Bestuurder vlucht via daken na aanrijding

2170 Merksem|Op de Bredabaan raakte maandagnacht de omheining van de busstelplaats beschadigd door een aanrijding. De politie kwam ter plaatse en trof een voertuig aan dat tegen de omheining was gereden. Een vrouw verklaarde ter plaatse dat haar vriend de bestuurder was, maar de plaats had verlaten. Hij zou te veel gedronken hebben en geen rijbewijs bezitten. De inspecteurs besloten nazicht te doen bij de vermoedelijke bestuurder thuis. Deze was echter niet op de politie blijven wachten en vluchtte via het dak. Aanvankelijk zag de politie een man liggen op een aanpalend dak, maar toen ze hem aanspraken, liep hij verder over de daken en kon hij ontkomen. Het achtergelaten voertuig werd in beslag genomen. 

Controleactie regio Zuid

Regio Zuid|De wijkteams van de regio Zuid (Kiel, Hoboken, Wilrijk) trokken er zondagnamiddag en -nacht op uit in hun werkgebied, samen met de mobiele eenheid, het Orida-fietsteam, een drugshond en de bemiddelingsteams. Er werd gekeken naar verdachte gedragingen en gekende overlastinstellingen werden samen met de arbeidsinspectie aan een controle onderworpen. In totaal werden 104 personen gecontroleerd. 5 personen bleken illegaal in ons land te verblijven. 2 personen stonden geseind voor een afname van DNA en 3 personen hadden drugs op zak. Op 1 persoon werd een verboden wapen, een uitschuifbare wapenstok, aangetroffen. In één van de gecontroleerde instellingen trof de arbeidsinspectie een zwartwerker aan.

Controle op overlast

Regio West|Het wijkondersteuningsteam en het verkeersondersteuningsteam van de regio West (historische binnenstad, Zuid, Eilandje en Linkeroever) controleerden het voorbije weekend op overlast in hun regio. Ze werden hiervoor ondersteund door de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam. Maar liefst 16 mensen hadden drugs op zak, goed voor 36,6 gram cannabis, 6 joints, een gram ketamine en een halve gram cocaïne. Er werden ook 3 wildplassers beboet. Verder werden 5 foutparkeerders beboet, waarvan er 2 op een mindervalidenplaats stonden zonder geldige kaart. Vier bestuurders reden rond onder invloed van drugs en 2 reden rond zonder rijbewijs. 1 onverzekerde wagen werd in beslag genomen en 1 dronken persoon werd bestuurlijk aangehouden. Tot slot werd ook nog een gevallen fietser geholpen.

Verkeerspolitie controleert op alcohol en drugs

Regio West|Zaterdagochtend en -middag controleerde de verkeerspolitie in de omgeving van de Kaaien op alcohol en drugs in het verkeer. 5 bestuurders testten positief op het gebruik van drugs, hun rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Ook 3 bestuurders verloren hun rijbewijs omwille van een overmatige alcoholconsumptie. 11 bestuurders negeerden een verbodsbord en ook 9 foutparkeerders werden beboet. 9 bestuurder reden met de gsm in de hand. 1 fietser reed door het rood en kreeg een boete. Ook een automobilist negeerde een rood licht en werd beboet. 1 voertuig werd geïmmobiliseerd omdat de bestuurder rondreed ondanks een rijverbod.

Twee verdachten gevat na overval op nachtwinkel

2100 Deurne|Zaterdagnacht kreeg een nachtwinkel in de Ter Heydelaan ongewenst bezoek over de vloer. Twee jonge mannen, gewapend met een pistool en een mes, bedreigden de uitbater. Er ontstond een schermutseling waarbij het slachtoffer lichte verwondingen opliep. De twee daders vluchtten uiteindelijk zonder buit. Er werden meteen meerdere patrouilles aangestuurd. Aanvankelijk bleef het nazicht negatief, maar een ploeg van het snelleresponsteam merkte in de omgeving van het Bosuilstadion twee mannen op die in aanmerking kwamen voor de feiten. De twee konden geen zinnige verklaring geven voor hun nachtelijke wandeling. Ze werden aan een controle onderworpen en bleken in het bezit van een mes en een nepwapen en moesten de feiten toegeven. De twee mannen (18 en 20) werden gearresteerd.

