21/01/2022

Skater op elektrisch skateboard gaat te snel ... door rood

2000 Antwerpen | Afgelopen maandag controleerde het fietsteam Orida, dat in burger werkte, een persoon op een skateboard. De skater van 19 was hen voorbij gereden toen ze stonden te wachten aan een rood verkeerslicht in de Nationalestraat. De skater op een elektrisch skateboard reed verder door in de richting van de Groenplaats en negeerde opnieuw een rood verkeerslicht. De inspecteurs op de fiets zetten een tandje bij en konden de man onderscheppen aan de Meirbrug. Ze kregen in de gaten dat de skater zijn board aanstuurde met een afstandsbediening en dat leek een maximumsnelheid van 55 km/uur te kunnen halen. Het skateboard voldeed niet aan de regels rond gelijkvormigheid en was niet voorzien van een geldige verzekering. Op vraag van het parket is het skateboard in beslag genomen. De politie stelde ook een proces-verbaal op. 

Nepagent besteelt slachtoffers 

De dienst diefstallen met geweld van de Antwerpse lokale recherche heeft een man gearresteerd die in aanmerking komt voor minstens vijf feiten van oplichting. Telkens gaf hij zich uit voor politieman in burger. Onder meer aan de hand van camerabeelden is een onderzoek gevoerd. De man van 52 jaar is door de onderzoeksrechter aangehouden.

Misdaadanalisten van Politie Antwerpen brachten eind december een aantal feiten in beeld waarbij de slachtoffers verklaarden dat ze waren opgelicht door iemand die zich voordeed als politieman in burger. De verschillende feiten zijn verder onderzocht door de lokale recherche.

Vijf slachtoffers

De verdachte deed alsof hij de slachtoffers controleerde. Zo kon hij gemakkelijk onder meer hun gsm, bankkaart en geld afpakken. Minstens vijf personen zijn zo bestolen en meldden dat bij de politie.

Camerabeelden onderzocht

Aan de hand van de verschillende verklaringen startten speurders een onderzoek. Door camerabeelden te bekijken, konden ze de verdachte in beeld brengen en zijn signalement binnen de politie verspreiden. Zo werd achterhaald waar de verdachte mogelijk verbleef. In de loop van het verdere onderzoek konden de speurders zijn verblijfplaats bevestigen.

Arrestatie verdachte

Op 19 januari deed de recherche, dienst diefstallen met geweld, een huiszoeking op het adres van de verdachte in Antwerpen-Noord. De verdachte was op dat ogenblik niet thuis. In de loop van dezelfde dag merkten cameraoperatoren van het realtime intelligence center (RTIC) de verdachte op in zijn straat. Interventieploegen van noodhulp konden de man vatten. Bij de arrestatie van de verdachte troffen ze een valse politiekaart aan. Hij werd naar het cellencomplex aan de Noorderlaan overgebracht.

Naar onderzoeksrechter

De man van 52 jaar werd verhoord maar wenste niet met de politie te spreken. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft beslist om hem aan te houden voor 'diefstal door een persoon die veinst te behoren tot de openbare macht'. Dat is een speciale verzwarende omstandigheid bij diefstal die niet vaak voorkomt.

Hoe herken je de politie?

Medewerkers van de politie zullen zich altijd herkenbaar maken als politie. Wanneer ze in burger werken, dragen ze een oranje armband van de politie en kunnen ze te allen tijde hun dienstkaart tonen. Meer informatie hierover vind je op onze website

Politiezones Antwerpen en Schoten controleren samen verkeer 

Het wijkteam en verkeersondersteuningsteam van de regio Noord hebben op woensdag 19 januari een gezamenlijke actie gehouden met de politie van Schoten, de Douane, de verkeerspolitie en de mobiele eenheid. Motorrijders van de Vlaamse Belastingdienst, Douane en van de verkeerspolitie haalden voertuigen uit het verkeer en leidde hen in een controlepost. Bestuurders, de passagiers en de voertuigen werden er aan een controle onderworpen.

De actie startte op woensdag om 12 uur en duurde tot in de vooravond. 87 voertuigen en 118 personen zijn aan een controle onderworpen.

