Fietsdief onderschept

2000 Antwerpen | Tijdens een nachtelijke patrouille in de parking onder het Koningin Astridplein werden inspecteurs van het wijkteam aangesproken door een getuige die aangaf dat een verdachte man trachtte een fiets te stelen. De inspecteurs konden de verdachte onderscheppen. Er werd een metalen staaf en een afgebroken cilinderslot aangetroffen. De verdachte betrof een illegale vreemdeling die gekend staat als veelpleger bij de politie. Hij werd gearresteerd voor verhoor.

 

Twee mannen gevat na inbraken in 4 auto's

2000 Antwerpen | Vrijdagnacht ontving de politie een melding dat twee verdachte mannen inbraken in een voertuig in de Pacificatiestraat. Ze werden in beeld gebracht toen ze met een koffer richting Bolivarplaats wandelden. Er werden verschillende interventiepatrouilles aangestuurd die de twee mannen na een korte schermutseling konden onderscheppen en overmeesteren. Door het verzet van een van de mannen raakte een politieman lichtgewond. De koffer van de twee mannen werd ook aangetroffen. Daarin vond de politie verschillende spullen die afkomstig waren uit de geviseerde wagens. De mannen worden verdacht van minstens vier inbraken waarbij auto's beschadigd werden. De twee bleken ook illegaal in ons land te verblijven en waren goed gekend bij de politie en het gerecht. Eén van hen stond geseind met twee bevelen tot gevangenneming. 

 

Straatovervallers gevat

2000 Antwerpen | In de nacht van woensdag op donderdag werd een man aan Kipdorp van zijn portefeuille en gsm beroofd. De verdachte vluchtte te voet weg. Bij het herbekijken van de camerabeelden van de omgeving viel een wagen met gedoofde lichten op. In de omgeving van de Markgravelei kreeg de politie zicht op het voertuig. De wagen werd gestopt in de Van Schoonbekestraat. In de auto vond de politie de gestolen portefeuille en de gsm waarvan sprake was. De twee inzittenden (een man en een vrouw) werden gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor.

 

 

Vuurwapen in beslag genomen tijdens huiszoeking bij dealer

2170 Merksem | De Antwerpse politie zet in verschillende wijken in op overlast die veroorzaakt wordt door druggebruikers en verkopers van drugs. Zo kon het wijkteam van Merksem in de Krokusstraat iemand vatten die cocaïne verkocht aan iemand die er stond te wachten. Bij een huiszoeking vond de politie nog een kleine 40 xtc-tabletten, goed 4 000 euro cash, luxekleding en een handvuurwapen. De verdachte (20) is voorgeleid. Het bezwarend materiaal is in beslag genomen.

 

 

Controle horecazaken Deurne-Noord

Regio Oost | Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost controleerde donderdag samen met onder meer de douane en de RVA drie instellingen in de omgeving van de Lakborslei. In twee cafés stelden ze een inbreuk tegen de coronamaatregelen vast en werd er een proces-verbaal tegen de camerawetgeving opgesteld. In een derde horecazaak vond de politie een opmerkelijke hoeveelheid cash geld, een tracker en verschillende mobiele telefoons. Er is ook een mes gevonden. Ook in dit café is een proces-verbaal opgesteld omwille van inbreuken tegen de corona- en de camerawetgeving. De douane stelde nog inbreuken vast rond het gebruik van onder meer de waterpijp, smokkel van sterke drank en accijnsfaude. De stedelijke dienst maatschappelijke veiligheid kwam erachter dat de uitbater niet de nodige documenten en vergunningen kon voorleggen, dat er geen inkijk was in de instelling en dat er geen terrasvergunning was. Na contact met het parket is de zaak verzegeld.

 

 

Bestuurder onder invloed van drank en drugs

2000 Antwerpen | Vrijdagavond onderschepte een patrouille van de mobiele eenheid een voertuig met Nederlandse nummerplaat op de Brouwersvliet. De bestuurder had een rood licht genegeerd, reed aan hoge snelheid en had zijn voertuig nauwelijks onder controle. Het voertuig was eerder op de avond ook betrokken bij een ongeval in een parking op de Ernest Van Dijckkaai. Daar was het tegen een muur en tegen de bareel van de parking gereden. De bestuurder (22) testte positief op het gebruik van alcohol en drugs. Omdat de man uiteraard niet verder mocht rijden (zijn rijbewijs werd ingetrokken) en zijn passagier geen rijbewijs had, werd de wagen geïmmobiliseerd om te voorkomen dat de mannen toch verder zouden rijden.

Bestuurders negeren verplichte rijrichting

Regio City | Dinsdag heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio City 36 bestuurders betrapt die het verkeersbord D1 negeerden. Dat bord geeft een door de pijl aangeduide te volgen richting aan. 28 bestuurders hadden hun wagen verkeerd geparkeerd en kregen daar een boete voor. Er was ook een bestuurder die zich gevaarlijk door het verkeer bewoog en bruusk afdraaide, zijn richtingaanwijzer niet gebruikte, met een vervallen keuring rond reed ... Omwille van zijn roekeloos rijgedrag stelde de politie een proces-verbaal op. 

 

Frauduleuze pakjesbezorger

Antwerpen | De verkeerspolitie controleerde gisteren een lichte vrachtwagen van een pakjesdienst. Wie pakjes levert moet daarvoor, tenzij je maar een nuttig laadvermogen van maximum 500 kilogram hebt, in het bezit zijn van een vervoersvergunning. De technische keuring bepaalt dat nuttig laadvermogen. Maar deze bestuurder had de keuring beïnvloed door gewichten mee te nemen voor de keuring, waardoor het maximum laadvermogen onder de 500 kg uitkwam. In werkelijkheid kon de wagen 1 320 kilogram laden en dan moest de bestuurder wel over een vervoersvergunning beschikken. De man die achter het stuur zat, moest een onmiddellijke inning van 1 500 euro betalen. Door het gebrek aan de juiste vergunning mocht hij zijn pakjes ook niet meer gaan bezorgen.

 

Dealer gearresteerd aan Theaterplein

2000 Antwerpen | Afgelopen zondag liep een jongeman over de Oudevaartplaats al gsm'end in de richting van het Theaterplein. Hij stapte stevig door en het leek erop dat hij met iemand had afgesproken. Zijn houding trok de aandacht van het wijkondersteuningsteam (WOT) West. En de politie herkende de jongen omdat ze hem eerder al in die omgeving hadden gevat voor het verkopen van verdovende middelen. Eens op het theaterplein begroette hij een groep jongeren. Vrijwel meteen zonderde hij zich af met een meisje en samen stapten ze in de richting van de Meistraat. Wat verderop, eerder uit het zicht, wisselden ze iets uit. De politie arresteerde de vermoedelijke verkoper. Bij een huiszoeking bij de 20-jarige verdachte is nog drugs gevonden. De politie nam geld, 26 xtc-pillen, een kleine hoeveelheid cannabis en zes joints in beslag. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De vaststellingen gebeurden tijdens een actie tegen overlast in de omgeving waar ook het Orida fietsteam, de mobiele eenheid en het verkeersondersteuningsteam aan deelnam. Bij die actie zijn ook nog twee wildplassers, een sluikstorter en iemand die reclamekaartjes verdeelde betrapt. Verder zijn nog onder meer verschillende foutparkeerders geverbaliseerd.

Dealer gooit step naar politie

Regio City | Zondag merkte leden van het wijkondersteuningsteam van de regio City een man op die zich met een elektrische step verplaatste in de omgeving van de Korte Zavelstraat. Hij reed heen en weer, en was druk bezig met zijn gsm. De politie vermoedde dat hij op iets of iemand wachtte en dus bleven ze hem kort in de gaten houden. Enkele minuten later al stopte er een wagen. De man nam plaats op de achterbank en heel kort daarna stapte hij weer uit. De wagen met twee inzittenden wilde vertrekken, maar de politie hield hen allemaal tegen. De man met de step gooide zijn step in de richting van één van de inspecteurs en zette het op een lopen. Tijdens zijn vlucht gooide hij een en ander weg. Na een korte maar hevige achtervolging kon de verdachte gevat worden. De hele actie werd gevolgd met de camera's. Aan de hand van die beelden konden verpakkingen cocaïne, xtc, ketamine, christal meth en cannabis gerecupereerd worden. Bij de verdachte thuis vond de politie nog een grote hoeveelheid geld en drugs. De man van 20 jaar weigerde met de politie mee te werken. Hij is gearresteerd en de onderzoeksrechter plaatste hem na verhoor onder aanhoudingsmandaat. De twee inzittenden van de wagen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

Aanpak overlast binnenstad 

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de wijkpolitie een gerichte actie gehouden tegen sluikstort, wildplassen en overlast ten gevolge van alcoholgebruik of luide muziek. De politie nam vier muziekboxen in beslag en acht wildplassers zijn betrapt. Ook tegen andere vormen van overlast trad de politie op.

 
 

Om tegemoet te komen aan de verschillende klachten van overlast in de Antwerpse binnenstad organiseert de politie geregeld gerichte acties tegen sluikstort, wildplassen en overlast ten gevolge van alcoholgebruik of luide muziek. In de nacht van zaterdag op zondag was er met verschillende wijkteams en het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West verhoogd toezicht. 

Cameratoezicht

  • Via de camera's bracht de politie veroorzakers van overlast in beeld zodat anonieme ploegen gericht aangestuurd konden worden. De politie identificeerde en verbaliseerde overtreders; 
  • De politie nam vier muziekboxen in beslag. Drie keer gebeurde dat aan de Boogkeers, vlakbij het Mechelseplein. En ook aan het Hendrik Conscienceplein zorgde elektronisch versterkte muziek voor overlast. Zonder voorafgaande toestemming van de burgemeester, is het niet toegelaten om muziekinstrumenten, luidsprekers of andere geluidsinstallaties te gebruiken op de openbare ruimte;
  • Aan het Steenplein, Blindestraat, Meistraat, Rosier en Boogkeers zijn in totaal acht wildplassers betrapt. Zij krijgen een GAS-boete. Een van die wildplassers is al vaker betrapt. Hij riskeert een plaatsverbod;
  • Op het muntplein betrapte de politie iemand die drugs op zak had. Hij kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.
  • Ook zijn twee personen die illegaal in het land verblijven ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken;
  • Verspreid over de binnenstad stelde de politie 26 verkeersovertredingen vast;
  • De politie trof een bestuurder die z'n wagen al gedurende drie jaar niet technisch had laten keuren;
  • Twee bestuurders volgden de voorwaarden die gekoppeld zijn aan een voorlopig rijbewijs niet.

Blijvend toezicht

De komende tijd zullen de verschillende wijkteams blijvend toezicht houden op de overlastgevoelige plaatsen. Zowel zichtbaar als minder zichtbaar zal de politie er de vinger aan de pols houden.

Controle in regio Noord

Regio Noord | In de regio Noord zette het wijkteam hun controle door ondanks de zware regenbui op zaterdagavond. Daardoor was er minder volk op straat. Maar toch zijn 107 personen en zo goed als evenveel voertuigen aan een controle onderworpen. Van de 25 gecontroleerde bromfietsen zijn er vijf in beslag genomen omwille van een te hoge snelheidslimiet. Eén iemand die veel te diep in het glas gekeken had, is bestuurlijk gearresteerd. Er was een bestuurder die drugs genomen had voor hij achter het stuur kroop. Zijn rijbewijs is na een positieve drugstest voor 15 dagen ingetrokken. Verder reden verschillende mensen nog door het rode verkeerslicht, reden ze zonder rijbewijs, enz.
 

 

Actie tegen overlast in de regio City

Regio City | Afgelopen vrijdag heeft het wijkteam van de regio City samen met de mobiele eenheid, het fietsteam Orida en leden van de lokale recherche een actie gedaan in de buurt. Ze controleerden 117 personen en 66 voertuigen. Vijf voertuigen waren niet verzekerd en zijn uit het verkeer gehaald. Een van de gecontroleerde personen had pakjes drugs op zak, verschillende gsm's en geld. Omwille van het vermoeden van drugshandel is de man gearresteerd. Twee anderen zijn bestuurlijk gearresteerd omdat ze te dronken waren. Ze mochten hun roes uitslapen. Een van hen zal er een kater aan overhouden, want die werd nog gezocht voor feiten van slagen en verwondingen. Bij de actie zijn 31 verschillende verkeersinbreuken vastgesteld. Een sluikstorter en ook één wildplasser kregen een GAS-boete.

 

Verdacht gedrag verraadt drugsverkoper 

Regio Oost | Een bromfietser werkte zich vrijdag in de kijker aan de Hooftvunderlei. Hij kijk voortdurend om zich heen en nam geregeld zijn gsm vast om berichten te sturen. Het leek er sterk op dat de man op iemand aan het wachten was. Dat verdacht gedrag was het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost niet ontgaan en vermoedde dat de man had afgesproken om drugs te kopen of verkopen. Ze bleven hem diskreet in de gaten houden en volgden hem tot aan de Collegalaan. Daar maakte hij contact met de bestuurder van een auto en de twee wisselden iets uit. Toen elk weer z'n eigen weg op ging, kregen zij te maken met het WOT. Beiden werden door de politie aan een controle onderworpen. Bij het fouilleren van de bromfietser vond de politie zakjes met cocaïne in. De autobestuurder bleek drugs gekocht te hebben. De jongeman zijn woning is door de politie doorzocht. Z’n bromfiets, geld en drugs zijn in beslag genomen. De 18-jarige wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn klant kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking van 150 euro voorgeschoteld.
 

 

Vermoedelijke dealers gearresteerd

Regio Centrum | Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Centrum kon eergisteren twee vermoedelijke dealers arresteren in een lopend onderzoek. Het WOT zag een van hen zijn woning verlaten en met de step eropuit trekken. Hij ging voor korte tijd een woning in de Kammenstraat binnen. Toen hij goed en wel weer vertrokken was, is de verdachte door de politie gecontroleerd. Hij had een grote som geld op zak en werd gearresteerd omdat de politie vermoedde dat hij drugs was gaan verkopen. Het WOT ging ook langs in het pand waar de verkoper kort was binnen gegaan. Later bleek dat er nog een tweede persoon betrokken was bij de drugsverkoop. Er volgde op verschillende plaatsen een huiszoeking waar nog meer drugs en geld gevonden zijn. Twee mannen van 24 jaar worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Dieven gevat in het holst van de nacht

2600 Berchem | Twee getuigen verwittigden in de nacht van donderdag op vrijdag de politie toen ze twee mannen opmerkten die in de Uitbreidingstraat aan klinken van voertuigen voelden. Ze zagen ook hoe de mannen in een camionette kropen. Via de veiligheidscamera's in de straat konden de feiten in beeld gebracht worden. Er werden interventiepatrouilles aangestuurd die de twee mannen konden onderscheppen. Het geviseerde voertuig bleek inderdaad doorzocht. Onder het voertuig werden enkele voorwerpen aangetroffen die vermoedelijk als buit verstopt waren. De twee mannen, die illegaal in ons land verblijven, werden gearresteerd voor verhoor.

 

Fietsdieven gevat dankzij getuige

2000 Antwerpen | Donderdagavond sprak een voorbijganger een patrouille van het snelleresponsteam aan omdat hij twee mannen had gezien die een fiets wilden stelen. De inspecteurs zagen het duo wandelen met een plooifiets in de hand. Er was duidelijk geprobeerd het slot te forceren. De twee werden staande gehouden. Een van de mannen bleek illegaal in ons land en was gekend als veelpleger. Hij had ook attributen op zak die wezen op druggebruik. Ook de andere man was geen onbekende van de politie. Omdat de fiets gegraveerd was, kon de politie de eigenaar verwittigen dat zijn fiets aan een poging tot diefstal kon ontkomen. De twee verdachten werden gearresteerd.

 

Rijbewijs ingetrokken nadat bestuurder bijna ongeval veroorzaakt

Regio Oost | Het wijkteam van de Junostraat merkte tijdens een patrouille een voertuig op dat bijna inreed op een terras en ei zo na een ongeval veroorzaakte met een bromfietser. De bestuurder van 91 droeg ook zijn gordel niet. Omdat er aanwijzingen waren dat de man niet meer in staat was om op een verantwoorde manier zijn voertuig te besturen werd zijn rijbewijs in opdracht van het parket met 15 dagen ingetrokken in afwachting van een definitieve beslissing. Er werden tijdens de patrouille ook 34 foutparkeerders beboet.

 

Controles op sluikstorten en parkeerkaarten

Regio Zuid | Het verkeersondersteuningsteam van de regio Zuid controleerde samen met enkele aspiranten van de politieschool op sluikstorters in hun regio. Ze hadden ook bijzondere aandacht voor parkeersplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap.

Aan de glasbol op de Jan Davidlei en op het Michel Willemsplein werden verschillende mensen betrapt die hun afval achterlieten. Deze mensen mogen zich aan een boete verwachten.

Er werden ook 135 voorbehouden parkeerplaatsen gecontroleerd. Op 3 plaatsen werd een overtreding vastgesteld. 

 

Voertuig kwijt na zoveelste overtreding

2610 Wilrijk | Het wijkteam van Wilrijk controleerd woensdag een voertuig waarvan de bestuurder al eerder het pad van de politie kruiste. De man van 22 reed rond met een voorlopig rijbewijs, maar dat weerhield hem er niet van om een passagier te vervoeren. Meer nog, zijn rijbewijs was kort voordien ingetrokken omdat hij rondreed onder invloed van drugs en alcohol. Er werd een nieuwe speekseltest afgenomen en die was opnieuw positief. Er werd beslist om het voertuig van de man in beslag te nemen, omdat het al de vierde keer was dat de man onder invloed achter het stuur van de wagen zat. In het voertuig werd ook nog drugs aangetroffen. De man zal zich ook bij de politierechter moeten verantwoorden.

Drie illegale mannen gearresteerd na inbraakpoging

2060 Antwerpen | Een bewoner van de Oudesteenweg verwittigde maandagnacht de politie omdat hij zag hoe vier mannen probeerden in te breken in een handelszaak. Bij aankomst van de politie werden inderdaad braaksporen vastgesteld. De cameraoperatoren van de politie konden in de omgeving een groepje van 4 personen in beeld brengen die in aanmerking kwamen voor de feiten. Het snelleresponsteam en enkele interventiepatrouilles werden aangestuurd. De mannen zetten het op een lopen, maar de politie kon 3 van de 4 onderscheppen. Zij bleken illegaal in ons land te verblijven. Er werd ook een rugzak aangetroffen met een schroevendraaier in die vermoedelijk gebruikt werd om het slot te forceren. De 3 verdachten werden gearresteerd en worden voorgeleid.

 

Man rijdt met buitenlands rijbewijs ondanks rijverbod

2000 Antwerpen | Het VOT West controleerde maandag een bestuurder uit het Verenigd Koninkrijk. De man toonde een rijbewijs van zijn land, maar bleek ook veroordeeld tot een rijverbod met herstelexamens in België. Zijn Belgisch rijbewijs lag met andere woorden nog bij het parket van Antwerpen. Er werd besloten het buitenlandse rijbewijs ook in beslag te nemen. Om nieuwe inbreuken te voorkomen werd ook de wagen van de man met beslag bezwaard tot hij voldoet aan de voorwaarden om zijn rijbewijs terug te krijgen. Hij kreeg ook een fiscaal pv omdat hij ingeschreven is in België maar rondreed met een buitenlandse nummerplaat.

Wijkteam Linkeroever strijdt tegen overlast

2050 Antwerpen | De voorbije weken organiseerde het wijkteam van Linkeroever verschillende controleacties tegen allerlei vormen van overlast. Samen met het verkeersondersteuningsteam werd er onder meer gekeken naar snelheidsduivels die Linkeroever als racebaan gebruiken.

Zo werd het rijbewijs van een man ingetrokken die 130 per uur reed in de bebouwde kom. Ook 2 Nederlandse voertuigen die aan overdreven snelheid rondreden kregen meteen een boete voorgeschoteld. Eén van de twee personen bleek ook onder invloed. Ook voor andere verkeersovertredingen werden ze meteen beboet.

Verder werden sluikstorters en wildplassers beboet, ook een horecazaak die voor nachtlawaai zorgde en waar verschillende COVID-regels genegeerd werden kreeg de politie over de vloer. 

Het wijkteam zal deze acties blijven herhalen in het belang van de veiligheid en de rust van de bewoners van Linkeroever.

 

Geseinde man werkt in het zwart

2140 Borgerhout | Het wijkteam van Borgerhout controleerde zaterdag samen met inspecteurs van de RVA enkele handelszaken op mogelijk zwartwerk. In twee zaken werden overtredingen vastgesteld.

In een derde zaak leek een man aan het werk, maar stopte hij met werken toen hij de politie zag. Hij werd gecontroleerd en bleek geseind voor 2 openstaande gevangenisstraffen, de afname van een DNA-staal en twee verhoren in lopende onderzoeken. De man werd meteen gearresteerd en afgezet aan de gevangenis.

De vaststellingen rond zwartwerk worden opgevolgd door de RVA.

 

Dronken wegpiraat crasht na dollemansrit

2660 Hoboken | Een patrouille van de mobiele eenheid merkte zaterdagavond een voertuig op in de Steynstraat. De wagen draaide aan hoge snelheid de straat in en de bestuurder verloor ei zo na de controle over het stuur. Hierbij kon een aanrijding met een ander voertuig maar nipt vermeden worden.

De patrouille deed teken naar de bestuurder om zich aan de kant te zetten voor een controle, maar de man drukte het gaspedaal in en reed aan hoge snelheid weg via de Antwerpsesteenweg. De man maakte hierbij verschillende verkeersovertredingen, negeerde een rood licht en reed op de trambedding. In de Kloosterstaat reed hij tegen de richting een straat in. Op dat moment worden er snelheden rond de 90 kilometer per uur gehaald in een zone 30. Uiteindelijk eindigde de achtervolging toen de wagen op het kruispunt Oudestraat - Notelaarstraat tegen een woning, een lantaarnpaal en een geparkeerde wagen crashte. Desondanks probeerde de bestuurder nog verder te rijden. Dit kon door de politie verhinderd worden, waarna de man meteen gearresteerd werd. 

De bestuurder (20) bleek onder invloed van alcohol en drugs. Het was bovendien niet de eerste keer dat hij hierop betrapt werd. Hij beschikte enkel over een voorlopig rijbewijs, waarmee hij op dat moment niet mocht rondrijden. Hij had ook geen L ophangen en reed zonder begeleider. Hij verklaarde dat hij niet had gemerkt dat de politie achter hem reed, ondanks de sirenes en de blauwe lichten. 

Gezien de inbreuken en het levensgevaarlijke rijgedrag van de man werd beslist het voertuig, dat toebehoorde aan zijn vader, in beslag te nemen. De man zelf zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden. Zowel de gevel van de woning, de geparkeerde wagen als de verlichtingspaal die de man had geraakt bij zijn crash liepen de nodige beschadigingen op.

Aspiranten helpen bij verkeerscontrole

2660 Hoboken | Het verkeersondersteuningsteam van de regio Zuid organiseerde zaterdag een verkeerscontrole op de R11 ter hoogte van het Schoonselhof. Ze kregen hierbij ondersteuning van aspirant-inspecteurs van de politieschool. Er werd gecontroleerd op boorddocumenten van de wagens en er was bijzondere aandacht voor aanhangwagens. 

3 personen konden niet aantonen dat hun wagen geldig verzekerd was. De 3 voertuigen werden in beslag genomen. In 2 voertuigen zaten jonge kinderen zonder kinderzitje, hiervoor werden pv's opgemaakt.

1 aanhangwagen reed rond met een kapot stoplicht, een kapotte richtingaanwijzer en zonder chassisnummer of identificatieplaatje. Een andere aanhangwagen was uitgerust met een kapotte reflector, beschikte niet over nummerplaatverlichting, zonder richtingaanwijzers en zonder identificatieplaat. Bovendien was de aanhangwagen zo versleten dat er gaten zaten in de bodem en langs de zijkanten. Als kers op de taart was de aanhangwagen overladen met een lading die niet gezekerd en niet afgedekt was. Er werd voor al deze inbreuken een uitvoerig pv opgemaakt, met behulp van de verkeerspolitie. De bestuurder kreeg ook een verbod om verder te rijden met zijn lading en werd verplicht zich eerst in regel te stellen.

 

Fietsdief op heterdaad betrapt

2000 Antwerpen | Het wijkteam van de Quinten Matsijslei betrapte donderdag tijdens een patrouille een man die een slot van een fiets doorknipte op de Maria-Theresialei. De man stapte na de daad op de fiets en reed weg. De politie kon de man onderscheppen en arresteren. De kniptang van de man werd in beslag genomen. De man wordt voorgeleid, de fiets werd door de politie meegenomen en de eigenaar zal opgespoord worden.

Man zonder rijbewijs probeert politie te misleiden

2660 Hoboken | In Kapelstraat in Hoboken beschadigde een bestuurder tijdens een parkeermanoeuvre een geparkeerde wagen. Nadien reed hij weg en parkeerde hij zijn wagen even verderop op een plek waar een parkeerverbod van kracht was. De eigenaar van de beschadigde wagen werd hiervan in kennis gesteld door enkele getuigen en contacteerde de politie. De eigenaar van de wagen verklaarde dat een kennis van de wagen gebruik had gemaakt. Deze kwam na enige tijd ter plaatse. De man gaf aanvankelijk de naam van zijn broer op, maar dat kon de politie niet misleiden. Hij bleek zelf niet over een rijbewijs te beschikken en zijn voorlopig rijbewijs bleek al 5 jaar niet meer geldig. De man zal zich aan meerdere boetes mogen verwachten.

 

Grote actie in regio Oost

Regio Oost | Vrijdagnamiddag, -avond en -nacht organiseerde de regio Oost een grootschalige actie tegen overlast. Er werd bijstand geleverd door de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam. 

De bestuurder van een bromfiets probeerde te vluchten toen de politie hem wilde controleren. Hij ging er te voet vandoor voor de politie, maar kon gevat worden. Hij probeerde tot tweemaal toe een kopstoot te geven aan een politieman. De 17-jarige bleek vrij onder voorwaarden en wordt voor de jeugdrechter geleid.

Er werd ook een man herkend die geseind stond met een bevel tot gevangenneming. Hij had de voorwaarden van zijn elektronisch toezicht geschonden. De man kreeg een lift naar de gevangenis.

Tijdens de controle van een groepje jongeren zette één van hen het op een lopen. Een andere jongeman bleek in het bezit van verschillende eenheden cocaïne. 2 verdachten worden voorgeleid. 

Tot slot werd er ook het rijbewijs van een dronken bestuurder in beslag genomen. Ook een onverzekerde wagen en een geseinde nummerplaat werden met beslag verzwaard.

Jonge drugsdealer van 14 gevat

Regio Noord | Op de eerste vakantiedag merkte het wijkondersteuningsteam van Noord iemand op aan een school. Hij parkeerde zenuwachtig zijn bromfiets en begon rondjes te lopen. Omwille van zijn handelingen, wilde de politie weten wat hij van plan was en bleven ze hem in het oog houden. Enkele minuten later kwam er een man op hem af gestapt. Ze wisselden onderling wat uit en daarna gingen ze weer uit mekaar. Bij controle bleek dat de tweede persoon een dosis cocaïne had gekocht. De jongeman met de bromfiets werd ook gecontroleerd. Bij hem vond de politie nog 14 dosissen cocaïne en het geld waarmee net betaald was. De jongeman ging mee naar het kantoor. Daar bleek hij 14 jaar oud te zijn. Bij hem thuis volgde nog een huiszoeking. Ondertussen bleek ook dat de verdachte kort voor zijn arrestatie nog een aanrijding had en wegvluchtte van de plaats van het ongeval. De jongen had geen geschikt rijbewijs en geen verzekering voor de bromfiets. Ook hiervoor stelde de politie een proces-verbaal op. Zijn bromfiets is in beslag genomen. Zelf wordt de jongeman voorgeleid bij de jeugdrechter.

Opnieuw wagen in beslag genomen

Regio Centrum | Gisterenavond is opnieuw een voertuig in beslag genomen na asociaal en risicovol rijgedrag waarbij de veiligheid van andere weggebruikers in het gevaar werd gebracht. Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Centrum kreeg de auto in de gaten aan de Desguinlei. De bestuurder loodste zijn sportieve wagen te vlot door het verkeer. De politie reed de wagen diskreet na en de ene na de andere verkeersovertreding werd vastgesteld. Zo slingerde de bestuurder over de weg terwijl hij ging bumperkleven bij voorliggers. Toen de bestuurder met een hallucinante snelheid door de zone 30 reed, waar ook verschillende zwakke weggebruikers aan het verkeer deelnamen en zich soms in veiligheid moesten brengen, greep de politie meteen in. Het voertuig werd veilig aan de kant gezet. De bestuurder reageerde geagiteerd en minimaliseerde zijn roekeloos rijgedrag. In de wagen zaten ook nog twee passagiers. De politie stelde de nodige processen-verbaal op. Door de combinatie van de diverse inbreuken, het gevaarlijk rijgedrag en de houding van de beginnende bestuurder is het voertuig in het belang van de veiligheid van andere weggebruikers en de openbare rust bestuurlijk in beslag genomen.

 

Zonder rijbewijs op weg

2100 Deurne | Zondagavond viel de bestuurder van een wagen op door zijn rijstijl. Hij wisselde van snelheid en reed soms veel te snel. Het wijkteam van de Unolaan kreeg de wagen in de gaten en zette de bestuurder aan de Ter Heydelaan aan de kant voor een controle. Al gauw werd duidelijk dat de bestuurder achter het stuur was gekropen tijdens een lopend rijverbod. De politie vermoedde ook dat de man onder invloed van verdovende middelen reed en nam een speekseltest af. Uit de test bleek dat de man onder invloed van THC reed. Het parket beval de politie om de wagen te immobiliseren. De bestuurder van 30 jaar zal een en ander moeten uitleggen voor de rechtbank.

Update achtergelaten hond

2000 Antwerpen | In onze eerdere berichtgeving spraken we over een hond die was achtergelaten in het Groen Kwartier. De hond is terecht. De eigenaar was in de war en was het dier vergeten toen hij de winkel weer buiten kwam. Eens thuisgekomen namen de baasjes contact op met de Blauwe Lijn en konden zij en hun viervoeter herenigd worden.

Dealer heeft boksbeugel en pepperspray op zak

Regio Centrum | Tijdens een actie om de overlast die gepaard gaat met druggebruik de kop in te drukken, betrapte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Centrum een drugsdealer in de Boomgaardstraat. Een vrouw was zichtbaar nerveus aan het wachten op iemand. Op een gegeven moment kwam er iemand uit een woning, hij maakte contact met haar en er werd iets uitgewisseld. De man ging weer naar binnen en de vrouw sprong op haar fiets en vertrok. Een aantal straten verder zette de politie de fietsster aan de kant voor een controle. Ze gaf toe dat ze cannabis had gekocht. De politie besloot om nog even het pand van de verdachte in de gaten te houden. Zo konden de inspecteurs zien dat er nog een klant op bezoek kwam. En iets later opnieuw. Toen was het welletjes geweest. Het vermoeden van de verkoop van verdovende middelen werd bevestigd en de verkoper werd aan z'n deur gearresteerd. De politie vond al meteen een boksbeugel en pepperspray bij hem. En binnen lag nog cash geld, cannabis en verpakkingsmateriaal. De verdachte van 20 jaar is gearresteerd en komt bij de onderzoeksrechter.
 

 

Hond vastgebonden aan boom

Regio Centrum | Vrijdagavond heeft de politie in het Groen Kwartier toezicht gehouden op het rijgedrag van bromfietsers. Volgens de buurtbewoners daar nemen die bestuurders, veelal bezorgers van eten, de verkeersregels er niet te nauw. Het plaatselijke wijkteam stelde zes inbreuken vast. Op een gegeven moment zagen ze hoe iemand een oude en vermoedelijk zieke hond had vastgemaakt aan een boom. In eerste instantie dacht men dat de eigenaar naar de winkel was gegaan. Maar er kwam niemand meer opdagen en dus bleek de hond bewust vastgebonden en achtergelaten te zijn. Van zodra dat duidelijk werd, is de dienst technische bijstand van de politie ter plaatse gevraagd om de hond op te halen en voor verzorging over te brengen naar het asiel. De eigenaar van het teefje is tot op heden onbekend.

 

Toezicht pleinen en parken

Regio Centrum | In de periode van woensdag tot en met zaterdag zijn op verschillende pleintjes in Berchem 13 druggebruikers betrapt. De politie had extra ook voor de parken en pleintjes aan onder meer het Brilschanspark, aan het station in Berchem, statiestraat, Harmoniepark en Wolvenberg. Wie betrapt werd, zag zijn of haar drugs in beslag genomen worden. Het wijkteam betrapte zowel meerderjarige als minderjarige gebruikers. Voor elk van hen werd een gepast gevolg gegeven aan het drugsbezit.

 

Verkeersacties regio City

Regio City | Het wijkteam van Stuivenberg ging zondag met anonieme voertuigen op weg. De politie ging op zoek naar bestuurders met een onaangepaste en asociale rijstijl. 15 voertuigen zijn uit het verkeer gehaald en 18 personen zijn gecontroleerd. De politie stelde bij de actie 48 GAS-pv's op en 14 onmiddellijke inningen voor verschillende overtredingen. Er zijn ook twee sluikstorters betrapt tijdens de actie. Ook het verkeersondersteuningsteam van de hele regio City startte zondag een verkeerscontrole. Zij stelden 14 processen-verbaal op voor onder meer het niet dragen van de veiligheidsgordel, het niet naleven van de voorwaarden voor een voorlopig rijbewijs, het rijbewijs niet bij hebben of er zelfs niet over beschikken en het ontbreken van boorddocumenten enz. Daarnaast stelden ze ook nog 33 GAS-pv's op voor foutparkeerders.