Tweede vestiging buurtrestaurant Dagschotel levert maaltijden in Hoboken, Kiel en Valaar

 

Sinds 1 oktober kunnen inwoners van Hoboken, Kiel en Valaar voor een verse, lekkere en betaalbare maaltijd terecht in hun allereerste buurtrestaurant: Dagschotel. Dat zet extra in op maaltijden duurzaam en milieuvriendelijk afhalen en leveren.

 

Dagschotel is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Sense. Zij startten eind 2020 - in volle coronacrisis - de eerste vestiging van Dagschotel in Merksem.

 

“Enorme meerwaarde”


“Daar maken we nu gemiddeld 130 maaltijden per dag. In totaal hebben zich al 1350 verschillende klanten geregistreerd”, zegt Hetty Leuverink van Dagschotel. “We merken dat maaltijden op voorhand bestellen en thuis leveren een enorme meerwaarde is. Het is niet alleen handig voor onze klanten. We bereiken er ook meer mensen mee en we bewegen ons letterlijk in de buurt. Zo kunnen we nog beter wijkgericht werken.”

 

Klanten kunnen eenvoudig bestellen tot 1 uur voordien, online, telefonisch of ter plaatse in het restaurant. Ze kiezen uit 5 dagschotels, van vis of veggie tot een klassieker.

 

Duurzaam en milieuvriendelijk

De verse maaltijden van Dagschotel worden op een duurzame milieuvriendelijke manier met elektrische bakfietsen thuis geleverd. Klanten betalen 1 euro extra voor levering aan huis. Je moet inwoner zijn van Hoboken, Kiel of Valaar om gebruik te kunnen maken van de thuisleveringsformule.

 

Ook werkt het buurtrestaurant met herbruikbare verpakkingen: kwalitatieve potjes die de klant elke keer opnieuw kan gebruiken.

 

“Een gedurfde onderneming”


Schepen voor sociale zaken Tom Meeuws is bijzonder enthousiast met het nieuwe buurtrestaurant: “Vorig jaar openden we in volle coronacrisis het eerste Dagschotel-buurtrestaurant in Merksem, een gedurfde onderneming maar onmiddellijk een groot succes. Met zijn nieuwe vestiging richt Dagschotel zich tot maar liefst 75.000 Antwerpenaren in Hoboken, Kiel en Valaar. Dagschotel is gegarandeerd sociaal, biedt een gevarieerd aanbod én werkt helemaal circulair. Ik ben erg trots dat we dit in Antwerpen kunnen realiseren.”

 

Met de nieuwe opening in Hoboken telt stad Antwerpen ondertussen zes buurtrestaurants. Naast Dagschotel Hoboken gaat het om De 7Schaken, Kom.Eet, Bakboord, Foyer De Stroming en Dagschotel Merksem.

 

Iedereen kan er terecht voor een lekkere verse maaltijd tegen een betaalbare prijs. Sommige Antwerpenaren, zoals senioren of mensen met een verhoogde tegemoetkoming, betalen een gunsttarief.

 

In elk buurtrestaurant werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen via hun job in een buurtrestaurant de kans om te werken, ervaring op te doen en hun carrière opnieuw op te bouwen.

 

Praktisch

  • ·       Dagschotel, Paul Vekemanslaan 60, 2660 Hoboken.
  • ·       Open van maandag tot zaterdag van 11 tot 19 uur.
  • ·       Gesloten op zondagen, Kerstmis en nieuwjaarsdag.
  • ·       Bestellen ter plekke, telefonisch tijdens de openingsuren op 03 288 90 24, of via de webshop op www.dagschotel.be.

Foto: hln.be

District Antwerpen lanceert 3-delige podcast 'Hoop in tijden van corona' voor internationale ouderendag

Iedereen heeft nood aan affectie, sociaal contact of een liefdevol gebaar. Een hunkering die met de komst van covid nog gegroeid is. In de driedelige podcast ‘Hoop in tijden van corona’ vertellen senioren, hun kinderen en kleinkinderen over hoe de pandemie hun onderlinge band op de proef stelde en hoe ze hier mee omgingen. Een warm en kleurrijk verhaal over de zoektocht naar verbinding.

 

“Bewoners in woonzorgcentra waren door corona geïsoleerd van hun familie. Gelukkig kwamen veel families origineel uit de hoek om toch verbonden te blijven. Die verhalen ontdek je in de podcasts. Als district hopen we dat deze anekdotes een inspiratie zijn voor anderen en dat ze vooral hoop brengen”, vertelt Tom Van den Borne (districtsschepen voor senioren).

 

De driedelige podcast ‘Hoop in tijden van corona’ is gemaakt door Zorgbedrijf Antwerpen en De Zieke Steur in opdracht van District Antwerpen. Op vrijdag
1 oktober 2021, internationale ouderendag, worden de podcasts gelanceerd via www.districtantwerpen.be/hoop. Elke aflevering laat telkens één familie met verschillende generaties aan het woord en duurt ongeveer 12 minuten.

 

  • Podcast 1 | 3-eenheid Joke, Josée en Ingrid

Joke en Josée zijn al 15 jaar lang vriendinnen en wonen in hetzelfde woonzorgcentrum. Ingrid werkt er als vrijwilliger.

 

  • Podcast 2 l Viergeslacht Godelieve, Myriam, Nele en Emma

Godelieve woont in een woonzorgcentrum in hartje Antwerpen. Myriam is haar dochter en komt wekelijks op bezoek. Ook kleindochter Nele en achterkleindochter Emma hielden contact.

 

  • Podcast 3 | Driegeslacht Freddy, Bert en Quinthe

Freddy woont in het woonzorgcentrum Vinck-Heymans en hield tijdens corona contact met zijn zoon Bert en kleinzoon Quinthe via WhatsApp.

 Foto: hln.be

VOOR EEN FEESTJES GROOT EN KLEIN MOET JE BIJ PARTY VERHUUR ZIJN !!!!!!

Party-verhuur voorziet al uw feesten en events van mooie, degelijke tenten tegen de scherpste prijzen. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan feestmateriaal. U kan bij ons terecht voor het huren van tafels, stoelen, koeling, een springkasteel en zoveel meer. Bij party-verhuur kan u steeds rekenen op kwalitatief en proper materiaal. Meer info nodig? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij maken graag een vrijblijvende offerte en geven graag onze advies/raad , om zo tot een mooi eind resultaat te komen naar uw wens .

PARTY VERHUUR V.O.F.

Bergstraat 3
Elversele
9140 Gsm : 0032(0)476.529.327
Fax : 0032(0)3295.94.43