Algemene luchtgesteldheid

Een kern van lagedruk trekt vandaag van Nederland naar Duitsland. Later op de dag wordt ons weer gunstig beïnvloed door een uitloper van het hogedrukgebied boven Frankrijk.

Een nieuwe neerslagzone verbonden aan een depressie over Schotland trekt volgende nacht van west naar oost over ons land.

Dinsdag

Vandaag dinsdag wordt het wisselend bewolkt over het oosten en noordoosten van het land met mogelijk een lichte (winterse) bui of wat lichte sneeuw in de Hoge Ardennen. Elders zijn er eerst brede opklaringen, maar in de loop namiddag komen er ook daar steeds meer wolkenvelden binnen vanaf het westen en vanuit Frankrijk. De maxima schommelen tussen -1 of 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan de kust. De wind wordt zwak tot matig en draait naar het zuidwesten.

Vanavond

Vannacht trekt er een volgende neerslagzone het land binnen vanaf het westen, waarbij er zachtere lucht binnen sijpelt. Het gaat om smeltende sneeuw die overgaat in regen in Laag-België, en sneeuw gevolgd door smeltende sneeuw in het centrum van het land. Ten zuiden van Samber en Maas valt er sneeuw. Opgelet voor de overgang naar woensdagochtend met kans op aanvriezende regen in de Ardennen. De minima liggen tussen -3 en +2 graden bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit het zuidzuidwesten tot zuidwesten.