Twee gewonden bij ongeval met vluchtmisdrijf

2020 Antwerpen | Vrijdagnacht werd de politie gevraagd in de Landbouwstraat voor een aanrijding. Een wagen was langs achteren aangereden, waarbij de twee inzittenden gewond raakten. Ze moesten uit het voertuig geholpen worden. De tegenpartij reed volgens een getuige achteruit na de aanrijding en negeerde een rood licht om de plaats te kunnen verlaten. Dankzij de informatie van de getuige kon het voertuig geïdentificeerd worden. Een patrouille kon de beschadigde camionette aantreffen in Borgerhout. Er wordt onderzocht wie achter het stuur zat op het moment van de aanrijding.

Controles viswinkels

2000 Antwerpen | Gisteren heeft de politie samen met onder andere de diensten van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en de economische inspectie vijf viswinkels gecontroleerd. Drie winkels in de omschrijving 2020 Antwerpen (Kiel), een in Antwerpen Noord en een in Hoboken. Ook de arbeidsinspectie nam aan de actie deel. Bij de actie zijn vier mensen aangetroffen die illegaal in het land verbleven. Drie keer zijn vaststellingen gedaan van inbreuken op de handelswetgeving. Bij één viswinkel is 50 kg vis vernietigd omdat het voedsel niet gekoeld werd. Bij een zaak op het Kiel moest de inhoud van de volledige toog vernietigd worden omdat de hygiëne de wensen overliet. Wellicht is er voor 100 kg aan vis verloren gegaan.

Zwartwerker neemt de benen

2180 Ekeren | Het wijkteam van Ekeren controleerde samen met de inspectiediensten enkele bouwwerven in hun werkgebied. Er werd gekeken naar mogelijk zwartwerk, maar ook naar de verplichte registratie van werknemers in het kader van de maatregelen rond COVID-19. Op één werf nam een arbeider de benen. Hij werd gevat en bleek in het zwart te werken terwijl hij van een invaliditeitsuitkering geniet. Hij zal zich aan een fikse straf mogen verwachten. Van de 15 gecontroleerde werven bleek er maar één in orde met de verplichte registratie.

"Hadden jullie cocaïne besteld?"

Regio Zuid | Gisterenavond kreeg een patrouille van het wijkondersteuningsteam (WOT) Zuid een voertuig in de gaten waarvan de bestuurder zich wat vreemd gedroeg in het verkeer. Hij veranderde verschillende keren zijn route. Daarna reed hij in de richting van Boechout. Daar zette hij de wagen even aan de kant maar bleef zitten. Na enkele minuten stapte de bestuurder uit. Wat verder in de straat sprak hij het team aan. Hij vroeg hen doodleuk of ze cocaïne besteld hadden. Dat natuurlijk niet, maar hij mocht de drugs wel afgeven. Hij had meerdere dosissen in z'n onderbroek verstopt. De verdachte had ook veel geld op zak. De man van 20 jaar gaf de feiten toe en zal bij de onderzoeksrechter geleid worden.

