21-jarige jongeman op het kruispunt van de Verzoeningsstraat met de Auberlaan in Anderlecht. Het slachtoffer werd teruggevonden vlakbij het metrostation Aumale op het Emile Vander Bruggensquare.

In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van deze feiten of die meer informatie hebben hierover.

Discretie wordt verzekerd.

Verspreid op vraag van Mevrouw de onderzoeksrechter Serck van Brussel op 26/05/2021.

 

Heeft u meer informatie over deze zaak?
Laat het ons weten via dit tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300.
Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

Verdwijning van Ivonne REYNDERS in Lummen op 18-05-2021

Op dinsdag 18 mei 2021 om 14.00 uur verliet de 87-jarige Ivonne REYNDERS haar woning  in de Pastoor Frederickxstraat in Lummen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Zij verplaatst zich met een zwarte damesfiets met aan de rechterkant een fietstas. Vooraan bevindt zich ook een naamplaatje met haar contactgegevens op.

Mevrouw Reynders is normaal gebouwd en heeft kort, blond haar.

Op het ogenblik van haar verdwijning droeg ze een zwarte broek, een vestje met veelkleurige print en een zwarte fietshelm.

Deze persoon kan verward overkomen.

Verspreid op vraag van het parket van Limburg 19.05.2021