Frietketel vat vuur

2100 Deurne | Aan de Dascottelei was er zaterdagmiddag een kleine brand. Een vrouw belde naar de nooddiensten omdat haar frietketel vuur had gevat. De vlammen sloegen al vrij snel over naar de dampkap. De politie en brandweer kwamen ter plaatse. Toen ze aankwamen had de vrouw het vuur zelf kunnen doven. Ze had wel medische verzorging nodig omdat ze zich daarbij verbrandde aan de handen.

Actie Noorderlicht in Zandvliet en Berendrecht

2040 Berendrecht | Vrijdagavond ging in de regio Noord de actie Noorderlicht door. Dat is een gecombineerde actie van alle wijkteams uit de regio, het verkeersondersteuningsteam en het wijkonderzoeksteam. In het eerste deel van de avond controleerden ze in Berendrecht. Wat later in de avond werden de verkeeersdispositieven naar Zandvliet verhuisd. Er werden 48 voertuigen en 64 personen gecontroleerd in onze databanken. Er werden verschillende verkeersinbreuken vastgesteld (rijden in de verkeerde rijrichting, onaangepaste motorkledij ...). Voor één persoon startte het weekend met een onmiddellijke minnelijke schikking omdat hij cocaïne op zak had. Een andere bestuurder had gedronken en mocht gedurende zes uur niet meer achter het stuur kruipen. Eén auto werd in beslag genomen omdat het voertuig niet verzekerd was. Er was nog een pv omdat de keuring van de wagen ontbrak.

Controle op foutparkeerders aan Kioskplaats

2660 Hoboken | Het verkeersondersteuningsteam van de regio Zuid controleert op regelmatige basis aan de laad- en loszones aan de Kioskplaats. Geregeld negeren foutparkeerders er het verkeersbord E1 (parkeerverbod). Gisteren, woensdag 22 mei, zijn daar in geen uur tijd acht overtredingen vastgesteld: Twee wagens stonden geparkeerd op de laad-en loszone. Zes andere auto's waren in overtreding omdat ze de gele markeringen negeerden. Ook de dag voordien werd er beboet. In dezelfde tijd werd één voertuig in overtreding genomen op de laad- en loszone en twee aan de gele markering. 

Ovenschotel staat te lang in de oven

2020 Antwerpen | Woensdagavond ging het brandalarm af in een gebouw aan de Volhardingstraat. Bovendien kwam er heel wat rook uit een flat in het gebouw. Een van de bewoners belde naar de hulpdiensten. De politie stuurde alle bewoners naar buiten en ging op zoek naar de juiste locatie van de brand. Daar moesten ze een deur voor intrappen. Eens binnen kwam er veel rook vrij. Er waren nergens vlammen te zien. Ook de brandweer ging mee op zoek en nazicht in een ander appartement leverde niets op. Uiteindelijk bleek de boosdoener een ovenschaal te zijn die nog in de oven stond. De kok van dienst dacht de oven zo ingesteld te hebben dat die automatisch uitgeschakeld werd en had het pand verlaten. Er raakte niemand gewond en erger werd dus voorkomen dankzij de rookmelders en een alerte buurman.

Actie tegen overlast in Stuivenbergwijk

2000 Antwerpen | Maandag heeft het wijkteam van de wijk Stuivenberg een actie gehouden om overlast in de omgeving te beperken. Ze gingen met verschillende geuniformeerde ploegen op pad. Ze bezochten onder meer pleinen en drankgelegenheden die gekend zijn voor overlast. Ze controleerden 20 personen en drie zaken. Eén van de gecontroleerden stond nog geseind. Achter zijn naam stond een bevel tot gevangenneming open. Een andere persoon werd nog gezocht omdat hij niet in ging op het verzoek voor een verhoor. Tot slot werd een derde persoon zijn openstaande verval recht tot sturen betekend. 

