Algemene luchtgesteldheid

Vandaag stroomt licht onstabiele maritiem polaire lucht naar ons land, langs de oostelijke flank van een hogedrukgebied in de omgeving van Ierland en zorgt soms voor lichte neerslag in ons land.

Zondag verplaatst dit hogedrukgebied zich naar onze streken en het wordt dan meestal droog in ons land. Het vocht, gevangen in de onderste luchtlagen van de atmosfeer zorgt voor lage wolken en plaatselijke mist.

Zaterdag

Vandaag start de dag grijs met lage wolken en eventueel mist die in het zuiden kan aanvriezen. In de loop van de dag blijft het zwaarbewolkt in de meeste streken met weinig of geen opklaringen. Het is meestal droog op een buitje na in het oosten van het land en met winters karakter op de Ardense Hoogten. Maxima van 1 graad in de Hoge Venen tot 7 graden over het westen. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest.

Vanavond

Vanavond en vannacht verwachten we opnieuw veel lage wolken en eventueel mist, die in de Hoog-België kan aanvriezen. Elders is het meestal droog. In Hoog-België blijft er kans op lichte winterse neerslag. De minima dalen tussen -1 en +5 graden, bij een zwakke veranderlijke of westelijke wind.