Resultaten

Dit zijn de resultaten van de controles door de verschillende diensten:

 • De Vlaamse Belastingdienst inde voor meer dan 16 000 euro aan achterstallige belastingen;
 • Drie bestuurders konden hun belastingachterstal van alles samen 9 092 euro niet betalen. Hun voertuigen zijn getakeld;
 • De keuringsbewijzen van maar liefst zeven voertuigen waren langer dan een jaar vervallen. Drie keuringsbewijzen waren minder dan een jaar niet meer geldig;
 • De politie reed met een voertuig van een koeriersbedrijf mee naar de technische keuring. Daar kreeg de bestuurder een attest overhandigd waarop te lezen viel: "verboden tot het verkeer". De bestuurder kreeg een pv;
 • Drie bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet. Ze zijn allen geverbaliseerd;
 • Vijf personen waren aan het gsm'en tijdens het rijden en zijn beboet;
 • De politie liet twee voertuigen takelen wegens niet verzekerd voeren;
 • Eén leerling-bestuurder reed rond met een voorlopig rijbewijs, maar had ook een passagier zonder rijbewijs aan boord. Dat was voor hem niet toegelaten. De politie stelde een proces-verbaal op;
 • De politie merkte op dat een aanhanger een ander kentekenplaat had dan het trekkende voertuig. De bestuurder is geverbaliseerd;
 • Een aanhangwagen was overladen met maar liefst 106 %. Dat kostte de bestuurder 400 euro. Hetzelfde bedrag kwam erbij omwille van de as-overlading;
 • Drie personen die geseind stonden, zijn geïdentificeerd en de nodige administratie kon geregeld worden;
 • Er zijn ook twee fiscale pv's opgesteld. Een tegen een garagehouder die op zijn kentekenplaten onvoldoende fiscale bedragen betaalde. Het andere was voor een Poolse bestuurder die zich niet in regel had gesteld met zijn kenteken;
 • Een dame gedroeg zich weerspannig en zag een pv opgesteld worden voor belemmering van een politiecontrole;
 • De Douane heeft voor meer dan 15 300 euro geïnd uit 15 dossiers. Voor vier voertuigen kon in totaal 10 503 euro niet betaald worden, waardoor de voertuigen in beslag genomen zijn. 
 • Een persoon die illegaal in ons land verblijft, kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten;
   

Opvallend

Een van de bestuurders had nog een openstaande boete van 1 930 euro en een achterstallige BTW-aangifte van 23 000 euro. De dame haar auto was niet verzekerd, haar keuringsbewijs was vervallen en de dame stelde zich weerspannig op. Deze feiten zijn opgenomen in bovenstaande vaststellingen.

19/01/2022

Kinderen zonder veiligheidsgordel

2180 Ekeren | Dinsdag heeft het wijkteam van Ekeren een sluikstorter op heterdaad betrapt. De man kreeg een GAS-boete. Tijdens dezelfde actie tegen overlast is een bestuurder uit het verkeer gehaald die onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is na een positieve drugstest voor 15 dagen ingetrokken. De politie stelde ook een proces-verbaal op tegen iemand die met een onaangepaste snelheid door de dorpskern van Ekeren reed. Ook een bestuurder die zijn kinderen vooraan op één stoel vervoerde zonder een veiligheidsgordel om, mag zich aan een proces-verbaal verwachten. 

 

Kerstboom in brand gestoken

2000 Antwerpen | De brandweer rukte dinsdagavond om 23.20 uur uit omdat vandalen een kerstboom in brand hadden gestoken in de Jezusstraat. Vermoedelijk stond de kerstboom buiten om opgehaald te worden. De camera-operatoren konden twee verdachten in beeld brengen. Een aangestuurde interventiepatrouille kon de twee op de hoek van de Molenbergstraat en Kipdorp staande houden. De twee mannen van 31 jaar zijn voor verhoor overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan waar ze een verklaring konden afleggen. 

18/01/2022

Café verzegeld

2100 Deurne | Maandagavond stelde het wijkteam van de Unolaan vast dat er licht brandde in een café aan de Bisschoppenhoflaan. Nochtans had de burgemeester de sluiting ervan bevolen gedurende een maand. Dat gebeurde na verschillende vaststellingen van overlast. Binnen zaten negen klanten die op bevel van de politie de zaak moesten verlaten. Het pand is afgesloten en meteen verzegeld. Tegen de uitbater is een proces-verbaal opgesteld. 