Gestolen fiets gerecupereerd tijdens korpsactie

Regio City|De wijkteams van de regio City (Borgerhout intra-muros en 2060) trokken er vrijdagavond samen met de mobiele eenheid het Orida-fietsteam op uit in hun werkgebied. De aandacht ging uit naar allerhande vormen van overlast, waaronder alcohol- en drugsgebruik, agressie en verkeersinbreuken. Eén fietser werd opgemerkt toen hij een overtreding beging. De man (22) werd gecontroleerd en bleek rond te rijden op een gestolen fiets. De fiets werd meegenomen, de man zal zich moeten verantwoorden.

Er werd ook een luxueus huurvoertuig met Duitse nummerplaat gecontroleerd. Het huurcontract bleek niet in orde en de bestuurder (23) toonde de politie een identiteitsbewijs dat toehoorde aan zijn broer. De man werd meegenomen en de wagen werd in beslag genomen. 

Een man (29) die werd betrapt toen hij een joint aan het rollen was, probeerde de controle te bemoeilijken door een schandaal te maken en te roepen naar de omstaanders. Hij werd beloond met een bestuurlijke aanhouding voor het verstoren van de openbare orde. 

In totaal werden 49 verkeersinbreuken beboet. De politieploegen werden ook verschillende malen aangesproken bij verhitte ruzies, ze konden bemiddelend optreden en verdere escalatie vermijden. Wanneer de inspecteurs ergens opmerkten dat er een deur van een pand openstond, gingen ze telkens over tot controle om uit te sluiten dat er een inbraak plaatsvond.

Dronken bestuurder gevat na vluchtmisdrijf

2060 Antwerpen|Zaterdagnacht raakte een passagier (19) van een wagen lichtgewond bij een ongeval in de Carnotstraat. De twee andere inzittenden van de wagen kwamen met de schrik vrij. De bestuurder van de wagen reed in de richting van de Gemeentestraat en wilde linksafslaan in de Ommeganckstraat toen de wagen in de flank gegrepen werd. Het aanrijdende voertuig zette zijn weg gewoon verder langs de Turnhoutsebaan. Een ploeg van de mobiele eenheid merkte kort nadien een voertuig op dat over de Ring zwalpte en zwaar beschadigd was. Ter hoogte van de afrit Berchem werd de bestuurder aan de kant gezet voor een controle, aan de hand van de nummerplaat werd bevestigd dat het om het vluchtende voertuig ging. De bestuurder legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. De man (36) had zoveel gedronken dat hij meteen gearresteerd werd voor dronkenschap. Hij zal zich na ontnuchtering moeten verantwoorden voor het vluchtmisdrijf.

Geseinde man gevat tijdens controleactie

Regio Centrum|Tijdens een controleactie gericht op het terugdringen van woninginbraken merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum een verdachte man op. Toen de politie de man probeerde aan te spreken, stak hij de straat over. De inspecteurs besloten de man aan een controle te onderwerpen en stelden vast dat hij geseind stond in verband met een diefstal met geweld waarbij een slachtoffer verschillende stampen tegen het hoofd moest incasseren en heel wat geld gestolen werd. De man (31) was gekend voor heel wat feiten van zware diefstal en werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Aan de controleacties nemen ook de lokale recherche en de mobiele eenheid deel. Samen met de wijkteams wordt er extra gepatrouilleerd en gecontroleerd om mogelijke verdachten van diefstallen en woninginbraken te klissen.

