MEEST BEKEKEN EN GEDEELDE ARTIKEL VAN ONZE INTERNET KRANT, BEDANKT BESTE LEZERS

Vanaf morgen ophokplicht na vaststelling vogelgriepvirus in ons land

Alle houders van pluimvee moeten dieren vanaf morgen 15/11 ophokken of afschermen. Dat geldt ook voor gezinnen die kippen houden, meldt het FAVV zaterdag. Aanleiding is de vaststelling van het H5N8 vogelgriepvirus bij drie wilde vogels.

Deze besmettingen zijn vastgesteld in een vogelopvangcentrum in Oostende.  Sciensano bevestigde gisteren dat het om vogelgriep ging. Hieruit blijkt dat het H5N8-virus nu ook in ons land aanwezig is bij wilde vogels. Het Federalde Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) hield hier eind oktober al ernstig rekening mee.

Op advies van het FAVV nam Minister van Landbouw David Clarinval aanvullende preventieve maatregelen. Alleen door het strikt naleven van deze maatregelen wordt het pluimvee beschermd. 

Vanaf zondag 15 november zullen naast professionele bedrijven, ook particuliere houders van pluimvee hun dieren moeten ophokken of afschermen. Daarnaast worden ook alle verzamelingen van pluimvee en vogels strikter gereguleerd

 

Vogelgriep, ook bekend als Aviaire influenza (AI), is een zeer besmettelijke virusziekte waar waarschijnlijk alle vogelsoorten gevoelig voor zijn. Er is geen wetenschappelijke indicatie dat dit H5-virus ook schadelijk is voor de mens. De aard van de symptomen en het verloop van de ziekte hangen af van het ziekteverwekkende karakter van de virusstam, het getroffen dier, de omgeving en eventuele andere infecties. 

De besmetting kan plaatsvinden via direct contact met zieke dieren of door blootstelling aan besmet materiaal, zoals mest of vuile kratten. Ook via de lucht is indirecte besmetting mogelijk, maar over relatief korte afstand.

Bron: HLN/FAVV

Foto: ANP

VOOR EEN FEESTJES GROOT EN KLEIN MOET JE BIJ PARTY VERHUUR ZIJN !!!!!!

Party-verhuur voorziet al uw feesten en events van mooie, degelijke tenten tegen de scherpste prijzen. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan feestmateriaal. U kan bij ons terecht voor het huren van tafels, stoelen, koeling, een springkasteel en zoveel meer. Bij party-verhuur kan u steeds rekenen op kwalitatief en proper materiaal. Meer info nodig? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij maken graag een vrijblijvende offerte en geven graag onze advies/raad , om zo tot een mooi eind resultaat te komen naar uw wens .

PARTY VERHUUR V.O.F.

Bergstraat 3
Elversele
9140 Gsm : 0032(0)476.529.327
Fax : 0032(0)3295.94.43