Yanina Wickmayer verwelkomt dochtertje Luana Daniëlla

Yanina Wickmayer is voor het eerst mama geworden. De 31-jarige tennisster en haar man, ex-voetballer Jérôme Vanderzijl, zijn de trotse ouders van een dochtertje Luana Daniëlla. "Ze is onze alles en altijd geworden op dezelfde dag dat wij tien jaar geleden de liefde vonden", laat Wickmayer weten op Instagram.

Bron: sporza.be

Foto: instagram.com/yaninawickmayer

JILL,WINNARES VAN BIG BROTHER 2021. MET 70.405,50 EURO GING ZE NAAR HUIS.

VOOR AL ONZE  PAPA'S EN OPA'S, VANWEGE DE REDACTIE

STIL PROTEST CAFE'S ANTWERPEN

Zaterdag 20 februari slaken een vijfentwintigtal verschillende horecazaken uit het historisch centrum van Antwerpen een noodkreet in naam van de menselijkheid.

De maatregelen tegen COVID-19 generen een maatschappelijk probleem: elke vorm van ontspanning, persoonlijke ontplooiing, sociaal leven en aanverwanten wordt binnen de maatschappij als ondergeschikt beschouwd. Werken mag, ontspannen niet. Na genoeg noodkreten in de pers, in de vorm van open brieven en meningen van experts, wordt elke vorm van mentale- en sociale gezondheid als tweederangs gezien ten opzichte van fysieke gezondheid. De WHO formuleert binnen zijn constitutie het begrip ‘health’ nochtans als een samenspel van de drie vormen van gezondheid (fysieke, sociale en mentale gezondheid)[1].

Om het nauwelijks in rekening brengen van de twee van de drie onderdelen van gezondheid aan te kaarten, wordt op zaterdag 20 februari een actie ondernomen. Het huidige beleid schrijft de menselijkheid ten dode op. Met het verlies van echt sociaal contact en individuele ontplooiing, gaat het verlies van een samenleving gepaard.

Om dit verlies een vatbaar uitzicht te geven, zal de binnenstad er uitzien alsof elke vorm van werkelijk contact, permanent verloren is. Horecazaken worden in deze actie gezien als een zicht- en tastbaar archetype van deze vorm van contact. Het is namelijk uit ons kot waar we onverwachte connecties maken, waar we onszelf leren kennen, en waar we destijds sommige van onze bubbelgenoten ontmoet hebben. We snakken naar spontane contacten en lijfelijke aanwezigheid; datgene waar twee derde van de definitie van ‘health’ over gaat.

Vrijdag 19 februari hangen enkele vrijwilligers een geel A3-papier, een parodie op een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning, aan de ramen van horecazaken: ‘aanvraag tot rekening houden met de menselijkheid’. De volledige tekst kan u in bijlage bij deze mail vinden. Om deze aanvraag heen komen kranten te hangen, zoals bij panden die verbouwd worden. Zo zien de passanten op 20 februari een stad waar de menselijkheid geen plaats meer vindt.

Deze actie is een poging de herhaalde noodkreten uit verschillende hoeken van de samenleving nogmaals en op niet-destructieve of agressieve wijze een plaats te geven in het debat. Zo kan de oproep tot menselijkheid een plaats verwerven in gesprekken over maatregelen en versoepelen; vaccinaties, mondmaskers en afstand houden.

Deelnemende horecazaken (tot nu toe): Cafee Cabron, Bar Deco, Cafe ’t Chauffeurke, De Ware Jacob, Cafe Beveren, Café Au Lait, 7 Schaken, Den Engel, Bar Cinq, Park Avenue, Marmite, DeLux, Pelikaan, Pinot, Bar Bel, Cafe Corso, Tapabar, Atlas, De Kleine Tunnel, Barries, Clodette, FitzCarraldo, Korsakov, Witte huis

Bibliografie

[1] United Nations, ‘Constitution Of The World Health Organisation’. World Health Organisation, Jul. 22, 1946.

BEKENDMAKING

AANVRAAG TOT REKENING HOUDEN MET DE MENSELIJKHEID

KLEINE.TUNNEL.................................................................................................................., met als adres HOOGSTRAAT.76......2000.ANTWERPEN.............................................................................................. deelt mee dat hij/zij op 20 februari 2021 een aanvraag tot rekening houden met de menselijkheid heeft ingediend bij de bevolking en beleidsmakers. Deze aanvraag heeft betrekking op de gehele samenleving, met als doel deze aangenamer te maken. Al bijna één jaar zit ik hier, helemaal alleen, bijna al mijn reserves opgebruikt. Er wordt gezegd dat ik maar moet volhouden, ik moet maar teren op mijn laatste reserves, zonder perspectief, zonder hulp. Maar datgene wat me vormt – cultuur, horeca, samen zijn, plezier hebben, leven – mag niet nog meer terrein verliezen. De maandenlange sluiting van de horeca staat symbool voor mijn angst om uit de maatschappij te verdwijnen. Het probleem echt aanpakken gebeurt niet, integendeel, het wordt afgeschreven als onbelangrijk, als niet nuttig. Ik heb op het eerste gezicht geen direct nut, maar een maatschappij zonder mij is toch niet voorstelbaar? Wat moet ik doen om de ruimte die ik nodig heb terug op te eisen? Ik heb die ruimte nodig, ook om datgene wat ik niet ben – in één woord: economische groei, een heel belangrijk onderdeel van onze maatschappij – op lange termijn draaiende te houden. Mijn tegenpool en ik werken namelijk enkel echt, als we in synergie kunnen werken. Ikzelf kan er niet om smeken. Ik heb geen stem, ik heb geen commissie – en elk artikel, elke noodkreet die over mij gaat, wordt afgeschreven als van ondergeschikt belang. Hoe verontrustend de kreten ook klinken, ze blijven onbeantwoord echoën. Ikzelf kan geen oplossing bieden, de experts – psychologen, sociologen, futurologen, filosofen, en anderen – die mijn stem uitdragen misschien wel. Zij hebben ideeën om ruimte voor me te maken, om de balans terug te brengen. Geef hun stemmen de aandacht die ze verdienen.

