Algemene luchtgesteldheid

Vandaag zorgt de polaire zeelucht voor een onstabiel weertype met regelmatig winterse buien. In de avond en nacht trekt een actieve buienlijn van west naar oost over het land.

Dinsdag

Vandaag is het eerst nog betrokken met wat regen in het zuidoosten van het land. In het westen en centrum is het tijdelijk droger met mogelijk soms opklaringen. In de namiddag wordt het wisselvallig en neemt de kans op buien overal toe. De buien kunnen geleidelijk een winters karakter krijgen, met mogelijk wat korrelhagel of in de Ardennen wat smeltende sneeuw. Ook een donderslag is dan mogelijk. De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen en centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het westzuidwesten. Er zijn nog rukwinden mogelijk tot 50 of 60 km/u.

Vanavond

Vanavond en vannacht neemt de buienneiging toe. Meerdere buienlijnen trekken over het land met soms felle buien. De buien krijgen overal een winters tintje. Er kan korrelhagel of smeltende sneeuw vallen of ten zuiden van Samber en Maas smeltende sneeuw of sneeuw. In de Ardennen, en tijdelijk ook in de lager gelegen gebieden, kan er een sneeuwlaagje ontstaan. De minima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +4 graden aan zee. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het westzuidwesten. Aan zee draait de wind naar het westnoordwesten. Rukwinden rond 60 km/h.