Dieven breken verschillende containers open op werf Antwerp Tower

2018 Antwerpen | Tussen zaterdagmiddag en dinsdagochtend hebben inbrekers een behoorlijk aanzienlijke buit buitengehaald op de bouwwerf aan de De Keyserlei. De dieven braken verscheidene werfcontainers open op de 11de en 13de verdieping van het torengebouw en kozen het hazenpad met een boel werkgerei. De politie startte een onderzoek.

Werkmateriaal uit bestelwagen gestolen

2170 Merksem | Dinsdagochtend stelde een bouwvakker vast dat er werkmateriaal uit zijn bestelwagen werd gestolen. De daders gingen aan de haal met een werktas, een boormachine en een soldeermachine uit de geparkeerde wagen in de Lange Bremstraat. Van de dieven ontbreekt ieder spoor.

Resultaten verkeerscontrole Kiel

2660 Hoboken | Op 10 en 11 november heeft het wijkteam van Kiel toezicht gehouden op het verkeer. Op zondag werden 21 processen-verbaal opgesteld tegen voetgangers die het rode verkeerslicht negeerden op het kruispunt van de Sint-Bernardsesteenweg met de De Bosschaertstraat. Eén bestuurder reed over het voetpad, bracht anderen in gevaar en had geen geldig verzekeringsattest bij. In één auto zat een kindje los in de wagen zonder een veiligheidsgordel. Ook een volwassene had z'n gordel niet om. De dag daarna zijn 47 voertuigen geverbaliseerd aan het Bouwcentrum. Zij stonden op de verhoogde berm geparkeerd.

Controle in handelszaak

2140 Borgerhout | Zaterdag zijn er controles geweest in Borgerhout en in 2060 Antwerpen. De actie kaderde in de aanpak van druggerelateerde overlast binnen de regio City. Samen met het wijkondersteuningsteam heeft het wijkteam en drugshond Bo onder meer een handelszaak aan de Prins Leopoldstraat gecontroleerd omdat er heel wat klachten binnen kwamen van overlast. De klachten gingen over rondhanggedrag, lawaaioverlast, openlijk gebruik van drugs en sluikstort. Bij de controle werd al snel duidelijk dat er verdovende middelen gebruikt werden in de rookruimte. Bij twee personen werden zaken gevonden die mogelijk verwijzen naar handel in verdovende middelen. Eén van hen bleek vrij onder voorwaarden. Hij had ook nog een kleine hoeveelheid hasj bij. Ook de uitbater van de zaak werd geverbaliseerd. Hij kreeg een proces-verbaal in het kader van het vergemakkelijken van het gebruik en het ter beschikking stellen van een ruimte waar verdovende middelen gebruikt kunnen worden. 

Verstoring van de openbare orde

2000 Antwerpen | Zondag werd de politie gevraagd in een handelszaak aan de Groenplaats. Een 60-tal demonstranten was de winkel binnen gegaan voor een rustige vorm van protest. Een aantal van hen ketende zich vast en allen uitten hun boodschap. De politie heeft in de eerste plaats bemiddeld met de actievoerders. Na een tijdje verlieten 49 actievoerders de winkel. 14 anderen bleven vastgeketend achter en wilden niet op eigen beweging vertrekken. Om die reden werden zij bestuurlijk aangehouden. Ze werden zonder verzet, maar ook zonder medewerking, losgemaakt en met een gevorderde bus overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Niemand raakte gewond.

Positieve speekseltest bij leerling-bestuurder

2000 Antwerpen | Tijdens een verkeerspatrouille werd de aandacht van de politie getrokken door een kleine wagen. Het kenteken werd gecontroleerd en het bleek dat de bestuurder in het bezit was van een voorlopig rijbewijs van het model 18 maanden. Aan de achterkant van de auto was geen 'L' zichtbaar en dus werd de auto uit het verkeer gehaald. Toen het raampje aan de bestuurderskant naar beneden ging, werd al meteen een sterke cannabisgeur waargenomen. De bestuurder gaf meteen toe dat hij een joint gerookt had. De man van 31 legde dan ook een positieve speekseltest af. Zijn voorlopig rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Controle van 22 taxi's

