Controle handelszaken

2170 Merksem | Samen met inspecteurs van de diensten voor Sociale Zekerheid bezocht het wijkteam van Merksem gisteren enkele handelszaken. Een bakkerij in de regio liet zich voor de derde keer vangen aan zwartwerk. Er was ook iemand illegaal aan het werk. Diezelfde zaak kreeg ook een proces-verbaal met betrekking tot COVID-19. Er was geen handontsmetting aanwezig in de zaak. Nog coronagerelateerd was de vaststelling van een tweedehandswinkel op de Bredabaan die de deuren had geopend. Er werden tegen de COVID-19-regels in ook klanten geholpen. Nog een andere zaak op de Bredabaan kreeg een proces-verbaal omdat de persoon achter de kassa geen mondmasker droeg.
 

 

36 flessen lachgas in auto

2660 Hoboken | Tijdens hun toezicht tegen overlast aan de Gandhilaan trokken twee voertuigen met een Nederlands kenteken de aandacht van het wijkteam Hoboken. De wagens werden aan de kant gezet en de politie ging over tot controle. In één van de auto's vond de politie 36 flessen met lachgas in. De flessen zijn in beslag genomen en veilig weggevoerd door de technische dienst van Politiezone Antwerpen.

 

Actie tegen overlast in regio Noord

Regio Noord | In de regio Noord is gisteren van in de namiddag tot iets over middernacht gewerkt op verschillende overlastfenomenen. Zowel wijkteams als het verkeersondersteuningsteam (VOT) trokken de straten van Merksem, Luchtbal en Ekeren in om er toezicht te houden op onder meer verkeer, het afsteken van bommetjes en vuurwerk. Het VOT controleerde 30 voertuigen en 58 personen. Twee bestuurders waren niet in orde met de technische keuring van hun voertuig. Er zijn ook twee processen-verbaal opgesteld inzake rijbewijs. Twee bestuurders van een bromfiets zijn geverbaliseerd omdat ze hun valhelm niet droegen. Twee bestuurders zijn betrapt toen ze in de verboden rijrichting reden. De politie kon ook een roodrijder bij de lurven vatten. De agenten stelden 46 parkeerovertredingen vast. Acht keer kwamen bestuurders ervan af met een waarschuwing omdat hun verlichting defect was. De politie verbaliseerde ook een bestuurder omdat hij de witte doorlopende lijn had overschreden. Verder was er nog iemand die zich zijn plasje op de openbare weg nog wel even zal herinneren omdat ie er een GAS-boete voor kreeg. Er is ook vijf keer sluikstort vastgesteld en één wagen kreeg een wielklem op omdat die niet geldig verzekerd was. 

 

Dealer komt aanbellen tijdens huiszoeking

Regio Noord | Zaterdagmiddag kreeg het wijkondersteuningsteam van de regio Noord een man in de gaten die veel aandacht voor zijn gsm had. Hij gedroeg zich ook heel zenuwachtig. Omdat de inspecteurs vermoedden dat de man drugs zou gaan kopen, besloten ze om hem te volgen. Samen met twee dames ging de man een pand binnen in de Elf Novemberstraat. Wat later kwam een van de dames weer buiten met vijf gram speed in haar bezit. In de woning waar ze buiten kwam, volgde een huiszoeking. Daar wordt 130 gram GHB gevonden en 32 gram speed. De drugs, gevonden geld en twee mobiele telefoons zijn in beslag genomen. Tijdens de huiszoeking kwam er iemand aanbellen die nog geseind stond met een bevel tot gevangenneming. Die man had ook een precisieweegschaal op zak, verschillende mobiele telefoons, GHB, speed en geld. Hij kwam, zo lijkt het, GHB leveren. Ook bij die man volgde een huiszoeking. Al diende die gestaakt te worden gezien de verontrustende woonomstandigheden en het daaraan gekoppelde ongedierte. De beide vermoedelijke dealers, 30 en 56 jaar, worden bij de onderzoeksrechter geleid.
 

 

Drugs in de bosjes

Regio Oost | Gisteren kon de politie zien hoe iemand stiekem een zakje verstopte in het struikgewas aan het ringfietspad. De leden van het wijkondersteuningsteam (WOT) Oost zagen daarna hoe de verdachte zijn weg te voet verder zette in de richting van het Sportpaleis. Daar maakte hij contact met een vermoedelijke klant waarna een controle van de twee volgde. De verachte had enkel gsm en wat cash geld op zak. Zijn voorraad kon gevonden worden in het struikgewas. De koper propte snel zijn koopwaar in de mond. Na verhoor is hij naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De verdachte, een man van 25 jaar die illegaal in het land verblijft, komt bij de onderzoeksrechter. 

 

Drugs in onderbroek

Regio Zuid | Ook het WOT Zuid kon gisteren een drugsdealer bij de lurven vatten. Aan de Vogelzanglaan hadden ze iemand opgemerkt die zich zenuwachtig gedroeg. Wat later kwam de verdachte met de wagen aangereden. Het duo maakte kort contact en de vermoedelijke dealer vertrok opnieuw. De politie reed de wagen achterna, en tegelijk zette ook de klant het op een lopen toen hij de politie opmerkte. Zijn vlucht was kort. Hij bekende dat hij net cannabis had gekocht. Ondertussen kon de politie ook de auto van de vermoedelijke dealer doen stoppen. Er waren twee personen aan boord. Maar ook nog cash geld en cannabis in de onderbroek van de verdachte. De huiszoeking bij de verdachten leverde nog eens een vondst van364 gram cannabis, wat hasj en zeven xtc-tabletten op. Het geld, de auto en al de gevonden drugs werden in beslag genomen. De twee verdachten van 26 en 28 jaar komen bij de onderzoeksrechter.

 

WOT spoort verblijfplaats illegale dealer op

2000 Antwerpen | Op zaterdag, in de late namiddag, zag het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West hoe een jongeman contact maakte met iemand anders in de De Vrièrestraat. De politie zag ook dat er onderling iets uitgewisseld werd. Daarna stapte een van hen als passagier in een auto en vertrok. De politie controleerde de man die achterbleef. Hij verklaarde dat hij van een vriend geld moest geven aan de passagier van de wagen. Er was het vermoeden dat er drugs verhandeld werden. De passagier van de wagen kon ook gecontroleerd worden. Hij had nog meer dosissen cocaïne bij en hij bleek illegaal in ons land te verblijven. Het WOT kon twee mogelijke verblijfplaatsen achterhalen en ging er een huiszoeking doen. De politie vond een sportzak met ketamine, kamagra, cocaïne en amfetamines. Ze namen ook nog een precisieweegschaal en verpakkingsmateriaal in beslag. De verdachte van 38 jaar wordt bij de onderzoeksrechter verwacht. Toen de collega's van het verkeersondersteuningsteam (VOT) op de parking van het politiebureau aankwamen, zagen ze de wagen van de verdachte staan. De auto werd door hen opgespoord omdat het niet verzekerd was. De auto is om die reden getakeld.

