Bestuurder wisselt nog snel van plaats

Regio West | Bij een actie waar onder meer ANPR-camera's gebruikt werden, heeft de regiowerking van West gisteren voor 369 euro aan openstaande boetes geïnd. Zes bestuurders kregen een onmiddellijke inning omdat ze hun voertuig niet hadden ingeschreven, met een gsm bezig waren tijdens het rijden of omdat ze met een vervallen keuring rondreden. Twee bestuurders hadden drugs genomen en zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor 15 dagen. Aan de Oudeleeuwenrui kon de politie ook nog een man aantreffen die nog een gevangenisstraf had openstaan. Een bestuurder die de politie zag voorbij komen, wisselde van plaats met zijn passagier. Bij controle van de inzittenden bleek dat de initiële bestuurder maar een voorlopig rijbewijs had en niet voldeed aan de voorwaarden. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter. Verder zijn er onder meer nog zes foutparkeerders beboet.

Gevaarlijk transport niet in orde

2610 Wilrijk | Gevaarlijk transport niet in orde
Dinsdagochtend reed een vrachtwagen zich vast op de Boomsesteenweg onder de brug ter hoogte van de R11. De brug raakte daarbij beschadigd. Verschillende brokken beton, afkomstig van de brug, lagen verspreid op de weg en op de vrachtwagen. Bij controle van de combinatie trekker-oplegger stelden de motards van de verkeerspolitie verschillende inbreuken vast die onder meer risico's vormden voor andere weggebruikers. Zo was de lading niet gezekerd, ontbraken de waarschuwingsborden en de uitrusting voor uitzonderlijk vervoer, ontbrak het oranje zwaailicht achteraan en was de combinatie niet ingeschreven en verzekerd. De tachograaf was niet gekerd en werd niet gebruikt en de bestuurder beschikte niet over het juiste rijbewijs voor het type voertuig waarmee hij onderweg was. De combinatie is op vraag van het parket in beslag genomen.

Fietsdieven gevat

2600 Berchem | Aan de fietsenstalling van het station in Berchem heeft het wijkteam van de buurt er twee fietsendieven gearresteerd. Er kwamen de laatste tijd veel meldingen binnen van gestolen fietsen en dus heeft het wijkteam er het toezicht verhoogd. Het duo wandelde langs met veel aandacht voor de gestalde fietsen. Ze namen een zwarte damesfiets en wandelden ermee weg. Het extra rekje erop hadden ze blijkbaar niet nodig, want dat braken ze af en gooiden het op de grond. De twee werden tegengehouden door de politie en dan bleek dat er ook nog een derde persoon betrokken was. Allen zijn ze meegenomen naar het kantoor voor verhoor. De verdachten zijn minderjarig.

Bestuurlijke sluiting kapsalon

2018 Antwerpen | Zaterdag is een kapsalon bestuurlijk gesloten omdat de uitbater ervan de regelgeving niet goed opvolgde. Toen het wijkteam van de Quinten Matsijslei er voorbij kwam, zagen ze vier klanten wachten voor ze verder geholpen werden. De kapper was immers iemand anders' haar aan het knippen. Er waren dus vier mensen te veel binnen. De kapper droeg een stoffen mondmasker, want niet volgens de afspraken is. Er lag ook geen afsprakenboek of er was geen afsprakensysteem aantoonbaar. Omwille van die verschillende inbreuken is beslist om de zaak gedurende 24 uur te sluiten. 

