vanaf nu doen wij mee met HORECA COMEBACK om jullie alvast de kans te geven om ons te steunen met de aankoop van een waardebon om bij openening te consumeren. ALVAST BEDANKT VANWEGE HET TUNNELLEKES TEAM
https://www.horecacomeback.be/nl/zaak/?companyid=1765675

RESPECT VOOR DE ZORGSECTOR

ER WORD GEVRAAGD OM MORGEN 20 MAART ... EEN WITTE VLAG OF LAKEN BUITEN AAN JE RAAM OF GEVEL TE HANGEN.

ZIJ VERDIENEN ONS RESPECT EN STEUN.

ONZE ZORG LIGT IN HUN HANDEN.

ALSOOK VOOR ONZE HAVEN, VRACHTWAGENCHAUFFEURS EN LEVENSMIDDELEN VERKOPERS

MAG MASSAAL GEDEELD WORDEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autokeuring Tour Amical afgelast

350 bolides oldtimerrally moeten door coronavirus dit weekend alsnog op stal blijven  

Antwerpen, 14 en 15 maart - Door de nieuwe richtlijnen van de overheid rond het coronavirus is oldtimerrally Tour Amical genoodzaakt de keuring van dit weekend af te gelasten. De controle van de 350 bolides vond in principe zaterdag en zondag, 14 en 15 maart, plaats bij Porsche Center Antwerpen (Uilenbaan 200B, 2160 Wommelgem). De organisatie staat dit weekend wél standby in de kantoren van Tour Amical (Kruiningenstraat 13, 2100 Antwerpen) zodat deelnemers alsnog de paspoortregistratie kunnen regelen en indien gewenst de mini-rally - die bij de keuring hoorde -  te rijden.  

 

Tour Amical zelf, de grootste oldtimerrally van Europa, staat gepland van 12 tot 19 mei. Een recordaantal van liefst 700 deelnemers trekt van Berlijn tot Sint-Petersburg (Rusland). Tot nader order gaat Tour Amical door zoals gepland. 

Meer info en updates rond Tour Amical volgen en zijn afhankelijk van verdere ontwikkelingen rond het coronavirus. Indien er vragen zijn, kan u altijd terecht via onderstaande coördinaten. 

 

SAVE THE DATE

10e jubileum Antwerp Classic Car Event, 9 en 10 mei in het Park van Brasschaat. ACCE kick-off ‘Great Gatsby Dinner Show’, 8 mei Handelsbeurs Antwerpen.

Contact Tour Amical:
Manu Stappaerts 
Phone: +32 (0)475 82 45 24
E-Mail: manu@touramical.be 
Website: www.touramical.be 

Antwerpen Proeft verplaatst naar weekend van 28, 29 en 30 augustus

Deze beslissing is in samenspraak en niet onbedachtzaam genomen. Het zou onverantwoord geweest zijn om hiermee nog langer te wachten. Natuurlijk is dit geen leuk nieuws, maar de maatregelen en de boodschap van de overheid zijn overduidelijk en het is jammer genoeg totaal onvoorspelbaar hoe de situatie de volgende vier tot acht weken zal evolueren.

 

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, medewerkers, restaurants, standhouders en partners staan steeds voorop, en een festival mag in geen geval een rol spelen bij een mogelijke verdere verspreiding. Verspreiding die vermeden kan worden, moet worden vermeden. Als organisator moet je hierin je verantwoordelijkheid durven te nemen.

Daarom zal de 14de jaarlijkse editie van Antwerpen Proeft in 2020 vier maanden later plaatsvinden aan de Waagnatie. Niet op 1, 2 en 3 mei. Wel op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus, als afsluiter van de zomer.

 

We mogen ervan uitgaan dat de situatie tegen die tijd onder controle zal zijn. We zullen de komende maanden ook niet stilzitten. Vier extra maanden, dat betekent extra tijd om er samen met onder andere onze headline partner AEG en onze deelnemende restaurants een nóg mooiere editie van te maken.

Aangekochte tickets (voor 1, 2 en 3 mei) blijven geldig voor het weekend van 28, 29 en 30 augustus.

 

Stay safe

Meer informatie: www.proeft.be

Opgelet: winterse buien zorgen voor gladheid op de weg

Wie de weg op moet, let de komende dagen beter op zijn tellen. Tot en met vrijdagochtend bestaat volgens het KMI de kans op lichte sneeuwval. “Door de korrelhagel en natte sneeuw kan er tijdelijke gladheid zijn op de Vlaamse wegen”, waarschuwt weerman David Dehenauw.