 

Toezicht in binnenstad

2000 Antwerpen | In de regio West was er maandag een actie tegen fietsdiefstallen. Het wijkteam, de mobiele eenheid en leden van het fietsteam controleerden in dat kader 58 personen en 22 voertuigen. De politie stelde vast dat een van de gecontroleerden zijn lopende voorwaarden had geschonden. Er is ook een man die op de Meir zaken verkocht ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De politie nam bij iemand vuurwerk in beslag en iemand anders had cannabis op zak. Er zijn ook 26 verkeersinbreuken vastgesteld. 

 

Collega buiten dienst treft mogelijke inbrekers

2000 Antwerpen | Een collega buiten dienst kreeg dinsdagochtend in de buurt van de Leopold De Waelplaats twee personen in de gaten die aan verschillende woningen voelden. Hij riep er zijn collega's die wel aan het werk waren bij. Ondertussen bleek dat minstens een van de verdachten zich in een pand kon binnen werken. Toen hij weer buiten kwam, en van de plaats van de feiten weg wandelde, zijn beiden gearresteerd. De politie vond bij hen inbrekersmateriaal. De verdachten, beiden gekend voor een veelheid aan diefstallen, zijn overgebracht naar het cellencomplex. Het gaat om een man van 49 en een vouw van 53 jaar. De lokale recherche voert een verder onderzoek.

 

Gestolen bromfiets

2018 Antwerpen | Een interventiepatrouille ging op vraag van een collega die geen dienst had ter plaatse aan de Verdussenstraat. De collega had iemand in vermoedelijke dronken toestand met een bromfiets zien rijden. Soms viel de bestuurder zelfs. Hij had duidelijk de bromfiets niet onder controle. De collega had de man aangesproken waarna de verdachte wegvluchtte. In de Prins Albertlei kon hij in afwachting van zijn collega's de man onder controle houden. Ook het wijkteam van de regio Centrum kwam ter plaatse voor ondersteuning. De politie vermoedde dat de verdachte de bromfiets had gestolen en nam contact op met de eigenaar. Die had de verdijwing van zijn bromfiets nog niet in de gaten en kwam zijn voertuig ophalen.

 

Resultaten verkeerscontrole Waaslandtunnel

2050 Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West controleerde deze voormiddag het verkeer dat de Waaslandtunnel verliet op Linkeroever. Er is samengewerkt met de Vlaamse Belastingdienst en politiemensen die nog in opleiding zijn. Dankzij slimme camera's zijn 27 bestuurders gestopt omdat er nog een openstaande belastingschuld was. In totaal was er voor meer dan 40 000 euro te innen en is er voor 13 000 euro effectief geïnd. Twee voertuigen zijn in beslag genomen omdat voor de twee samen meer dan 26 000 euro niet kon betaald worden. 115 voertuigen en 135 personen zijn gecontroleerd. De bestuurder van een landbouwvoertuig moest 58 euro betalen omdat hij door de tunnel was gereden, wat niet is toegelaten. Een voertuig was niet verzekerd en is uit het verkeer gehaald. Drie voertuigen waren niet meer geldig gekeurd. Twee personen waren niet in orde met hun rijbewijs of identiteitskaart. De politie nam vier drugstesten af. Een van de bestuurders testte positief en zag zijn rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen. Vijf bestuurders zijn betrapt toen ze hun veiligheidsgordel niet om hadden. De rit van twee leerling-bestuurders eindige onmiddellijk omdat ze zonder de voor hen verplichte begeleider op weg waren. Tot slot is de wagen van iemand met een levenslang rijverbod in beslag genomen omdat hij toch nog achter het stuur was gekropen. Niemand van wie gecontroleerd werd, reed onder invloed van alcohol.
 

17/01/2022

21 voertuigen met vervallen technische keuring

Regio Noord | Het hele weekend was het wijkteam van Merksem en Luchtbal op de been om toezicht te houden in de wijk. De inspecteurs stelden 15 parkeerovertredingen vast waarvoor een GAS-boeten is opgesteld. Het team stootte ook op 13 gevallen van sluikstort. Het afval is doorzocht om identiteiten of bewijslast te vinden. Twee keer kon het team een sluikstorter op heterdaad betrappen. Zij kunnen zich aan een GAS-boete verwachten. Bij het controleren van verschillende voertuigen stelde de politie vast dat maar liefst 21 bestuurders rond reden met een vervallen technische keuring. Elf bestuurders kregen een onmiddellijke inning voorgesteld omdat ze een verkeersbord negeerden, door rood of oranje reden ... Zes bestuurders werden gewaarschuwd omdat de verlichting van het voertuig defect was. Tot slot is bij controle van een winkel in de Santiagostraat vastgesteld dat de uitbater verschillende inbreuken had begaan. Hij had onder meer geen openingsuren en rookverbod uitgehangen.
 