Regio West | Afgelopen zondag heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio West taxichauffeurs gecontroleerd. Drie bestuurders van een taxi moesten hun werkdag meteen stopzetten. Eén omdat hij niet in het bezit was van een taxibrevet, een andere omdat die rond reed met een vervallen brevet en de derde omdat zijn voertuig niet geldig gekeurd was. Vijf andere bestuurders kregen een GAS-boete omdat ze niet geparkeerd stonden op de voorziene taxistandplaatsen. Tot slot zag de politie een taxichauffeur door het rode verkeerslicht rijden. Ook hij kreeg een boete van 174 euro.

Straatdealer gearresteerd

Regio West | Het wijkondersteuningsteam van de regio West kreeg op de Leopold de Waelplaats een man in de gaten die druk bezig was op zijn gsm. Al gauw stapte hij in in een geparkeerde auto. Gezien de man ook snel weer uitstapte, rees het vermoeden bij de inspecteurs dat er een drugsdeal had plaatsgevonden. De politie wilde de man controleren, maar die zette het meteen op een lopen. De verdachte was in een donkere steeg gelopen. Er stonden verschillende vuilnisbakken. De politie naderde en opnieuw wilde hij de politie te slim afzijn. Deze keer duwde hij de politie weg in de hoop te kunnen ontkomen. Zonder succes. Hij werd gevat en kreeg de boeien om. Bij de arrestatie van de verdachte raakte één lid van het wijkondersteuningsteam voor vijf dagen arbeidsongeschikt. Ook de verdachte liep lichte verwondingen op. Toen de verdachte uiteindelijk gefouilleerd kon worden, werd er geld aangetroffen. Na contact met het parket werd een huiszoeking gedaan waar nog een aantal verpakkingen cocaïne aangetroffen werden. Bij verder nazicht in de computersystemen van de politie bleek dat de verdachte van 26 jaar zes keer geseind stond én een bevel tot gevangenneming achter zijn naam heeft staan. De man werd meegenomen en de nodige maatregelen werden getroffen.

Via de regenpijp naar boven

2000 Antwerpen | Vannacht, iets voor 2 uur, werd de politie ervan verwittigd dat mannen via een regenpijp een gebouw beklommen aan de Groenplaats. Ter plaatse ging een van de inspecteurs op dezelfde manier naar boven om nazicht te doen. Er werden twee personen aangetroffen. De twee waren in het bezit van fotocamera's. Gezien de verdachte situatie werd het duo gefouilleerd. Er werd een kleine hoeveelheid cannabis gevonden. Het duo gaf aan foto's te willen maken van de kathedraal. Om iedereen weer veilig op de begane grond te krijgen, werd de brandweer gevraagd. De mannen van 34 en 19 jaar werden bestuurlijk gearresteerd.

Politiezone Antwerpen en speciale eenheden federale politie besluiten samenwerking te stoppen

De samenwerking tussen de gespecialiseerde eenheden van de federale politie in Antwerpen en de Antwerpse lokale politie wordt gestopt. De arrestatie-eenheid van Politiezone Antwerpen is ondertussen voldoende gespecialiseerd om het gros van de taken over te nemen. Net als voor andere politiezones, zullen de speciale eenheden van de federale politie ook voor Antwerpen beschikbaar blijven  voor hoog gespecialiseerde tussenkomsten. 

 

De laatste jaren heeft Politiezone Antwerpen enorm geïnvesteerd in haar aandeel in POSA, een gemengd team van medewerkers van de federale en lokale politie (vroegere medewerkers van BBT). Ook de federale politie leverde heel wat inspanningen om de voormalige leden van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) op te leiden tot het niveau dat noodzakelijk is voor POSA. 

