Algemene luchtgesteldheid

Een regenzone, verbonden aan een depressiekern met kern nabij Denemarken, golft nog tijdelijk boven ons land. De neerslag verplaatst zich langzaam oostwaarts en verlaat pas vanavond onze streken richting Duitsland. Achter deze storing stroomt er vanaf de kust lucht van polaire oorsprong over ons land waardoor de laatste neerslag een winters karakter kan krijgen.

Zondag

Tijdelijk is het nog betrokken tot zwaarbewolkt met in het centrum en het oosten van het land nog perioden van lichte regen. In de namiddag wordt het op de meeste plaatsen droger vanaf het westen met opklaringen, maar over het zuidoosten gaat de regen lokaal over in smeltende sneeuw en op de Ardense hoogten zelfs in sneeuw. De maxima liggen tussen 2 à 3 graden in de Ardennen en 8 graden in het westen. De wind wordt matig en aan zee vrij krachtig uit noordelijke richtingen. Aan zee zijn rukwinden mogelijk tot 50 km/h.

Vanavond

Vannacht wordt het droog met geleidelijk overal opklaringen. In de Ardennen kan er lokaal lage bewolking ontstaan die het zicht mogelijk beperkt. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt in de kuststreek de bewolking opnieuw toe met kans op (winterse) buien. In het binnenland gaat het vriezen met minima van 0 tot -6 graden. Aan zee liggen de minima rond +3 à +4 graden. De wind waait overwegend zwak uit west tot noordwest.