Dealer gevat op Linkeroever

2050 Antwerpen|Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte tijdens toezicht op donderdagavond een verdacht voertuig op in de Beatrijslaan. De bestuurder werd gecontroleerd en bleek juist een grote hoeveelheid cannabis te hebben aangekocht. Verder onderzoek van het WOT leidde tot de identificatie van de dealer. Er werd een huiszoeking georganiseerd, waarbij een aanzienlijke hoeveelheid drugs en cash geld in beslag werd genomen. In totaal meer dan 10 400 euro, 48 gram hasj, 187 gramcannabis en 28 gram cocaïne. De verdachte (37) wordt voorgeleid. 

De controleactie kwam er in samenwerking met het wijkteam, de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam met als doel het bestrijden van overlast op Linkeroever.

Verdachte van fietsdiefstal gevat

2060 Antwerpen|Het fietsteam Orida zag gisteren in de Handelstraat een fietser op het voetpad rijden. Bij controle van de man zagen de inspecteurs dat hij een slijpschijf en twee stuk geslepen sloten bij zich had. De fiets waarmee de verdachte (46) zich verplaatste, bleek hij net gestolen te hebben. De eigenaar van de fiets was zelfs nog niet op de hoogte. Het slachtoffer werd opgebeld om afspraken te maken rond het terug bezorgen van de fiets. 

Op de vlucht voor controle

2020 Antwerpen|Ter hoogte van het Kielpark viel het oog van inspecteurs van het wijkondersteuningsteam Zuid op een auto. Het voertuig stond stil met de lichten aan en een draaiende motor. Er zaten twee passagiers in de wagen, maar de bestuurder zat niet achter het stuur. Gezien de gekende locatie ging de politie over tot controle van het voertuig en de inzittenden. De passagier die vooraan zat, probeerde aan de controle te ontkomen. Tijdens z'n vlucht gooide hij nog een pakje sigaretten op de grond. Wat verderop hield de politie de man staande. In het pakje dat hij had weggeworpen, zaten zeven gebruikershoeveelheden hasjies. Een andere passagier had een som geld op zak. Het duo bleek illegaal in ons land te verblijven. De bestuurder die ook ter plaatse was gekomen werd samen met de twee anderen van z'n vrijheid benomen. Het WOT kreeg voor deze opdracht bijstand van noodhulp en het snelleresponsteam.

Roekeloos rijgedrag

2000 Antwerpen|Het verkeersondersteuningsteam van West en het prostitutieteam controleerden donderdagavond 21 voertuigen en zes personen. Een van de bestuurders droeg geen gordel, een andere negeerde een inrijverbod en nog iemand reed door het rode verkeerslicht. Een ongeduldigaard gebruikte zijn toeter terwijl de voertuigen voor hem stonden aan te schuiven in file voor het verkeerslicht. De bestuurder wist niet dat een anonieme politieploeg in die file stond. De man haalde de rij stilstaande voertuigen in en reed door het rode verkeerslicht. De politie reed hem achterna en liet de bestuurder een ademtest afleggen. Hij blies positief en moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. Voor zijn onverantwoord gedrag zal hij het moeten gaan uitleggen bij de politierechter. Er waren ook drie bestuurders die zich in regel moeten stellen met de Vlaamse belastingdienst. Eén motorrijder reed met een gestolen nummerplaat rond. Bij controle bleek dat de moto niet ingeschreven en niet verzekerd was. De bestuurder had bovendien ook geen geldig rijbewijs. De motor en de kentekenplaat werden in beslag genomen. Twee bestuurders moesten omwille van drinken en rijden hun rijbewijs voor zes uren inleveren. 

Jonge winkeldieven

2000 Antwerpen|Een zestal jongeren is gisteren rond 21.15 uur een winkel aan de Oudemansstraat binnen gegaan. Ze namen enkele zakjes snoep uit de rekken en vertrokken daarna zonder te betalen. Om buiten te geraken, duwden ze de uitbater van de zaak opzij. Het groepje vluchtte weg in de richting van de Veemarkt. In de radiokamer startte meteen een zoekactie met de camera's. Ook op het terrein kwamen de nodige ploegen ter plaatsen voor de vaststellingen en nazicht in de omgeving. In de Hofstraat, op de hoek met de Wisselstraat, trof de politie een groepje jongeren aan. Ze voldeden aan de beschrijving die eerder gegeven werd. Toen de jongeren de politie in de gaten kregen, liepen ze met z'n allen verschillende richtingen uit. De politie kon toch drie jongeren vatten. De uitbater van de winkel raakte niet gewond. De jongeren gaven zich niet meteen gewonnen, waardoor ook één inspecteur lichte verwondingen opliep bij de arrestatie.