De buien die dinsdagnacht over het land trokken, kregen met korrelhagel of smeltende sneeuw zelfs een winters tintje. In de Ardennen werd zelfs een vijftal centimeter sneeuw verwacht, maar ook in de lagergelegen gebieden kan een sneeuwlaagje ontstaan. “Je moet je geen mooi wit tapijt voorstellen, want het gaat over kleine hoeveelheden sneeuw. Maar het kan lokaal wel voor tijdelijke gladheid zorgen, en dus moeten mensen tot en met vrijdag zeker aandachtig blijven en voorzichtig zijn op de baan”, aldus Dehenauw dinsdag. “Naast de winterse neerslag is het ook opletten voor plaatselijke ijsplekken”, voegt het KMI daaraan toe.

Dat bleek woensdagochtend ook: de smeltende sneeuw maakte de wegen glad, waardoor het KMI code geel voor gladheid uitriep in Brussel en in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, net als in de provincies Henegouwen, Namen en Waals-Brabant. Die blijft voorlopig tot 11 uur woensdagmiddag van kracht. In de provincies Luik en Luxemburg is code geel zelfs meteen tot donderdagochtend uitgeroepen.

In de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen geleidelijk droger met breder wordende opklaringen, meldt het KMI.

“Hou afstand”

Ook bij het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen ze voor gladde wegen komende dagen, voornamelijk ten oosten van de as Brussel-Antwerpen, waar de kans bestaat dat de sneeuw tijdelijk blijft liggen. “Het gaat niet gemakkelijk worden om te strooien omdat de weersvoorspellingen onstabiel zijn. Er zal namelijk regen, sneeuw en hagel vallen”, zegt woordvoerder Veva Daniels.

“We zijn van plan preventief te strooien maar door de regen kan het strooizout wegspoelen. En omdat de temperaturen net rond het vriespunt zullen zitten, is de kans groot dat het op sommige plekken heel glad zal worden. Vooral in het oosten van Vlaanderen zal het niet evident worden om de wegen snel sneeuwvrij te krijgen.”

Het Agentschap raadt daarom automobilisten aan om komende dagen voorzichtig te zijn. “Als je in een hagel- of sneeuwbui belandt, dan moet je voldoende afstand houden van je voorganger en pas je snelheid aan waar nodig”, zegt Daniels.

Bron: GVA/ Ito,jvh

 RAFC en Port of Antwerp samen de eerste Antwerp Jobbeurs

Op woensdag 12 februari 2020 organiseren RAFC en Port of Antwerp samen de eerste Antwerp Jobbeurs op de Bosuil. Op een unieke locatie kunnen werkzoekenden en studenten van 11.00u tot 18.00u kennismaken met tal van bedrijven.

Meer dan 40 bedrijven zijn van de partij. Daarnaast is er een aanvullend programma uitgewerkt voor zij die naar de Antwerp Jobbeurs komen.

Benieuwd welke bedrijven aanwezig zijn? Meer info kan je hier terugvinden.

Tot op de Bosuil!

Onze online ticketverkoop start op maandag 10 februari


De eerste restaurants en speciaalzaken voor Antwerpen Proeft 1-2-3 MEI zijn bekend. Tussen deze eerste 15 weer veel mooie namen die je ook terugvindt in de grote restaurantgidsen, Michelin en Gault&Millau. Namen als Nathan en Fiskebar, of Black Smoke en Yam Thai van 'Familie'- en 'Mamma Mia!'-acteur Jeroen Van Dyck. Ook de eerste drie nieuwkomers van ons festival vallen op: restaurants Zoen en Little Beirut, en gastronomische foodtruck Chez Manu.

We hadden de pers op 4 februari uitgenodigd in Blend 32 Kitchen & Bar aan de Antwerpse Groenplaats, het plein waarop het voor ons in 2007 allemaal begon. Chef-kok en jonge belofte Axel Van Gils van Blend 32, het nieuwe restaurant van Hilton Antwerpen, maakte van de gelegenheid gebruik om in avant-première zijn gerechten voor ons festival te laten proeven:

Klassiek - steak tartaar van ter plekke grof gemalen rundvlees met gefrituurde kappertjes, zoetzure cornichon, ui, gehakte krulpeterselie, toefje huisbereide truffelmayonaise en pommes alumettes

Eigentijds - vegan - om zoethout gewikkelde tofoe, op smaak gebracht met panko (Japans broodkruim) en gemalen zwarte truffel, vergezeld van gestoofde warmoes en licht gemarineerde, met yuzu (Japanse citrusvrucht) afgewerkte rettich

Leading ladies

Waren er op 4 februari aan de Groenplaats ook bij om voor te proeven, zagen dat het goed was én zijn in mei opnieuw als 'leading ladies' van de partij: IJslands-Antwerpse tv-kok Dagny Ros (Njam!) met haar succesvolle pop-uprestaurant en Iraans-Antwerpse topsommelier Sepideh Sedaghatnia met restaurant-wijnbar Divin by Sepi. Hún gerechten op ons festival? Die krijg je later van ons te horen.

