Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt bepaald door zeer warme en onstabiele lucht met een thermische depressie boven het noorden van Frankrijk die richting de Benelux trekt. Daarin ontwikkelen zich convergentielijnen die soms aanleiding geven tot lokale (onweers)buien. In de loop van de dag nadert een hoogtetrog vanuit het zuidwesten. De (onweers)buien worden dan frequenter en meer gestructureerd.

Donderdag

Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden met elkaar af. Eerst vallen er hier en daar enkele buien met kans op onweer. Na de middag worden de buien intenser en frequenter en neemt de kans op onweer toe. De onweersbuien kunnen lokaal hevig zijn met veel regen op korte tijd en kans op hagel. De maxima liggen tussen 27 en 32 graden bij een zwakke en veranderlijke wind. Tijdens onweders zijn felle rukwinden niet uitgesloten.

Vanavond

Vanavond verwachten we nog op vele plaatsen onweersbuien. Het is pas in de loop van de nacht dat de intensiteit van de buien en de kans op onweer geleidelijk afnemen. Het wordt dan licht- tot wisselend bewolkt met nog een lokale bui. De minima liggen tussen 15 en 20 graden bij een meestal zwakke zuiden- tot zuidwestenwind.A