 

Eén op tien van de gecontroleerden onder invloed

2000 Antwerpen | Zaterdag- en zondagavond heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West op verschillende plaatsen in de stad alcoholcontroles gehouden. Op zaterdag zijn 108 bestuurders willekeurig aan een controle onderworpen. Zeven van hen reden onder invloed van alcohol, drie onder invloed van drugs. Op zondag reden van de 32 willekeurig gecontroleerden drie bestuurders onder invloed van drugs. Telkens ongeveer één op tien bestuurders. De controles vonden plaats in de vooravond en na sluitingstijd van de horeca.
 

 

21 % rijdt te snel

2170 Merksem | De verkeerspolitie heeft zondag 436 voertuigen betrapt die met een te hoge snelheid voorbij reden aan de Bredabaan. Dat is 21 % van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was die van 88 km/u waar een limiet van 50 geldt. 32 hardrijders zijn door de motards uit het verkeer gehaald. Een van hen reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is voor zes uur ingehouden. Een motorrijder kon geen rijbewijs voorleggen. Nazicht in de databanken verklaarde waarom: zijn rijbewijs lag op de rechtbank omdat hij al een rijverbod tot eind 2022 had lopen. En er wachtte nog een bijkomend rijverbod waarvoor de man nog geseind stond. Tot slot legde de hij nog een positieve speekseltest af. De motor werd geïmmobiliseerd en opgehaald door een takeldienst. 
 

 

Controle tegen overlast

Regio Oost | Op zondag 16 januari controleerde het wijkteam van de Junostraat samen met de mobiele eenheid onder meer het verkeer in de wijk. Er is ook toezicht gehouden op verschillende vormen van overlast. Een roodrijder en een bellende bestuurder zijn tijdens de actie beboet. Er zijn ook 22 GAS-pv's opgesteld voor foutparkeerders. Bij controle heeft de politie ook een mes gevonden bij iemand. Een motorfiets die niet verzekerd was, is in beslag genomen en getakeld.

 

Voertuig met een geurtje aan

Regio Centrum | Afgelopen vrijdag roken leden van het plaatselijke wijkteam in de anneessenstraat een cannabisgeur. Die was afkomstig uit een geparkeerde wagen waarin iemand zat te roken. De politie controleerde de man en het voertuig. Na grondig nazicht bleek dat de auto internationaal geseind stond omdat het voertuig gestolen was. De wagen is in beslag genomen en de nodige administratieve regelingen werden getroffen. De bestuurder kreeg ook nog een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen. 

16/01/2022

Elf roodrijders beboet

Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Oost heeft tijdens een verkeersactie in Deurne Zuid, Deurne Noord, Borgerhout en Berchem 165 inbreuken vastgesteld: 22 vrachtwagens, zwaarder dan 3,5 ton, hadden zich fout geparkeerd. Op drie van de 185 gecontroleerde parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zijn voertuigen in overtreding genomen omwille van onrechtmatig gebruik van die voorbehouden plaatsen. Maar liefst elf voertuigen negeerden het rode verkeerslicht, en 21 reden door oranje ondanks de mogelijkheid om te stoppen. Er was ook één voetganger die overstak tijdens de rode fase. Verder waren onder meer nog 11 bestuurders bezig met hun gsm. Vrijdag haalde het VOT van de regio Centrum drie voertuigen uit het verkeer omdat de bestuurder ervan reed onder invloed van verdovende middelen. Telkens na het vaststellen van erg gevaarlijk rijgedrag. Twee bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen omwille van druggebruik in combinatie met rijden. In het derde voertuig werd gebruik gemaakt van lachgas. Drie flessen zijn in beslag genomen.
 

 

Actie tegen lokale overlast

2100 Deurne | De politie heeft gisteren een actie gehouden tegen overlast als gevolg van druggebruik in Deurne Noord. Twee wijkteams uit de regio Oost stelden tijdens de actie vast dat er in een kapperszaak en in een frituur geen gebruik werd gemaakt van het mondmasker door het personeel. Het was de eerste keer en dus kregen ze een waarschuwing. Hetzelfde voor een café in de omgeving. Maar na een hercontrole, amper een half uur later, droeg de dienster haar mondkapje opnieuw niet. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt en het gesignaleerd bij de bestuurlijke overheid. Tijdens de actie trof de politie nog iemand aan die geseind stond voor drugsfeiten, en betrapten de inspecteurs twee jongeren tijdens het sluikstorten. De twee kregen een GAS-boete. Er zijn ook 36 foutparkeerders beboet en vier onmiddellijke inningen voorgesteld voor verkeersovertredingen.