Er zat niks anders op dan wandelen

Regio West | Het wijkteam van het Eilandje richtte gisteren twee controleposten op. Zo werd het verkeer gecontroleerd aan de Napelsstraat en de Sluisstraat. Met controles als deze wil het wijkteam de verkeersveiligheid verhogen. Een persoon gedroeg zich nerveus bij de controle. De bestuurder bleek drugs genomen te hebben en dus trok de politie zijn rijbewijs in voor 15 dagen. Een andere bestuurder had net z'n rijexamen succesvol afgelegd, maar had zijn rijbewijs nog niet opgehaald. Hij had enkel een bewijs op zak van zijn positief examen. Maar zoals hij net geleerd had, was dat niet voldoende. De man kreeg een boete. Niemand van de andere inzittenden had al een rijbewijs. Hij en z'n drie vrienden moesten te voet verder. Nog iemand die te voet verder moest, was een vrouw die met een voorlopig rijbewijs onderweg was. Haar bijrijder voldeed niet aan de voorwaarden, ze had passagiers aan boord, geen 'L' aangebracht en ook geen extra spiegel bevestigd. Hoewel ze zelf vond dat ze er klaar voor was om anderen rond te rijden, verhinderde de politie dat voor de veiligheid van de bestuurder, haar passagiers en de andere weggebruikers. Een van de passagiers droeg ook geen veiligheidsgordel. Verder stelde de politie vast dat een auto een rode kaart had gekregen bij de keuring. Gezien de wagen nog niet herkeurd werd, is het traject beperkt tussen het keuringsstation, de garage en de woonplaats van de eigenaar. De bestuurder mocht verder ... zonder passagiers. Ook hier werd het een flinke wandeling voor de inzittenden. Tijdens de actie betrapte de politie nog iemand die z'n veiligheidsgordel niet om had, twee personen hadden geen verzekeringspapieren aan boord, de bestuurder van een zogenaamde 'boomcar' kreeg een GAS-boete omdat de muziek van ver uit het voertuig te horen was. Tot slot werd een voertuig geverbaliseerd omdat het op een plaats voor mindervaliden geparkeerd stond en een daarvoor voorziene kaart niet zichtbaar was.

Twee inbrekers betrapt bij nachtelijk bezoek aan supermarkt

2050 Antwerpen | Donderdagnacht verwittigde de bewaking van een supermarkt op Linkeroever de politie nadat het alarm van de zaak was afgegaan. Ter plaatse kon de politie vaststellen dat een deel van de glazen deur was vernield. Naast de deur werd ook een hamer gevonden. De uitgangen van het gebouw werden beveiligd door interventiepatrouilles terwijl het snelleresponsteam nazicht deed in de winkel. Ook de politie van Zwijndrecht leverde ondersteuning. Een eerste verdachte werd gevat in de koelruimte, de tweede had zich in een kartonnen doos in het magazijn proberen verstoppen. Beide 18-jarigen bleken niet aan hun proefstuk toe en werden gearresteerd. Ze bleken illegaal in ons land te verblijven.

Boom en sorteerstraat sneuvelen bij aanrijding

2000 Antwerpen | Woensdagnacht vond er een aanrijding plaats in de Jan Vanhoenackerstraat. Getuigen hoorden een knal en zagen een bestuurder wegvluchten uit een Mercedes. Het voertuig had een boom geraakt en de vuilbak van een sorteerstraat. De boom was afgebroken en de vuilbak werd ook zwaar beschadigd. In het voertuig trof de politie sporen van lachgasgebruik aan (ballonnen). De politie kon de eigenaar en de vermoedelijke bestuurder aantreffen op een adres in de buurt. De 27-jarige ontkende betrokken te zijn bij het ongeval maar zal nog verhoord worden over de feiten. Het voertuig was niet meer rijvaardig en werd getakeld.

Controle in fietsstraten

Regio Centrum | Het verkeersondersteuningsteam controleerde sinds de start van het nieuwe schooljaar enkele fietsstraten in schoolomgevingen. In de Balansstraat werden zo 15 automobilisten beboet. Zij haalden een fietser in of negeerden een verbodsbord. In de Grotehondstraat werden maar 2 inhalers beboet, 1 automobilist reed met de gsm in de hand.

Een man met een probleem

Regio City | De wijkteams van Borgerhout en 2060 patrouilleerden woensdagnamiddag en -avond samen met Orida-fietsteam in hun wijken. Ook de lokale recherche verleende bijstand op zoek naar verdachte personen.

Tijdens de actie werd een voertuig aangetroffen met een vervalste nummerplaat. De Mercedes bleek te zijn gestolen. Het voertuig werd getakeld voor verder onderzoek.

Toen een man zijn elektrische step ostentatief dwars over het voetpad plaatste, werd hij aangesproken door enkele inspecteurs. De man kon dit niet op prijs stellen en vroeg aan de politiemannen of ze een probleem hadden. Helaas was het de man die in de problemen zat, want hij bleek geseind te staan. Hij mocht meteen meekomen naar het politiekantoor.