Fietsers na periode van waarschuwen beboet

Regio Centrum|Er blijven bij het wijkteam Centrum klachten en meldingen komen van fietsers die tegen de richting in rijden op de fietspaden aan de Van Eycklei op het kruispunt met de Van Breestraat en de kruispuntpunten Mechelsesteenweg met de Justitiestraat en met de Van Breestraat. Twee wijkteams controleerden op die locaties. In twee uur tijd reden 36 fietsers tegen de richting in. Gezien de eerdere periode waarin ruim gesensibiliseerd werd, kregen deze fietsers nu een boete. Twee fietsers kregen een boete omdat ze de stoplijn negeerden. Eén autobestuurder was aan het gsm'en achter het stuur en werd betrapt met een boete als gevolg. 

Controle op hotspots

2000 Antwerpen|Fietsdiefstallen houden dieven, en dus ook de politie, bezig. En dus heeft de wijkwerking West gisteren op verschillende zogenoemde hotspots extra toezicht en controle gehouden. Tegelijk hielden ze een oogje in het zeil op pleintjes waar al eens overlast veroorzaakt wordt. Tijdens de actie werden twee personen bestuurlijk gearresteerd omdat ze agressief bedelden. Zes personen hadden drugs op zak en kregen een onmiddellijke minnelijke schikking, een van hen werd meegenomen naar het kantoor. De Dienst Vreemdelingenzaken kreeg het dossier overhandigd van één persoon die illegaal in het land verblijft. Aan de actie werkten ook de mobiele eenheid, het fietsteam en de afdeling informatie gestuurde politiezorg mee.

Rijbewijs zeven jaar verlopen

2030 Antwerpen|Dinsdag was er een verkeersactie aan de Michiganstraat. Zowel de verkeerspolitie, de mobiele eenheid en het verkeerondersteuningsteam Noord van Politie Antwerpen als de douane en de Vlaamse Belastingdienst namen aan de actie deel. Deze diensten gebruikten voor de controles onder meer de ANPR-camera's. Niet minder dan 33 786,54 euro aan achterstallige boetes werd cash of door een overschrijving geïnd. Eén van de bestuurders met een openstaande boete van 839,74 euro kon die niet betalen en zag zijn voertuig ingehouden worden tot de rekening vereffend wordt. De drugshond van de douane kon bij drie personen drugs aantreffen. Eén bestuurder was niet handenvrij aan het bellen en kreeg daar een boete voor. Eén bestuurder kreeg een rijverbod betekend voor acht dagen. Van één voertuig was de technische keuring niet in orde. Twee bestuurders met een voorlopig rijbewijs lieten het na om de verplichte 'L' aan te brengen. Eén bestuurder reed rond met een al zeven jaar verlopen Indisch rijbewijs. Of dat rijbewijs überhaupt echt is, wordt nog verder onderzocht. De politie heeft één voertuig in beslag genomen omdat het niet verzekerd was. Het was ook niet ingeschreven, de bestuurder had geen gordel om én hij beschikte niet over een geldig rijbewijs. De bestuurder van een lichte vrachtwagen maakte het wel erg bont: hij had een openstaande boete bij de douane van 11 280 euro, kon geen vervoersvergunning voorleggen en bij het wegen van het voertuig bleek de vrachtwagen overladen te zijn. Meer nog, de technische keuring van de wagen was vervallen.