Verkeersactie in regio West: 46 processen-verbaal

2000 Antwerpen | Het verkeersondersteuningsteam van de regio West en verschillende wijkteams uit die regio hebben afgelopen dinsdag 46 processen-verbaal opgemaakt bij een actie waarbij ze beroep deden op de ANPR-camera's. Zes bestuurders reden rond zonder geldig keuringsbewijs. Een zevende bestuurder had een rode kaart gekregen bij de autokeuring en het attest was ook al verlopen. Het voertuig mocht eigenlijk de weg niet meer op. Zestien bestuurders reden door het rode stoplicht. Zeven bestuurders waren in het bezit van een voorlopig rijbewijs maar volgden de regels niet: Vier hadden de herkenbare 'L' niet zichtbaar aangebracht, één leerling-bestuurder had het voorlopig rijbewijs en identiteitskaart niet op zak, een andere verleende geen voorrang aan rechts waardoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan, en nog een laatste nieuwkomer op de weg had passagiers bij die hij niet mocht vervoeren. Twee bestuurders die hun rijbewijs wel hadden waren aan het rijden en bellen tegelijk. Tot slot reed nog één bestuurder in de verboden rijrichting. Bij de actie werden ook nog twee personen getroffen die geseind stonden.

Gestolen bromfiets terug gevonden

2170 Merksem|Zondag sprak een man in de Borrewaterstraat een wijkteam aan omdat hij zijn eerder gestolen bromfiets had voorbij zien rijden. Samen met de betrokkene ging de politie in de omgeving zoeken naar het gestolen voertuig. Toen ze de Heirmanstraat inreden, zagen ze vanuit de tegenovergestelde richting de gestolen bromfiets naderen. De bestuurder ervan en de persoon die achterop zat werden gestopt. De minderjarige die achter het stuur zat, gaf toe dat hij de bromfiets gestolen had. De veertienjarige werd voor de feiten verhoord. 

Vluchtende inbreker gooit met kasseien

2060 Antwerpen | Vannacht betrapte de bewoners van een gelijkvloers appartement aan de Oranjestraat een inbreker. Ze belden meteen naar de politie. Na een kleine schermutseling vluchtte de verdachte weg, maar hij werd op de hielen gezeten door de bewoners van het appartement. De inbreker wilde ontkomen en begon met kasseien naar zijn achtervolgers te gooien. Toen de vluchtende inbreker (31) in de Lange Dijkstraat kwam, werd hij door de politie overmeesterd en gearresteerd. De twee bewoners raakten niet gewond, maar hun woning liep wel schade op door de stenen die geworpen werden. De onderzoeksrechter heeft de man onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Controle op autocars

2000 Antwerpen | De verkeerspolitie heeft gisteren aan de scheldekaaien 26 bussen gecontroleerd. Niet alle bussen waren in orde met de documenten die eigen zijn aan de sector. Twee keer werd een inbreuk vastgesteld m.b.t. de vervoersvergunning en één keer was de keuring niet in orde. De chauffeurs kregen een doorrijverbod opgelegd. Vier keer was het reisblad niet in orde. Drie chauffeurs kwamen in de problemen door het foutief gebruik van de tachograaf en een van hen had geen bestuurderskaart. Verder waren er drie inbreuken rond de rij- en rusttijden. Een van de bestuurders had gedronken en kreeg meteen een rijverbod van drie uur.  

Helers gearresteerd

2060 Antwerpen | Afgelopen zaterdag deed een team van wijkwerking West nazicht op de markt aan het Sint-Jansplein. Een kraam etaleerde er nieuwe kledij aan een sterk verminderde prijs. Omdat er eerder een klacht was binnen gekomen dat de verkoper gestolen kledij zou aanbieden, werden de kleren in beslag genomen voor verder onderzoek. De eigenaars van de stand werden gearresteerd. De politie deed een huiszoeking op het adres van de verkopers. Daar werden nog meer kledingstukken aangetroffen. De kledij leek afkomstig te zijn van één winkelketen. Ook die gevonden spullen werden in beslag genomen om het onderzoek verder te voeren. De twee verkopers van 66 en 38 jaar werden na het verhoor en de huiszoeking voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft het duo aangehouden. 