Dronken man parkeert wagen tegen verlichtingspaal

2060 Antwerpen | Maandagnacht werd een interventiepatrouille aangestuurd naar de Trapstraat. Vanuit de commandokamer was vastgesteld dat een bestuurder zijn wagen tegen het verlichtingspaal had geparkeerd. De verklaring werd al snel gevonden, de man (61) bleek veel te diep in het glas te hebben gekeken. Hij bleek ook 3 geparkeerde wagens te hebben geraakt in de Oranjestraat. Zijn eigen voertuig was zwaar beschadigd en bleek ook niet geldig verzekerd. Gezien de dronken toestand van de man werd hij bestuurlijk aangehouden tot ontnuchtering. Nadien zal hij verhoord worden over de feiten.

Controles tegen overlast

Regio Zuid | Verschillende wijkteams hielden het voorbije weekend gekende overlastplekken in de gaten. Zo vond het wijkteam van het Kiel in totaal 15 gram cannabis in verschillende groenzones in de omgeving van het Kielpark en de Jan De Voslei. Ze verbaliseerden ook 14 foutparkeerders.

Het wijkteam van de Junostraat beboete 10 foutparkeerders en 5 bestuurders die met de gsm in de hand rondreden. 1 iemand reed door het rood en 1 sluikstorter werd beboet.

In de regio Zuid schreef het verkeersondersteuningsteam 101 boetes uit voor allerhande inbreuken. Er werden 41 meldingen gemaakt voor sluikstort en doorgegeven aan de stedelijke diensten zodat ze opgeruimd kunnen worden.

Snelheidsduivels beboet

2000 Antwerpen | De verkeerspolitie flitste ook dit weekend op verschillende plaatsen. Heel wat snelheidsduivels vlogen op de bon. Op de Roderveldlaan reed 1 bestuurder op 3 te snel (19/57). Beter nieuws op de Ruggeveldlaan, waar maar 3 van de meer dan 600 passerende bestuurders beboet werden. Minder goed nieuws op Linkeroever, daar werden op onder meer de Blancefloerlaan (50/459), de Beatrijslaan (27/297) en de August Vermeylenlaan (7/81) tientallen boetes uitgeschreven.

In de loop van het weekend werden ook een tiental boetes uitgeschreven aan vrachtwagenchauffeurs voor verschillende inbreuken. 6 automobilisten reden met de gsm in de hand en werden beboet.

Bestuurder zonder rijbewijs ontloopt politie niet

2180 Ekeren | Het wijkteam van Ekeren merkte tijdens een anonieme patrouille een voertuig op dat een flagrante verkeersovertreding beging. De bestuurder werd gevraagd aan de kant te gaan voor een controle, maar koos ervoor om te vluchten door het centrum van Ekeren. Hierbij beging hij meerdere overtredingen, waaronder spookrijden in een enkelrichtingstraat. Uiteindelijk reed de wagen zich klem, de bestuurder zette zijn vlucht te voet verder. Enkele minuten later keerde hij echter op zijn stappen terug en besloot hij zicht toch aan te bieden bij de inspecteurs. De 18-jarige jongen bleek rond te rijden zonder rijbewijs en zal zich voor een waslijst aan inbreuken moeten verantwoorden.

Inbreker op heterdaad betrapt

2600 Berchem | Donderdagnacht ontving de politie een inbraakalarm van een bedrijf in de Uitbreidingstraat. Het snelleresponsteam was meteen ter plaatse en kon vaststellen hoe een man langs een nooddeur het gebouw verliet. Aanvankelijk zette de verdachte het op een lopen richting Jan Breydelstraat, maar algauw staakte hij zijn vlucht en kon hij gehandboeid worden. In het geviseerde gebouw stelde de politie duidelijke sporen van inbraak vast, er was heel wat wanorde en er was geprobeerd om een kluis open te breken. Buit had de verdachte vermoedelijk niet kunnen maken. De 38-jarige man bleek illegaal in ons land te verblijven en werd meegenomen voor verhoor.