Zeven sluikstorters betrapt

Regio Oost|Samen met Stadstoezicht Antwerpen heeft het wijkteam van de Junostraat gisteren een controleactie gedaan op het naleven van de politiecodex. Ploegen in burger op de fiets, te voet en vanuit de radiokamer hielden de omgeving in de gaten. Zeven keer werd een GAS-boete gemaakt voor mensen die sluikstortten. Vier baasjes kregen een GAS-boete omdat ze hun hond lieten loslopen, één iemand omdat hij een sigarettenpeuk op de grond gooide en nog een andere omdat hij op de grond spuwde. Veertien personen parkeerden asociaal. Vier bestuurders kregen een onmiddellijke inning omdat ze aan het gsm'en waren achter het stuur of omdat ze hun gordel niet om hadden. Verder werd er in de Sint-Rochusstraat nog een zwartwerker betrapt in een café. Eén iemand had drugs op zak waarvoor een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden werd.

Dodelijk ongeval

2660 Hoboken|Maandagavond is een vrouw van 55 jaar overleden na een ongeval op de Sint-Bernardsesteenweg. Ze stak de straat over en werd aangereden door een tram. Er kwam meteen medische hulp ter plaatse die de reanimatie startte. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de avond overleed ze daar. De familie en de bestuurder van de tram kregen slachtofferzorg aangeboden. 

211 097 euro aan openstaande boetes

Regio City|Afgelopen zaterdag was er een gecoördineerde actie met Douane en het Kaliteam. De actie was er op gericht om openstaande geldboetes te innen, specifiek bij personen binnen de doelgroep. In totaal stond er bij acht personen voor 211 097,68 euro aan openstaande boetes open. De achterstand kon niet betaald worden, waardoor de douane de betrokken voertuigen liet takelen.

Noorden kwijt na gebruik lachgas

2000 Antwerpen|Een stilstaand voertuig aan de Gedempte Zuiderdokken trok dinsdagochtend de aandacht van het verkeerondersteuningsteam van de regio West. De auto stond stil voor de in- en uitrit van de parking en andere voertuigen konden niet meer voorbij om de parking op te rijden. De verkeersagenten zagen iemand ogenschijnlijk bewusteloos achter het stuur liggen, met een  ballon in de mond. De motor van de auto was nog aan het draaien. Pas toen de politie de deur van de auto opende om hulp te bieden, kwam de man weer bij. De bestuurder zei dat hij even wou chillen. De politie controleerde de auto en daarin vonden ze vijf gasflessen met lachgas. Die zijn allen in beslag genomen. Na afstemming met het parket trok de politie het rijbewijs van de bestuurder (29) meteen voor 15 dagen in. Hij zal zich later ook moeten verantwoorden bij de politierechtbank.

Cannabisgeur verraadt mogelijke dealers

2000 Antwerpen|Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zaterdag tijdens een actie tegen fenomenen een voertuig op dat met open ramen aan het rijden was en waaruit een sterke cannabisgeur kwam. Het voertuig moest aan de kant en na controle bleek dat de bestuurder positief testte op het gebruik van cannabis. Onder de zetel lag een grote gebruikershoeveelheid cannabis en een precisieweegschaal. Er volgde een huiszoeking. Drie personen werden gearresteerd. De politie nam cannabis, XTC, speed, de precisieweegschaal, zes mobiele telefoons en tien SIM-kaarten in beslag.

Controle op Valentijnsdag

Regio Oost|Op Valentijnsdag was er een korpsactie in de regio Oost. Met zo'n actie controleert de politie voorbijrijdende auto's om onder meer te werken tegen diefstallen in woningen. Zo controleerde de politie 75 voertuigen en 101 personen. 15 personen kregen een onmiddellijke inning en 24 een GAS-boete. Negen keer stelden de medewerkers een proces-verbaal op voor bijvoorbeeld het bezit van drugs, illegale wapendracht ... De politie nam één zelfgemaakt wapen, wat cannabis en negen joints in beslag. Aan de actie werkten het wijkteam, het fietsteam, de mobiele eenheid en de lokale recherche mee.