Arrestatie-eenheid hoog gekwalificeerd

Tegelijk bleef het korps investeren in de eigen arrestatie-eenheid en de SRT's die vanuit dat team werken. Die investering in training en opleiding heeft ertoe geleid dat de huidige leden van het arrestatieteam op een niveau werken dat gelijk is aan dat van het vroegere Bijzondere Bijstandsteam (BBT). Omdat ze door dat behaalde niveau ook gelijkwaardige taken uitvoeren, is het aantal tussenkomsten van de nog meer gespecialiseerde diensten van de federale politie (POSA) sterk gedaald. 

Samenwerking wordt beëindigd

Hoewel het gemengde gespecialiseerde team van federale en lokale eenheden goed samenwerkten, valt  de bekostiging van beide teams door de stad niet meer te verantwoorden. Na overleg met de directie van DSU is een procedure opgestart om te kijken op welke manier de personeelsleden van POSA die door onze zone voorzien worden, kunnen opgenomen worden in het federale personeelsbestand. 

Transparantie

Het stopzetten van de samenwerking met POSA (DSU) en Politiezone Antwerpen gebeurt in alle transparantie en in het kader van noodzakelijke besparingen. Deze beslissing heeft geen enkele impact op de gespecialiseerde hulpverlening in Antwerpen. De diensten van DSU blijven beschikbaar voor hoog gespecialiseerde interventies.

Verkeerscontrole met slimme camera's

Regio West | De verkeersondersteuningsteams van West, Centrum en de mobiele eenheid hebben gisteren dertig voertuigen gecontroleerd die een hit gaven met de slimme camera's. In de Brouwersvliet werd een voertuig gestopt waarvan de bestuurder amper 16 jaar oud was. Bij controle van de boorddocumenten bleek dat de auto niet verzekerd was. Bovendien legde de minderjarige nog een positieve speekseltest af ook. Gezien de feiten werd de wagen getakeld en in beslag genomen. Nog twee andere bestuurders reden onder invloed van verdovende middelen. Zij zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor 15 dagen. Een bestuurder werd betrapt nadat hij te veel gedronken had en achter het stuur kroop. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken. Eén buitenlandse bestuurder die onder invloed reed, kon de boete niet betalen en zag zijn voertuig ingehouden worden. Bij de actie werd een voertuig getakeld dat geseind stond als gestolen. De twee inzittenden hadden drugs op zak.

CO-vergiftiging

2100 Deurne | Gisterenavond zijn vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht na een CO-vergiftiging. Het gezin dat aan de Gijsbrecht Van Deurnelaan woont, voelde zich rond 21.15 uur onwel worden nadat ze een soort waterpijp met aromablokjes gebruikt hadden. De studio waarin het gezin verbleef, werd onvoldoende verlucht waardoor de twee volwassenen en drie kinderen bevangen raakten. Ze werden allen naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Niemand van hen was er erg aan toe.

Vrachtwagen tegen stelling

2018 Antwerpen | Gisteren reed de bestuurder van een vrachtwagen tegen een stelling op de hoek van de Lange Leemstraat en de Van Diepenbeeckstraat. Het ging om een stelling van ongeveer 15 meter hoog. Door de aanrijding kwam de stabiliteit van de stelling mogelijk in het gedrang. De brandweer en de stadsingenieur kwamen ter plaatse om de situatie in te schatten. Na het onderzoeken van de situatie stutte de brandweer de stelling en werd de verdere afhandeling overgelaten aan de aannemer. Er vielen geen gewonden en verdere schade kon vermeden worden.

Geen gordel, wel drugs

2000 Antwerpen | Een voetpatrouille van het verkeersondersteuningsteam West stelde dinsdag vast dat een bestuurder in de Leopoldstraat zijn veiligheidsgordel niet droeg. In de Arenbergstraat deden ze de wagen stoppen. De bestuurder moest de papieren van de wagen geven en tijdens die controle werd een sterke cannabisgeur waargenomen. De speekseltest die daarop volgde, was positief. De man gaf ook meteen zelf een zakje met cannabis in af aan de agenten. De bestuurder van 32 jaar zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Later zal hij zich mogen verantwoorden bij de politierechter.