15/01/2022

Erectiepillen onder de toonbank

Regio City | Samen met de Douane heeft het wijkteam uit de Stuivenbergwijk vrijdag acht handelszaken gecontroleerd. In drie winkels werden attributen verkocht om drugs te gebruiken. Die spullen zijn in beslag genomen. In twee winkels vond de politie onder de toonbank medicijnen die gebruikt worden bij erectiestoornissen. Die mogen niet verkocht worden in gewone winkels en dus zijn ze in beslag genomen. Tijdens een van de controles is ook een man aangetroffen die nog een rijverbod van vijf jaar achter zijn naam had en dat nog betekend moest krijgen. In de omgeving is ook nog drugs gevonden die wellicht voor verkoop bedoeld was. De politie stelde voor alle nodige inbreuken de nodige processen-verbaal op. 

14/01/2022

Wagen in beslag genomen voor dubbele inbreuk

2140 Borgerhout | Een ANPR-ploeg van de mobiele eenheid controleerde naar aanleiding van een 'hit' een wagen in Borgerhout. Het voertuig was geseind in het kader van een faillissement door de curator. Uit de controle bleek de bestuurder ook nog eens onverzekerd rond te rijden. De wagen werd voor beide inbreuken in beslag genomen. 

 

Fietsteam helpt bewakingsagent

2018 Antwerpen | Het Orida-fietsteam merkte donderdagnamiddag een man op die op de De Keyserlei achternagezeten werd door een bewakingsagent. De man werd meteen onderschept. Hij had parfum gestolen en werd gehandboeid. De man (33) bleek onder invloed en zijn gedrag was erg onvoorspelbaar. Hij werd onder controle gehouden tot een ziekenwagen ter plaatse was om hem te controleren. De man bleek ook vrij onder voorwaarden.

11/01/2022

Dronken bestuurders maken brokken

Antwerpen | Maandagmiddag veroorzaakte een dronken bestuurder een ongeval op de Broydenborglaan. De dame maakte, met de gsm in de hand, een beweging naar links toen ze een tegenligger kruiste. Ze reed in op de tegenpartij, waarbij beide wagens schade opliepen. De dame (36) legde een positieve ademtest af, haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Haar wagen moest getakeld worden. De bestuurder van de andere wagen liep lichte verwondingen op aan de schouder.

Op zondagavond raakte een zwaar beschadigd in Ekeren. De bestuurder (29) verloor, rijdend op Schoonbroek, de controle over het stuur en vloog uit de bocht. De wagen raakte een geparkeerde aanhangwagen en belandde op de opritten van twee woningen. Mogelijks ging het voertuig zelf over de kop, gezien de schade. Het was geladen met zware balken, waarvan een deel over het wegdek verspreid lag. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Het zwaar beschadigde voertuig moest getakeld worden.

10/01/2022

Honderden verkeersovertredingen beboet

Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost schreef zondag maar liefst 104 foutparkeerders op. Ze hadden onder meer oog voor de omgeving van verschillende bakkerijen in Deurne, waar op zondagochtend heel wat bestuurders op de stoep parkeren. Ook 11 vrachtwagens (+3,5 ton) stonden geparkeerd waar dat niet mocht. Op 4 (van 86 gecontroleerde) mindervalidenplekken stond iemand in overtreding.

Het VOT City onderschepte tijdens een actie met aspirant-inspecteurs een bestelwagen die rondreed met tijdelijke Franse kentekenplaten. De bestelwagen werd getakeld wegens niet-verzekerd, zijn lading (dadels) werden overgeladen op een geldig verzekerd voertuig. Verden schreef het team nog 120 pv's voor parkeer- en verkeersovertredingen allerhande. 29 buitenlandse bestuurders kregen ter plekke de rekening gepresenteerd.