Crack, dolk en vouwmes op zak

Regio Centrum|Leden van het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum zagen zaterdag een man die ze herkennen als iemand die al eens drugs gebruikt. Hij wandelde van de Gemeentestraat naar de Van Stralenstraat. Op een gegeven moment keek hij door het raam naar binnen aan een drankgelegenheid. Daarna wandelde hij gehaast terug in de richting van een bankkantoor. Met geld op zak keerde de man terug. Een tweede man, die hem tegemoet was gewandeld, leek geld te ontvangen. Omdat er het vermoeden van een drugsverkoop was, controleerde de politie het duo. Maar de vermoedelijke verkoper verzette zich fel. Hij kneep z'n handen dicht en probeerde die naar zijn mond te brengen. Bij het handboeien vielen drie gebruikershoeveelheden drugs uit de handen van de verdachte. Wellicht probeerde hij de drugs in te slikken om zich van het bewijsmateriaal te ontdoen. De politie vond ook nog dertien andere gebruikershoeveelheden. De drugs, crack, werden in beslag genomen. Net als een som geld, een dolk en een vouwmes dat bij de verkoper gevonden werd. Bij een huiszoeking vond de politie in de garage nog weegschalen, ammoniak ... en cocaïne. De verkoper van 51 jaar wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Via rood licht naar gevangenis

Regio City|Zaterdag werkte het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City op dossiers van voertuigen waarvan men niet weet waar ze verzekerd zijn. Tegelijk namen ze in hun regio 22 voertuigen in overtreding die verkeerd geparkeerd stonden. Het team controleerde ook iemand die te voet door het rode verkeerslicht wandelde. De man (43) bleek geseind te staan met een bevel tot gevangenneming. Hij stond ook nog gesignaleerd omdat hij verhoord moest worden in drie andere dossiers.

Verkeerscontrole in omgeving Eilandje

2000 Antwerpen|Tijdens het afgelopen weekend stelde de verkeerspolitie op verschillende plaatsen in de omgeving van het Eilandje een controlepost op. Zaterdag controleerden de inspecteurs 632 bestuurders op het gebruik van drugs of alcohol in het verkeer. In vijftien gevallen moest de politie optreden. Zeven van hen moesten het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Een van die bestuurders reed trouwens rond hoewel zijn rijbewijs niet geldig was tijdens het weekend, dat naar aanleiding van een eerdere veroordeling door de rechtbank. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. De bestuurder van een buitenlands voertuig had nog openstaande boetes voor een bedrag van 463 euro. Hij kon niet ter plaatse betalen en dus hield de politie het voertuig in tot de rekening vereffend wordt. Zondag controleerde de politie 485 bestuurders. Tien mensen reden onder invloed. Vier keer trok de politie het rijbewijs in voor 15 dagen. Een bestuurder stelde zich agressief op en wilde niet meewerken aan een controle. Uiteindelijk moest de politie hem van zijn vrijheid beroven en volgde een proces-verbaal voor weerspannigheid.

Bromfietser zwaargewond

2020 Antwerpen|Iets voor de middag gebeurde er op de Emiel Vloorsstraat een ongeval waarbij een bromfietser zwaargewond raakte. Een bestelwagen reed van de middenrijbaan naar de zijweg. Er volgde een klap: de bromfietser was tegen de rechter voorkant van de bestelwagen terecht gekomen. Daarna belandde de bromfiets tegen een paal, wat verderop. De bestuurder van de bestelwagen (34) diende meteen de eerste zorgen toe. Hij zorgde er ook voor dat de gepaste medische zorgen ter plaatse kwamen. Het slachtoffer van 28 jaar liep ernstige verwondigen op en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. 