Antwerpen Proeft vindt in 2020 plaats op vrijdag 1 mei (Feest van de Arbeid), zaterdag 2 en zondag 3 mei. Met zowel binnen als buiten (overdekte) stands van restaurants, bars en terrassen kunnen we aan de Waagnatie ook bij onze 14de jaarlijkse editie alle weersomstandigheden aan. Ambassadeur van Proeft 2020 is Nick Bril, tweesterrenchef van restaurant The Jane.

Onze data voor 2021, 15de editie: donderdag 13 mei (Hemelvaart), vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 mei.

Start ticketverkoop

De online ticketverkoop voor Antwerpen Proeft 2020 start op maandag 10 februari via onze website, www.proeft.be.

Met je ticket van 8 euro krijg je - onder andere - een gratis welkomstdrankje op ons festival.

Neem deel aan gratis kookworkshops op Antwerpen Proeft.

Je krijgt een waardebon voor een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze.

Win een etentje voor 2 op restaurant. We geven maar liefst 25 etentjes voor 2 weg.

Voor kinderen jonger dan 15 is de toegang helemaal gratis.

Dit zijn de eerste 15 namen voor Proeft 2020:

Sterren bij Michelin / ° Opgenomen in Michelin
Koksmutsen bij Gault&Millau / ¨ Opgenomen in Gault&Millau / ~ Lid Club Ambiance

Black Smoke ^ / Duvel . barbecuerestaurant . Jord Althuizen, pitmaster Matthias Jacobs, pitmaster Vadim Vesters, zaakvoerder Kasper Stuart, Antwerpen

Blend 32 Kitchen & Bar ° / Hilton Antwerp Old Town . creatief Belgisch, internationaal . Axel Van Gils, Antwerpen

NIEUW . Chez Manu . gastronomische foodtruck, chef-aan-huis, cateraar . Manuel Coppens, Ham

Cremerie Germaine . artisanale gelato . Jan Vandewiele, Antwerpen

Dagny Ros . noords (Scandinavisch) . Antwerpen

DelReY ¨ ~ . chocolatier . Bernard Proot, Jan Proot, Antwerpen

Divin by Sepi ^ / Sepideh Sedaghatnia . mediterraan, wijnbar . Pieter Stoks, sommelier Sepideh Sedaghatnia, Antwerpen

Fiskebar ¨ / Fiskeskur . seafood . Senthesan Aaryan, zaakvoerder Nikolaj Kovdal, Antwerpen

Gå Nord . noords (Scandinavisch), internationaal . Jimmy Van den Panhuysen, zaakvoerder Sven Wille, Antwerpen

Jörd Homecooking & Catering . chef-aan-huis, cateraar . Kelly Verborgstadt, Antwerpen

NIEUW . Little Beirut . authentiek Libanees . Fares Saliba, Antwerpen

Nathan * ^ ^ . gastronomie . Nathan Van Echelpoel, Antwerpen

Yam Thai ¨ / Jeroen Van Dyck . authentiek Thais . zaakvoerder Jeroen Van Dyck, Antwerpen

Zaowang . sushi, Oost-Aziatisch . Narayan Lal Chitrakar, Antwerpen

NIEUW . Zoen ¨ . Frans-Belgisch, modern Europees . Lars Block, Antwerpen

Meer informatie en (vanaf maandag 10 februari) tickets: www.proeft.be

LARKO VERMIST !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Komaan mensen,de kracht van facebook en de solidariteit is hier immens groot!Als jullie ergens de hond LARKO zouden spotten, of zouden opmerken dat er plots ergens bij mensen “een hond opduikt” die er eerst niet was, te koop wordt aangeboden, eender waar, of wat dan ook... we houden alle pistes open en geven de moed zeker nog niet op maar het gemis en de mentale druk is heel groot.Is toch maar zo geen klein hondje dat je meeneemt in je handtas... ppfff. We blijven hopen op een goede afloop!!Alvast bedankt voor alle hulp en tips die we tot nu toe al kregen!😔😔Mocht je hem zien of weten waar hij gevangen wordt gehouden bel onmiddellijk naar 0475/70.49.27. of desnoods naar 101.Massaal delen a.u.b.