Dealer rijdt van Antwerpen naar Malle

2000 Antwerpen | Het drugsondersteuningsteam (DOT) heeft gisteren in Malle een vermoedelijke dealer gevat. De verdachte reed met een opvallende rijstijl door Antwerpen en hij was voortdurend op zijn gsm bezig. Het team vermoedde dat de man zich bezighield met drugszaken en besloot hem in de gaten te houden. De rit ging tot in Malle waar de bestuurder uiteindelijk aan Grootakker contact maakte met iemand anders. De twee wisselden iets uit en op dat moment ging de politie over tot controle. Het werd snel duidelijk dat de bestuurder van de auto wel degelijk drugs verkocht had. Bij de fouille is een som geld gevonden. In de auto lagen verschillende hoeveelheden cocaïne. Bij hem thuis vond de politie nog meer aanwijzingen voor handel in verdovende middelen. Alles werd in beslag genomen, ook de auto waarmee de verdachte (20) zich verplaatste. Hij komt bij de onderzoeksrechter. De klant die cocaïne kocht, kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

14 aanwezigen proberen politie te misleiden

2000 Antwerpen | Iets over middernacht kreeg de politie een oproep voor geluidsoverlast. Er was lawaaihinder die afkomstig was van een appartement in de Salm-Salmstraat. De aangestuurde patrouille hoorde al van op een aanzienlijke afstand muziek. Op het gelijkvloers zag de politie licht branden en door de afgedekte ramen konden ze de silhouetten van verschillende mensen herkennen. Eens de aanwezigen de politie hadden opgemerkt, ging de muziek uit en veranderde het luid praten in gefluister. Toen de politie aanbelde, ontstond er gestommel dat deed vermoeden dat enkelen wegvluchtten. De bewoonster opende de deur en ontkende dat er een feestje aan de gang was en dat er enkel drie mensen in de woning waren. De dame liet de politie binnen voor een controle. Aan het aantal glazen, lege en halfvolle flessen wijn en blikjes bier te zien, moeten er meer dan drie personen in de woning geweest zijn. De dame bekende dat ook en voegde eraan toe dat de andere aanwezigen langs het raam gevlucht zouden zijn. Dat bleek natuurlijk niet te kloppen, want de politie stond aan dat raam. Integendeel, de politie vond verschillende aanwezigen: één onder een deken op de grond, iemand in een kast, drie personen lagen op hun buik in de kelder van het gebouw en ook op een hogere verdieping kon de politie nog iemand vinden die aan een controle wilde ontsnappen. Het appartement had een binnenkoertje met een brandladder. Toen de politie daar op klom, zagen ze nog zeven mensen plat op hun buik op een dak liggen. 14 personen zijn geïdentificeerd ondanks de verbale agressie die daarmee gemoeid ging en de pogingen om de controle en het opstellen van een proces-verbaal te verhinderen. Sommigen weigerden zelfs om het mondmasker op te zetten op uitdrukkelijke vraag van de politie. Twee aanwezigen waren minderjarig en zijn opgehaald door de ouders. Anderen zijn gevraagd om de plaats te verlaten.

Actie tegen overlast

2000 Antwerpen | Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West heeft zaterdag een actie gehouden om de overlast in de stad aan te pakken. Bij het toezicht zijn drie wildplassers betrapt. Negen personen hadden drugs op zak. Verder zijn ook twee personen die illegaal in het land verblijven geïdentificeerd en aangemeld bij de dienst vreemdelingenzaken. Verder zijn die dag ook nog 13 verkeersinbreuken geverbaliseerd en kon een drugsdealer opgepakt worden. Uiteraard schonk het team ook aandacht aan de coronamaatregelen en traden de inspecteurs op waar dat nodig was.

Rijstijl verraadt drugsdealer

2000 Antwerpen | Het drugsondersteuningsteam (DOT) hield zaterdagavond een bestuurder die al gsm'end en met een nogal vlotte rijstijl onderweg was in de gaten. De jonge bestuurder ging heel kort een appartementsgebouw in het centrum van de stad binnen en kwam snel weer buiten. Het DOT ging over tot controle van de twee partijen. De bestuurder bleek net cannabis geleverd te hebben aan de bewoner van het appartement. De jongeman gedroeg zich weerspannig en probeerde te vluchten. Maar dat konden de inspecteurs voorkomen. De man had ook nog cocaïne op zak en een hoeveelheid geld. In zijn auto trof de politie nog meer cannabis aan en bij hem thuis zijn nog zaken gevonden die het vermoeden van drugshandel versterken. Al het bezwarend materiaal is in beslag genomen en de betrokkene van 20 jaar zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Dealer verkoopt van thuis uit