Inbrekers gevat na achtervolging

2600 Berchem | Zaterdagavond merkte een bewoner van Zurenborg op hoe mogelijke inbrekers een woning verlieten en in een wagen stapten. Ze kon de nummerplaat doorspelen aan de politie. Een interventiepatrouille merkte op de Desguinlei het gezochte voertuig op. Het voertuig probeerde de controle te ontvluchten, waardoor er een achtervolging begon. Hierbij werden verschillende verkeersovertredingen begaan en bracht het voertuig verschillende weggebruikers in gevaar. De politie kon de verdachten uiteindelijk staande houden op de Bolivarplaats. Ondertussen was duidelijk dat er op Zurenborg inderdaad een inbraak had plaatsgevonden. De 4 inzittenden van het vluchtende voertuig werden gearresteerd. De verdachten worden voorgeleid, de lokale recherche onderzoekt de zaak.

Dronken dievegge gevat

2000 Antwerpen | Een winkeluitbater van de Groendalstraat betrapte zaterdagnamiddag een winkeldief. Hij sprak een ploeg van het wijkteam aan, die de dame staande hielden. Zij verzette zich aanvankelijk hevig en vertoonde tekenen van dronkenschap. De inspecteurs van het wijkteam konden de dame overmeesteren en kregen bijstand van een interventiepatrouille. De tas van de dame werd gecontroleerd. Daarin werden gestolen spullen aangetroffen uit verschillende winkels met een totale waarde van 690 euro. Alle stukken konden gerecupereerd worden. De dame, die geen geldige verblijfsvergunning kon voorleggen, werd gearresterd.

Dronken bestuurder pleegt heel traag vluchtmisdrijf

2000 Antwerpen | Zondagochtend werd de politie gevraagd voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf op het kruispunt van de Frankrijklei met de Maria-Henriëttalei. Een auto stak over toen hij werd aangereden door een ander voertuig dat het rode licht negeerde en vervolgens  verder reed richting Bolivartunnel. De man kon de nummerplaat van het vluchtende voertuig doorspelen. Dat werd uiteindelijk opgemerkt op de autostrade richting Gent. De bestuurder reed aan snelheden van 65 kilometer per uur en kon uiteindelijk staande gehouden worden aan het tankstation in Kruibeke. Uiteindelijk moest een bloedproef aantonen dat de dame onder invloed was van alcoholische dranken.

Dronken motorrijder zwaargewond na val

2180 Ekeren | Vrijdagavond geraakte een motorrijder (53) levensgevaarlijk gewond toen hij ten val kwam op het Laar in Ekeren. De man raakte vermoedelijk het trottoir bij het nemen va neen bocht en kwam hierdoor ten val. Hij bleek onder de invloed van alcohol. De medische hulpdiensten kwamen ter plaatse en stelden vast dat de man in levensgevaar verkeerde. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Controle op fraude met tachografen

2000 Antwerpen | De verkeerspolitie van PZ Antwerpen hield donderdag een grootschalige controle op vrachtwagens. In samenwerking met collega's uit andere provincies die deel uitmaken van Centrex (Brabant, Limburg, Luik en de landelijke politie van Nederland) werd specifiek gecontroleerd op fraude met tachografen. Er werden meerdere inbreuken vastgesteld. 4 bestuurders reden met een bestuurderskaart van een collega. 1 bestuurder reed zonder bestuurderskaart in de tachograaf. 1 bestuurder had een vals attest en 2 bestuurders probeerden het systeem te omzeilen. Zo werd er rust geregistreerd tijdens het rijden. Tijdens de controle werden andere overtredingen vastgesteld:

- 12 inbreuken tegen de technische eisen

- 6 inbreuken tegen het zekeren van de lading

- 2 inbreuken tegen de afmetingen van de vracht

- 4 overtredingen tegen een inhaalverbod

- 2 vervallen keuringen

- 1 ontbrekend bestuurdersattest

- 1 bestuurder reed onder invloed

- 1 bestuurder was bezig op zijn gsm tijdens het rijden

- 1 inbreuk op de ADR-wetgeving

- 1 bestuurder kon geen vrachtbrief (CMR) voorleggen

17/05/2019

Voetganger zwaargewond bij botsing

2600 Berchem | Donderdagnamiddag botsten een fietser en een voetganger op het Burgemeester Ryckaertsplein in Berchem. Volgens getuigen bevond de voetganger zich om onduidelijke redenen op het fietspad op het moment dat de fietser overstak. Beide partijen kwamen te val. De voetganger, een man van 86, liep een zware bloeding op en verkeerde in levensgevaar. De fietser, een man van 26, raakte lichtgewond.

Dronken bestuurder rijdt rond zonder rijbewijs of verzekering

2610 Wilrijk | Woensdagavond werd de politie geroepen op de Boomsesteenweg voor een verkeersongeval. Ter hoogte van de oprit van de A12 richting Boomhad een bestelwagen een paal omver gereden. Bij de aanrijding werd het wiel van de bestelwagen beschadigd en scheurde de band. Bij aankomst van de politie waren twee personen bezig het vervangen van het wiel. Aanvankelijk meldde er zich niemand als bestuurder, tot één persoon opmerkte dat hij misschien beter niet had gereden. De man gaf aanvankelijk een valse naam, maar kon alsnog geïdentificeerd worden. Hij bleek illegaal in het land, niet in het bezit van een geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol. Voor de bestelwagen kon hij geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. De man werd bestuurlijk aangehouden, het voertuig werd getakeld.

Criminaliteitscijfers 2018 voorgesteld

Vandaag heeft Politiezone Antwerpen de criminaliteitscijfers van 2018 voorgesteld. In vergelijking met 2017 is de criminaliteit in de stad opnieuw met 3 % gedaald. In vergelijking met 2012 is er een daling van 30 %. Per dag worden in Antwerpen 50 criminele feiten minder gepleegd dan zes jaar geleden!

Eigendomsdelicten

Vooral op het vlak van eigendomsdelicten zijn de cijfers opnieuw goed. Zo daalden de woninginbraken met 7 % (230 feiten minder) tegenover 2017. De inbraken in handelszaken daalden met 10 % (73 feiten minder). De gewapende overvallen daalden zelfs met 28 % (51 feiten minder). De gewelddadige diefstallen daalden met 3 %, de handtasroven met 5 %. Op 6 jaar tijd daalden de handtasroven zelf met 73 %.

Drugs

Voor Politiezone Antwerpen is de strijd tegen drugs en druggerelateerde overlast een prioriteit. Dankzij de extra inspanningen en controles blijft het aantal vaststellingen gestaag stijgen. In 2018 werden 14 % meer vaststellingen van drugsgebruik en -bezit gedaan. Het aantal pv's rond drugshandel steeg met 2 % (16 feiten) in vergelijking met een jaar eerder. Met 777 vaststellingen in 2018 worden gemiddeld 2 dealers per dag gearresteerd.

Fietsdiefstallen

Na een stijging in 2017 dalen de fietsdiefstallen met 12 % in 2018 (428 feiten minder). In vergelijking met 2012 waren er vorig jaar 10 % minder fietsdiefstallen. Ook bij woninginbraken werden er minder fietsen gestolen dan een jaar geleden. De daling staat haaks op de grote stijging van het aantal fietsers en fietsen in de stad. Mogelijk beveiligen mensen hun (elektrische) beter tegen diefstal.

Diefstal uit voertuig

Hoewel het aantal diefstallen uit voertuigen het voorbije jaar sterk afnam, werd in de eerste maanden van 2019 opnieuw een stijging vastgesteld. Daarom gaat Politiezone Antwerpen volgende week van start met een campagne vol met preventieve tips om inbrekers te slim af te zijn. Tegelijkertijd zal aan de hotspots ook meer waakzaamheid zijn.

Je kan alle cijfers raadplegen op Stad in Cijfers.

