Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukkern positioneert zich boven Centraal-Europa, en zorgt voor een aanvoer van droge lucht uit het zuiden naar ons land. Hoewel het gedurende de dag en avond vrijwel helder wordt, duidt de prefrontale bewolking in het westen in de loop van de nacht op een tijdelijke weersverslechtering op maandag. Vooral vanaf dinsdagavond komt een hoogtewig tot ontwikkeling en breekt opnieuw een droge en vaak ook zonnige periode aan.

Zondag

Vandaag is het rustig en zonnig met hoogstens enkele hoge wolkensluiers, vooral dan in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden in Vlaanderen, bij een zwakke tot meestal matige wind uit het zuiden.

Vanavond

Vanavond is het helder of lichtbewolkt. In de loop van de nacht komen er geleidelijk meer wolkenvelden binnenschuiven vanuit het westen en op het einde van de nacht kan er wat lichte neerslag vallen in het uiterste westen van het land. De minima liggen tussen 1 graad in het zuidoosten en 9 graden aan de kust. De wind waait matig uit het zuiden.