 

Inbrekers gevat dankzij politiecamera's

2000 Antwerpen | Cameratoezichters van PZ Antwerpen merkten zondagnacht verdachte gedragingen op in de Gemeentestraat. Ze konden via de veiligheidscamera's vaststellen hoe een man de deur van een restaurant intrapte terwijl twee personen (een man en een vrouw) op uitkijk stonden. De inbreker kwam terug buiten met de kassa. Er werden verschillende interventiepatrouilles aangestuurd. Deze konden het drietal onderscheppen in de Van Stralenstraat. Eén van de mannen probeerde zich te verzetten, maar kon door de politie overmeesterd worden. De drie personen, waarvan de twee mannen (42 en 39) illegaal in ons land verblijven, bleken uitvoerig gekend bij de politie. De vrouw (47) stond geseind. Het drietaal werd overgebracht naar het politiekantoor aan de Noorderlaan met het oog op voorleiding op het gerechtshof.

 

Dealer met twee levenslange rijverboden onder invloed achter het stuur

2660 Hoboken | Het drugsondersteuningsteam merkte vrijdagavond tijdens toezicht op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken een man op in een huurvoertuig. Omdat er vermoedens waren dat de man zich inliet met het verkopen van verdovende middelen werd hij gevolgd tot in Hemiksem. Daar kon het team inderdaad een drugsdeal vaststellen. De klant bevestigde tegenover de politie dat hij cocaïne had aangekocht. De vermoedelijke dealer werd gevolgd tot in de VII-de Olympiadelaan. Wanneer de inspecteurs willen overgaan tot een controle, probeerde de man via het voetpad weg te rijden om aan de politie te ontsnappen. Na een korte achtervolging kon hij gevat worden in de Abdijstraat. Onderweg had hij iets uit het raam gegooid. Dit werd gerecupereerd, het pakje bevatte 20 verkoopshoeveelheiden cocaïne. De man had ook 490 euro op zak.

De verdachte (21) bleek ondanks zijn jonge leeftijd al te zijn veroordeeld tot 2 levenslange rijverboden. Er werd een speekseltest afgenomen, waaruit bleek dat de man opnieuw onder invloed was van drugs terwijl hij met de wagen reed. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste om hem aan te houden.

08/01/2022

14-jarige op opgevoerde bromfiets

2600 Berchem | Het wijkteam van Berchem merkte in de Statiestraat een bromfietser op die aan hoge snelheid door de straat reed. Gezien het gevaarlijk rijgedrag in deze zone 30 met veel fietsers en voetgangers werd de bestuurder onderschept en gecontroleerd. De bestuurder bleek slechts 14 jaar oud te zijn. Uiteraard beschikte hij niet over een rijbewijs. De klasse A bromfiets bleek bovendien opgevoerd, in plaats van de toegestane 25 kilmometer per uur, haalde hij 51 kilometer per uur. De bromfiets werd in beslag genomen en de bestuurder zal zich moeten verantwoorden.

Op de Elisabethlaan merkte hetzelfde team een persoon op die een café verliet en aanstalten maakte om achter het stuur te kruipen. De man (47) leek echter onder invloed te zijn van alcohol. De inspecteurs konden dit vermoeden bevestigen met een blaastest. Toen ze het rijbewijs van de man wilden intrekken, bleek hij reeds veroordeeld tot een rijverbod. Hij moest eerst nog herstelexamens afleggen. Daarop werd beslist het voertuig van de man voor enkele uren te immobiliseren om nieuwe inbreuken te voorkomen. Tijdens deze controle kwam nog een tweede persoon (34) het café uitgestapt. Ook deze bewoog zich richting de wagen en kroop achter het stuur. Ook hier werd een positieve ademtest afgenomen, waarop het rijbewijs van de man voor 6 uur werd ingetrokken.

07/01/2022

'Valse politiewagen' in beslag genomen

Antwerpen | De verkeersondersteuningsteams van de regio's Oost en Centrum en de mobiele eenheid waren al enige tijd op zoek naar de bestuurder van een wagen die blauwe lichten in zijn zijspiegels had verwerkt. De bestuurder maakte hier gebruik van om zich uit te geven als anoniem politievoertuig en zo het verkeer te manipuleren. Donderdag kon het VOT Oost met behulp van het ANPR-netwerk in en rond Antwerpen het voertuig aantreffen in de omgeving van de Singel. De Audi werd op bevel van de magistraat in beslag genomen. De bestuurder werd verhoord en zal zich moeten verantwoorden voor het aanmatigen van een ambt.