Wijkteam Merksem controleert bouwwerven

2170 Merksem | Het wijkteam van Merksem controleerde dinsdag in samenwerking met de RSZ verschillende bouwwerven op hun grondgebied. Tijdens de controles werden meerdere inbreuken vastgesteld. Het ging onder meer om zwartwerk. Drie arbeiders bleken illegaal in ons land te verblijven. Ze werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. De werkgevers mogen zich aan een boete verwachten.

Inbreker laat identiteitskaart achter

2000 Antwerpen | Maandagavond contacteerde een bewoner van de Britselei de politie omdat er was ingebroken in zijn appartement. Aanvankelijk leek er niets verdwenen, maar de zoon van het slachtoffer had een gsm-toestel gevonden dat vermoedelijk door de dader was achtergelaten. In het hoesje van de telefoon zaten ook nog een identiteitskaart en een bankkaart. De eigenaar van die kaarten is goed gekend bij de politie voor tal van feiten en is vrij onder voorwaarden. Hij wordt opgespoord.

Kind (5) breekt benen bij aanrijding

2050 Antwerpen | In de Ernest Claesstraat vond maandagnamiddag een aanrijding plaats waarbij een kind van 5 gewond geraakte. Het kind kwam volgens getuigen tussen de geparkeerde wagens uitgelopen, waarna het werd aangereden door een wagen die kwam aangereden. Het is niet duidelijk of de bestuurder (26) van de wagen te snel reed. Het kind werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat de beide benen gebroken waren.

Fietser verliest bewustzijn bij val

2660 Hoboken | Maandagochtend zijn twee fietsers ten val gekomen op het fietspad in de Adolf Greinerstraat. Toen de mannen elkaar wilden kruisen raakten hun sturen elkaar en kwamen ze beiden ten val. Eén van de twee mannen (31) raakte lichtgewond. De andere man (62), die reed op een speed pedelec, verloor bij zijn val kort het bewustzijn en werd overgebracht naar het UZA. De man verkeerde niet in levensgevaar, maar is een tijd werkonbekwaam.

Dronken man breekt in met steen

2018 Antwerpen | Zondagavond werd de politie naar de Provinciestraat gestuurd omwille van een inbreuk. Ter plaatse werd een dronken man aangetroffen met bloed aan de handen. Een getuige kon de politie vertellen dat de man uit een pand kwam gekropen. De verdachte had met een steen de ruit ingegooid en zichzelf verwond toen hij de woning betrad. De woning zelf was omwille van het bloed erg vuil, maar op het eerste zicht bleek er niets gestolen. De verdachte, een Nederlander van 37 werd gearresteerd. Een technische ploeg sloot het kapotte raam af.

Twee mannen gevat na autoinbraak

2060 Antwerpen | Maandagochtend kreeg de politie een oproep van een autoinbraak in de Rotterdamstraat. De twee verdachten zetten het op een lopen richting Sint-Jansplein. De politie kon de twee mannen daar aantreffen en staande halen. Eén van de mannen gaf aanvankelijk een valse naam, maar kon toch geïdentificeerd worden. Zijn kompaan bleek uitvoerig gekend bij de politie. Beide mannen verblijven illegaal in ons land. Ze hadden een draagbare dvd-speler uit de auto ontvreemd. Het toestel kon door de politie gerecupereerd worden en werd aan de eigenaar teruggegeven.

Man verkoopt drugs met zoon op achterbank

2000 Antwerpen | Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum hield het voorbije weekend toezicht op een mogelijke dealer die al eerder tegen de lamp liep. In de Lange Batterijstraat stelden ze een vermoedelijke drugsverkoop vast en gingen ze over tot controle. In zijn voertuig werden 17 dosissen cocaïne aangetroffen. Op de achterbank zat zijn tweejarige zoon. Ook de koper werd gecontroleerd, hij had nog 3 jaar gevangenisstraf openstaan en werd meegenomen naar de gevangenis. De verkoper werd aangehouden.

