Algemene luchtgesteldheid

Tussen een uitgestrekte complexe depressie die zich uitstrekt van het noorden van Schotland tot Noorwegen en een hogedrukgebied ten westen van Portugal, stroomt frissere, en licht onstabiele lucht uit het zuidwesten naar onze streken.

Maandag

Na het optrekken van het ochtendgrijs in sommige streken, wordt het overal wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Aan zee kunnen er enkele buien voorkomen die later op de dag en naar de avond toe dieper het land in trekken. Maxima van 8 tot 11 graden in de Ardennen en 12 tot 13 graden elders. Er staat een matige en tot vrij krachtige, aan zee vrij krachtige tot krachtige, zuidwestenwind. Rukwinden tussen 50 en 60 km/h. Aan zee ruimt de wind naar west tot zuidwest op het einde van de namiddag.

Vanavond

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met opklaringen maar ook wolkenvelden, vergezeld van plaatselijke buien. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen lage wolken gevormd worden die het zicht beperken. De minima liggen tussen 4 en 8 graden bij een matige zuidwestenwind.