 

06/01/2022

Inbrekers gevat, mogelijks gelinkt aan meerdere feiten

2600 Berchem | Donderdag in de vroege ochtend meldde een buurman een mogelijke inbraak in de Generaal Capiaumontstraat. De bewoners van het getroffen pand waren volgens de melder op reis en het alarm was afgegaan. Er kwamen meteen verschillende interventiepatrouilles ter plaatse, samen met het snelleresponsteam. Deze zagen meteen dat de woning doorzocht werd. Twee verdachten waren naar de tuin gevlucht. Er startte een achtervolging over de tuinmuren en door verschillende tuinen. De verdachten kwamen in de Velodroomstraat opnieuw op de openbare weg en vluchtten verder over de Singel richting de Antwerpse Ring. Een interventiepatrouille kon één van de twee mannen vatten tussen de Zurenborgbrug en de Borsbeeksebrug. Hij was in het bezit van enkele spullen afkomstig uit de getroffen woning.

De tweede verdachte kon aanvankelijk ontkomen, ondanks een sweeping van de omgeving. In de directe omgeving van de geviseerde woning werd echter een fiets aangetroffen die mogelijks door een verdachte was gebruikt. Een interventiepatrouille kon de fiets linken aan een pand in Deurne dat ze recent hadden gecontroleerd. Er werd meteen nazicht gedaan en de ontvluchte verdachte werd ter plaatse aangetroffen en gearresteerd. In de woning was nog een derde man aanwezig die ook werd meegenomen voor verder onderzoek. In het pand werden nog verschillende spullen aangetroffen die mogelijks afkomstig zijn van andere inbraken of diefstallen. De lokale recherche is een onderzoek gestart om te zien welke feiten er gelinkt kunnen worden aan de drie verdachten, die alledrie bovendien illegaal in ons land verblijven. 

 

Veelpleger opnieuw gevat met gestolen fiets

2000 Antwerpen | Woensdagvoormiddag verwittigde een getuige de politie omdat hij een verdachte man had opgemerkt die leek te prutsen aan een geparkeerde fiets en aan brievenbussen van woningen in Oever. Er werden verschillende patrouilles aangestuurd en het wijkteam kon de man onderscheppen in de Nationalestraat. Hij was in het bezit van een fiets die bleek gestolen bij een fietsenmaker in de buurt. De man had nog materiaal op zak waarmee fietsen gestolen konden worden, was in het bezit van harddrugs en bleek vrij onder voorwaarden. De veelpleger werd opnieuw gearresteerd, de fiets werd terugbezorgd aan de fietsenwinkel.

05/01/2022

Drie dealers gevat

Antwerpen | Ook in het nieuwe jaar blijven de wijkondersteuningsteams in de weer om de drugsoverlast van (straat)dealers tegen te gaan.

Jonge dealer onderschept

Het WOT Oost merkte maandagavond een bromfietser op die tijdens het rijden meer aandacht had voor zijn gsm-toestel dan voor de weg. De jonge bestuurder (16) werd gecontroleerd. Er werden verschillende aanwijzingen gevonden dat hij zich bezighield met het verkopen van drugs. Er werd een hoeveelheid cannabis, cash geld in beslag genomen, samen met de bromfiets van de jongen. Die werd voorgeleid bij de jeugdrechter.

Geslaagde huiszoeking

Het WOT Zuid voerde woensdagochtend vroeg een huiszoeking uit in een lopend onderzoek. Er werden aanwijzingen gevonden dat de bewoner iemand aanstuurde voor de verkoop van drugs. Er werden kleine hoeveelheden cocaïne, cannabis en geld in beslag genomen. De politie nam ook twee gsm-toestellen mee voor verder onderzoek. De verdachte werd aangehouden.

Buurtbewoners helpen politie

Toen het WOT City dinsdag een verdachte toestand opmerkte in de Korte Zavelstraat bleek het al snel om een deal te gaan. De verdachte zette het op een lopen voor de politie en gooide onderweg twee zaken weg. De man kon uiteindelijk gevat worden in de Lange Scholierstraat. Enkele winkeliers uit de straat hielpen de politie bij het recupereren van de weggeworpen zaken. Het ging om een weegschaal en 82 gram hasj. De verkoper bleek illegaal in ons land. Hij beweerde minderjarig te zijn, maar dat werd weerlegd door een controle in het ziekenhuis. Hij werd gearresteerd, voorgeleid en wordt gedagvaard. Zijn klant bleek geseind te zijn met een bevel tot gevangenneming. Deze kreeg naast een onmiddellijke minnelijke schikking voor de aankoop van drugs een lift naar de gevangenis.