 

Met vier in hotelkamer

2000 Antwerpen | Dat mensen plekken zoeken waar ze naar eigen aanvoelen ongezien bijeenkomsten kunnen organiseren ondanks de geldende coronamaatregelen blijft de politie bezighouden. Ook gisteren heeft de politie een hotel aan de Nationalestraat bezocht. Daar waren vier jongeren van 16 jaar samengekomen om onder meer lachgas te gebruiken, terwijl ze bewust de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden aan hun laars lapten. Eén van hen had ook cocaïne op zak. Het PTA-team van de regio West arresteerde de vier. Er volgde ook nog een huiszoeking gezien een van hen verschillende dosissen drugs op zak had. Bij hem thuis zijn nog 15 zakjes cocaïne gevonden. Ze worden alle vier bij de jeugdrechter geleid. Bij een controle later in de avond zijn op een andere plaats ook nog zeven flessen lachgas in beslag genomen.

 

Meer dan 200 flessen lachgas in garagebox

2600 Berchem | Zaterdag belde iemand naar de politie om te melden dat er iets verdachts gebeurde in een garage aan de Fruithoflaan. De patrouille van noodhulp die ter plaatse kwam, stelde vast dat twee personen aan een garagebox druk in de weer waren met flessen lachgas. Het had er alle schijn van dat de flessen in en uit een bestelwagen geladen werden in het kader van ambulante verkoop. Het duo is ter plaatse gearresteerd en is meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor. De technische dienst van de politie kwam ter plaatse om de flessen veilig weg te halen van de plaats van de feiten. Het ging om 197 flessen van 2,7 liter, 11 van vijf liter en vier van 10 liter. 94 van de gevonden flessen waren leeg. 
 

 

111 doosjes snus in auto

2140 Borgerhout | Afgelopen vrijdag controleerde een patrouille van de mobiele eenheid een wagen op de Turnhoutsebaan. De bestuurder liet zich opmerken door zijn agressief rijgedrag. De politie vond in de auto 111 doosjes snus, met in elk doosje 24 eenheden van het roesmiddel. Het bezit van snus is niet verboden. Maar de verkoop ervan is dat wel. De bestuurder van de wagen legde ook een positieve drugstest af waardoor zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken werd. De verpakkingen snus zijn in beslag genomen, gezien de bestuurder van 22 jaar ze wellicht wilde verkopen. Er is een proces-verbaal opgesteld.

Twee vermoedelijke dealers naar onderzoeksrechter

Regio Zuid | Door gebruik te maken van slimme camera's (ANPR) kreeg het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid vrijdagavond een wagen in de gaten die bij de politie in verband wordt gebracht met handel in verdovende middelen. De bestuurder reed met een sportieve rijstijl naar de Hof ter Bekestraat. Tijdens het toezicht reed de bestuurder langs een anoniem politievoertuig en vroeg de inspecteurs in burger of zij toevallig met hem afgesproken hadden. De 'pechvogel' werd meteen aan een controle onderworpen. De politie doorzocht ook zijn auto. De man had 15 dosissen cocaïne op zak en een som geld. Uit verder onderzoek bleek dat de verdachte ook nog een andere dealer aanstuurde. Bij de twee betrokkenen (48 en 31 jaar) volgde een huiszoeking waar nog een grote som cash geld is gevonden. Het duo wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 
 

 

Flat onbewoonbaar na dakbrand

2100 Deurne | Vrijdag is brand uitgebroken op de bovenste verdieping van een woning aan de De Gryspeerstraat. Het bleek om een beperkte brand te gaan onder het dak. Vermoedelijk ontstaan bij dakwerken. De brandhaard was moeilijk te bereiken waardoor de brandweer het dak moest openbreken zodat de hitte afnam. Door de brand was de woning op de bovenste verdieping niet meer bewoonbaar. De onderliggende verdieping en het gelijkvloers waren na verluchting wel opnieuw bewoonbaar. De brandweer zorgde ervoor dat na de bluswerken het dak afgeschermd werd. Niemand raakte gewond. De bewoners van het beschadigde appartement vonden elders onderdak.

 

Controle met sociale inspectie

Regio Centrum | Vrijdag is het wijkteam Brederode met de federale overheidsdienst toezicht op de sociale wetten op pad gegaan om negen handelszaken te controleren. Bij de controles zijn 28 personen gecontroleerd. Drie keer is een inbreuk vastgesteld m.b.t. deeltijdse arbeid. Vijf keer stelde het wijkteam vast dat de COVID-19-maatregelen niet goed opgevolgd werden. Zo droegen de zaakvoerders en/of personeel van één supermarkt en van vier restaurants geen mondmasker of ze droegen het verkeerd. 
 

 

Controle op pakjesdienst

Regio Centrum | In de afgelopen week heeft het wijkteam van de regio Centrum lichte vrachtwagens in het vizier genomen. Vooral koerierdiensten werden in het oog gehouden. Die zijn onderworpen aan een aantal specifieke regelgevingen. Eén daarvan is dat ze altijd in het bezit moeten zijn van een vervoersvergunning wanneer het nuttig laadvermogen van het voertuig een bepaald gewicht overschrijdt, en men diensten voor iemand anders uitvoert. Een technisch gegeven, maar heel duidelijk voor professionele chauffeurs. Drie chauffeurs zijn omwille van die administratie in overtreding genomen. Een van de firma's liep enkele dagen later voor een tweede keer tegen de lamp. Een andere koerierdienst was wel in het bezit van de vervoersvergunning, maar gebruikte een wagen die niet werd opgenomen in de vergunning. Daardoor was de vergunning niet geldig. Er is ook een koerier aan de kant gehouden omdat hij geen geldig rijbewijs had.

 

20 bestuurders halen fietsers in

Regio City | Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City heeft gecontroleerd of bestuurders zich wel houden aan het inhaalverbod in fietsstraten. In de Rotterdamstraat en de Van Arteveldestraat stelde de politie 12 overtredingen vast in één voormiddag. In de namiddag controleerde de politie opnieuw in de Rotterdamstraat maar ook in de Lange Dijkstraat. Daar zijn ook nog eens acht voertuigen betrapt die een fietser inhaalden. In de Helmstraat sprak de politie vier fietsers aan om hen erop te wijzen dat fietsers niet op het voetpad horen te rijden. Er zijn ook twee voertuigen getakeld die verkeerd geparkeerd stonden. Eén ervan stond op een plaats voor personen met een handicap en de andere stond met twee wielen op het trottoir waar dat niet toegelaten is. Nog vijf andere foutparkeerders zijn geverbaliseerd.  