BRUINE CAFE'S IN ANTWERPEN ZIJN NOG TRADITIONEEL MET VERLOREN MAANDAG. GRATIS WORSTENBROOD & APPELBOLLEN

Antwerpse haven

Bronnen verwijzen dan weer naar de Antwerpse haven. Traditioneel mochten de havenarbeiders op de maandag na de eerste zondag na Driekoningen op kosten van de natiebazen drinken. Daarbij werd hen iets warms te eten aangeboden, samengesteld uit ‘onverkoopbaar’ vlees, en brood. Dat “verloren brood“ zou dan aan de oorsprong liggen van de specifieke naam van die dag.

Worstenbrood

Het eten van écht worstenbrood, zoals wij dat nu kennen, wordt voor het eerst vermeld in 1913 in het boek van Edward Poffé; "Plezante mannen in een plezante stad”. Het gebruik zou volgens hem pas opgekomen zijn na 1880. Pas na de Tweede Wereldoorlog zorgde het worstenbrood bij de bakker voor een grote toeloop op "verloren maandag". Tot op heden wordt deze traditie gehandhaafd en worden in sommige, traditionele Antwerpse horecazaken de klanten vergast op worstenbrood en/of appelbollen.

VOOR EEN FEESTJES GROOT EN KLEIN MOET JE BIJ PARTY VERHUUR ZIJN !!!!!!

Party-verhuur voorziet al uw feesten en events van mooie, degelijke tenten tegen de scherpste prijzen. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan feestmateriaal. U kan bij ons terecht voor het huren van tafels, stoelen, koeling, een springkasteel en zoveel meer. Bij party-verhuur kan u steeds rekenen op kwalitatief en proper materiaal. Meer info nodig? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij maken graag een vrijblijvende offerte en geven graag onze advies/raad , om zo tot een mooi eind resultaat te komen naar uw wens .

PARTY VERHUUR V.O.F.

Bergstraat 3
Elversele
9140 Gsm : 0032(0)476.529.327
Fax : 0032(0)3295.94.43

 

STABLE zet gastronomische stallen open

Nieuwe  no-nonsense totaalbeleving bewandelt in voormalig koetshuis Hof Ter Linden verleidelijk pad van pure keuken en ruw interieur

Edegem, januari 2019 – STABLE heeft zijn intrek genomen in het oostelijke koetshuis van kasteel Hof Ter Linden in Edegem en opent per 8 januari de deuren voor het publiek. Dit intuïtief eetconcept is een creatie van het trio Njegos Kalicanin, Goran Stamenkovic en Aleksandar Davidovic. Chef Njegos Kalicanin serveert een kraakverse en eerlijke keuken; een ode aan pure smaken met veel aandacht voor de herkomst van de ingrediënten in de vorm van vaste menu’s tegen €59. Voor de inrichting werd gerenommeerd architect Dieter Vander Velpen onder de arm genomen. De realisatie van STABLE kwam tot stand in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur van Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur & Bos.

 

In de unieke setting van STABLE laat chef Njegos Kalicanin zijn typische keuken los; puur, eerlijk en recht voor de raap. Kalicanin – wereldberoemd in zijn thuisland als TV-chef - kookt puur op instinct. Zijn gasten nodigt hij uit om op die intuïtie mee te surfen en zich daarbij helemaal te laten onderdompelen. Verwacht je zo aan bijzonder eigenwijze gerechten, intense smaken en verrassende combinaties. Kalicanin runt momenteel brasserie Pastis in Mortsel en werkte het afgelopen decennium als gastchef reeds bij de culinaire elite van Europa. Die ervaring neemt hij ook mee. Bedoeling is om op termijn in STABLE te werken met vele chefs in residence: topkoks van over de hele wereld die op uitnodiging voor een bepaalde periode komen koken in de gastronomische stallen in Edegem.

STABLE PRAKTISCH

STABLE opent 8 januari officieel de deuren voor het grote publiek!

Adres: Drie Eikenstraat 1, 2650 Edegem

Reserveren vandaag al mogelijk via STABLE.BE.

Bereikbaarheid via Patronaatstraat en Kasteelweg. 
(opgelet: authentieke kasteeldreef met kasseien)

 

Info: https://stablerestaurant.be/

Contact STABLE:
Njegos Kalicanin, +32 (0)498 47 82 11

Bron en foto's: HOLY2