Daders betrapt van ongeval met vluchtmisdrijf

2610 Wilrijk | Tijdens de nacht van zondag op maandag bemerkte een politiepatrouille onder het viaduct aan de Boomsesteenweg twee verdachte mannen op. Een van hen stond gehurkt aan een wagen die duidelijk recente schade vertoonde aan de bumper en de wielkasten. De zijkant was beblutst en stond vol krassen. Beide mannen konden geen zinnige verklaring geven voor de schade aan hun wagen. De politie noteerde hun identiteiten en checkte of er recent een aanrijding was geregistreerd in de buurt. Dit bleek negatief. Tot de volgende ochtend in het wijkkantoor van het Kiel een aangifte werd gedaan van een verkeersongeval met stoffelijke schade in de Stijgbeugelstraat, waarbij de dader vluchtmisdrijf had gepleegd. Dit ongeval kon gelinkt worden aan de beschadigde wagen. Het uur van de nachtelijke controle en het vermoedelijke tijdstip van het ongeval kwamen overeen. De schade en brokstukken kwamen ook overeen met die van het aangereden voertuig. Na onderzoek bleek ook dat de dader (38) zijn rijbewijs enkele dagen voordien werd ingetrokken. 

60 processen-verbaal tijdens verkeerstoezicht

Regio Noord | Het wijkteam van de regio Noord heeft in het afgelopen weekend 60 processen-verbaal opgesteld tijdens verkeerstoezichten in de omgeving Merksem en Luchtbal. Aan de uitrit van het cinemacomplex  aan de Vosseschijnstraat negeerden 48 bestuurders het verkeersbord C31. Dat maakt bestuurders duidelijk dat je niet mag afslaan in de aangegeven richting. Drie bestuurders reden met gebrekkige verlichting. Drie voertuigen werden geverbaliseerd omdat ze geparkeerd stonden op een plaats die is voorbehouden voor personen met een handicap. Eén bestuurder kreeg de rekening gepresenteerd voor het parkeren op de stoep. Van vijf voertuigen was de keuring niet in orde. De grootste overtreder reed al twee jaar rond met een vervallen keuring.

Ruit lijnbus verbrijzeld door projectiel

2660 Hoboken | Zaterdagavond, omstreeks 21. 50 uur, werd de politie naar Hoboken gestuurd, nadat de dispatching van De Lijn meldde dat er mogelijk op een lijnbus werd geschoten. De chauffeur reed in de Jozef Leemanslaan in de richting van het Jaak Schram Plantsoen, toen hij op het kruispunt met de Paul Henri Spaaklaan een doffe knal hoorde. Hij parkeerde de bus en stelde vast dat aan de linkerzijde een raam ongeveer in het midden van de bus verbrijzeld werd en achteraan een ruit volledig gebarsten was. Hijzelf had niks gemerkt en niemand gezien. Het onderzoek van de politie leverde geen sluitend antwoord, maar omdat er noch in de bus, noch in de omgeving aanwijzingen werden gevonden van schoten, werd die piste vrij snel verlaten. Wellicht werd er met stenen of een ander projectiel naar de bus geworpen toen ze passeerde. Op het moment van het incident zaten er geen passagiers op de bus.

Dronken man crasht tegen winkelgevel

2000 Antwerpen | Iets na middernacht, in de nacht van donderdag op vrijdag, reed een wagen, na een bruusk manoeuvre om van de Bredestraat tegen de richting het Vleminckveld in te rijden, tweemaal tegen een bloembak. Daarna schoot hij met hoge snelheid het trottoir op om tegen de gevel van de Standaard Boekhandel tot stilstand te komen. Bij deze crash werden drie geparkeerde wagens beschadigd. Getuigen zagen hoe de bestuurder de wagen verliet, de nummerplaten van de auto verwijderde en achter zijn weggelopen hond aanging, in de richting van de Lange Gasthuisstraat. Daar werd hij enkele minuten later door een politiepatrouille aangetroffen. De man (37, uit Sint-Niklaas), die duidelijk dronken kenmerken vertoonde, weigerde te blazen en wou ook geen bloedafname. Hij werd voor verder onderzoek meegenomen. Zijn rijbewijs werd met onmiddellijke ingang voor 15 dagen ingetrokken. De wagen was niet verzekerd, voldeed niet aan de keuring en de nummerplaten stonden niet ingeschreven.