 

Controle op opgevoerde bromfietsen

Regio Oost | Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Oost heeft dinsdag samen met het wijkteam op drie plaatsen het verkeer gecontroleerd. De actie was vooral gericht op bromfietsers die hun 'stalen ros' opvoerden. Om die reden nam ook de verkeerspolitie op de moto deel aan de actie. In de tijd dat de actie liep, controleerde de politie acht bromfietsen. Maar liefst zes daarvan zijn in beslag genomen. Twee omdat ze niet geldig ingeschreven waren en dus ook niet verzekerd, drie van het type klasse A die te snel reden en een van klasse B die opgevoerd was. Naast de bromfietsers zijn ook nog 13 wagens in overtreding gesteld voor verschillende inbreuken. Drie sluikstorters zijn op heterdaad betrapt. Een volwassene kreeg een boete omdat hij in de auto aan het roken was in het bijzijn van minderjarige kinderen. 

 

Controle op fietsverlichting

2040 Berendrecht | Vorige week controleerde het wijkteam in Berendrecht of de verlichting van fietsers wel werkte. Dat deden ze tussen 7 en 8 uur wanneer er veel fietsverkeer was. De politie controleerde 54 fietsers. Maar drie van hen waren niet in orde. Dat de jonge fietsers en hun ouders het belangrijk vinden om gezien te worden, is goed nieuws. De kans op een ongeval wordt zo vele malen kleiner. Wie niet in orde was, zal een waarschuwingsbrief thuis krijgen. Het wijkteam zal de betrokkenen opnieuw bezoeken om te controleren of de fietsverlichting opnieuw werkt.

Man steelt hond terwijl baasje in de winkel is

2018 Antwerpen | Donderdagnamiddag, iets na 15 uur, werd een hond gestolen aan de Kruidvat-vestiging op de De Keyserlei. Het baasje van de hond, een 31-jarige  vrouw uit Antwerpen, had haar beagle vastgemaakt aan de fietsenstalling buiten de winkel toen ze enkel boodschappen ging doen. Toen ze terug bij haar hond kwam, bleek die spoorloos verdwenen. Getuigen hadden opgemerkt hoe een man met een zwarte lederen vest het dier had losgemaakt en ermee was weggewandeld in de richting van de Van Eycklei. De politie speurde nog naar man en hond in de onmiddellijke omgeving maar konden hen niet meer aantreffen. De beagle is een zevenjarige teef en luistert naar de naam "Marley". Ze is voorzien van een Spaanse chip.

Fietsster loopt klaplong op bij aanrijding met vrachtwagen

2000 Antwerpen | Woensdagochtend kwam een 14-jarige fietsster onder een voorwiel van een vrachtwagen terecht toen deze vanuit de Frankrijklei de Lange Leemstraat inreed. De exacte omstandigheden van het ongeval worden onderzocht. Volgens een getuige was de chauffeur van de vrachtwagen tijdens het manoeuvre gestopt om verschillende fietsers door te laten, maar twijfelde de jonge fietsster eerst en remde ze af, om dan toch te besluiten het kruispunt over te rijden. Het meisje verkeerde niet in levensgevaar, maar werd wel met zware verwondingen naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat ze een klaplong had opgelopen en werd opgenomen.

Koperdieven van werf geplukt

2660 Hoboken | In de nacht van dinsdag op woensdag, iets voorbij 3 uur, werd de politie naar aan bouwwerf in de Moretusstraat gestuurd. Een aandachtige getuige had opgemerkt hoe twee mannen zakken materiaal uit de gebouwen aan het versjouwen waren naar hun geparkeerde wagen. De eerste interventiepatrouille nam poolshoogte aan de wagen, waarin al zeven zakken met koperen leidingen, elektriciteitsdraden en metaal, lagen. De inspecteurs stelden zich verdekt op en moesten niet lang wachten voor er een man vanuit de struiken met nieuwe buit naar de wagen toestapte. Hij laadde nietsvermoedend de wagen verder in toen hij plots de politie voor zijn neus zag staan. Zijn kompaan werd in een van de gebouwen opgepakt. In totaal hadden de twee verdachten elf zakken materiaal buitgemaakt. Het materiaal werd teruggegeven aan de werfleider en de wagen van het duo werd in beslag genomen. Beide mannen (42 en 23 uit Boom), geen onbekenden voor politie, werden voor verder onderzoek meegenomen. Oh ja, ze kregen bovenop nog een pv aan hun broek voor het schenden van de avondklok.

Inbrekers betrapt op heterdaad

2000 Antwerpen | Zaterdagavond, omstreeks 18.15 uur, liep er bij de politie een melding binnen dat twee mannen aan het proberen waren om in te breken in een woning op de hoek van de Mutsaardstraat en de Korte Noordstraat. Onmiddellijk reden enkele interventiepatrouilles naar het bewuste adres. De getuige die de politie verwittigd had, herkende de mannen van een eerdere poging vorige week. De mannen kregen in de gaten dat ze waren opgemerkt tijdens hun bezigheden en kozen daarop het hazenpad. In de Huikstraat werden de verdachten aangetroffen. Ze werden opgepakt en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiekantoor. Het inbrekersmateriaal en enkele messen die ze op zak hadden, werden in beslag genomen. Beide Roemenen (51 en 32) werden vandaag voorgeleid.

Werfcontainer leeggeroofd

2660 Hoboken | In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden een werfcontainer opengebroken op een werf op het kruispunt van de Boombekelaan met de Harold Rosherstraat. De exacte buit moet nog worden vastgesteld, maar bij aankomst van de eerste bouwvakkers bleek de container zo goed als leeggeroofd te zijn. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. De daders blijven op te sporen.

Kop-staartaanrijding

2020 Antwerpen | Aan de Jan De Voslei is donderdag rond 18.10 uur een ongeval gebeurd waarbij drie voertuigen betrokken raakten. Een van de wagens kwam uit de richting van de Boomsesteenweg en reed naar de Kolonel Silvertopstraat. Ter hoogte van het kruispunt met de Camille Huysmanslaan reed de bestuurder achter in op zijn voorligger die voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Door de aanrijding schoof de tweede wagen door tot tegen de derde betrokken auto. In het laatste voertuig zat een gezin met een baby. De vader en het kind zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar geen van beiden liepen verwondingen op. 

 

Beperkte brand aan haard

2100 Deurne | Rond 21.15 uur werd de brandweer donderdag gestuurd naar een appartement aan de August Van de Wielelei. Er werd een brand gemeld op de eerste verdiepinig. De eerst ploegen van politie en brandweer zorgden ervoor dat de acht aanwezige bewoners van het gebouw naar buiten gingen. Al gauw kreeg de brandweer de situatie onder controle en konden de meeste bewoners weer naar binnen. Enkel de vrouw van het getroffen appartement moest nog wachten tot alle rook uit haar woning was. Wellicht is de oorzaak van de brand te vinden bij de cassette rond een haard die vuur vatte. Niemand raakte gewond. De schade bleef beperkt. 