Ravage na onvoozichtig manoeuvre

2100 Deurne|Aan de Ter Heydelaan zorgde een onvoorzichtige bestuurder voor heel wat ravage. Rond 15.30 uur haalde een auto een andere wagen in die dubbel geparkeerd stond. Een derde bestuurder (19) reed het inhalende voertuig, volgens getuigen met hoge snelheid, langs rechts voorbij. Het risicovolle manoeuvre liep mis. zijn auto raakte het dubbel geparkeerde voertuig dat daardoor begon te tollen. Daarna raakte hij onder andere ook nog het voertuig dat de inhaalbeweging maakte waarna het voertuig tegen een boom op de middenberm belandde. Ook een andere geparkeerde wagen deelde in de klappen. Bij het ongeval raakten dus vier wagens beschadigd. Twee ervan waren niet meer rijvaardig. De bestuurder (53) die dubbel geparkeerd stond, raakte lichtgewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, reed met een voorlopig rijbewijs. 

Bus en auto botsen

2140 Borgerhout|Zaterdagavond rond 21.30 uur vielen drie lichtgewonden bij een ongeval met een bus. Een personenwagen maakte linksomkeer op de Turnhoutsebaan. De bestuurder had niet gezien dat er een bus stad uitwaarts kwam aangereden. De bus reed vol in de linkerflank van de personenwagen. Op de bus zaten maar enkele passagiers. Zij bleven ongedeerd. De chauffeur van de bus en de twee inzittenden van de auto geraakten wel gewond. De ziekenwagen bracht hen met lichte verwondingen over naar het ziekenhuis. Gezien de locatie van het ongeval ondervond het tramverkeer er ongeveer een half uur hinder. De auto die dwars over de tramsporen belandde, werd getakeld.

Fietsteam controleert in fietsstraten

2060 Antwerpen|Het fietsteam Orida heeft gisteren toezicht gehouden in de fietsstraten die evenwijdig lopen met de Turnhoutsebaan en de Rotterdamstraat. 15 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze een fietser inhaalden. In een fietsstraat is dat niet toegelaten. Tegelijk stelden de fietsende inspecteurs vast dat 18 bestuurders aan het gsm'en waren tijdens het rijden. Eén bromfietsers reed zonder lichten rond. Tot slot kon de politie iemand stoppen die met een gestolen elektrische fiets reed. 

Verkeerstoezicht op Bredabaan

2170 Merksem|Opnieuw heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord donderdag kort toezicht gehouden op de Bredabaan. 27 bestuurders kregen een boete omdat ze aan het gsm'en waren tijdens het rijden. 15 bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. 58 personen lapten de verkeersborden, de bewegwijzering en de parkeerregels aan hun laars.

Gerechtelijke verzegeling

2140 Borgerhout|Eind januari controleerde de politie, samen met de sociale zekerheid, een zaak aan de Turnhoutsebaan. Toen trad men al op omdat er sprake was van illegale tewerkstelling. Gisterenavond bezocht het wijkteam van Borgerhout de zaak opnieuw. De politie stelde vast dat de zaak onbeheerd achtergelaten was en dat er nog steeds mensen illegaal aan het werk waren. Bij een rondgang vond de politie een grote blok hasjiesj, cocaïne en cannabis op de grond. Het parket gaf de opdracht om een huiszoeking te doen in de zaak en op de woonplaats van de uitbater. De politie vond nog enkele kleine gebruikershoeveelheden drugs en een grote som cash geld. In opdracht van het parket verzegelde de politie de zaak. De verdovende middelen, het geld en één gsm zijn in beslag genomen. De werknemer die illegaal in het land was, werd ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken.

Bestuurders blijven gsm'en

Regio Noord|Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord heeft woensdag verkeerstoezicht gedaan op de Bredabaan. Maar liefst 52 bestuurders kregen in enkele uren tijd een boete omdat ze aan het gsm'en waren. Twee personen kregen een proces-verbaal omdat ze geen voorrang verleenden aan andere weggebruikers. Zes bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. En 53 bestuurders zullen een bekeuring ontvangen omdat ze de verkeersborden niet respecteerden of de parkeerregels niet volgden.