Gezochte man steelt bloempotten

2140 Borgerhout | Een wandelaar merkte woensdagavond in de Vincottestraat een man op die met een bloempot onder de arm wandelde. Hij zag dat een nabijgelegen terras van een restaurant versierd was met gelijkaardige bloembakken en verwittigde de politie. Een interventiepatrouille merkte 3 mannen op die verschillende bloembakken in een vrachtwagen inlaadden in de Helmstraat. Eén van de verdachten bleek uitvoerig gekend bij de politie en had nog een gevangenisstraf openstaan. De man ontkende de diefstal, maar werd toch gearresteerd en overgebracht naar de cel.

Voertuig achtergelaten na aanrijding

2660 Hoboken | Op de Wissenboslaan is woensdagnamiddag een voertuig aangetroffen dat was achtergelaten na een aanrijding met een paaltje. De politie deed ter plaatse nazicht nadat bewoners van Hoboken Polderstad melding hadden gemaakt van een voertuig dat aan hoge snelheid door hun wijk reed. Een bewoner hoorde een klap en zag dat een paal was aangereden in de Scheldelei. Hij vond ter plaatse ook de nummerplaat van het voertuig. Het voertuig zelf werd in de Wissenboslaan aangetroffen, de bestuurder had het hazenpad gekozen. In het voertuig werd een verhuurcontract aangetroffen, de huurder wordt uitgenodigd voor verhoor. De wagen zelf werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Inspecteurs in burger overmeesteren weerspannige winkeldief

2600 Berchem | Een medewerker van een supermarkt op de Gitschollei merkte dinsdagavond een man op die hij herkende van eerdere feiten van winkeldiefstal enkele dagen voordien. De man had toen een heleboel verzorgingsproducten gestolen en laadde opnieuw meerdere hoeveelheden lippenbalsems in zijn tas. Toen de verdachte door de winkelbediende werd aangesproken, reageerde hij meteen agressief. Twee politie-inspecteurs buiten dienst die toevallig in de winkel aanwezig waren om inkopen te doen, schoten de winkelbediende ten hulp. De verdachte probeerde te vluchten, maar werd staande gehouden. Hij probeerde zich met geweld van de twee inspecteurs te ontdoen. Er ontstond een worsteling, tot bij aankomst van een politiepatrouille. Zij konden de man handboeien en arresteren. De verdachte (37) bleek illegaal in ons land en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor de diefstal en de weerspannigheid.

Omstaanders houden dief staande

2000 Antwerpen | Een apotheker in de Gemeentestraat kreeg dinsdagnamiddag een 'klant' over de vloer die een geneesmiddel vroeg, maar dit zonder te betalen meegritste. Toen de medewerkster hem staande wilde houden gaf hij haar een slag in het gezicht en zette hij het op een lopen. Enkele omstaanders in de straat konden de verdachte (46) echter staande houden en enkele ogenblikken late werd hij gearresteerd door het snelleresponsteam. De man bleek illegaal in ons land en werd meegenomen naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

Jonge bestuurder in gehackte wagen overnacht in de cel

2000 Antwerpen | Dinsdagnacht merkte een interventiepatrouille een voertuig op dat op de Waalsekaai aan hoge snelheid rondreed. Het sneed andere weggebruikers de pas af en maakte geen gebruik van de richtingaanwijzers. De patrouille onderschepte het voertuig en ging over tot controle. De 18-jarige bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen. Hij reed rond in een huurvoertuig, maar maakte gebruik van een account dat gehackt bleek. Tot slot was hij ook gekend voor eerdere feiten. Zijn twee passagiers mochten beschikken, maar de bestuurder werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan voor verder onderzoek.

Dronken bestuurder zonder rijbewijs ramt geparkeerde voertuigen

2000 Antwerpen | Woensdagochtend is een personenwagen in de vroege uurtjes ingereden op 6 geparkeerde voertuigen in de Sint-Michielskaai. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en moest getakeld worden, de andere voertuigen waren wel nog rijvaardig. De bestuurder (22) legde een positieve ademtest af en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Nochtans had hij 4 passagiers bij zich in de wagen. De bestuurder en zijn passagiers toonden weinig schuldbesef en namen met veel enthousiasme foto's van de crash en zetten de boel op stelten. Uiteindelijk werd één van de passagiers bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap.

Bromfietser rijdt kind aan en vlucht

2100 Deurne | Op de Boterlaarbaan is een 11-jarige fietser lichtgewond geraakt bij een aanrijding. De jongen fietste samen met een vriend toen een man op een huurbromfiets hem van achteren aanreed. Nadien reed de bromfietser in op een geparkeerd voertuig en vluchtte hij te voet weg. Het kind werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De bestuurder van de bromfiets wordt opgespoord via het verhuurbedrijf.

Op de Van de Perrelei werd dan weer een voetganger aangereden ter hoogte van de Leopoldlei. De bromfietser stak een bestelwagen voorbij die was gestopt om de voetganger te laten passeren, maar reed in op de 18-jarige vrouw. Bij aankomst van de politie was de vrouw afgevoerd naar het ziekenhuis en was de bromfietser niet meer ter plaatse. De eigenaar van de bromfiets zal verhoord worden over de feiten.

3 wijkkantoren tijdelijk gesloten voor werken

Vanaf volgende week zijn een aantal wijkkantoren van Politiezone Antwerpen tijdelijk gesloten voor aanpassingswerken. De kantoren van de Kioskplaats in Hoboken, het Kristus-Koningplein in Ekeren en de Turnhoutsebaan in Borgerhout krijgen een nieuwe inkom, met aandacht voor de veiligheid van de bezoeker en het personeel.

 

De komende weken wordt gewerkt aan het onthaal van drie wijkkantoren van Politiezone Antwerpen. Tijdens de werken zijn de drie kantoren gesloten voor bezoekers:

  • Het kantoor van de Kioskplaats in Hoboken is gesloten van maandag 28 oktober tot maandag 25 november. Burgers kunnen terecht in de Doornstraat in Wilrijk of in het kantoor op de Sint-Bernardsesteenweg (2020).
  • Het kantoor op het Kristus-Koningplein in Ekeren is gesloten vanaf maandag 4 november tot en met vrijdag 29 november. Burgers kunnen 24/7 terecht in het kantoor op de Noorderlaan (2030).
  • Het kantoor op de Turnhoutsebaan in Borgerhout sluit tussen maandag 11 november en vrijdag 20 december. Burgers kunnen terecht in het kantoor aan de Handelsstraat (2060) of in de Unolaan te Deurne.

De werken kaderen in een betere beveiliging van de wijkkantoren, in het belang van het personeel en van de bezoekers. Naar analogie met het kantoor op de Noorderlaan worden de kantoren voorzien van een veiligheidssas.

Veelplegers gelinkt aan meerdere diefstallen

2018 Antwerpen | Medewerkers van een supermarkt in de Jonghelinckstraat verwittigden donderdagavond de politie omdat ze twee verdachte mannen hadden opgemerkt. De medewerkers herkenden de twee van eerdere diefstallen, waarbij de mannen telkens konden ontkomen. Eén van de mannen stond vermoedelijk op de uitkijkt, terwijl een tweede tabaksproducten uit de rekken nam en via de achterzijde van de winkel probeerde te ontsnappen. De interventiepatrouilles van de politie kwamen ter plaatse en konden de twee mannen staande houden. Beide bleken gekend voor een waslijst aan feiten. Op basis van eerdere aangiftes door de supermarkt worden de twee mannen (beide 44) gelinkt aan minstens 8 winkeldiefstallen ter waarde van bijna 4 000 euro. De twee werden gearresteerd en worden voorgeleid bij het gerechtshof.

Motorrijder gewond bij aanrijding

2100 Deurne | Op de Bisschoppenhoflaan liep een motorrijder donderdagochtend zware verwondingen bij een aanrijding ter hoogte van het kruispunt met de Jan Welterslaan. Volgens een getuige sloeg een voertuig af richting Jan Welterslaan in de hoop de wagens die rechtdoor reden voor te zijn. Een motorrijder die tussen de wagens reed, kon een aanrijding niet vermijden en reed in op de wagen. De man (32) liep meerdere verwondingen op, maar verkeerde niet in levensgevaar. De motor moest getakeld worden en de brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan op te kuisen.

Fietser zonder licht blijkt jonge fietsdief

2000 Antwerpen | Een interventiepatrouille zette zondagnacht een fietser aan de kant die zonder verlichting rondreed in de Groenkerkhofstraat. De 18-jarige bleek goed gekend bij de politie voor tal van feiten. Omdat de man rondreed op een fiets zonder slot, maar wel in het bezit was van een kniptang, werd besloten over te gaan tot een grondige controle. De man bleek meerdere fietsen te koop aan te bieden via het internet. Omdat er een vermoeden was dat het om gestolen fietsen zou gaan, werd een huiszoeking uitgevoerd bij de verdachte thuis. Daarbij werden 6 fietsen, een bromfiets en een handboor aangetroffen, waarvan meerdere geseind stonden als gestolen. De verdachte werd gearresteerd voor verder onderzoek.

Verkeerscontroles over heel Antwerpen

2000 Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost controleerde het voorbij weekend op misbruik van mindervalidenplaatsen, langdurig geparkeerde aanhangwagens, fietsers en vrachtwagens. Aan de controles werkten ook aspirant-inspecteurs van de politieschool mee. 14 foutief geparkeerde vrachtwagens werden geverbaliseerd. Ook 4 aanhangwagens die zich na 24 uur niet hadden verplaatst werden beboet. 2 personen stonden zonder geldige kaart op een plaats voorbehouden voor mindervaliden en kregen ook een boete. Er werden ook 75 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen, 1 persoon had te veel gedronken. 

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord controleerde ter hoogte van de Borrewaterstraat. Van de 56 gecontroleerde bestuurders legde er één een positieve ademtest af, zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. 2 personen droegen geen gordel. 1 onverzekerde wagen werd getakeld.

Ook in Hoboken werden voertuigen gecontroleerd door het wijkteam. Dat gebeurde op de Lageweg. 1  onverzekerd voertuig werd getakeld. 1 persoon droeg geen gordel, 1 bestuurder had drugs op zak. Er werd een verboden wapen (springmes) in beslag genomen en 1 persoon legde een positieve ademtest af. Tot slot werd een foutparkeerder beboet, zat 1 kind niet in een aangepast zitje en reed één iemand rond zonder rijbewijs op zak.

Tot slot ging het wijkteam van Wilrijk over tot actie na klachten over foutparkeerders die de werking van de markt op het Michel Willemsplein verhinderden. 20 bestuurders werden beboet, 5 wagens moesten getakeld worden. Er werd ook gecontroleerd op fietsers die tegen de richting of op het voetpad fietsten in de Heistraat, daar werden 6 fietsers beboet, 4 automobilisten kregen een pv voor verkeersovertredingen. Tijdens twee andere controles werden 15 bestuurders beboet die tegen de richting reden in de Kernenergiestraat en hierbij de verkeersborden negeerden. Op het Rozenkransplein werden dan weer foutparkeerders beboet, daar kregen 15 automobilisten beboet. 

Wijkwerking controleert overlastinstellingen

2000 Antwerpen | Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid controleerde samen met een drugshond een gekende overlastinstelling op de VII-de Olympiadelaan. Eén klant was in het bezit van drugs en in het café werd nog drugs en een verboden wapen (pepperspray) aangetroffen. 

Het wijkteam van het Borgerhout controleerde dan weer een café in de Bleekhofstraat, samen met een drugshond. Daar werd openlijk drugs gebruikt. 3 klanten waren in het bezit van drugs en 3 mannen verbleven illegaal in ons land. Ook de 'uitbater' van het café bleek illegaal. Er werd een pv voor zwartwerk opgemaakt en het café werd gerechtelijk verzegeld.