Regio City | Het wijkondersteuningsteam (WOT) City kon gisteren een dealer arresteren die van thuis uit hasj aan de man bracht. Rond 19 uur stelden leden van het team vast dat mensen bij een woning aan de Wetstraat aanbelden, binnen gingen en snel weer naar buiten kwamen. Bij controle bleek dat ze net drugs hadden gekocht. Een beetje later kwam er weer iemand langs die even snel weer vertrok. De politie ging over tot een huiszoeking. Daarbij is een aanzienlijke hoeveelheid hasj aangetroffen, geld, weegschalen ... De verdachte is gearresteerd. Er wordt ook onderzocht of de andere gezinsleden betrokken zijn bij de drugshandel. De man des huizen wordt bij de onderzoeksrechter verwacht.

Voorwaarden geschonden

2020 Antwerpen | Zaterdag kon het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid een drugsdealer vatten aan de Camiel Huysmanslaan. Ze kregen de verdachte in de gaten omdat hij druk bezig was met z'n gsm. Hij stapte wat later in een aankomende auto. Bij controle vluchtte de man weg van de politie, maar na een korte achtervolging kon hij staande gehouden worden. De bestuurster van de auto had ondertussen toegegeven dat ze cocaïne wilde kopen van de man. De politie arresteerde de vermoedelijke dealer van 25 jaar. Bij een huiszoeking is nog drugs, een weegschaal en verpakkingsmateriaal gevonden. De verdachte was vrij onder voorwaarden. Door in contact te komen met drugsfeiten schond hij die voorwaarden. De onderzoeksrechter beslist over de verdere aanhouding.

Covid-19-veelplegers bestuurlijk gearresteerd

2060 Antwerpen | In de afgelopen nacht werd de politie geroepen naar de Dambruggestraat omwille van nachtlawaai. Er was luide muziek te horen die afkomstig was uit een appartement op de tweede verdieping van het pand. De politie werd het gebouw binnen gelaten en aan de voordeur van het betrokken appartement waren door de muziek heen stemmen hoorbaar. De politie klopte aan en werd meteen binnen gelaten. Maar de aanwezigen verwachtten wellicht iemand anders dan de politie en de uitgelaten sfeer sloeg om. Er waren tien aanwezigen in de kleine kamer en een sterk vermoeden dat het om een georganiseerde bijeenkomst ging aangezien er onder meer voldoende dranken aanwezig waren. De politie moest de aanwezigen vragen om een mondmasker op te zetten. De politie stelde een proces-verbaal op en de aanwezigen werden geïdentificeerd. Zeven van hen bleken al meer dan twee keer op een covid-19-inbreuk betrapt te zijn door de politie. Ondanks hun verbaal verzet werden zes van die zogenaamde veelplegers bestuurlijk gearresteerd. Een minderjarige is door de politie naar huis gebracht. Ook in de nacth van vrijdag op zaterdag heeft de politie acht personen op een bijeenkomst geïdentificeerd. Dat gebeurde in een pand aan de Sint-Lazarusstraat. Ook op die plaats is een proces-verbaal opgesteld. 

Fietsendief betrapt

2140 Borgerhout | Tijdens het algemeen toezicht op de drukke Turnhoutsebaan viel een man op door zijn vreemd gedrag. Het plaatselijke wijkteam hield de man even discreet in de gaten. Op een gegeven moment, toen hij vermoedde dat niemand keek, haalde hij een schroevendraaier boven en forceerde het slot van twee fietsen. Op het moment dat hij met een van de fietsen wilde vertrekken, werd hij tegengehouden door de politie. De man die illegaal in het land verblijft, werd gearresteerd.

Verkeerstoezicht in regio Noord

Regio Noord | De wijkteams, het wijkondersteuningsteam (WOT) en het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord hebben gisteren gewerkt op de aanpak van verkeersoverlast. 132 bestuurders negeerden het verkeersbord dat aangeeft dat het verboden is om af te slaan, of de wegmarkeringen die dat aangeven. 23 bestuurders waren aan het gsm'en en rijden tegelijk. 28 voertuigen gingen op de bon omdat ze fout geparkeerd stonden (op de stoep, mindervalidenplaats ...). Twee bestuurders reden met een onaangepaste rijstijl en kregen daar ook een boete voor. Een bestuurder reed over de doorlopende witte streep en een andere droeg geen gordel. Drie bestuurders negeerden het rode verkeerslicht en nog eens drie bestuurders kregen een proces-verbaal omdat de keuring van de wagen verlopen was. De teams hielden hun ogen ook open voor andere inbreuken. Zo is een inbreuk vastgesteld waarbij een friturist zijn mondmasker niet droeg en ze betrapten ook nog iemand die drie xtc-pillen bij had. 

Nachtwinkel bedient klanten in het donker

Regio Oost | In de regio Oost konden de plaatselijke wijkteams gisteren bij een actie vier sluikstorters op heterdaad betrappen. Zij krijgen allen een GAS-boete. De bestuurder van een auto en de passagier hadden drugs op zak. Er was ook een vermoeden dat de bestuurder onder invloed van drugs achter het stuur was gekropen. Een drugstest bevestigde het vermoeden en het rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken. Na 22 uur bleef een nachtwinkel klanten bedienden. In het donker want het licht was wel al gedoofd, wellicht om de politie te misleiden. Dat mocht dus niet baten. Gezien de uitbater zo de geldende coronamaatregelen schond, is geverbaliseerd. Er volgde ook een bestuurlijke sluiting gedurende 24 uur. Verder zijn nog een aantal verkeersovertredingen vastgesteld.

Achtervolging eindigt met crash

2170 Merksem | Een patrouille van de mobiele eenheid merkte donderdagavond een voertuig op in de Ten Eekhovelei waarvan de eigenaar goed gekend was bij het gerecht en de politie. Toen de patrouille het voertuig wilde controleren, vluchtte dit weg voor de politie. Daarbij reed het door het rode licht de Bisschoppenhoflaan op. Er startte een achtervolging over de Bisschoppenhoflaan en de Brug van den Azijn richting Bredabaan. Op de Bredabaan raakte het vluchtende voertuig een andere wagen, de inzittenden (moeder en kind) bleven gelukkig ongedeerd. Er werden snelheden boven de 100 kilometer per uur gehaald. In de Dokter Maurice Timmermanslaan reed het vluchtende voertuig op de stoep en het fietspad, om daarna tegen de richting de Speelpleinstraat in te rijden, telkens aan snelheden boven de 80 kilometer per uur. De bestuurder had op dat moment ook de lichten van zijn wagen gedoofd. Aan de achtervolging kwam uiteindelijk een einde toen de wagen het rondpunt in de Terlindenhofstraat ter hoogte van de Rode Loop ramde. De twee inzittenden zetten hun vlucht meteen te voet verder. Patrouilles van de mobiele eenheid en het wijkteam van Merksem konden de twee mannen uiteindelijk vatten ter hoogte van de Moeshofstraat. De bestuurder had zich proberen verstoppen onder een geparkeerde bestelwagen. De bestuurder (21) bleek onder invloed van cannabis en reed rond zonder rijbewijs. Beide mannen moesten eerst naar het ziekenhuis voor verzorging voor ze naar het politiekantoor werden overgebracht om verhoord te worden.

Brandweer moet vluchtende feestvierders van dak helpen

2018 Antwerpen | Woensdagnacht kwam de Antwerpse politie een vermoedelijk 'lockdownfeest' op het spoor in de Belgiëlei na meldingen van zware geluidsoverlast. Toen de politie zich kenbaar maakte aan de deur van het appartement werd de luide muziek plots stiller gezet. Aanvankelijk bleef de deur gesloten voor de politie, maar uiteindelijk openden twee jongedames de deur. Ze beweerden alleen in het appartement aanwezig te zijn en ook verantwoordelijk te zijn voor de geluidsoverlast. Omdat er duidelijke aanwijzingen waren dat er meerdere personen aanwezig waren deed de politie een rondgang in het appartement. Ze merkten een open raam dat naar het dak leidde. Uit nazicht bleek dat 3 personen via het dak gevlucht waren en zich twee daken verder probeerden verstoppen. Ze moesten door de brandweer met een ladderwagen van het dak gehaald worden om ongelukken te voorkomen.