 

 

Zwaargewonde fietser rijdt nog naar huis na ongeval

2660 Hoboken | Dinsdagavond geraakte een fietser zwaargewond bij een aanrijding in de Adolf Greinerstraat in Hoboken. De man reed op het fietspad richting Hemiksem toen hij geraakt werd door een wagen die zonder stoppen een parking kwam uitgereden. De fietser kwam zwaar ten val en liep verwondingen op aan het hoofd. Toch was hij bij aankomst van de ziekenwagen en de politie niet meer ter plaatse. De man was naar huis gefietst tot in Niel. De politiezone Rupel ging op vraag van PZ Antwerpen samen met een ziekenwagen nazicht doen en al snel werd duidelijk dat de man (31) er slecht aan toe was. In het ziekenhuis was zelfs even sprake van levensgevaar.

 

Gestolen trolley gerecupereerd

2180 Ekeren | Dinsdagnamiddag merkte het wijkteam van Ekeren een verdachte man op die in een winkel heel even binnenglipte om daarna snel weer te vertrekken zonder langs de kassa te passeren. Omdat ze een mogelijke winkeldiefstal vermoedden werd de man gecontroleerd. Deze bleek illegaal in ons land, hij had inderdaad twee flesjes shampoo uit de winkel gestolen. Vreemd genoeg was hij in het bezit van enkele spullen van een persoon in Kontich. Deze konden in verband gebracht worden met een mogelijke inbraak in de Antwerpse stationsbuurt. De man werd gearresteerd en de politie is met een onderzoek gestart naar de feiten.

04/01/2022

Man aangevallen door jongeren

2018 Antwerpen | Rond 3 uur 's nachts is gisteren een man aangevallen in het stadspark aan de Rubenslei. Hij kreeg stampen en slagen te incasseren van een groep jongeren die hij kruiste. Het slachtoffer werd ook bestolen van zijn gsm, geld en bankkaarten. De jongeren vluchtten weg nog voor de komst van de politie. Wat verderop, aan de Belgiëlei, konden interventieteams en het snelleresponsteam een groep jongeren aantreffen die in aanmerking kwamen voor de feiten. Ze werkten zich in de kijker door met fietsen te gooien. Bij het fouilleren is bij één van de verdachten een gedeelte van de buit terug gevonden. Vijf van de zes verdachten, zijn minderjarig. Het gaat om jongeren van 16, 17 en 19 jaar oud. Allen zijn door de politie gekend voor eerdere feiten. De lokale recherche is een onderzoek gestart. De zes  verdachten zijn gearresteerd en werden voorgeleid bij respectievelijk de jeugd- en de onderzoeksrechter. De meerderjarige is vrij onder strikte voorwaarden. De minderjarigen kregen gepaste maatregelen.

03/01/2022

VOT voorkomt fietsdiefstal

Regio Centrum | Op nieuwjaarsdag zag het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Centrum een man druk in de weer aan verschillende fietsen aan de Mechelsesteenweg. De politie bleef de man in de gaten houden tot hij met een fiets aan de hand, het achterwiel van de grond, vertrok. De fiets zat duidelijk nog op slot. De man werd staande gehouden gezien het vermoeden dat de man de fiets wilde stelen. Er kwam een interventieploeg ter plaatse voor de verdere afhandeling van de feiten.

02/01/2022

Zes voertuigen beschadigd bij inbraak

2000 Antwerpen | Onbekenden hebben in de oudejaarsnacht ingebroken in verschillende geparkeerde voertuigen in een ondergrondse garage aan de Kammenstraat. Dat bleek op nieuwjaarsdag toen een van de eigenaars aan zijn wagen kwam. Vermoedelijk gebruikten de daders een brandblusapparaat om de ramen van de auto's in te slaan. De meeste eigenaars gaven aan dat hun wagen doorzocht is, maar zo goed als niet is gestolen. In een voertuig namen de daders een powerbank mee, een andere auto heeft naast een gebroken ruit ook nog een deuk in de carrosserie. De meeste eigenaars of bestuurders waren niet aanwezig en kregen een bericht overgemaakt. Zij kunnen hun nadeel op een later tijdstip melden. Er zijn zes beschadigde voertuigen geteld.