Zwaargewonde bij ongeval op Desguinlei

2018 Antwerpen | Donderdagochtend crashte een wagen op het kruispunt van de Desguinlei en de Karel Oomstraat. De bestuurder verloor om onduidelijke reden controle over het stuur, de wagen begon te tollen en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht. De wagen was zwaar beschadigd, de bestuurder (25) liep lichte verwondingen op, zijn passagier (22) was er erger aan toe en werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder blies 'alarm', zijn rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. De politie vonden in de wagen sporen van mogelijk lachgasgebruik, op aangeven van een getuige werd in de directe omgeving van het ongeval een fles lachgas gevonden.

Koppel met buggy besteelt koppel met rolstoel

2000 Antwerpen | Dinsdagmiddag werd een vrouw slachtoffer van zakkenrollers in een lift van een supermarkt in de Beddenstraat. De dame en haar man, die gezeten was in een rolstoel, bevonden zich samen met de verdachten, die zelf een jong kind in een buggy voortduwden, in de lift. De mannelijke verdachte maakte aanstalten om de rolstoel te duwen. Hij deed dit echter niet om het koppel te helpen, maar als afleidingsmanoeuvre terwijl zijn partner de portefeuille van de vrouw wegnam. De slachtoffers probeerden het koppel kort nadien nog te confronteren met de feiten, maar zij maakten zich uit de voeten. De politie werd verwittigd en kon de vrouwelijke verdachte samen met haar kind aantreffen op de Meir. De man was niet meer ter plaatse, maar kon wel geïdentificeerd worden als de vader van het kindje. Al snel werd duidelijk dat het verdachte koppel ook in aanmerking kwam voor gelijkaardige feiten kort voordien op een tram ter hoogte van het Frederik Van Eedenplein. Een getuige zag hoe een oudere vrouw bestolen werd. Het slachtoffer kon nog niet geïdentificeerd worden.

De dame (31) bleek tot slot illegaal in ons land te verblijven. Ze werd gearresteerd, voor haar kindje werd opvang voorzien. De mannelijke verdachte wordt opgespoord.

Grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen bij controle

Regio Centrum | Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum hield dit weekend toezicht in de Osystraat in het kader van druggerelateerde overlast. Ze merkten een man op die na een kort bezoek aan een pand buitenkwam met een verdacht pakketje. De man werd gecontroleerd en bleek in het bezit van 60 000 euro (!) cash geld, mooi verpakt in pakketjes met plastiekfolie. De man verklaarde aan de politie dat hij het pakketje had gevonden, samen met de autosleutel in zijn hand. In het pand dat de man bezocht bevonden zich nog 4 personen, 5 000 euro cash en een telmachine. Al het geld en de wagen van de verdachte werden in beslag genomen. De man met het cash geld werd gearresteerd. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Fietser gewond bij aanrijding met vluchtmisdrijf

2060 Antwerpen | Op zondagavond raakte een fietser lichtgewond bij een aanrijding op de Noordersingel. Een bromfietser haalde de fietser (een vrouw van 37) in en raakte haar stuur, waardoor ze ten val kwam. Ze liep hierbij een hoofdwonde op en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. De bromfietser bleef niet ter plaatse. Volgens een getuige reed de bromfietser aan hoge snelheid en had hij kort voordien een rood licht genegeerd. De politie probeert de identiteit van de bromfietser te achterhalen.

Drugs en geld in verborgen ruimte

2100 Deurne | Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte tijdens anoniem toezicht een voertuig op dat in aanmerking kwam voor drugshandel. Het voertuig werd gecontroleerd. De inspecteurs konden een verborgen ruimte vinden in het voertuig, daarin zat 81 gram cocaïne en 1 400 euro cash. Verder onderzoek leidde de politie naar een garagebox die gelinkt kon worden aan de verdachte. Daar werd nog eens 307 gram cocaïne en verschillende weegschalen aangetroffen. In totaal werd 388 gram cocaïne, 1 814 euro cash, 2 wagens en een luxehorloge in beslag genomen. De 20-jarige verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Illegale kansspelen stilgelegd

2140 Borgerhout | De lokale recherche leefmilieu controleerde dit weekend samen met het wijkteam van Borgerhout een horecazaak op de Turnhoutsebaan. Er was een vermoeden dat er illegale kansspelen plaatsvonden. Er werden 8 spelers aangetroffen tijdens een pokerspel. De chips, de kaarten, de pokertafel en de gsm's van de spelers werden in beslag genomen, samen met 1 856 euro cash. Ook twee illegale spelautomaten werden in beslag genomen. 

Het wijkteam controleerde dezelfde avond ook een man die in aanmerking kwam voor drugshandel. De 19-jarige had cannabis en cocaïne op zak. De verdachte wordt voorgeleid.

5 wagens in beslag genomen wegens onbetaalde boetes

2000 Antwerpen | Het plukteam van de Antwerpse politie trok dit weekend samen met het KALI-team en de douane op pad. Ze richtten hun pijlen op eigenaars van wagens met een groot aantal openstaande geldboetes. De eigenaars kregen meteen de rekening gepresenteerd, wie niet kon of wilde betalen zag zijn voertuig getakeld. In totaal werden 5 wagens getakeld. De eigenaars hadden in totaal 61 000 euro aan boetes verzameld. Er werden ook boetes geïnd ter waarde van 14 000 euro.

Brand in café Arizona

2060 Antwerpen | Zondag, in de vroege ochtend, brak er brand uit in café Arizona in de Gemeentestraat. Rond 5.40 uur werden de hulpdiensten naar het café gestuurd nadat er een melding binnenkwam dat er rook uit de zaak kwam. De eerste politieploeg die ter plaatse kwam, zag via een zij-ingang dat het brandde op de toog. Zij gingen het vuur al te lijf met hun brandblusapparaat en konden zo vermijden dat de vlammen zich verder verspreidden. De brandweer nam daarna over en klaarde de klus. Er werd nagekeken of er eventueel nog andere brandhaarden waren, wat niet het geval was. Er waren geen aanwijzingen van kwaad opzet. Er werd niemand gewond. Het pand is onbewoond en wordt op dit moment gerenoveerd.

Wagen over de kop aan de Generaal Lemanstraat

2018 Antwerpen | Zaterdag, omstreeks 11.20 uur, gebeurde er een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Desguinlei met de Generaal Lemanstraat waarbij twee wagens betrokken waren. De 39-jarige bestuurster van een Peugeot uit Merelbeke stond aan het rode licht te wachten om rechtdoor te rijden. Toen ze in haar ooghoek het licht op groen zag springen - om rechtsaf te slaan richting Harmonie - gaf ze gas en reed het kruispunt op. Een Volvo die uit de Generaal Lemanstraat kwam, kon de dwarsende auto niet meer ontwijken en ging door de klap over de kop. De twee inzittenden, de 75-jarige bestuurster uit Berchem en haar 83-jarige buurvrouw, werden hierbij lichtgewond. Ze werden uit het voertuig bevrijd en voor verzorging naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Iets voor 13 uur kon de rijbaan opnieuw worden vrijgegeven.

Bewoner bevangen door rook na kortsluiting ventilator

2140 Borgerhout | Vrijdagavond werden de hulpdiensten naar de Luchtvaartstraat gezonden voor rookontwikkeling in een appartement. Tot een echte brand was het niet gekomen, maar een tafelventilator die op de grond stond in de slaapkamer was beginnen smeulen met de rook tot gevolg. De schade bleef beperkt tot de deels gesmolten ventilator en de vinylbekleding van de vloer. De bewoner, een 33-jarige man, die net op tijd thuiskwam, werd licht bevangen door de rook en werd voor verzorging naar het AZ Monica gebracht.