Postpakket met drugs leidt tot 3 aanhoudingen

Nadat de douane in de luchthaven van Zaventem een halve kilo cocaïne onderschepte in een postpakket, startte de lokale recherche drugs van Politiezone Antwerpen een onderzoek. Bij 5 huiszoekingen werden woensdag 3 verdachten gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter.

 

In november van vorig jaar startte de lokale recherche drugs van de Antwerpse politie binnen het KALI-team een onderzoek na de inbeslagname van een postpakket met een halve kilo cocaïne door de douane op de luchthaven van Zaventem. Een aanvankelijk onderzoek van de FGP Halle-Vilvoorde toonde aan dat het pakket vanuit Antwerpen was verzonden met als eindbestemming Hongkong.

Niet-geregistreerde handelszaak

De politie kon de verzender van het pakket identificeren. In de loop van het onderzoek kwamen ook andere verdachten in beeld. Alle betrokkenen bleken deel uit te maken van de Chinese gemeenschap in Antwerpen. Door de goede samenwerking tussen PZ Antwerpen, de douane, de FGP Dendermonde en de FGP Halle-Vilvoorde konden nog zendingen met verdovende middelen onderschept worden. Op die manier werden aanzienlijke hoeveelheden cocaïne (900 gram), ketamine (9 kilogram) en cannabis (7 kilogram) in beslag genomen. Uit het onderzoek werd ook duidelijk dat de verdachten gebruik maken van een niet-geregistreerde handelszaak om de pakketten te versturen.

5 huiszoekingen

Deze woensdag werd overgegaan tot een gecoördineerde actie met 5 huiszoekingen in de regio 2060 Antwerpen. 3 verdachten werden opgepakt. Er werd meer dan 12 000 euro cash en een groot aantal luxehandtassen in beslag genomen, alsook zaken die wijzen op een handel in verdovende middelen (o.a. weegschalen). Er werden ook enkele verdachte postpakketten aangetroffen die door de douane verder onderzocht zullen worden. Ook het arbeidsauditoraat zal de niet-ingeschreven handelszaak verder onderzoeken.

Verboden wapen en zwaar vuurwerk gevonden bij dealer

Regio City | Het wijkondersteuningsteam van de regio City merkte tijdens anoniem toezicht een vermoedelijke drugsdeal op ter hoogte van Kortrijkstraat. Een man had juist cannabis aangekocht. De vermoedelijke dealer bleek goed gekend bij de politie en had nog cannabis verstopt in zijn onderbroek. Er werd een zoeking uitgevoerd in de slaapkamer van de verdachte. Daar werd bijna 4 500 euro aangetroffen, een taser, enkele gsm-toestellen en enkele stuks zwaar knalvuurwerk (COBRA 6). De man (23) werd gearresteerd en werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Een decennium zonder verzekering of keuring

Regio West | Het verkeersondersteuningsteam West had sinds enkele weken weet van een voertuig dat rondreed in de binnenstad ondanks een keuring die al 10 jaar vervallen was. Het voertuig zou ook niet verzekerd zijn. De eigenaar weigerde in te gaan op uitnodigingen van de politie om zich te verantwoorden voor de inbreuken. Dinsdag kwam het voertuig opnieuw in beeld en kon het VOT het onderscheppen in de Namenstraat. De bestuurder kon geen rijbewijs, geen inschrijving van het voertuig, geen keuringsbewijs en geen verzekeringspapieren voorleggen. Het voertuig werd in beslag genomen, de bestuurder werd verhoord en zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.