 

Camera-operator betrapt fietsendief

2018 Antwerpen | Een camera-operator kreeg vannacht iemand in het oog met een bijzondere interesse in fietsen die aan de de Mercatorstraat op de openbare weg gestald werden. Op de beelden was te zien hoe de verdachte een slijpschijf bovenhaalde en een fietsslot door ging slijpen. Ondertussen was onder meer een snelleresponsteam aangestuurd. De fietsendief slaagde in zijn missie en vertrok in de richting van de Provinciestraat. In de Ooststraat stak de verdachte even een sigaretje op. Daar kon het snelleresponsteam de verdachte onderscheppen. Een poging om aan de politie te ontkomen mislukte. De man werd gearresteerd.

 

Minderjarige verkoopt drug

2600 Berchem | Het wijkteam van Berchem heeft gisteren een dealer gevat. Ze hadden gezien hoe iemand drugs verkocht aan het station van Berchem. Toen ze de minderjarige wilden controleren, zette hij het op een lopen. Wat verderop kon de politie de jongeman overmeesteren en arresteren. Hij verzette zich hevig maar kon toch naar het cellencomplex gevoerd worden. Bij hem thuis vond de politie spullen die kunnen wijzen op handel in verdovende middelen. Zo vond de politie cash geld, verpakkingen met drugs in en gripzakjes. De jongen van 16 jaar wordt voorgeleid.

 

WOT betrapt drugsdealer

Regio Noord | In de vooravond van woensdag kreeg het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord een man in de gaten die aan de Van Stralenlei zenuwachtig zijn gsm hanteerde. De man maakte contact met iemand anders en korte tijd later gingen de twee weer uit mekaar. De man had net cannabis gekocht en er werd een onmiddellijke minnelijke schikking opgesteld. Ook de verkoper is door de politie tegengehouden. Hij had nog een dosis cocaïne op zak en wat cash geld. Bij hem thuis zijn is nog meer geld en drugs gevonden en ook verpakkingsmateriaal. Gezien het vermoeden dat de man van 21 drugs verkocht, wordt de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 

Bestuurders zonder rijbewijs op pad

2000 Antwerpen | Woensdagnamiddag kwam een bestuurder in het vizier van de verkeerspolitie die de inspecteurs herkenden als iemand met een levenslang rijverbod. Enkele maanden geleden liep de man ook al eens tegen de lamp en toen liet het parket zijn dure wagen in beslag nemen. Omdat die wagen verbeurd zou zijn verklaard, reed de man nu met een ander voertuig rond. Maar nog steeds ondanks een lopend rijverbod. De wagen, die niet ingeschreven en niet verzekerd was, werd in geïmmobiliseerd en getakeld. Een beetje later controleerde een ander team een auto in Merksem. De bestuurder had geen rijbewijs. De man legde een positieve drugstest af. Gezien er geen rijbewijs kon ingetrokken worden, liet het parket de wagen immobiliseren en takelen.

 

Verkeerscontrole in de regio West

2000 Antwerpen | De wijkteams, het wijondersteuningsteam (WOT) en het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West controleerde gisteren voertuigen en hun bestuurders die de stad bezochten. Ze hadden ze een op verschillende plaatsen dispositieven opgezet. Aan de Vlaamsekaai is een man bestuurlijk gearresteerd omdat hij geen identiteitsdocumenten kon voorleggen en illegaal in het land verbleef. Aan de Charles de Costerlaan deed een voorbijganger zijn beklag over de actie van de politie. Hij begon te roepen, te schelden en gebaren te maken. De man bleek onder invloed van alcohol en werd bestuurlijk gearresteerd. In het dispositief aan de Kattendijkdok-Oostkaai werden dan weer enkele personen gecontroleerd die drugs bij hadden en onder invloed van verdovende middelen reden. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 15 dagen. In totaal zijn vijf personen betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Er is ook een bromfiets in beslag genomen die opgevoerd werd. Een auto die vermoedelijk niet verzekerd was, is getakeld en zes flessen lachgas zijn in beslag genomen. Er zijn ook nog 19 processen-verbaal voor verschillende verkeersovertredingen opgesteld.

 

Controles tegen overlast

Regio Oost | Op wapenstilstand heeft het wijkteam van de Unolaan een actie tegen overlast gehouden. Drie personen zijn in het bezit gevonden van knalvuurwerk. Er werd een GAS-pv opgesteld en ze krijgen allen een huisbezoek van het jeugdinterventieteam. Iemand anders gedroeg zich agressief bij een controle op de parking van een hotel. De verdachte sloeg tijdens het weerspannig gedrag een reclamepaneel stuk. Hij had cannabis op zak waarvoor ie een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld kreeg. Eén sluikstorter werd op heterdaad betrapt en krijgt een GAS-boete. Verder stelde de politie nog enkele inbreuken vast tegen de coronamaatregelen. Eén bestuurder van een voertuig testte positief op verdovende middelen en zag zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken worden. Zes andere bestuurders kregen een boete ten gevolge van verschillende verkeersovertredingen

Fietser gewond na aanrijding

2600 Berchem | Gisteren raakte iets over 17 uur een fietser gewond op het kruispunt van de Grotesteenweg met de Binnensingel. Het slachtoffer was de Grotesteenweg op het zebrapad aan het oversteken toen ze aangereden werd door een auto. De vrouw van 25 belandde op de grond. Er kwam een ziekenwagen en een medisch team ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. Daarna is ze met een aantal verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er was geen levensgevaar. De omstandigheden van het ongeval zullen verder uitgeklaard worden aan de hand van onder meer getuigenverklaringen.

‘Maat op Straat’-makkers trappen verkeersveiligheidscampagne op gang 

Je zag ze misschien al verschijnen op je sociale media, onze ‘Maat op Straat’-makkers. Vijf toffe lagereschoolkinderen gingen op pad om hoffelijke weggebruikers te bedanken. Het resultaat zie je in drie toffe filmpjes. Hun ‘Maat op Straat’-acties trappen een nieuw seizoen van onze verkeersveiligheidscampagne op gang. 

 
 

Al voor het derde jaar op rij gaan Antwerpse kinderen op zoek naar hoffelijke weggebruikers en zetten ze hen in de bloemetjes. Elke dag begeven we ons in het verkeer als voetganger, fietser, automobilist … Ons gedrag ten opzichte van andere weggebruikers bepaalt mee hoe veilig het verkeer verloopt. Het is bovendien ook gewoon leuk om tijdens je verplaatsing hoffelijke weggebruikers tegen te komen. 

Word hoffelijke weggebruiker

Maar hoe word je nu een hoffelijke weggebruiker? Kort samengevat: ‘Doe niet bij een ander wat je zelf niet wil.’ 

 

Hoffelijk zijn is: 

 • De verkeersregels kennen en ze respecteren;
 • Zien en gezien worden;
 • Rekening houden met elkaar;
 • Respect hebben voor elkaar;
 • Niemand in gevaar brengen.

Scholen helpen

Ook dit jaar krijgen Politie en Stad Antwerpen weer de hulp van de Antwerpse lagere scholen om deze hoffelijkheidsboodschap te verspreiden. 119 Antwerpse lagere scholen engageerden zich om te werken rond hoffelijkheid in het verkeer. Ze krijgen daarvoor een heleboel materiaal ter beschikking. Alle leerlingen krijgen fluorescerende stickers die ze kunnen uitdelen aan hoffelijke weggebruikers of gewoon lekker zelf op hun boekentas, helm of fiets kunnen kleven. De scholen ontvangen schuimhanden in de vorm van emoticons om hoffelijke weggebruikers in de buurt van de school te bedanken, een inspiratiebrochure en een interactieve poster om aan de slag te gaan met hoffelijkheid in het verkeer in de klas. De ‘Maat op Straat’-scholenactie loopt van 16 november tot 18 december. 

Meer info over de campagne lees je op www.maatopstraat.be.  

Knalvuurwerk afgepakt van minderjarigen

Regio Noord | Op verschillende plaatsen houdt de politie zichtbaar en minder zichtbaar toezicht op pleintjes en buurten waar jongeren overlast veroorzaken door knalvuurwerk te ontsteken. In de regio Noord heeft wijkteam Merksem en Luchtbal gisteren een aantal bommetjes afgenomen. In de Van Heybeeckstraat hoorden de inspecteurs klappen die afkomstig waren uit een park dichtbij. Vier jongeren, allen minderjarig, zijn gecontroleerd. In een tas vond de politie heel wat knalvuurwerk. Er is een proces-verbaal opgesteld en ze zijn aangemeld bij het Jeugdinterventieteam (JIT) voor verder gevolg, zoals een huisbezoek. De jongeren verplaatsten zich met drie scooters waarvan er twee niet ingeschreven waren. Ook hier zijn de nodige processen-verbaal voor opgesteld. 

Controles coronamaatregelen en overlast 

Tijdens het afgelopen weekend heeft het wijkteam van de regio Oost onder meer verschillende hotelgasten betrapt die inbreuken pleegden tegen de geldende coronamaatregelen en zich bezighielden met lachgas en drugs. Twee zogenaamde lockdownfeestjes zijn bij de gecoördineerde actie stilgelegd.

 

Het wijkteam van de regio Oost achterhaalde dat jongeren ook hotelkamers in hun regio opzoeken om er samen te komen. Dat zonder respect voor de geldende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Men zou er lachgas gebruiken en lachgasballonnen verkopen. In het belang van de volksgezondheid heeft de politie daar en op andere plaatsen het afgelopen weekend toezicht gehouden en vaststellingen gedaan.

Met elf in één kamer

Op zaterdagavond stelde de politie vast dat verschillende jongeren zich verzamelden in twee hotelkamers. In één van die kamers telde de politie zelfs 11 personen die in een beperkte ruimte samen zaten, zonder mondkapjes op. Ze hadden drank bij en er werd muziek gespeeld. Op een tafel vond de politie drugs, klaar voor gebruik. Ook in een andere kamer was er sprake van een op til zijnd feestje.

13 flessen lachgas

Veertien personen zagen een proces-verbaal opgesteld worden met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie als gevolg van twee lockdownfeestjes, en het dus bewust negeren van de coronamaatregelen. Zeven personen kregen een GAS-pv omdat ze lachgas bij hadden. Bij één hotelgast vond de politie bijna 7 000 euro. Verder zijn nog drie personen bestuurlijk gearresteerd omwille van illegaliteit of verstoring van de openbare orde. Vier personen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld voor drugsbezit. De politie nam ook 13 flessen met lachgas in beslag. De actie werd gecoördineerd door het wijkteam van de regio Oost. Samen met de diensten geweld, jeugd en jongerencriminaliteit van de lokale recherche, het hondenteam, de mobiele eenheid en de steun van het Antwerpse parket is de actie uitgevoerd.

Ook elders inbreuken

Het wijkteam van de Unolaan heeft zondag een actie gehouden tegen overlast die Deurne-Noord ervaart. Ook bij die controles zijn inbreuken met betrekking tot COVID-19 vastgesteld:

 • Een nachtwinkel verkocht nog alcohol na 20 uur waarvoor de uitbater een proces-verbaal zag opgesteld worden. 
 • Bij toezicht op het kerkhof stoof een groep jongeren uiteen toen de politie aankwam. Eén persoon kon gevat worden. Hij stond gekend als iemand die al vaak de maatregelen rond COVID-19 schond en werd bestuurlijk gearresteerd.
 • Een eethuis aan de Frank Craeybeckslaan is gesloten na overlast door onder meer sluikstort, verbale agressie en samenscholingen tijdens lopende coronamaatregelen. Door een gerichte aanpak met de politie, buurtregisseur, buurttoezichters, scholen en Maatschappelijke Veiligheid liet de burgemeester de zaak sluiten. Over twee weken mag de zaak open onder deze voorwaarden:
  • Er moet een veiligheidsmedewerker ingezet worden voor toezicht op het naleven van de coronamaatregelen;
  • Er moeten wachttekens aangebracht worden zodat bezoekers anderhalve meter afstand bewaren;
  • Het samenscholingsverbod moet gevolgd worden en dat moeten affiches duidelijk maken;
  • De maatregelen blijven van kracht zolang de COVID-19-maatregelen lopen. 
  • De maatregel gaat in vanaf 11 november. De politie zal toezien op de naleving ervan.

Bij deze controles zijn ook andere vaststellingen gedaan:

 • Drie personen die ze tijdens de actie aantroffen hadden drugs op zak, nl. cocaïne, marihuana en hasj. Elk kregen ze een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. 

 • Er was ook een minderjarige die drugs op zak had. Tegen hem is een proces-verbaal opgesteld en zijn ouders werden verwittigd. Wat later werd een jongen van 13 jaar gecontroleerd. Hij bleek een keukenmes op zak te hebben. Het mes is in beslag genomen en zijn dossier is overgemaakt aan het jeugdparket. 

 • Een andere jongen van dezelfde leeftijd had 41 stuks knalvuurwerk op zak. Hij is meegenomen naar het kantoor waar z'n ouders hem konden komen halen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de dienst jeugdinterventie zal later nog een huisbezoek doen. 
 • Verder is nog iemand ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken omdat hij illegaal in het land verbleef.
 • Er zijn ook twee sluikstoters op heterdaad gevat. 
 • De uitbater van een andere nachtwinkel maakte zich schuldig aan de verkoop van snus, een nieuwe vorm van tabak die verboden is voor verkoop. De 22 stuks snus zijn in beslag genomen en er is een proces-verbaal opgesteld. Tot slot is nog een fles lachgas in beslag genomen en zijn er negen verkeersovertredingen vastgesteld.

Burgemeester reageert

Ook elders in de stad voerde de lokale politie controles uit op het naleven van de geldende coronamaatregelen. De resultaten worden nog verwerkt. De burgemeester van Antwerpen reageert op de opvallende feiten van het afgelopen weekend. Bart De Wever: "Afgelopen week hebben we een toename gezien van overlast in de stad, met name door vuurwerkvandalisme. Het is ook duidelijk dat sommige jongeren in onze stad de coronamaatregelen, die noodzakelijk zijn voor onze zorg en het algemeen welzijn, flagrant met de voeten treden. De wijkwerking van de lokale politie heeft daarom met tal van acties het voorbije weekend lik op stuk gegeven aan wie asociaal en gevaarlijk gedrag vertoont waaruit een totaal gebrek aan respect voor onze stadsgemeenschap blijkt. Ik wil onze politiemensen voor hun inzet bedanken. Ook de komende weken zullen wij scherp blijven controleren en streng optreden." 


 

Hardrijders betrapt

2000 Antwerpen | Op de Noorderlaan heeft de verkeerspolitie zondag snelheidscontroles gedaan. Een aantal overtreders is ter plaatse uit het verkeer gehaald. De radar stond opgesteld tussen Luithagen en de Ekersesteenweg. Op die plaats is de toegelaten snelheid 70 km/u. Toch reed 28 % van de bestuurders er sneller. 118 auto's reden voorbij en 33 deden dat te snel. Een van hen reed zelfs 121 km/u waardoor zijn rijbewijs ter plaatse ingetrokken werd voor 15 dagen. Eerder die dag betrapte de politie ook al een voertuig dat tegen 102 km/uur door de Waaslandtunnel reed. Daar mag je maar half zo snel rijden. Bovendien had de Nederlander in te tunnel ook een ander voertuig ingehaald, wat ook verboden is.
 

 

Twee drugsdealers gevat

Regio Centrum | Twee mannen trokken zaterdag de aandacht van het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum in de buurt van het Centraal Station. Ze wandelden druk gsm'end de Van Schoonhovenstraat in. Daar maakten ze contact met een andere man en er volgde een transactie. De kopers kregen een onmiddellijke minnelijke schikking en de verkoper werd gearresteerd. Bij hem vond de politie drie mobiele telefoons, geld en een beperkte som cash geld. Ook een dag eerder kon het team een drugshandelaar arresteren. Hij werd betrapt bij een transactie aan de Plantin en Moretuslei. Bij hem thuis vond de politie 22 520 euro cash gled. De twee drugsdealers kwamen bij de onderzoeksrechter en zijn aangehouden.

 

Onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur

Regio Centrum | In de nacht van zaterdag op zondag negeerde een Frans voertuig het rode verkeerslicht. Het wijkteam Brederode uit de regio Centrum reed de auto achterna richting Stadspark. Het kostte wat moeite om de bestuurder tot stoppen aan te manen. Na een tijdje besliste de man om z'n auto toch maar aan de kant te zetten. In de wagen vond de politie verschillende lege flesjes bier. Dat en de alcoholgeur die uit de wagen kwam, deed vermoeden dat de man onder invloed van alcohol reed. Zoals te verwachten viel, legde de bestuurder een positieve alcoholtest af. Een speekseltest wees uit dat hij ook onder invloed van verdovende middelen reed. Het rijbewijs van de 32-jarige is onmiddellijk ingetrokken. Naast de vermeldde zaken kreeg de man ook nog een proces-verbaal voor het negeren van het rode verkeerslicht, het niet naleven van de bepalingen inzake inschrijving van voertuigen en zijn onnodige verplaatsing tussen middernacht en vijf uur in de ochtend in het kader van de lopende coronamaatregelen.

Misbruik kentekenplaten

2000 Antwerpen | Eind oktober liet het wijkteam van het Eilandje een auto takelen aan de Ankerrui. Een van de collega's had buiten diensttijd opgemerkt dat de beide kentekenplaten ontbraken. Aan de hand van het chassisnummer kon de politie de eigenaar achterhalen. Verder nazicht leerde de politie dat er een andere auto rond rijdt met de 'vermiste' kentekenplaten. Enkele dagen later dook die auto op en het verkeersondersteuningsteam controleerde samen met het wijkteam van het eilandje het voertuig en de bestuurder. Die testte positief op het gebruik van cocaïne en THC. Hij moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Ook dat voertuig liet de politie takelen. De kentekenplaten waarvan misbruik gemaakt werd, zijn in beslag genomen. De bestuurder van 23 jaar kreeg eerder al maatregelen opgelegd die hij niet naleefde. Deze vaststellingen komen mee in zijn dossier.
 

 

Controle in fietsstraten

2060 Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City controleerde gisteren onder meer in de Rotterdamstraat, Van Arteveldestraat en Lange Dijkstraat. Er werd toezicht gehouden op het naleven van de regels in fietsstraten. In vier uur tijd zijn 15 voertuigen geverbaliseerd omdat ze een fietser hadden ingehaald. Evenveel voertuigen vlogen op de bon omdat ze foutief geparkeerd stonden. 
 

 

Namaakhorloges in beslag genomen

Regio Zuid | Tijdens hun patrouille merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid gisteren een auto op die ze eerder al eens zagen opduiken bij drugsfeiten. Aan de Berkenlaan zetten de inspecteurs de auto aan de kant voor een controle. In de koffer van de auto vond de politie een doos met een veertigtal smartwatches. De bestuurder (21) van de auto kon geen zinnige uitleg geven over de herkomst van de horloges. Wat later op kantoor bleek dat de horloges mogelijk namaakgoederen zijn. Ze zijn in beslag genomen en er is een proces-verbaal opgesteld. 

 

12 bestuurders betrapt met gsm in de hand

Regio Noord | Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord heeft zaterdag controles gevoerd op plaatsen die gekend zijn voor verkeersgerelateerde overlast. Voor deze controles zette het team onder meer een anonieme patrouille in. Twaalf bestuurders zijn betrapt doen ze aan het rijden en gsm'en waren. 22 bestuurders negeerden een volle oranje lijn aanwerken aan de M. Delbekelaan. Vier bestuurders deden een verboden manoeuvre ter hoogte van het kruispunt van de Bredabaan met de Deurnsebaan. En aan de Victor Govaerslaan negeerde een bestuurder het rode verkeerslicht. Verder zijn onder meer 20 voertuigen geverbaliseerd omdat ze op het trottoir geparkeerd stonden, vijf omdat ze niet reglementair geparkeerd stonden binnen een woonerf, één iemand had z'n auto op het verdrijvingsvak geparkeerd en vier deden dat op een oversteekplaats voor voetgangers. Eén bestuurder reed met een snelheid van 170 km/u over de A12 in de richting van Berendrecht. Bij controle bleek ook dat de technische keuring van het voertuig verlopen was.

3 minderjarigen gevat na inbraak in nachtwinkel

2000 Antwerpen | In de nacht van donderdag op vrijdag werd de politie verwittigd voor een inbraak in een nachtwinkel in de Quellinstraat. Die was gezien de geldende maatregelen uiteraard gesloten. Het rolluik van de winkel werd geforceerd en de glazen deur werd ingetrapt. De kassa werd gestolen en de 3 daders waren gevlucht. De camera-operatoren van de politie deden meteen nazicht en merkten twee verdachten op op het Operaplein. Er werden interventiepatrouilles aangestuurd die de 2 meteen konden onderscheppen. Enige tijd later merkten de camera-operatoren de derde verdachte op dankzij de camera's. Deze probeerde zich nog voor een politiecombi te verstoppen, maar de ploegen werden aangestuurd op basis van de camerabeelden en zo kon de derde man alsnog gevat worden. In de directe omgeving werd ook de gestolen kassa aangetroffen. De drie jonge mannen konden geen identiteitspapieren voorleggen. Ze werden gearresteerd met het oog op voorleiding.

 

Dronken vrouw rijdt fietsende moeder en kind aan

2140 Borgerhout | Donderdagnamiddag werd een fietser aangereden op de Luitenant Lippenslaan ter hoogte van de afrit Borgerhout. De vrouw fietste met haar kind in een kinderstoeltje toen een auto de afrit kwam afgereden en de Luitenant Lippenslaan richting Singel opdraaide. De bestuurder raakte de fiets, waardoor de vrouw en haar kindje ten val kwamen en reed daarna tegen een motorfietser die voor haar reed. De politie was heel snel ter plaatse, al snel werd duidelijk dat de 51-jarige vrouw die de wagen bestuurde onder invloed van alcohol was. Zij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Arrestaties na aanhoudende overlast

2000 Antwerpen | Het wijkteam van Linkeroever organiseerde het voorbije weekend een actie gericht tegen mogelijke inbrekers. De verschillende wijkteams, het wijkondersteuningsteam en het verkeersondersteuningsteam leverden bijstand tijdens de actie. Eén van de werkpunten was een appartementsblok op de Blancefloerlaan, waar recent meerdere meldingen van overlast waren ontvangen. Tijdens de actie werden 5 verdachten, die na voorafgaand onderzoek in beeld waren gekomen, gearresteerd. Verder werd er nog een gestolen bromfiets aangetroffen en bleek iemand rond te rijden zonder rijbewijs en zonder documenten van de wagen.

Het wijkteam van Merksem en de Luchtbal controleerde ter hoogte van de werken aan de Burgemeester Gabriël Theunisbrug. Daar negeren heel wat bestuurders de signalisatie, met gevaarlijke situaties tot gevolg. Ook op de Noorderlaan werden 25 bestuurders geverbaliseerd die de signalisatie negeerden. Tot slot werden ook 23 parkeerovertredingen geverbaliseerd.

 

Auto-inbreker gevat dankzij getuige

2000 Antwerpen | Maandagnacht verwittigde een getuige de politie omdat ze hoorde hoe iemand een autoraam insloeg op de parking van de gedempte Zuiderdokken. Dankzij de aanwijzingen van de getuige konden de interventiepatrouilles de verdachte snel vatten op de Leopold De Waelplaats. Op de parking bleken twee wagens beschadigd, één werd ook duidelijk doorzocht. De verdachte (25) werd herkend door de getuige en gearresteerd voor verder onderzoek.

Verschillende feestjes stilgelegd 

De politie moest in de nacht van zaterdag op zondag tussenkomen op verschillende feestjes waar het samenscholingsverbod niet werd nageleefd en geen rekening gehouden werd met de social distance. Op één plek werd een politievrouw belaagd door een dame die weigerde afstand te houden en een mondmasker te dragen.

 
Dat incident vond plaats op de Stadswaag. Een interventiepatrouille controleerde er een appartement waar 8 personen samen een feestje bouwden. Daarbij werden niet alleen de geldende maatregelen niet nageleefd, er was ook veel lawaaioverlast voor de omgeving. Eén dronken dame (35) stelde zich agressief op en weigerde een mondmasker te dragen en afstand te houden tijdens de controle. Op een bepaald moment viel ze een vrouwelijke inspecteur aan en krabde haar verschillende malen, onder andere in het gezicht. De politievrouw liep verschillende verwondingen op en is enkele dagen arbeidsongeschikt. De agressieve dame werd opgepakt. Een tweede persoon die probeerde om de aanwezigen op te hitsen om zo het politie-optreden te bemoeilijken werd bestuurlijk aangehouden.

Feestje wordt zonder succes verdergezet

Op de Franklin Rooseveltplaats werd een kotfeestje met 12 personen (16-20 jaar) stilgelegd. Na enige discussie verlieten alle aanwezigen de plek, maar er kon opgevangen worden dat het feestje elders zou worden verdergezet. Later op de nacht werd daarom een controle uitgevoerd op de Paardenmarkt. Daar bleken verschillende van dezelfde feestvierders aanwezig op een ander kot. Tijdens de controle vluchtten 3 personen via de ramen voor de politie. De 5 overige aanwezigen werden bestuurlijk aangehouden gezien ze al voor de tweede keer betrapt werden en zich telkens tegen de politie keerden.

Verschillende groepjes betrapt

Zondagochtend merkte een interventiepatrouille een feestje op in de Smaragdstraat in Berchem. Daar bleken 17 aanwezigen een halloweenfeestje te vieren. Een aantal aanwezigen maakten nog aanstalten te vluchten via de aanpalende tuinen van de woning, maar bedachten zich.

In de Kammenstraat werd een feestje stilgelegd met 6 aanwezigen.

In de Monnikenhofstraat in Berendrecht werden 's avonds 7 minderjarigen aangetroffen die rondhingen op de binnenplaats van een schoolgebouw. Er werden geen beschadigingen aangericht. Ze werden allemaal naar huis gestuurd en hun ouders werden verwittigd.

Op de Plantin en Moretuslei waren 8 personen samen gebruik aan het maken van lachgas op een parking.

In Ekeren contacteerde de verhuurder van een appartement de politie op zondagochtend. Iemand had de woning gehuurd in naam van een gezin, maar bleek een feestje te organiseren. Ter plaatse trof de politie nog 7 feestvierders aan, 2 van hen verkeerden in staat van openbare dronkenschap. 

Oproep op sociale media

Tot slot controleerde de politie ook in het Stadspark en op de Kaaien na oproepen op sociale media om aldaar samen te komen en halloween te 'vieren'. In het stadspark werden 15 personen aangetroffen, bijna allemaal minderjarig. Op de Kaaien werd een groep van 9 personen opgemerkt, die wegvluchtten toen ze de politie opmerkten. 3 personen werden staande gehouden. Eén van hen (16) was in het bezit van bijna 50 stuks vuurwerk. Dat werd in beslag genomen.

Achter het stuur ondanks levenslange rijverboden

2600 Berchem | Twee agenten van het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum hebben maandag de auto van een hardleerse chauffeur in beslag genomen. De man had een levenslang rijverbod. Hij stond met z'n auto aan de Kemmelbergstraat. Bij controle bleek dat de bestuurder niet achter het stuur mocht kruipen. Hij argumenteerde dat hij wachtte op iemand met wie hij zou meerijden. Omdat de agenten het zaakje niet vertrouwden, vatten ze wat verderop post om het doen en laten in de gaten te houden. Maar enkele minuten later kwam de man, zoals verwacht, voorbijgereden. De auto werd meteen aan de kant gezet. Nu kon de politie wel ingrijpen. Bij de verdere afhandeling van de feiten bleek de man maar liefst vier keer veroordeeld te zijn geweest voor een levenslang rijverbod. Hij liep eerder ook al verschillende andere rijverboden op. Omdat de man zich niets lijkt aan te trekken van zijn straffen, nam de politie de auto op bevel van de magistraat in beslag.

KALI neemt 23 dure auto's in beslag

Vanmorgen heeft het KALI-team (DIFA) in opdracht van de onderzoeksrechter op twee plaatsen huiszoekingen gedaan bij een autohandelaar in dure auto's. Bij de actie zijn 23 luxevoertuigen in beslag genomen. De eigenaar van de zaak wordt verdacht van facilitering bij het witwassen van niet-legale vermogensvoordelen. 

 

 

Het gerechtelijk onderzoek wordt onder leiding van de onderzoeksrechter gevoerd door het DIFA-team dat deel uitmaakt van de KALI-taskforce. Het multidisciplinaire team dat het onderzoek voert, bestaat uit leden van de recherche van Politiezone Antwerpen, de Federale Gerechtelijke Politie en Stad Antwerpen. Het team richt zich op de directe en indirecte aanpak van drugscriminelen en belangrijke ondersteuners van het drugsmilieu. In dat kader vond ook de huiszoeking van vandaag plaats.

Drugsgeld witwassen

De uitbater van de twee vestigingen van Luxurycarselection in Aartselaar wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van niet-legale vermogensvoordelen. Er zijn bovendien sterke vermoedens van fiscale fraude.

23 dure auto’s in beslag genomen

Bij de huiszoeking van vandaag zijn 23 luxewagens in beslag genomen. Dat gebeurde in opdracht van de onderzoeksrechter die het onderzoek in handen heeft. Het gaat om voertuigen van de automerken Bentley, Lamborghini, Porsche, BMW Alpina, Mercedes-Benz .

Voor bijna 200 000 euro aan geldboetes niet betaald

2000 Antwerpen | Afgelopen zaterdag heeft de politie zes voertuigen getakeld bij een gecoördineerde actie met de douane, onze recherche drugs en het KALI-team. Bij de actie Varuna gaat de politie op zoek naar auto's en bestuurders die nog een openstaande geldboete hebben staan, specifiek bij personen die gekend zijn voor drugsfeiten of zaken die aan drugs verbonden kunnen worden. De zes voertuigen stonden gelijk aan 182 883 euro aan openstaande boetes. Gezien niet onmiddellijk betaald kon worden, zijn de auto's in beslag genomen. Drie andere bestuurders konden wel betalen. Zij hadden samen nog een rekening van 11 357 te vereffenen.  

Verdachte vlucht langs trap

2000 Antwerpen | Zondag was de was de bestuurder van een wagen aan het bellen en rijden tegelijk. Het drugsondersteuningsteam (DOT) zag dat en besloot het voertuig in de gaten te houden gezien het een huurwagen betrof. In de Reynderstraat pikte de bestuurder iemand op en na een kort rondje werd die man opnieuw afgezet in de omgeving van de Groenplaats. Daar controleerde de inspecteurs de bestuurder, de inzittende en de wagen. De man achter het stuur had een som geld op zak en een kleine hoeveelheid cannabis en hij had geen officiële verblijfplaats. Het duo werd overgebracht naar het politiegebouw voor verder onderzoek. Bij een huiszoeking op de vermoedelijke verblijfplaats van de bestuurder probeerde één van de aanwezigen weg te vluchten langs een trap aan de achterzijde van het pand. Na een korte achtervolging kon de politie hem arresteren. Ook nog een andere aanwezige moest met de politie mee. In het pand lag nog meer cash geld, een precisieweegschaal en net geen 100 gripzakjes met cocaïne. De drie betrokkenen (twee van 22 en één verdachte van 23 jaar) komen bij de onderzoeksrechter voor handel in verdovende middelen. 

Minderjarige naar jeugdrechter

Regio Zuid | In de omgeving van het Steytelinckpark waren zondagavond laat enkele jongeren joints aan het rollen. De vier werden door het plaatselijke wijkteam gecontroleerd en gefouilleerd. De politie vond bij hen verschillende zaken die kunnen wijzen op handel in verdovende middelen. Zo had één van hen zeven voorverpakte gripzakjes met cannabis en hasj bij. Maar ook een precisieweegschaal en een grinder. De verdachte had ook drie telefoons op zak en wat geld verstopt in de onderbroek. Bij hem thuis vond de politie nog meer zaken. De minderjarige van 17 is gearresteerd en wordt voorgeleid bij de jeugdrechter.

Recherche neemt 1 300 namaakspullen in beslag

Speurders van de lokale recherche, dienst leefmilieu, hebben vorige week 1 300 stuks namaakgoederen in beslag genomen bij de controle van drie handelszaken in de regio 2060. De actie verliep in samenwerking met de federale overheidsdienst (FOD) economie.

 

Na meerdere meldingen over de verkoop van namaakproducten controleerde de recherche drie winkelpanden, twee in de Diepestraat en één in de Offerandestraat. De speurders vonden onder meer tapijten met het logo van Chanel, voetbaltruitjes van Barcelona FC, Real Madrid en Juventus en sportschoenen van Nike waarvan allemaal al snel bleek dat het om namaak ging. De goederen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Het verdere onderzoek is in handen van de FOD economie.

De lokale recherche doet regelmatig controle op de verkoop van namaakproducten. Namaak heeft een zware impact op de economie, vooral op bedrijven en handelszaken die wel échte merkgoederen aanbieden. Bovendien voldoen deze producten zelden aan de kwaliteitsnormen op vlak van veiligheid en gezondheid