Actie tegen fietsdiefstallen: verdachte gevat

Regio City|Dinsdag hebben de wijkteams van City en Centrum samen met de mobiele eenheid en het fietsteam een actie gehouden die gericht was tegen fietsdiefstallen. In de regio City sprak iemand de politie aan omdat hij twee mannen had zien binnen glippen in een garage en daar aan fietsen begonnen te prutsen. De inspecteurs konden nog één van de twee meenemen voor verhoor. Op het De Coninckplein vond de politie een gestolen fiets terug. Wat later controleerde de politie een man op een elektrische plooifiets. Hij bleek illegaal in het land te verblijven en werd met het oog op repatriëring overgebracht naar een gesloten instelling. Een man werd samen met z'n fiets meegenomen naar het politiekantoor omdat er twijfel bestond of de fiets wel degelijk zijn eigendom was. Hij kon de politie een eigendomsbewijs overhandigen. Maar, de politie liet hem niet meteen gaan. De man werd immers nog gezocht in verband met onderzoek naar een eerdere diefstal. In de Lange Zavelstraat deed de politie een fietser stoppen. Hij verklaarde dat hij z'n elektrische fiets kocht voor 300 euro, terwijl de waarde wellicht vele keren hoger lag. Na controle bleek dat de fiets als gestolen opgegeven stond. De verdachte had ook nog onder meer handschoenen, een schroevendraaier, een elektrische magneet, een slijpschijf en een trektang bij. Er werd bij hem ook een gsm gevonden die in onze bestanden als verloren werd geregistreerd. Bij hem thuis vond de politie ook nog drie fietsen en een doorgeslepen spiraalslot. De fietsen werden meegenomen voor verder onderzoek. Minstens één van de fietsen bleek in 2019 al gestolen te zijn. 

Stelling afgebroken

2018 Antwerpen|Medewerkers van de Blauwe Lijn kregen een man aan de lijn die zijn ongerustheid uitte over een stelling aan de Rolwagenstraat. De stelling van zes meter breed en twaalf meter hoog was, wellicht door het weer, voor het grootste gedeelte losgekomen van de voorgevel en was onvoldoende verankerd. De politie vroeg de brandweer om het gevaar in te schatten. Zij oordeelden dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden waarop de politie de stelling liet afbreken. Gedurende de werken was de straat niet toegankelijk voor het verkeer. Ook het openbaar vervoer kon niet door. Erger werd voorkomen en er was dus geen schade.

Zeven voertuigen beschadigd

2030 Antwerpen|In de nacht van dinsdag op woensdag richtte een man wat ravage aan in de Argentiniëlaan. Hij sloeg van verschillende auto's de ramen aan diggelen. De politie deed meteen nazicht in de omgeving. In de Havanastraat kon een van de ploegen iemand treffen die aan de beschrijving van de dader voldeed. De verdachte werd tegengehouden. Bij controle van de man vond de politie verschillende stenen in z'n zak. Mogelijk gebruikte de verdachte die stenen om de schade toe te brengen. De man van 36 jaar, die vermoedelijk onder invloed was, werd meegenomen naar het politiekantoor. Al zeker zeven auto's werden beschadigd. Volgens een getuige had de verdachte uit een van de auto's ook iets meegenomen, maar dat vraagt nog verder onderzoek. 

50 dosissen cocaïne verstopt in auto

2018 Antwerpen|In het afgelopen weekend trok een voertuig aan de Singel de aandacht van leden van het drugsondersteuningsteam door het rijgedrag van de bestuurder. Ze besloten om de wagen te volgen en zagen wat verderop een vrouw als passagier instappen. Na een korte rit stapte de vrouw weer uit en ging de bestuurder er vandoor. De politie ging over tot controle van zowel de vrouw als van de bestuurder. In de auto werden een som geld en meer dan 50 dosissen cocaïne aangetroffen. Die zaten goed verstopt. Er volgde een huiszoeking bij de betrokkene waarbij een grote hoeveelheid geld in beslag genomen werd. De politie nam de drugs, het geld en zaken die de verkoop van verdovende middelen mogelijk maakte in beslag. De man van 23 jaar wordt bij de onderzoeksrechter voorgeleid.