Het voorbije weekend kon het WOT ook in de Gemeentestraat een dealer vatten. Ze konden een koper onderscheppen die de persoon aanwees bij wie hij drugs had gekocht. De verkoper werd gecontroleerd en had 8 dosissen cocaïne op zak. De 45-jarige man werd aangehouden.

Tot slot kon het wijkondersteuningsteam van de regio Noord een bestuurder van een bromfiets controleren. De bromfiets was niet verzekerd, niet ingeschreven en de kentekenplaat bleek gestolen. Het voertuig werd in beslag genomen. Tot slot had de bestuurder ook geen rijbewijs en had hij drugs en 5 gsm-toestellen op zak. De 16-jarige bestuurder werd in Merksem gearresteerd.

Stille mars: enkele dingen die je moet weten 

Op zondag 12 mei vindt er een stille mars tegen seksueel geweld plaats. Afgaand op de reacties op de sociale media wordt er heel wat volk verwacht in Antwerpen. De politie raadt aan om tijdig naar Antwerpen te vertrekken en zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets en/of het openbaar vervoer. Wie zaterdagavond de wagen parkeert aan het Steenplein, moet die op tijd verplaatsen. Na middernacht wordt het plein autovrij gemaakt.

De mars vertrekt aan het Astridplein en zal via de De Keyserlei en de Meir over de Oude Koornmarkt en de Suikerrui naar het Steenplein gaan. Er zal mogelijk hinder zijn voor wie zich in de omgeving bevindt en niet deelneemt aan de optocht.

Verplaats tijdig je auto

Bestuurders die hun wagen zaterdagavond aan het Steenplein parkeren, moeten die voor middernacht verplaatsen. Er geldt zondag een parkeerverbod op het Steenplein. Dat verbod gaat al in om 0.01 uur. Wagens die niet op tijd verplaatst werden, zullen op kosten van de eigenaar getakeld worden.

Kom op tijd naar Antwerpen

De politie raadt aan om tijdig naar Antwerpen te vertrekken. Kies bij voorkeur voor het openbaar vervoer. Het vertrekpunt van de stille mars ligt aan het Centraal Station en aan verschillende tramlijnen. Kom je van verder weg met de auto naar Antwerpen? Maak dan gebruik van de parkeerterreinen aan de rand van de stad en stap over op het openbaar vervoer. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de fiets of te voet te komen.

Politie begeleidt mars

De politie verwacht een serene mars en zal zichtbaar aanwezig zijn. Wie vragen heeft of hulp nodig heeft, kan de politiemensen te allen tijde aanspreken.

Actie tegen overlast Diepestraat

2060 Antwerpen | Het wijkonderzoeksteam City werkt actief op het bestrijden van druggerelateerde overlast en criminaliteit. Zo werd er donderdag een gerichte actie georganiseerd in en rond de omgeving van de Diepestraat met het oog op het verminderen van het onveiligheidsgevoel bij de bewoners, passanten en handelaars. Tijdens de actie gingen de verschillende teams op zoek naar verdachte personen om te kijken welke verdachte handelingen er gesteld werden. Er werden bij de actie drie dealers op heterdaad betrapt bij de verkoop van cocaïne en hasj. Zij werden gearresteerd. Er werden meerdere verkoopshoeveelheden hasj in beslag genomen, een hoeveelheid geld en drie mobiele telefoons. De drie verkopers hadden geen geldig verblijfsstatuut. Vier kopers kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

Verkeersveiligheidscampagne ‘Maat op straat’ haalt zilveren BOCA-award binnen

Politie Antwerpen, Stad Antwerpen en Kunstmaan I Accenture Interactive konden bijna 30 000 kinderen enthousiasmeren om het Antwerpse verkeer hoffelijker te maken. Het resultaat: de ‘Maat op straat’-campagne waarmee ze een zilveren Best of Content Award (BOCA) wonnen in de categorie ‘Best use of ambassadors in a content programme’.