Hopelijk wordt er naar mij geluisterd voor het te laat is. Zo kan ik, de menselijkheid, blijven bestaan.

Wandelzoektocht langs lokale schatten

Zelda&Zorro laat met Tour d’Amour bekend en onbekend Oud-Berchem (her)ontdekken

Antwerpen/Berchem, 14 februari - Van stilzetten willen ze bij horecaconcept Zelda&Zorro niet weten. Tijdens de krokusvakantie organiseren ze Tour d’Amour. Deze interactieve en educatieve gratis foto-wandelzoektocht loodst – met de hulp van Heemkring Berchem - jong en oud door Oud-Berchem. “Van historische plekken tot verrassende ’dorps’gezichten. Het is eigenlijk een soort van ontdekkingstocht, in een liefdevol jasje gestoken’, vertelt Myra van Tuel van Z&Z.

 

Met de Tour d’Amour probeert Z&Z tijdens de krokusvakantie opnieuw wat kleine geluksmomentjes te leveren voor groot en klein. De foto-wandelzoektocht start ermee op 14 februari, Valentijn dus. Vandaar dat de wandeling ook in het teken van de liefde staat met tal van vurige opdrachtjes. “Kwestie van wat warmte te brengen in deze sombere en koude periode. We stippelden 3 routes uit; 3, 5 en 7 kilometer”, vertelt initiatiefneemster Myra van Tuel.

“Onderweg moeten de wandelaars aan de hand van foto’s op zoek gaan naar speciale plaatsen in Oud-Berchem, waar ook vragen dienen opgelost te worden. We combineerden geschiedenis met unieke plekjes; een mix van pakweg het oud militair hospitaal tot een winkel met paardenattributen of een levensgrote raamtekening van Kuifje. Tour d’ Amour is ideaal om met het gezin of enkele vrienden dit bruisende deel van Berchem en een stukje Antwerpen te (her)ontdekken. En met een hartverwarmende take-out zorgen we ook voor wat lekkers.”       

 

Info en reservaties: zeldazorro.be  

Bron & foto's: BUZZ

BESTE LEZERS, TOT ONZE GROTE SPIJT KRIJGEN WE VOOR DE MOMENT HEEL WEINIG NIEUWS BINNEN.

VANWEGE DE REDACTIE

FOTO: aaargh

FIJNE SINT VOOR ONZE BRAVE LEZERS, VANWEGE ONZE REDACTIE

MEEST BEKEKEN EN GEDEELDE ARTIKEL VAN ONZE INTERNET KRANT, BEDANKT BESTE LEZERS

Vanaf morgen ophokplicht na vaststelling vogelgriepvirus in ons land

Alle houders van pluimvee moeten dieren vanaf morgen 15/11 ophokken of afschermen. Dat geldt ook voor gezinnen die kippen houden, meldt het FAVV zaterdag. Aanleiding is de vaststelling van het H5N8 vogelgriepvirus bij drie wilde vogels.

Deze besmettingen zijn vastgesteld in een vogelopvangcentrum in Oostende.  Sciensano bevestigde gisteren dat het om vogelgriep ging. Hieruit blijkt dat het H5N8-virus nu ook in ons land aanwezig is bij wilde vogels. Het Federalde Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) hield hier eind oktober al ernstig rekening mee.

Op advies van het FAVV nam Minister van Landbouw David Clarinval aanvullende preventieve maatregelen. Alleen door het strikt naleven van deze maatregelen wordt het pluimvee beschermd. 

Vanaf zondag 15 november zullen naast professionele bedrijven, ook particuliere houders van pluimvee hun dieren moeten ophokken of afschermen. Daarnaast worden ook alle verzamelingen van pluimvee en vogels strikter gereguleerd

 

Vogelgriep, ook bekend als Aviaire influenza (AI), is een zeer besmettelijke virusziekte waar waarschijnlijk alle vogelsoorten gevoelig voor zijn. Er is geen wetenschappelijke indicatie dat dit H5-virus ook schadelijk is voor de mens. De aard van de symptomen en het verloop van de ziekte hangen af van het ziekteverwekkende karakter van de virusstam, het getroffen dier, de omgeving en eventuele andere infecties. 

De besmetting kan plaatsvinden via direct contact met zieke dieren of door blootstelling aan besmet materiaal, zoals mest of vuile kratten. Ook via de lucht is indirecte besmetting mogelijk, maar over relatief korte afstand.

Bron: HLN/FAVV

Foto: ANP

VOOR EEN FEESTJES GROOT EN KLEIN MOET JE BIJ PARTY VERHUUR ZIJN !!!!!!

Party-verhuur voorziet al uw feesten en events van mooie, degelijke tenten tegen de scherpste prijzen. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan feestmateriaal. U kan bij ons terecht voor het huren van tafels, stoelen, koeling, een springkasteel en zoveel meer. Bij party-verhuur kan u steeds rekenen op kwalitatief en proper materiaal. Meer info nodig? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij maken graag een vrijblijvende offerte en geven graag onze advies/raad , om zo tot een mooi eind resultaat te komen naar uw wens .

PARTY VERHUUR V.O.F.

Bergstraat 3
Elversele
9140 Gsm : 0032(0)476.529.327
Fax : 0032(0)3295.94.43