Nee, geen verkeersveiligheidscampagne met terechtwijzende slogans of choquerende beelden. Wel bijna 30 000 kinderen die, aangemoedigd door De Buurtpolitie, de straat op trokken om met hun fluogele handschoentjes te zwaaien naar hoffelijke weggebruikers. En ze gingen nog verder: ze vroegen mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, buren en andere Antwerpenaren om hun maat op straat te worden en te beloven voortaan hoffelijker te zijn in het verkeer.

28 282 leerlingen lieten charter ondertekenen

De verkeersveiligheidscampagne van 2018 werd een heel groot succes. 108 scholen hebben ingetekend. 28 282 leerlingen lieten de Antwerpenaren een charter ondertekenen, en zo maakten ze 90 000 maten op straat.

Volgende campagne al in de maak

De 'Maat op straat'-campagne had nooit zo’n succes kunnen worden zonder haar jonge helden … en hun gemotiveerde leerkrachten.
En omdat er nooit genoeg hoffelijkheid in het verkeer kan zijn, wordt er nu al volop gewerkt aan een volgende jaar van ‘Maat op straat’.

Verkeerscontrole in Merksem en Berendrecht

2170 Merksem | Dinsdag trok het verkeerondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord van de ene kant van de regio naar het andere uiterste. Ze controleerden aan de Borrewaterstraat in Merksem en daarna aan de Steenovenstraat in Berendrecht. Tijdens het eerste deel van de actie werden 40 auto's uit het verkeer gehaald. Elke bestuurder moest een alcoholtest afleggen maar geen enkele van de bestuurders reed onder invloed. Twee bestuurder liepen wel tegen de lamp toen de politie zag dat ze geen veiligheidsgordel droegen. Vier bestuurders gebruikten hun gsm tijdens het rijden en kregen daar een proces-verbaal voor. Verder zijn nog drie pv's opgemaakt in verband met de keuring van een voertuig, rijden zonder rijbewijs en identiteitskaart en voor het overschrijden van de volle witte lijn. Eén bromfiets werd ingehouden nadat het op de rollen werd gezet. Gezien het een klasse A betrof, zou die maar 25 km/u mogen halen. In de praktijk werd 36 km/u gehaald. 
In berendrecht werden 144 bestuurders gecontroleerd. Hier had één bestuurder te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Een andere bestuurder zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden omdat hij onder invloed van drugs reed. Vier andere pv's werden opgemaakt omdat bestuurders niet in orde waren met de keuring, aan het gsm'en waren of een voertuig inhaalden waar dat niet mocht.

Verkeerscontrole tijdens actie Buurt aan de Beurt

2140 Borgerhout | Afgelopen maandag heeft het wijkteam van de regio Oost haar steentje bijgedragen aan de actie Buurt aan de Beurt. Zo hebben ze op verschillende plaatsen toezicht gehouden op het verkeer. Dat was zo aan de Arthur Mathijslaan, De Schans en in de namiddag in de omgeving van het Te Boelaerpark. Er werden 114 voertuigen gecontroleerd. Eén keer werd een fiscaal pv opgesteld. Er zijn zo'n 18 processen-verbaal opgesteld voor hoofdzakelijk gsm'en achter het stuur en het niet dragen van de gordel. Vijf bestuurders hadden hun voertuig verkeerd geparkeerd. Twee auto's waren niet in orde met de technische keuring en werden daar ook voor geverbaliseerd. 

Resultaten wijkactie regio Oost

2100 Deurne | Verschillende wijkteams van de regio Oost hebben tijdens het afgelopen weekend een actie gehouden die gericht was naar de fenomenen die zijn opgenomen in het wijkactieplan. Er zijn twee drankgelegenheden gesloten aan de Gitschotellei en aan de Lakborslei omwille van economische inbreuken. Verder zijn tijdens de actie nog een geseinde aangetroffen en werden drie onmiddellijke minnelijke schikkingen (OMS) voorgesteld omwille van drugsbezit. Zo werden hasj en cannabis in beslag genomen. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af, maar weigerde een bloedproef. De man zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden.